CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin yayınlayacağı reklam filmine ilişkin bir tweet attıktan sonra, AKP'nin reklam filmi yayınlandı. AKP'nin Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, Kılıçdaroğlu'nun etik dışı bir şekilde reklam filminden haberdar olduğunu iddia ederek, CHP'nin yayınlanacak reklam filmlerini sosyal medyada paylaştı. CHP kanadı ise videoların televizyon kanallarına ve ajanslara erkenden gönderilmesinin normal olduğunu ve durumu avantaj olarak gördüklerini belirtti.
28 Nisan 2023

Alışveriş sitesi Çiçek Sepeti, 1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerle ilişkilendirilen 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' kod adlı eski istihbaratçı Mahmut Yıldırım'ın logolu posterlerin 'hediyelik ürün' olarak satışa sunulmasının ardından tepkiler üzerine özür diledi ve ürünü siteden kaldırdı. Ayrıca, bu ürünü satan 'Uyguncase' adlı kuruluşla olan tüm ilişkilerini sonlandırdıklarını açıkladı. Bu olay, Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcularına ve teknik ekibine yapılan saldırı ve tribünlerde benzer posterlerin açılması sonrasında gündeme gelmişti.
6 Mart 2023

Paylaşımlı yolculuk uygulaması Martı TAG'ın kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası'nın şikayeti üzerine kendilerine reklam yasağı getirildiğini duyurdu. İstanbul'daki taksiciler, TAG sürücülerini trafikte darp etmiş ve bu görüntüler TAG tarafından reklam olarak kullanılmıştı. İstanbul Taksiciler Odası, TAG'ın 'güvenli' olduğu yönündeki reklamların yasaklanmasını talep etti ve Reklam Kurulu bu talebi kabul etti. Öktem, bu durumu sosyal medya hesabından eleştirerek duyurdu.
24 Mayıs 2024

SADAT CEO'su Melih Tanrıverdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TV100'de katıldığı programa reklam verme kararının kanalın önerisi üzerine alındığını belirtti. Tanrıverdi, SADAT'ın kamuoyunda yeterince tanınmadığını ve bu yüzden reklam vererek kendilerini tanıtmak istediklerini ifade etti. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ı paramiliter bir yapı olarak tanımlaması ve seçim güvenliğini tehdit edebilecek bir durumda SADAT'ı sorumlu tutması sonrasında, şirketin kamuoyunda yanlış tanındığını ve bu durumu düzeltmek istediklerini söyledi. Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu'nun benzer davranışlarını sürdürmesi halinde tepkilerinin devam edeceğini de ekledi.
18 Ocak 2023

Hatay'da meydana gelen depremler sonrası içme suyu erişim sorununa dikkat çeken yurttaşlar ve Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada '#HataydaSuYok' etiketiyle konuyu gündeme taşıdı. Hatay Valiliği, şebeke arızalarının giderildiğini ve içme suyu olarak damacana ve şişe suyunun kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sosyal medyada 'kara propaganda' yaptığı iddia edilen kişilere cezai işlem uygulanacağını duyurdu. Valiliğin bu açıklamasına sosyal medyada tepkiler yükseldi.
4 Mart 2023

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Tom Hanks, izni olmadan yüzünün bir sigorta reklamında kullanıldığını belirtti. Hanks, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerini uyardı ve reklamın sahte olduğunu, yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu açıkladı. Hanks daha önce dizi ve film sektöründe yapay zeka kullanımına ilişkin endişelerini dile getirmiş, ancak kendisinin dijital olarak oluşturulmuş versiyonlarının çeşitli filmlerde yer almasına izin vermişti.
2 Ekim 2023

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir program sırasında yayınlanan SADAT reklamı nedeniyle eleştirilen TV100 kanalını savundu. Yarkadaş, kanalın bu durumu 'yayıncılık kazası' olarak nitelendirerek, komplo teorileri üretilmesini ve linç edilmesini haksız bulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, SADAT'a sert tepki gösterirken, TV100 yönetimi ve SADAT CEO'su arasında çelişkili açıklamalar ortaya çıktı. Ayrıca, TV100'ün patronu Necat Gülseven'in organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile dost olduğu bilgisi gündeme geldi.
15 Ocak 2023

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övmek isterken kullandığı ifadelerle sosyal medyada gündem oldu. Yediyıldız, 'Tayyip abinin ayakkabısını elimizle yalamamız lazım' şeklindeki sözlerinin yerel ifadeler olduğunu ve hakaret içermediğini savundu. Ancak daha sonra sosyal medya hesaplarından bir özür metni yayınladı ve Twitter hesabını kilitledi.
25 Ocak 2023

Habertürk'te yayınlanan ve bir çocuğun annesinin karne hediyesi olarak et aldığını söylediği haber, sosyal medyada ekonomik krize dikkat çekerek iktidarı eleştiren binlerce kişi tarafından paylaşıldı. İktidar medyası ve troller, haberin yoksulluk kara propagandası olduğunu iddia ederek Habertürk'ü ve muhabiri hedef aldı. İktidar medyası ayrıca ailenin zengin olduğunu ve çocuğun aslında tablet istediğini öne sürdü. Habertürk, haberdeki iddialar ve gazetecilik etik ilkeleri açısından inceleme ve soruşturma başlattığını duyurdu.
23 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, Kahramanmaraş depremleri sonrası İHA ve SİHA'ların afet bölgesindeki performansını eleştiren bir tweet üzerine 150 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. Aydın Aydoğan isimli kullanıcının tweet'inde, Bayraktar'ın şirketi tarafından üretilen dronların bir kısmının donduğu ve uçamadığı iddia edilmişti. Bayraktar'ın avukatları, bu iddiaların İHA ve SİHA sistemlerine olan güveni sarsıp başarılarını karaladığını savunarak dava dilekçesine İHA ve SİHA'larla ilgili olumlu haberler ekledi. Aydoğan ise eleştiri hakkını kullandığını ve sadece AFAD başkanının söylediklerini paylaştığını belirtti.
13 Nisan 2023

Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi, muhafazakar aile yapısına saldırdığı iddiasıyla iktidar çevresince eleştirilmiş ve RTÜK tarafından 'kadına karşı şiddetin özendirildiği' gerekçesiyle beş program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası almıştır. Kararın uygulanması durumunda, beş hafta boyunca dizinin yerine RTÜK tarafından gönderilen belgeseller yayınlanacak. Dizinin oyuncuları ve izleyicileri, RTÜK'ün bu kararına karşı Twitter üzerinden '#RTÜKKızılcıkŞerbetineDokunma' etiketiyle bir kampanya başlatmışlardır.
1 Nisan 2023

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Habertürk programcısı Fatih Altaylı'nın konteyner evler için düzenlenmek istenen yardım kampanyasının RTÜK tarafından engellendiği iddiasını reddetti. Şahin, yardım kampanyalarının engellenmediğini, aksine RTÜK'ün ortak bir yayınla daha güçlü destek için kampanya yapılmasını desteklediğini belirtti. Kampanya detaylarının ilerleyen günlerde duyurulacağını ifade etti ve Altaylı'yı manipülasyon yapmakla suçladı.
8 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında montajlı videoyu gerçekmiş gibi anlatmasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, AKP İstanbul İl Başkanlığı önüne 'Montajcı sahtekarlarla helalleşmeyeceğiz' yazılı siyah çelenk bırakarak, Erdoğan ve AKP'yi montaj videolarla algı yönetimi yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu da daha önce Erdoğan'ı 'Montajcı sahtekar' olarak nitelendirmişti.
23 Mayıs 2023

Netflix'te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisi, aile dizimi yöntemiyle tedaviyi gündeme getirdi ve bu yöntem bilimsel çevrelerce eleştirildi. Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım, dizinin psikiyatri ve ilaçları kötüleyerek halk sağlığı suçu işlediğini söyledi. Yıldırım, aile dizimi savunusunun aşı karşıtlığına benzer bir zihniyetle desteklendiğini ve bu tür uygulamaların zarar verici olabileceğini belirtti. Dizinin, bilimsel olmayan yöntemleri teşvik ederek halkı yanlış yönlendirdiği ifade edildi.
16 Temmuz 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Aile Vakfı'nın düzenleyeceği 'LGBT propagandasına dur de' etkinliğiyle ilgili kamu spotuna onay verdi. RTÜK üyesi Tuncay Keser, toplumsal cinsiyet eşitliğine aykırı olmamasını sağlamakla görevli RTÜK'ün, toplumsal cinsiyet eşitliğini reddeden İstanbul Aile Vakfı'nın etkinliğiyle ilgili kamu spotuna oy çokluğu ile onay verdiğini açıkladı. İstanbul Aile Vakfı'nın gerekçesi ise 'Bu gidişe dur denmezse 23 Nisan ve 19 Mayıs'ı kutlayacak çocuk ve gençlerimiz olmayacak.' şeklinde belirtildi.
6 Eylül 2023

TV100 kanalında 'Taksim Meydanı' programında görev alan gazeteciler Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır, kanaldan kendi istekleriyle ayrıldıklarını duyurdular. Yarkadaş ve Hacır, Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalarda, kanal yönetimine verdikleri destek ve gösterdikleri güven için teşekkür ettiler. Bu ayrılık, SADAT'ın reklamının TV100'de yayınlanması ve bu durumun tartışma yaratması sonrasında gerçekleşti. SADAT reklamı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ı eleştirdiği bir program sırasında yayınlanmış ve Kılıçdaroğlu tarafından bir tehdit olarak nitelendirilmişti.
24 Ocak 2023

Selahattin Demirtaş, Twitter'da kullandığı bir ifade nedeniyle hayvan özgürlüğü aktivisti ve gazeteci Zülal Kalkandelen tarafından türcü dil kullanmakla eleştirildi. Kalkandelen, bu eleştirisi sonrasında sosyal medyada çeşitli saldırılara maruz kaldı. Bazı kullanıcılar tarafından HDP düşmanı ve cahil ulusalcı olarak nitelendirildi. Demirtaş, basın danışmanı aracılığıyla Kalkandelen'e özür mesajı göndererek daha dikkatli olacağını belirtti.
2 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, ekonomik kriz ve hak ihlallerini eleştiren görseller tasarlayan Mahir Akkoyun'un çalışmalarına benzer bir afiş tasarlayarak Twitter hesabından paylaştı. Afişte, kuru soğan alacak parası olmayanlara 1 milyon 200 bin TL'ye 'sahibinden hiç üretilmemiş' Togg önerilmesi eleştiriliyor ve 'Oy kullanırken aklınızda bulunsun' notu ekleniyor. Demirtaş, paylaşımında Mahir Akkoyun'u etiketleyerek onun görüşünü de sormuş.
21 Nisan 2023

Kanal D Haber Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı 'zorunlu açıklama' ile AKP milletvekili aday adaylarından kendisine destek olma talepleri geldiğini ve bu durumdan yorulduğunu ifade etti. Şahin, aralarında sevdiği dostlarının da bulunduğu birçok kişiden gelen bu talepler karşısında üzgün olduğunu, ancak böyle bir gücünün olmadığını ve kimsenin milletvekili olup olmamasına karar verme yetkisinin kendisinde olmadığını belirtti.
5 Nisan 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TV100'de yayınlanan ve tartışmalara neden olan SADAT reklamı sonrası işten çıkarılan yayın yönetmeni ve genel müdürle ilgili olarak TV100 Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven ile görüştü. Kılıçdaroğlu, işten çıkarılanların geri alınmasını talep etti ve kanal yönetimi bu talebi kabul etti. Kılıçdaroğlu daha önce SADAT reklamı için sert ifadeler kullanmış ve konuyla ilgili tepkisini dile getirmişti.
16 Ocak 2023
İşaretlediklerim