İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masayı terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ankara'da toplanma kararı aldı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın deprem çalışmaları nedeniyle toplantıya katılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, seçimlerde tüm sandıklara hakim olunamadığını ve bu durumun seçim sonuçlarını etkileyebilecek sandık sayısı olduğunu ifade etti. Cumhur İttifakı'nın milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısına değinildi. Ayrıca, CHP'li Mustafa Sarıgül'ün Erzincan'daki sandıkların %15'inde ıslak imzalı tutanaklara ulaşılamadığına dair önceki açıklamasına atıfta bulunuldu. Günaydın, CHP'nin bilişim sisteminde eksiklik olmadığını, ancak sandıklara hakimiyet ve tutanak toplama konusunda eksiklikler olduğunu belirtti.
31 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masayı terk etti. Bu durum, yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık yarattı. Yapılan yorumlarda, Akşener'in bu kararının Türkiye'deki muhalefetin birliğini bozduğu ve Erdoğan'ın elini güçlendirdiği belirtiliyor. Bazı analistler ve gazeteciler, Akşener'in kararını 'siyasi hata' ve 'çılgınlık' olarak nitelendirirken, muhalefetin seçim şansının azaldığına dair endişelerini dile getiriyorlar.
4 Mart 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşanan depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına tepki gösterdi. Anayasanın sadece savaş durumunda seçimlerin ertelenebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, iktidara daha fazla zaman vermeyeceklerini ifade etti. AKP'den Bülent Arınç ise seçimlerin 2024'te yerel seçimlerle birleştirilmesi gerektiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, seçimlerin zamanında yapılacağını ve iktidarın seçimden kaçmaması gerektiğini vurguladı.
14 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın yarın yapılacak son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıya katılımı belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Merkezi çıkışında ve CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partililer tarafından karşılanacağı planlanıyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de partililere cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarının açıklanacağı mesajını göndererek Saadet Partisi Genel Merkezi'ne davet etti.
5 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık yaşanan altılı masa toplantısından ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dört liderin desteğiyle ortaya koymasına karşın, Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Saadet Partisi kaynakları, Akşener'in bir sonraki toplantıya katılmasını beklemiyor ve olası katılımın sürpriz olacağını belirtiyor. İYİ Partili kaynaklar da Akşener'in toplantıya gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ediyor.
3 Mart 2023

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partinin 'helalleşme' çağrısını ve 'başörtüsü teklifi'ni video yayınlandığında öğrendiklerini ifade etti. Tezcan, bu konuların partinin yetkili kurullarında tartışılmadan açıklandığını ve bu nedenle örgütün yeterince sahip çıkamadığını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de parti kararlarının danışmanların yönlendirmesiyle alındığını eleştirdiği belirtildi.
22 Eylül 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin yerel seçimlerde başörtüsü oylaması yapmayı planladığını belirtti. Bu plan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü gündeme getirerek kadınların giyim kuşamının siyasetin tekelinden çıkarılacağını söylemesinin ardından ortaya çıktı. Ancak, 6 Şubat'taki depremler sonrası iktidarın bu planından vazgeçtiği belirtildi. Selvi, AKP'nin bu planı yerel seçimlerde uygulayabileceğini ve 'çifte sandık' olabileceğini aktardı.
27 Haziran 2023

AKP'nin eski üyesi Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesi yönündeki çağrısına, altılı masa olarak bilinen muhalefet partilerinin temsilcileri tepki gösterdi. DEVA Partisi, Gelecek Partisi, CHP ve İyi Parti temsilcileri, seçimlerin zamanında yapılmasının demokrasinin bir gereği olduğunu ve anayasanın sadece savaş durumunda seçimlerin ertelenebileceğini belirten maddesine atıfta bulunarak Arınç'ın önerisine karşı çıktılar. Kahramanmaraş depremleri sonrası seçimlerin ertelenmesi fikri ilk olarak bir AKP yetkilisi tarafından dile getirilmişti.
13 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının yarınki toplantıda açıklanmayacağını ifade etti. Adayın açıklanması için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimini açıklamasının bekleneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir şansının olmadığını ve YSK'nın güven vermeyen bir kurum olduğunu dile getirdi. Ayrıca, YSK'nın geçmişte deprem nedeniyle seçim ertelemesi taleplerini reddettiğini hatırlattı.
1 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Engin Altay, partide değişim isteyenler arasına katılarak, önceki dönemde yürüttüğü grup başkanvekilliği görevine devam etmeme kararını ve parti içindeki yenilenme ihtiyacını dile getirdi. Altay, seçimlerde başarı elde edilemediğini ve yeni yüzlerin gelmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kurultayın yerel seçimlerden önce yapılması gerektiğini savunarak, aksi takdirde partinin yerel seçimlerde gerekli heyecanı bulamayacağını ifade etti. CHP'de değişim talepleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilginin ardından daha da güçlenmiş durumda.
8 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye seçimlerle ilgili bir teklif yaptığı ancak anlaşma sağlanamadığı iddia edildi. İnce, Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir teklif getirmediğini Twitter üzerinden açıkladı. CHP'li eski bakan Fikri Sağlar ve Grup Başkanvekili Engin Altay, İnce ile görüşmeler yapıldığını ve önerilerin kabul edilmediğini belirtti. İnce ise son açıklamasında CHP ile ilgili konuştuğunu ve kendisine teklif gelmediğini ifade etti. Bu tartışmalar, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarının bölünme endişesi çerçevesinde gerçekleşiyor.
6 Nisan 2023

İzmir'den Meclis'e gönderilen 28 milletvekilinin 14'ü Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ise sekiz vekil çıkardı. İzmir'de yapılan genel seçimlerde, CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kentte yüzde 63,29 oranında destek aldı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) adayı İrfan Değirmenci, İzmir'in ikinci bölgesinde milletvekilliğini az bir farkla kaçırdı.
15 Mayıs 2023

14 Mayıs'taki seçimler öncesinde, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefetin oylarını böleceği gerekçesiyle eleştiriliyor. İnce, ikinci tura kalmayı hedefliyor ve resmi adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde toplamayı başardı. CHP ile yapılan gayri resmi görüşmelerde İnce'nin çekilmesi gündeme gelmedi ve CHP kaynakları, İnce'nin 2018 seçimlerine dair eleştirilerini sıraladığını belirtti. CHP içinde İnce'nin Kılıçdaroğlu lehine çekilmesi beklenmiyor ve İnce'nin ikna edilemez olduğu düşünülüyor.
28 Mart 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgisinin ardından, parti içinde değişim talepleri artmıştı. Bu süreçte, seçim öncesinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığı durumunda seçimi kaybedeceğini öne süren ve kaybedilirse istifa edeceğine dair söz veren CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) girdi. Erdem, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla da dikkat çekmişti.
5 Haziran 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, muhalefetin oylarını böleceği iddialarını matematik bilmemekle eleştirdi ve adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, her iki liderin de iktidardan kurtulma amacında olduğunu ancak yöntemlerinin farklı olduğunu ifade etti. İnce, kendi oy oranının %16-17 civarında olduğunu ve en çok AK Parti'den oy aldığını belirtti. Ayrıca, 100 bin imza toplama sürecini dördüncü günde tamamladığını ve hedefinin ikinci tura kalmak olduğunu söyledi.
29 Mart 2023
İşaretlediklerim