İstanbul'un Çatalca ilçesinde, Tekgıda-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Polonez işçileri, fabrika önünde 59 gündür eylem yapıyordu. Polis, işçilerin karşısına kalkanlarla çıktı ve işçiler oturma eylemine başladı. Polis, bir süre sonra işçilere müdahale ederek, aralarında Tek-Gıda-İş İl Sekreteri Furkan Seyhan'ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı.
16 Eylül 2024

Fransız yargısı, Telegram’ın CEO’su Pavel Durov’un yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi 12 ayrı suçtan sorgulandığını bildirdi. Durov, 24 Ağustos'ta Le Bourget Havalimanı’nda gözaltına alınmış ve gözaltı süresi iki gün uzatılmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Durov’un gözaltına alınmasının siyasi bir karar olmadığını ve adli soruşturmanın bir parçası olduğunu belirtti. Telegram, kullanıcılar arasındaki şifreli konuşma hizmetiyle gizlilik sağladığı için suç örgütleri tarafından da tercih ediliyor.
27 Ağustos 2024

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Telegram CEO'su Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasının siyasi bir karar olmadığını belirtti. Durov, Le Bourget Havalimanı'nda özel jetinden inerken gözaltına alınmış ve gözaltı süresi iki gün uzatılmıştı. Macron, bu kararın devam eden bir adli soruşturmanın parçası olduğunu ve yargıçlar tarafından alındığını vurguladı. Telegram, gizlilik sağlayan şifreli konuşma hizmeti nedeniyle birçok ülkede yasaklanmış veya kısıtlanmış durumda.
26 Ağustos 2024

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, eşi Kim Keon Hee'nin lüks bir Dior çanta kabul etmesi ve hisse senedi manipülasyonu iddiaları nedeniyle ulusa seslenerek özür diledi. Yoon, eşinin resmi görevlerinin denetlenmesi için bir ofis kuracağını açıkladı ancak eşinin eylemlerinin soruşturulması çağrısını reddetti. Skandal, Yoon'un partisinde bölünmelere yol açarken, muhalefet partisi de Kim'i uzun süredir hisse senedi manipülasyonlarıyla suçluyor. Bu olay, Yoon'un azalan popülerliğini artırma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.
8 Kasım 2024

ABD'de 20'li yaşlardaki Anton ve James Peraire-Bueno kardeşler, 12 saniye içinde 25 milyon dolar değerinde Ethereum çalmakla suçlanıyor. MIT'de matematik ve bilgisayar mühendisliği okuyan kardeşler, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklandı. Savcılar, bu tür bir dolandırıcılığın ilk kez bir suç davasının konusu olduğunu belirtiyor. Bu olay, blok zincir sisteminin güvenilirliği hakkında soru işaretleri doğurdu.
16 Mayıs 2024

Patiswiss Türkiye'de yönetim kurulu başkanı Ali Eyüboğlu'nun istifası ve yerine Ali Sinan Tunaoğlu'nun CEO olarak atanması, şirket içindeki eşler arası görev değişimini gündeme getirdi. İsviçreli çikolata markası Patiswiss AG, Türkiye'deki Patiswiss ile herhangi bir bağlantılarının olmadığını ve hatta marka hırsızlığı nedeniyle dava açtıklarını belirtti. Sosyal medyada, Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yükselişinin arkasında kişisel ilişkilerin olduğu iddiaları da tartışma konusu oldu.
25 Nisan 2024

Rekabet Kurulu, Forever Living Sağlık ve Güzellik Ürünleri Dağıtım Ltd. Şti., Herbalife International Ürünleri Ticaret Ltd. Şti. ve Homm Bitkisel Ürünler Pazarlama AŞ hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma, bu firmaların yeniden satıcılarının satış fiyatını belirlemek veya internet satışlarını kısıtlamak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediklerini tespit etmeyi amaçlıyor. Ön araştırmada elde edilen bulgular ciddi ve yeterli bulunarak soruşturma açılmasına karar verildi.
3 Eylül 2024

Sedat Peker, 2021 yılında yayımladığı dokuz video ile devlet-siyaset-mafya ilişkilerine dair önemli ifşaatlarda bulundu. Can Dündar, bu ifşaatları temel alarak bir belgesel hazırladı ve belgesel Almanya'da yayımlandı. Dündar, belgeselin Türkiye'de yayımlanmasının mümkün olmadığını belirtti ve belgeselin Almanya'da büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Belgesel, Peker'in ifşaatlarının yanı sıra Türkiye'deki derin devlet yapısını da ele alıyor.
18 Ağustos 2024

İstanbul'un Çatalca ilçesindeki Polonez fabrikası önünde eylem yapan işçiler, Çatalca ilçe emniyet müdürü tarafından tehdit edildi. İşçiler, Tekgıda-İş Sendikası'na üye olduktan sonra temmuz ayında işten çıkarılmıştı. Fabrikaya giden yolu kapatarak servis girişini engelleyen işçilere polis müdahale ederken, ilçe emniyet müdürü işçilere gözaltı ve adli işlem yapması durumunda çocuklarının işe giremeyeceğini söyledi. Bu tehdit anları, Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya tarafından sosyal medyada paylaşıldı.
9 Eylül 2024

Slovenya'da Arjantinli gibi davranarak Rus istihbaratı için çalışan casus çift Anna ve Artem Dultsev, ABD ile Rusya arasında yapılan tutuklu takası sonucu Rusya'ya döndü. Çiftin çocukları Sofia ve Daniel, kendilerini Arjantinli sanıyor ve İspanyolca konuşuyordu. Çocuklar, Rusya'ya döndüklerinde gerçek kimliklerini öğrendi. Casus çift, 2022'nin sonunda Slovenya'da gözaltına alınmış ve casusluk suçundan 19 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
3 Ağustos 2024

Polonya'da, eski adalet bakanı Zbigniew Ziobro ve dört eski milletvekilinin mülklerinde, Adalet Fonu'nun kullanımında yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine aramalar yapıldı. Savcı Przemyslaw Nowak tarafından duyurulan bu baskınlarda dört kişi gözaltına alındı. Polonya'nın güvenlik hizmetleri koordinatörü sözcüsü, aramaların kamu görevlilerinin yetkilerini aşması ve görevlerini yerine getirmemesi iddialarıyla ilgili olduğunu belirtti. Eski bakan Ziobro, Adalet Fonu'nu siyasi amaçlarla kullanmakla suçlanıyor.
27 Mart 2024

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Fransa’nın başkenti Paris’te özel jetinden inerken gözaltına alındı. Fransız makamları, Telegram’ın uyuşturucu kaçakçılığı, çocuklara karşı suçlar ve dolandırıcılık için kullanıldığını ve Durov’un bu suçların ortağı haline geldiğini düşünüyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı sivil toplum örgütlerinin bu duruma nasıl tepki vereceğini sorguladı. Telegram, kullanıcılar arasındaki şifreli konuşma hizmetiyle gizlilik sağladığını ve hükümetlerle mesaj paylaşımı yapmadığını savunuyor.
25 Ağustos 2024

Murat Ağırel'in Havala kitabı, Hırvatistan'da 'Ersa Adriatic' isimli inşaat şirketinin yönetim kurulu başkanı Nenad Petrak'ın Türkiye'deki bağlantılarını ortaya koyuyor. Şirketin dört Türk kurucusu ve Petrak'ın Türkiye'de de iş ortakları olduğu belirtiliyor. Bu Türk iş insanları, Hırvatistan ve Türkiye'de çeşitli şirketlerde ortaklık yapmaktadırlar. Ayrıca, Zekeriya Ersin Öktem'in daha önce bir dolandırıcılık iddiasıyla gündeme geldiği ve Aytaç Ocaklı'nın çeşitli suçlamalarla Türkiye gündemine taşındığı bilgileri paylaşılıyor.
16 Nisan 2024

Patiswiss'in eski CEO'su Elif Aslı Yıldız, kişisel sosyal medya hesaplarını kapattı. Bu karar, Yıldız'ın bir müşterinin küflü çikolata ile ilgili paylaşımına verdiği tepki ve sonrasında yaşananlar nedeniyle istifa etmesinin ardından geldi. Ayrıca, Yıldız'ın Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programından mezun olduğuna dair özgeçmiş bilgileri de yalanlanmıştı. Şu anda yalnızca Instagram'daki kurumsal hesabı aktif durumda.
24 Nisan 2024

İtalya'nın Milano şehrinde Dior ve Armani markaları için lüks malların üretimini yapan atölyelerin yabancı işçileri çok ucuza çalıştırarak istismar ettiği ortaya çıktı. Mahkeme, Dior ve Armani'nin İtalya'daki üretim operasyonlarına kayyım atanmasına karar verdi. Soruşturma, bu markaların tedarikçilerine piyasanın çok altında ücretler ödediğini ve işçilerin yasal standartların altında koşullarda çalıştığını ortaya koydu. Şirketler, tedarik zincirlerindeki istismar vakalarını asgariye indirmek için tedbir aldıklarını bildirdi.
5 Temmuz 2024

Rekabet Kurulu, Türkiye'deki cips ve şekerleme pazarlarında faaliyet gösteren Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. üzerinde rekabeti engelleyici faaliyetlerde bulunduğu şüphesiyle soruşturma açtı. Şirketin, Türkiye genelinde rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve pazar hakimiyeti kurmaya çalıştığı iddiaları üzerine yapılan ön araştırmada çok sayıda delil toplandı. Soruşturma açılması, şirketin kesin olarak yasa dışı hareket ettiği anlamına gelmiyor, ancak ciddi bulgular nedeniyle soruşturma süreci başlatıldı.
13 Mayıs 2024

AnaGold şirketinin patronu, köylülere 130 bin lira ödeme yaparak ve onları ABD'ye gezilere götürerek, gelecekte şirket aleyhine herhangi bir açıklama yapmamaları, hak iddia etmemeleri veya dava açmamaları konusunda bir anlaşma imzalatmış. Bu anlaşma, köylülerin şirketin neden olduğu olası zararlara karşı haklarını kullanmalarını engelliyor. Yazıda, bu anlaşmanın geçersiz kılınması ve köylülerin haklarını geri alabilmeleri için hukuki mücadele başlatılması gerektiği vurgulanıyor.
18 Şubat 2024

İtalya'da, Mossad ve Vatikan'ın da adının karıştığı bir siber casusluk skandalı soruşturuluyor. Carmine Gallo ve Enrico Pazzali'nin kurduğu 'Equalize' adlı istihbarat şirketinin, devletin veri tabanından yasa dışı şekilde elde ettiği bilgileri gizli servislere sattığı iddia ediliyor. Mossad ajanlarının bu şirketle anlaşmalar yaptığı ve Vatikan'ın da bilgi almak için temasa geçtiği belirtiliyor. Başbakan Giorgia Meloni, skandalı kabul edilemez bulduğunu ve siber güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini ifade etti.
3 Kasım 2024

Michael Schumacher'in eski bir çalışanı olan Markus Fritsche, Schumacher ailesinden 15 milyon avro talep ederek şantaj yapmaya çalıştı. Fritsche, bilişim uzmanı oğlu ve arkadaşı Yılmaz Töztürkan ile birlikte, Schumacher'e ait özel fotoğraf ve tıbbi notları kullanarak aileyi tehdit etti. İsviçreli yetkililer, bu üç kişiyi tutukladı ve yargılanmalarına Almanya'nın Wuppertal kentinde başlanacak. Schumacher'in ailesi, bu olayın ardından mahremiyetlerini korumak için daha fazla önlem almayı planlıyor.
2 Aralık 2024

Patiswiss adlı şirkette, daha önce bir iletişim krizi nedeniyle eleştirilen eski CEO Elif Aslı Yıldız'ın yerine eşi Ali Sinan Tunaoğlu yönetim kurulu başkanı olarak atandı. Bu değişiklik 23 Nisan 2024 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında kararlaştırıldı ve Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan sürecinde. Elif Aslı Yıldız, bir müşterinin küflü çikolata paylaşımına verdiği tepki ve sahte yüksek lisans iddiaları nedeniyle istifa etmişti.
24 Nisan 2024
İşaretlediklerim