İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan 'Masquerade' adlı gece kulübünde 2 Nisan'da tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada tadilatın kaçak yapıldığı belirtildi. İBB İtfaiye Daire Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, yangının elektrikli kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar sonucu başladığı ve kolay yanıcı malzemelerin tutuşmasıyla hızla yayıldığı ifade edildi. Raporda ayrıca, acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhaları, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı gibi ciddi ihmallerin bulunduğu tespit edildi.
15 Nisan 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalarla devam ettiği ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yangının ağaç dallarının depolandığı alanda çıktığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
18 Haziran 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale eden ekipler, yangını kontrol altına almayı başardı. Kampüsteki doğal yaşam alanında bulunan hayvanlar tahliye edilirken, hastanede tedavi gören bazı hastalar da taburcu edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
1 Temmuz 2024

Aydın'ın Didim ilçesinde orman yangınına müdahale eden bir yangın söndürme uçağı, Bafa Gölü'ne sert iniş yaparak battı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, uçağın henüz bilinmeyen bir nedenle kırıma uğradığını açıkladı. Uçaktaki üç görevlinin sağlıklı bir şekilde kurtarıldığı belirtildi.
14 Haziran 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, kampüsteki doğal yaşam alanında bulunan hayvanlar tahliye edildi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangının kontrol altına alınması için hızlı müdahale gerektiğini belirtti. Yangın nedeniyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan bazı hastalar taburcu edildi.
30 Haziran 2024

Kastamonu'nun Araç ilçesindeki Susuz köyünde çıkan yangında 11 ev kullanılamaz hale geldi. Yangının nedeni henüz bilinmemekle birlikte, Vali Meftun Dallı aşırı sıcaklık ve düşük nem oranının yangına sebep olabileceğini belirtti. Yangına Kastamonu ve Karabük itfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yangında üç hayvan telef oldu ve AFAD yangını genel hayata etkili bir yangın olarak değerlendirdi.
14 Haziran 2024

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti’nin yer aldığı Behram köyünde makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle sahil kesimine doğru ilerleyen yangına Ayvacık Orman İşletme ekipleri ve Ayvacık Belediyesi itfaiye personeli müdahale ediyor. Köylülerin de desteğiyle yangının söndürülmesi için çalışmalar sürerken, bir arazöz alevler arasında kalarak kullanılmaz hale geldi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
26 Haziran 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde bulunan otluk alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı ve çevrede yoğun duman oluştu. Çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor.
17 Haziran 2024
İşaretlediklerim