Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 kent için sarı ve turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarıya göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu kentlerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
3 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize ve Artvin için sarı, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Bu illerde kar ve yağmur beklendiği belirtildi. Ayrıca vatandaşlar sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar, fırtına, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, tipi, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.
21 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 11-16 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'de hava sıcaklıklarının dört ila altı derece artacağını ve kentlerde sıcaklık rekorları kırılabileceğini duyurdu. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana ve Diyarbakır'da sıcaklık değerlerinin önemli ölçüde yükseleceği belirtildi. MGM ve İstanbul Valiliği, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için sıcak çarpmasına karşı uyarılarda bulundu ve vatandaşların belirli saatlerde dikkatli olmalarını tavsiye etti.
11 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yedi ile turuncu, dokuz ile sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Uyarılan illerde kuvvetli yağış bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz ve bazı Marmara illerinde yağışlar yer yer kuvvetli olacak. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgâr bekleniyor ve hava sıcaklıklarının iç kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor.
12 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul çevrelerinde saat 09:00'a kadar yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
5 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Ege bölgesinde hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu'da ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin büyük bir bölümünde parçalı ve çok bulutlu hava ile birlikte sağanak ve kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Özellikle Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yağış alan yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusu, Siirt çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulunuldu.
23 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13-20 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'nin birçok şehrinde yüksek sıcaklık beklenmesi nedeniyle vatandaşları uyardı. MGM, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11-16 arasında tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Konya, Eskişehir, Kırıkkale, Bolu, Karabük, Amasya, Malatya, Elâzığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ve Kilis'te sıcaklık değerlerinin yüksek olacağı tahmin ediliyor.
12 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin yarından itibaren yağışlı bir hava dalgasının etkisi altına gireceğini duyurdu. Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanakların beklendiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, yağış alan yerlerde ise azalarak normallerin altına düşebileceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde çığ tehlikesine dikkat çekildi. Deprem bölgesinde perşembeye kadar yağış beklenmiyor, ancak sonrasında yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği öngörülüyor.
21 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısı için fırtına uyarısında bulundu. Yarın sabah saatlerinden itibaren bu bölgelerde güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Fırtınanın hızının saatte 70 ila 80 kilometreye ulaşacağı ve gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve soba ile doğal gaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
24 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Balıkesir, Çanakkale ve Muğla için turuncu, diğer 19 il için ise sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Uyarılar, doğu kesimlerinde çığ tehlikesi ve batı kesimlerinde rüzgar ile gök gürültülü sağanak yağış riskine yönelikti. Bu uyarılar, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiğini vurgulamaktadır.
12 Şubat 2024

İstanbul'da yaşanan sağanak yağışlar, uzun süredir düşüş gösteren baraj doluluk oranlarını bir miktar artırdı. İSKİ'ye göre, 12 Kasım itibarıyla barajların genel doluluk oranı yüzde 16,18'den yüzde 16,43'e yükseldi. Ağustos sonunda yüzde 29,22 olan doluluk oranı, eylül sonunda yüzde 22,7'ye düşmüş ve kasım ayında yüzde 17'nin altına gerilemişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için önümüzdeki günlerde de sağanak yağış beklendiğini duyurdu.
12 Kasım 2023

Türkiye, çarşambadan itibaren yazın en sıcak günlerini ifade eden eyyam-ı bahur etkisine girecek. Bu dönemde çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları gibi terimlerle anılan sıcak hava dalgaları, Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde etkisini gösterecek. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, sıcaklıkların bu sene mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve birçok ilde sıcaklık rekorları kırıldığını belirtti.
30 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yayımladı. Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl ve Muş turuncu; Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Mardin, Muğla, Van, Şırnak ve Ardahan ise sarı kodla uyarıldı. Ağrı ve Erzurum'da kar ve yağmur, Kars ve Ardahan'da kar, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış ve diğer illerde yağmur bekleniyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, kuvvetli rüzgar, fırtına, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.
6 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle iki il için turuncu, 13 il için ise sarı kodlu uyarıda bulundu. İç Ege ve Akdeniz bölgeleri ile Muğla, Eskişehir, Ankara, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden esen rüzgarın saatte 40-70 kilometre hızında olması öngörülüyor.
23 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok kentinde sağanak yağış beklendiğini ve çığ riski olduğunu duyurdu. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Antep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, deprem bölgesinde de yağışların etkisini artırarak yeni haftaya devam etmesi bekleniyor.
23 Mart 2023

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'deki yüksek sıcaklıkların pazartesiden itibaren düşmeye başlayacağını belirtti. Şen, salı günü İstanbul'da önemli bir sıcaklık düşüşü beklediğini ve çarşamba günü yağmur olacağını söyledi. Türkiye'de birçok kentte sıcaklık, normallerin üstünde 40 dereceyi aşmış durumda.
6 Ağustos 2023

Ankara Valiliği, hava sıcaklıklarının artacağı ve 'eyyam-ı bahur' etkisinin başlayacağı uyarısında bulundu. Bu hafta ortasından itibaren Ankara genelinde sıcaklıkların 4 ila 8 derece artması bekleniyor. Valilik, 1-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.
1 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin on il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod' ile yağış uyarısı yaptı. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece artması tahmin ediliyor.
14 Mart 2023
İşaretlediklerim