Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri ve maç tarihleri açıklandı. Galatasaray ilk maçını 25 Eylül’de PAOK ile evinde oynayacak. Fenerbahçe ve Beşiktaş ise 26 Eylül’de sırasıyla Union SG ve Ajax ile karşılaşacak. Bu sezon Avrupa Ligi, 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek ve ilk sekize giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek.
2 Eylül 2024

Galatasaray taraftarları, Süper Lig'in 25'inci haftasında oynanan Kasımpaşa maçında 'Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu istifa ulan' şeklinde hükümete yönelik istifa sloganları attı. Bu eylem, daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının benzer sloganlarla yaptığı protestoların ardından gerçekleşti. İktidar milletvekilleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kulüpleri hedef göstermiş ve stadyumlarda siyaset yapılmasına karşı çıkmıştı. Fenerbahçe taraftarlarına 'spor müsabakalarını seyirden men' cezası tebligatları gönderilmeye başlanmış ve kulüp taraftarlarına hukuki destek sağlayacağını duyurmuştu.
11 Mart 2023

Trendyol Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe'nin karşılaşacağı Turkcell Süper Kupa maçı, 30 Aralık’ta Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek. Maç, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park'ta saat 20:00'de başlayacak. Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiası tartışma konusu olmuştu.
21 Ekim 2023

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Maç sonrası, Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırmaya çalıştı. Maç boyunca tribünlerden atılan su şişeleri, meşaleler ve bozuk paralar nedeniyle bazı Fenerbahçeli oyuncular yaralandı. Güvenlik güçleri, sahaya inen taraftarları kontrol altına almakta yetersiz kaldı.
17 Mart 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'in 31'inci haftasında İstanbulspor ile 3-3 berabere kaldı ve bu sonuç taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Maçın ardından Fenerbahçe'nin borsadaki hisseleri yüzde 8 oranında değer kaybetti. Lider Galatasaray'ın da berabere kalmasıyla Fenerbahçe, puan farkını azaltma fırsatını kaçırdı. Diğer yandan, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor hisselerinin fiyatlarında farklı oranlarda değişimler gözlendi.
25 Nisan 2023

Trendyol Süper Lig'de üçüncü hafta maçları Alanyaspor ile Göztepe arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak. Ligin üçüncü haftasında oynanacak diğer maçların fikstürü de açıklandı. İkinci haftanın sonuçları ve VAR kayıtları da kamuoyuyla paylaşıldı. Bu hafta oynanacak maçlar, ligin gidişatını etkileyecek önemli karşılaşmalar arasında yer alıyor.
22 Ağustos 2024

Süper Lig'in 15'inci haftasında gerçekleşen derbi maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki puanını artırarak sıralamadaki yerini güçlendirdi. Maçın detayları ve takımların performansları futbolseverler tarafından merak ediliyor ve tartışılıyor.
9 Aralık 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda yer alan Galatasaray, ilk maçını 20 Eylül'de Danimarka'nın Kopenhag takımına karşı oynayacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, ilk maçını 21 Eylül'de Danimarka'nın Nordsjaelland takımına karşı, Beşiktaş ise aynı tarihte Belçika'nın Club Brugge takımına karşı oynayacak. Maçların tarihleri ve rakipleri belirlendi.
2 Eylül 2023

Trendyol Süper Lig'in üçüncü haftasında altı maç oynandı. Beşiktaş bu haftayı bay geçerken, Trabzonspor, Galatasaray ve Başakşehir'in maçları Avrupa müsabakaları nedeniyle ertelendi. Üçüncü hafta maç sonuçları ve güncel puan durumu açıklandı. Ligin gidişatı ve takımların performansları hakkında bilgi verildi.
27 Ağustos 2024

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik, derbi sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden sonra stadyuma gelerek sahaya girmesi ve Galatasaray Stadyum Müdürü'ne yönelik fiili müdahalede bulunulması gibi detaylar yer aldı. Ayrıca, olaylara karışan şahısların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü ve ihmali bulunan personel hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.
21 Mayıs 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan arbede nedeniyle Fenerbahçe'ye çeşitli cezalar verdi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin TL para cezası verildi. Oyunculardan Mert Hakan Yandaş beş maç, İrfan Can Eğribayat üç maç ve Jayden Oosterwolde bir maç men cezası aldı. Ayrıntılar daha sonra açıklanacak.
23 Mayıs 2024

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, puanını 31'e çıkararak Galatasaray'ın puan kaybı sonrası averajla liderliğe yükseldi. Fenerbahçe'nin averajı +23 iken, Galatasaray'ın averajı +14'tür. Milli maçlar için lige verilen arada Fenerbahçe lider konumda bulunacak.
12 Kasım 2023

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Galatasaray, sekiz müsabakada yedi galibiyet, bir beraberlik alarak 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi. Beşiktaş ise oynadığı sekiz maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi yaşayarak 16 puanla 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in durumu ve milli takımlardan dönen Wilfried Zaha ve Davinson Sanchez'in durumu belirsiz. Beşiktaş'ta ise Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın yarın kadroda yer alması beklenmiyor.
20 Ekim 2023

Ercan Güven, Fenerbahçe'nin gelecek sezon Süper Lig'den çekilme ihtimalini gündeme getiriyor. Bu durumun, federasyon, yayıncı kuruluş, hakemler, rakipler, medya ve taraftarlar dahil olmak üzere futbol ekosistemini derinden etkileyeceğini belirtiyor. Güven, amatör bir anket yaparak, Fenerbahçe Genel Kurul ve Divan üyelerinin bu konuda kararlı olduğunu ve takımın ligden çekilmesi durumunda destekleyeceklerini ifade ediyor. Yazıda, bu durumun futbolda bir 'devrim ateşi' yakabileceği ve Fenerbahçe taraftarlarının yönetimin kararını desteklemek için hazırlandığı vurgulanıyor.
23 Mart 2024

5 Mart Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Ankaragücü maçına Ankaragücü taraftarlarının alınmayacağı, kararın il güvenlik kurulu tarafından alındığı bildirildi. Beşiktaş A.Ş. logolu Passolig kart sahipleri dışında, Ankaragücü logolu Passolig kartı olanların bilet alamayacağı açıklandı. Bu karar, son zamanlarda futbol maçlarında hükümete yönelik protestoların artması ve bazı kulüplerin siyasetin stadyumlarda yer almasına karşı çıkmasının ardından geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu tür sloganların atıldığı maçların seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmesi ve Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi olaylarla bağlantılı gelişmeler arasında.
1 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 27'nci haftasında gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle yedi kulübe para cezası uyguladı. Beşiktaş en yüksek cezayı alırken, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer dört kulüp de cezalandırıldı. Ayrıca, Antalyaspor Kulübü Başkanı, Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasımpaşa CEO'suna da çeşitli cezalar verildi.
29 Şubat 2024

Süper Lig'in 14'üncü haftasında oynanan maçta Fenerbahçe, Sivasspor'u 4-1 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, puan tablosunda Galatasaray'ı geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Maçın detaylarına dair ek bilgilerin daha sonra paylaşılacağı belirtildi.
4 Aralık 2023

Beşiktaş, 26 Eylül'de kendi adını taşıyan 'token'ı ön satışa çıkaracağını Twitter hesabından duyurdu. Bu, Beşiktaş'ın kendi adını taşıyan bir 'token' çıkaran üçüncü Türk futbol kulübü olmasını sağladı. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray kendi 'token'larını piyasaya sürmüştü.
20 Eylül 2023

Süper Lig'in 26'ncı haftasında oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçı için Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar tartışma konusu olmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın yeriyle ilgili çıkan tartışmalara son vererek karşılaşmanın planlandığı gibi Eryaman Stadyumu'nda oynanacağını açıkladı. TFF, benzer tartışmaların önüne geçmek için stadyum zeminleriyle ilgili denetim ve yaptırım çalışmalarını artırma kararı aldı.
13 Şubat 2024
İşaretlediklerim