Türkiye'nin 27 ilinde dört gün süren 'Kalkan-27' operasyonları kapsamında 84 göçmen kaçakçısı ve 1029 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonlar, İl Emniyet Müdürlükleri Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yakalanan göçmen kaçakçılarından 25'inin tutuklandığını ve yedi kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. Düzensiz göçmenler ise ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi.
25 Eylül 2024

Denizli'nin Çardak ilçesindeki bir çiftliğe düzenlenen operasyonda, dokuz düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenlerden üçü, farklı suçlardan toplamda 139 yıl bir ay dokuz gün kesinleşmiş hapis cezasına sahipti. Bu üç göçmen cezaevine gönderilirken, diğer altı göçmen İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Operasyon, Denizli Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildi.
5 Eylül 2024

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yapılan denetimlerde 242 düzensiz göçmen yakalandı. Göç İdaresi Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından parklar, bahçeler, oteller ve çevresindeki alanlarda yapılan denetimlerde, 4 bin 765 yabancının kimlik ve parmak izi sorgulaması yapıldı. Kayıtsız olduğu tespit edilen 242 göçmen için geri gönderme işlemleri başlatıldı.
15 Kasım 2024

İçişleri Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı tatili boyunca gerçekleştirilen 'Kalkan-24' denetimlerinde 1456 düzensiz göçmen yakalandı. Denetimler, valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, polis, jandarma ve sahil güvenlik tarafından Mobil Göç Noktası araçlarıyla yapıldı. Yakalanan göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.
25 Haziran 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bir lastik botun motor arızası yapması sonucu battığı bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14 kişinin kurtarıldığını ve altı kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında iki insansız hava aracı, bir helikopter, üç bot ve iki dalış timi bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.
31 Mayıs 2024

İzmir'in Çeşme ilçesi Kleopatra Koyu'nda bir lastik botun batması sonucu beş göçmen yaşamını yitirdi. Sahil Güvenlik ekipleri, ihbar üzerine olay yerine giderek beş göçmenin cansız bedenine ulaştı ve denizde mahsur kalan bir kişiyi kurtardı. Olayla ilgili olarak göçmenlerin ifadeleri doğrultusunda bir ikamete yapılan operasyonda iki şüpheli göçmen kaçakçısı gözaltına alındı.
13 Kasım 2023

14 ilde düzenlenen 'Kalkan-22' operasyonlarında 40 göçmen kaçakçısı yakalandı ve bunlardan 37'si tutuklandı. Operasyonlar, Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Ayrıca, operasyonlarda 26 düzensiz göçmen yakalandı ve sınır dışı edilmeleri bekleniyor. Operasyonlar sırasında 14 araca ve çok miktarda dövize el konuldu.
20 Mayıs 2024

Edirne'de polis ekipleri, yurt dışına çıkmaya hazırlanan bir otomobilde yaptıkları aramada, aracın altında kaynak yapılarak oluşturulmuş gizli bir bölmede iki Suriyeli düzensiz göçmen buldu. Araç sahibi ve sürücü gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Yakalanan göçmenler, işlemlerinin ardından il göç idaresi müdürlüğüne sevk edildi.
10 Ekim 2024

Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinde kaçak kazı yapan altı kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Erdemli'de iki ve Mezitli'de dört kişiyi kazı yaparken tespit etti. Olay yerinde jeneratör, kazma, kürek ve çekiç gibi kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler yasal işlemler için jandarmaya götürüldü.
1 Temmuz 2024

Erzurum'un Aziziye ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan bir araçta 17 Afgan düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, ülkede yasadışı bulunmaktan dolayı toplam 308 bin lira para cezasına çarptırıldı. Aracı kullanan E.K. ve beraberindeki T.A. ise göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alındı ve çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
6 Eylül 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'deki düzensiz göçmenlere ilişkin son sayıları paylaştı. Toplam düzenli göçmen sayısı 4 milyon 744 bin 622 olarak belirtildi. Bu sayının 3 milyon 374 bin 53'ü Suriyeli. Ayrıca, 1 milyon 150 bin 386 göçmenin ikamet izni bulunuyor. Son üç ayda 112 bin 404 düzensiz göçmen yakalandı ve 80 bin 496 kişinin sınırdan girişi engellendi.
12 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, A Haber canlı yayınında Türkiye'deki düzenli göçmen sayısının 4 milyon 888 bin 286 olduğunu açıkladı. Bu göçmenlerin biyometrik kayıtlarının bulunduğunu ve konumlarının bilindiğini belirtti. Yerlikaya, düzensiz göçmenlere karşı yıllardır mücadele ettiklerini ve bu kapsamda İstanbul'da dokuz göç mobil noktası kurduklarını ifade etti.
26 Temmuz 2023

Avrupa Konseyi, Türkiye'de insan kaçakçılığı mağdurlarının sayısının arttığını belirterek daha güçlü mücadele çağrısında bulundu. 2019-2023 yılları arasında Türkiye'de 1466 insan kaçakçılığı mağduru tespit edildi, bu sayı önceki dört yılda 775'ti. Mağdurların çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluştururken, cinsel ve emek sömürüsü en yaygın sömürü biçimleri olarak öne çıkıyor. Türkiye, mülteci ağırlama kapasitesiyle dikkat çekerken, sınır güvenliği ve düzensiz göçle ilgili eleştirilere yanıt verdi.
22 Ekim 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı iddia edilen hesaplara yönelik bir operasyon başlattı. Sığınmacı ve göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı. Dört kişi savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, 23 kişi hakimliğe sevk edildi. Bu kişilerden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sekizi ise tutuklandı.
23 Eylül 2023

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 16'sı kamu görevlisi olmak üzere toplam 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında aramalar yapıldı ve bazı dijital materyallere el konuldu.
9 Temmuz 2024

Avrupa Konseyi, Türkiye'de insan kaçakçılığı mağdurlarının sayısının arttığını belirterek daha güçlü mücadele çağrısında bulundu. 2019-2023 yılları arasında Türkiye'de 1466 insan kaçakçılığı mağduru tespit edildi, bu sayı önceki dört yıla göre iki kat arttı. Raporda, mağdurların çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluştururken, cinsel ve emek sömürüsü en yaygın sömürü biçimleri olarak öne çıkıyor. Türkiye, göçmen politikaları ve sınır güvenliği konularında eleştirilere yanıt vererek, insanlık dışı uygulamaların olmadığını belirtti.
22 Ekim 2024

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 düzensiz göçmeni buldu. Göçmenlerden ikisi ölü, yedisi yarı baygın haldeydi. Hayati tehlikeleri olan yedi göçmen hastaneye kaldırılırken, diğer göçmenler Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Tankerin sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de 1 milyon 45 bin 722 ikamet izni sahibi yabancı, 3 milyon 89 bin 904 geçici koruma altında Suriyeli ve 213 bin 169 uluslararası koruma sahibi yabancının bulunduğunu açıkladı. Yerlikaya, Türkiye'nin düzenli göç politikaları ile göçmenlerin işlemlerini kolaylaştırdığını ve kamu düzeni ile güvenliğinden taviz vermediğini belirtti. Ayrıca, düzensiz göçle mücadele kapsamında 270 Mobil Göç Noktası aracıyla 1 milyon 678 bin kimlik kontrolü yapıldığını ve 142 bin düzensiz göçmenin geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini ifade etti.
11 Ekim 2024

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023
İşaretlediklerim