Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun tedavisi için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yusuf'un annesiyle birleşmesi için destek sözü verdi. TİP'li Kadıgil, annenin cezasının ertelenmesi için kamuoyuna çağrıda bulundu.
14 Ocak 2023

6 Şubat'taki depremler sonrası Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde terk edilen bir hasta, İzmir'den gelen gönüllü sağlık görevlileri tarafından bulundu. Hastanın cerrahi bir işlem gördüğü ve yürüyemediği belirlendi. Sağlık görevlileri, hastanede ölenlerle sonradan getirilen cesetlerin birbirine karıştığını ve yaşananları fotoğraflayamadıklarını ifade etti. Terk edilen hasta, bulunduktan sonra başka bir hastaneye sevk edildi.
17 Mart 2023

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından birçok kentte adalet talebiyle eylemler düzenlendi. Diyarbakır, İstanbul, Van ve Adana'da yapılan protestolarda, cezasızlık politikaları ve çocukların korunması için yeterli önlemlerin alınmaması eleştirildi. Diyarbakır'da polis, yürüyüş yapmak isteyen gruplara müdahale etti ve İstanbul'da dokuz kişi gözaltına alındı. Eylemlerde, çocukların güvenliği ve adaletin sağlanması için hükümetin politikaları eleştirildi.
8 Eylül 2024

Türkiye'de, özellikle İstanbul'da kızamık vakalarında bir artış olduğu belirtiliyor. Medyada yer alan haberlere göre İstanbul'da iki çocuğun kızamıktan öldüğü iddia edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kızamık vakalarında artış olduğunu doğrularken, ölüm iddialarını reddetti ve artışın yurt dışından gelen vakalar ve aşı reddi kampanyalarına bağlı olduğunu ifade etti. Bakan Koca, Türkiye'de çocukların KKK-I aşı kapsayıcılığının %95'in üzerinde olduğunu ve yabancı uyruklu çocuklar için ayrı bir aşı kapsayıcılığı oranının %87 ile %92 arasında olduğunu belirtti.
19 Haziran 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın ölümüne ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen raporun detaylarını paylaştı. Raporda, Narin'in 21 Ağustos'ta boğularak öldürüldüğü ve ölüm sonrası hayvanlar tarafından travmaya maruz kaldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştır. Eren, gerçek adaletin sağlanması için soruşturma sürecini titizlikle takip edeceklerini belirtti.
20 Eylül 2024

İstanbul'un Kartal ilçesinde Melek Dönmez ve iki çocuğu evlerinde ölü bulundu. Yakınlarının bir süredir haber alamaması üzerine polise ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdiklerinde üç kişinin cesediyle karşılaştı. Olayın gaz zehirlenmesinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.
31 Ocak 2023

Mersin'in Mut ilçesinde bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulunması üzerine başlatılan soruşturmada iki kişi tutuklandı. Meydan Mahallesi'nde atık toplayan bir kişi tarafından 24 Eylül'de bulunan kız bebek cesediyle ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan bebeğin annesi Y.Ç. ve onun annesi F.Ç. tutuklanırken, F.Ç'nin babası M.Ç. adli kontrolle serbest bırakıldı.
26 Eylül 2024

Suriye'nin Afrin ilçesine bağlı Cinderes beldesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu enkaz altında doğan Aya bebek, anne ve babası ile üç kardeşini kaybetti. Beş saat süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda Beyaz Baretliler tarafından kurtarılan bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralı olarak Afrin'deki Ceyhan hastanesinde tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ve kimsesiz kalan bebeğe 'Aya' adının verildiğini bildirdi.
9 Şubat 2023

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu'nun yaptığı çalışmaya göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde kızamık vakaları artış gösteriyor. Son altı ayda en çok vaka Bursa ve İstanbul'da bildirildi. Çalışmaya katılan aile hekimlerinin %6'sı 2023'te kızamık hastası gördüklerini belirtirken, aşı reddi nedeniyle son bir yılda 64 bin çocuğun aşısı yapılmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kızamığa bağlı ölüm iddialarını yalanladı ve durumun kontrol altında olduğunu ifade etti. Ancak TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, ölüm belgelerinde gerçek sebeplerin yazılmadığını ve kızamık salgınının var olduğunu belirtti.
7 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, enkaz altından çıkarılan ve refakatçisi olmayan 1902 çocuğun kayıt altına alındığını bildirdi. Bu çocuklardan 1476'sı ailelerine teslim edilirken, 104'ü devlet korumasına alındı ve 322'sinin tedavi süreci devam ediyor. Kimliği belirlenemeyen 82 çocuk için ise çalışmalar sürüyor.
27 Şubat 2023

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş, eski eşi Niyazi Akay tarafından çocuklarının gözü önünde bıçakla saldırıya uğradı. Polis ekipleri ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapmadı. Güneş'in ifadesi alınırken, Akay serbest bırakıldı ve polisler tarafından Güneş'e şikayetçi olmaması yönünde telkinde bulunuldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Akay'ın tutuklanması ve etkin bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

Karabük'ün Hürriyet Mahallesi'nde bulunan bir dolmuş durağı yanındaki yürüyen merdivenin altında vatandaşlar tarafından bir bebek cesedi fark edildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemenin ardından bebeğin cesedi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
13 Temmuz 2023

İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

Kars Aile Mahkemesi, Kars Sağlık İl Müdürlüğü'nün bebeklerinden topuk kanı alınmasını reddeden aileye yönelik başvurusunu, biyolog ve alternatif tıpçı Aidin Salih'in eserlerine dayanarak reddetti. Hakim Muhammed Koç, topuk kanı almanın çocuğun anayasa ile korunan yaşam ve sağlık hakkı üzerinde yapacağı olumlu sonuçların tıbbi otoritelerce ispatlanmadığını belirtti. İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği, kararı eleştirerek, topuk kanı almanın çocuk sağlığı için önemli olduğunu vurguladı.
22 Ağustos 2024

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından adliye binası önünde bıçaklanan iki çocuk annesi N.K. (23) hayatını kaybetti. Saldırgan A.K. (27) polis tarafından gözaltına alındı. N.K., saldırı sonrası önce Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Kasım 2023

6 Şubat'taki depremin ardından Diyarbakır'dan Adıyaman'a gönüllü olarak enkaz kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden beş genç, jandarma tarafından şüpheli bulunup polise teslim edildi. Emniyette işkence gördükleri, üzerlerine soğuk su dökülüp elbiseleri çıkarıldıktan sonra çıplak halde şehir dışına bırakıldıkları iddia ediliyor. Gençlerin telefonlarına el konuldu ve bir gencin sakladığı telefonla haber vermesi sonucu avukatlar olay yerine gitti. Gençlerin vücutlarında işkence izleriyle bulunduğu belirtiliyor.
12 Şubat 2023
İşaretlediklerim