Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararlarını eleştirerek, AYM'nin TİP Hatay milletvekili Can Atalay ile ilgili 'hak ihlali' kararını tanımayan ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmeden Yargıtay'a destek çıktı. Erdoğan, Yargıtay'ın da yüksek bir mahkeme olduğunu ve AYM'nin yanlışlar yaptığını belirtti. Ayrıca, teröristlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının gecikmesi nedeniyle yurt dışına kaçtıklarını ve Türkiye'yi tehdit ettiklerini ifade etti.
10 Kasım 2023

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi'nin '2024 Yıllık Tehdit Değerlendirmesi' raporunda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sağcı koalisyonunun tehlikede olduğu ve koltuğundan olma ihtimalinin arttığı belirtildi. Raporda, Netanyahu'nun yönetimine duyulan güvensizliğin arttığı ve büyük protestoların beklendiği, bu durumun farklı ve daha ılımlı bir hükümet olasılığını gündeme getirdiği ifade edildi. Ayrıca, İsrail'in 'Hamas'ı yok etme' hedefine ulaşmada zorlanacağı ve ABD Başkanı Joe Biden ile Netanyahu arasında Gazze saldırılarının yoğunluğu konusunda fikir ayrılıkları olduğu kaydedildi.
12 Mart 2024

Habertürk, dış haberler editörü Saime Toktaş'ı, Hamas'ın 7 Ekim'deki İsrail saldırılarını 'terörist eylem' olarak tanımladığı yorumları nedeniyle görevden çekti. Toktaş, İsrail'den yaptığı canlı yayında bu ifadeleri kullanmış ve sosyal medyada iktidar destekçileri tarafından eleştirilmişti. Habertürk Genel Yayın Yönetmeni, editörün ifadelerini kabul edilemez bulduklarını ve editöryal politikalarına aykırı olduğunu belirtti. Toktaş ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada özür diledi ve yanlış anlaşıldığını ifade etti.
7 Kasım 2023

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik tehditler ve uluslararası gelişmeler ele alındı. Toplantıda, İsrail'in Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ni istenmeyen kişi ilan etmesi kınandı ve BM'ye İsrail'e karşı harekete geçme çağrısı yapıldı. Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki terör örgütlerine karşı mücadelesinin süreceği ve Filistin'de kalıcı barışın sağlanması için uluslararası çabaların artırılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege Denizi'nde istikrar ve iş birliği çabalarının suistimal edilmesine izin verilmeyeceği belirtildi.
3 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray'da düzenlediği mitingde destekçilerine hitap etti. Bahçeli, Türkiye düşmanlarına, dış bağlantılı kumpaslara ve terör örgütlerine karşı birlik çağrısı yaptı. Ayrıca, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan seçimlerde MHP'ye, Cumhur İttifakı'na ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek istediğini belirtti. Bahçeli, Aksaray halkının oyunları gördüğünü ve fitnecilerin tezgahını tanıdığını ifade etti.
12 Mayıs 2023

Eski İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener, gazeteci İsmail Saymaz'ın kendisi hakkındaki iddialarını yalanladı. Saymaz, Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir işadamının Yargıtay'daki davasını çözmek için görüştüğünü öne sürmüştü. Akşener, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, yargıya intikal etmiş konularda hiçbir talebinin olmadığını vurguladı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da Akşener'e destek vererek, partilerine yönelik düşmanlığın kendilerini güçlendirdiğini ifade etti.
11 Haziran 2024

Türkiye, kamuoyu tepkisi üzerine 9 Nisan'da 54 ürün grubunda 1019 ürünün İsrail'e ihracatını kısıtlamış ve daha sonra ticareti tamamen durdurmuştu. Bu kararın ardından İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshedeceklerini ve kalan diğer ithalatlar için yüzde 100 gümrük vergisi uygulayacaklarını açıkladı. Bu planın onay için kabineye sunulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticaretin durdurulmasının amacının İsrail'i ateşkese zorlamak olduğunu belirtti.
16 Mayıs 2024

İsrail Hükümet Sözcüsü David Mencer, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikastına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı ve İsrail'in yedi cephede yüksek alarmda olduğunu belirtti. İran devlet televizyonu, Haniye'nin Tahran'da bir saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. Mencer, İran'ın oluşturduğu tehdidin farkında olduklarını ve sınırlarını koruyacaklarını vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Hizbullah'ın ikinci ismi Fuad Şükür'ü hedef aldığını ve Gazze'de rehine takası müzakereleri için istekli olduklarını belirtti.
31 Temmuz 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Maltepe'deki 'Büyük İstanbul Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya Havaalanı işletmesiyle ilgili olarak 1 milyar dolar yolsuzluk yaptığı iddiasını gündeme getirdi. Akşener, Ali Yeşildağ'ın yayınladığı bir kasette bu iddiaların dile getirildiğini belirtti ve Erdoğan'a bu iddiaları soruşturması çağrısında bulundu. Akşener'in konuşmasının ardından miting alanında 'Hırsız Tayyip' ve 'Hırsız Erdoğan' sloganları atıldı.
6 Mayıs 2023

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler yağdırdı. Erdoğan'ı 'dünyanın lideri' olarak nitelendiren Yediyıldız, ona ihanet etmenin Türkiye ve mazlumlara ihanet etmek anlamına geleceğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan için 'sırtımızda taşımamız' ve 'ayakkabısını elimizle yalamamız' gerektiğini söyledi. Yediyıldız, Meclis'te hiç konuşmayan milletvekilleri arasında yer alıyor.
23 Ocak 2023

Mehmet Tezkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şeriatla ilgili son dönemdeki açıklamalarını eleştirdi. Erdoğan'ın, şeriat düşmanlığını farklı maskeler altında gizlenmiş bir din düşmanlığı olarak nitelendirdiğini belirtti. Tezkan, Erdoğan ve hükümetin, şeriatı pazarlayarak ve üzerinden hamaset yaparak iktidarda kalmayı amaçladığını iddia etti. Ayrıca, şeriatın uygulanması gerektiğini savunanların öncelikle kendilerinin bu kurallara uyması gerektiğini vurguladı.
23 Şubat 2024

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine karşı 'kindar, öfkeli ve düşmanca' davranışlarının sebebini açıklayacağını belirtti. Demirtaş, açıklamanın detaylarını yarın saat 19.00'da yapacağını ifade etti. Erdoğan'ın geçmişte muhalefete ve eleştirenlere yönelik kullandığı sert ifadeler ve hakaretler makalede hatırlatıldı.
30 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi üzerine yaptığı açıklamalar ve gelecek vaatleri, gazeteci Mehmet Y. Yılmaz tarafından eleştirildi. Yılmaz, Erdoğan'ın ekonomik dengeleri yerine oturtma vaadine ve enflasyonun düşeceği yönündeki öngörülerine şüpheyle yaklaştığını belirtti. Yılmaz, geçmişte yapılan ekonomik tahminlerin tutmaması ve Erdoğan'ın uzun süredir ülkeyi yönetmesine rağmen ekonomik dengeleri sağlayamamış olmasını eleştirdi. Ayrıca, okuyucuları Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına karşı temkinli olmaya çağırdı.
29 Şubat 2024

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saray'da verdiği fotoğrafı görünce şaşırmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, yaşadıkları topraklarda ihanetin de görülebileceğini ifade etti. Ayrıca, 2023 cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde montaj videoları ciddiye almaları gerektiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Erdoğan'la normalleşme görüşmeleri hakkındaki açıklamalarına da değinen Kılıçdaroğlu, demokrasiyi savunanların otoriter yapının mimarıyla tokalaşmak yerine demokrasi için mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.
11 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce yaptığı basın toplantısında, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye hazır olduklarını belirtti. Erdoğan, Suriye'deki gerilimin sona ermesi ve istikrarın sağlanması için Türkiye ve Suriye'nin birlikte adımlar atması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Lübnan'a yönelik siber saldırılarını eleştirerek, bu saldırıların devlet terörü olduğunu ifade etti. Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda dünya liderleriyle görüşmeler yapacağını ve Filistin'deki durumu ele alacaklarını da belirtti.
21 Eylül 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana'nın Karataş ilçesinde yaptığı konuşmada, muhalefetin bir araya gelme sebebini sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı olmak olarak gösterdi. Çelik, muhalefetin bir planı, programı olmadığını ve sadece 'Tayyip Erdoğan'a karşıyız' diyerek bir araya geldiklerini ifade etti. Ayrıca, muhalefetin bir ayda kalp işareti yapmayı bile öğrenemediğini söyleyerek, onların yönetimde olduğu dönemde Türkiye'nin iki yakasının bir araya gelmediğini belirtti.
2 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada, ekonomide 'rasyonel fiyatlamaların' başladığını ifade etti. Ayrıca, muhalefetin yönetimindeki belediyelerin gerçek belediyecilikle buluşacağını söyledi. Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik durumuna ve İsrail'in Filistin politikasına da değinen Erdoğan, asgari ücretin işçi ve işveren memnuniyetini sağlayacak şekilde belirleneceğini vurguladı.
6 Aralık 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

HÜDA-PAR'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklaması ve AKP listelerinden seçime girebileceği iddiaları, AKP içinde ve ittifakta rahatsızlık yaratmıştır. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya göre, Büyük Birlik Partisi HÜDA-PAR'ın ittifakta yer almasını eleştiriyor, AKP yönetimi ise ittifak protokolüne atıfta bulunarak eleştirilere yanıt veriyor. AKP'nin Kürt kökenli milletvekilleri özel sohbetlerde HÜDA-PAR konusundaki isteksiz tutumlarını dile getiriyorlar. HÜDA-PAR, geçmişte şiddet eylemleriyle bilinen Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde ve şeriatla yönetilen bir Kürdistan kurma amacını taşıyor.
15 Mart 2023

Filistin-İsrail çatışması alevlenirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iki devletli çözüm önerisini yineledi. Erdoğan, Ortadoğu'daki sorunların temelinde Filistin meselesinin bulunduğunu belirtti ve 1967 sınırlarına uygun, başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'nin kurulmasının artık ertelenemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan kaçınılması gerektiğini vurguladı ve Türkiye'nin gerilimin düşmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.
8 Ekim 2023
İşaretlediklerim