Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, iki yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında 'çok can alıcı' bir dosyaya sahip olduğunu iddia etmişti. Oda TV'nin konuyu yeniden gündeme getirmesi üzerine Kırıkkanat, iddialar için 'kullanıldığını' belirterek özür diledi. Kırıkkanat, dosyanın akçeli veya yüz kızartıcı bir suçla ilgili olmadığını ve Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığını hak ettiğine ikna olduğunu ifade etti.
4 Mayıs 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, Deniz Baykal'ın cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşmasını eleştirdi. Özcan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, İnce'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmayan Erdoğan'ın elini sıkmaması gerektiğini ifade etti ve İnce'nin Erdoğan'ın siyasi tuzağına düştüğünü belirtti.
15 Şubat 2023

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Özgür Özel'in Erdoğan ile Esad arasında arabuluculuk yapma önerisini eleştirdi. Bakırhan, Özel'in bu arabuluculukla Kürt karşıtı bir siyaseti örgütlemeye çalıştığını iddia etti. Ayrıca, Türkiye'nin Rojava ve Suriye politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı. Bakırhan, kayyım uygulamaları, emeklilerin durumu ve enflasyon gibi konularda da eleştirilerde bulundu.
9 Temmuz 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşılan montaj bir videoya tepki göstererek Erdoğan'ı karşısına çıkmaya davet etti. Habertürk TV'de soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile uzlaşı arayışları, Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı destekleme kararı ve seçimlerin ikinci turunun bir referandum niteliği taşıdığına dair görüşlerini dile getirdi. Ayrıca, Erdoğan'ın kendisini terörle ilişkilendiren iftiralara karşı sert bir dille cevap verdi ve Erdoğan'ı yüzleşmeye çağırdı.
23 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya dönüşü yaptığı açıklamalarda normalleşme sürecinin sona erdiğini belirtti. Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'e yüklenerek siyasette yumuşama çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade etti. Mehmet Ocaktan, AK Parti'nin MHP'nin etkisi altında kalarak normalleşme iradesini gösteremediğini ve bu durumun parti içinde rahatsızlık yarattığını vurguladı.
17 Haziran 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki başarısızlık sonrası yükselen değişim talepleri ve genel başkanlık yarışı hakkında konuştu. Özel, kuvvetli özeleştirinin gerekliliğini, değişim taleplerinin parti mensupları ve vatandaşlar tarafından dile getirilme hakkını vurguladı. Ayrıca, genel başkanlık için birden fazla adayın yarışabileceğini veya bir uzlaşının mümkün olabileceğini belirtti. Kendisinin genel başkan adayı olma konusunda ısrarcı olmadığını, ancak değişim için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu ifade etti.
13 Haziran 2023

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özcan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı eleştirilerle başlayan tartışma, Kılıçdaroğlu'nun Özcan'a 'serseri mayın' benzetmesi yaparak aklını başına almasını istemesiyle alevlendi. Kılıçdaroğlu, Özcan'ın parti ahlakına ve kültürüne uymayan davranışlar sergilediğini belirtti ve cenazesine katılmasını istemediğini ifade etti.
11 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Can Atalay oturumunda yaşanan kavganın ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a grup başkanlarını toplama çağrısında bulundu. TBMM, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplandı ve tansiyon ilk dakikalardan itibaren yükseldi. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert sözleri üzerine AKP'liler kürsüye yürüdü ve fiziksel saldırılar yaşandı. Özgür Özel, yaşanan olaylar karşısında büyük utanç duyduğunu belirtti.
16 Ağustos 2024

Yerel seçimleri kaybeden ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan Erdoğan, yumuşama siyasetiyle durumu lehine çevirmeye çalışıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in muhalefet yapmaktan vazgeçip AKP'ye destek vermesi, Erdoğan'ın bu stratejiden kazançlı çıkmasına neden oldu. Rahmi Turan, bu durumu ele alarak Erdoğan'ın hâlâ güçlü olduğunu göstermeye çalıştığını belirtiyor.
15 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kadın Kolları başkanı seçiminde Çiğli Belediyesi'nden işten çıkarılan işçilerin protestosuna sert tepki gösterdi. Özel, protestocuların salondan çıkarılmasını isteyerek, kongrenin başka amaçlara alet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında, CHP'nin kadın kotası ve eşit temsil konusundaki kararlılığını dile getiren Özel, kadın hakları ve çevreci projelere yönelik taahhütlerde bulundu.
4 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisini kırsal kesimden yeterince oy alamamalarına bağlamasını eleştirdi. Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, kırsal kesimden oy alan birinin bu şekilde konuşmasının siyasi tükenmişliğin göstergesi olduğunu ve artık kimsenin milleti aşağılayamayacağını belirtti. Ayrıca, 28 Mayıs'ta CHP'nin ideolojisinin sandığa gömüldüğünü ve bir daha iktidara gelemeyeceğini iddia etti.
11 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine sert bir dille karşılık verdi. Erdoğan, Akşener'i yalan söylemekle suçlayarak kendisiyle uğraşmaması konusunda uyardı. Akşener ise bu eleştirilere Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla yanıt verdi ve Erdoğan'a gerginliğini azaltması için akşamları papatya çayı içmesini önerdi.
30 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kobani davasında verilen cezalara tepki gösterdi ve yargılama sürecinin hukuki olmadığını vurguladı. 18'i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı davada, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 32 yıl dokuz ay, Ahmet Türk'e ise 10 yıl hapis cezası verildi. Özel, davanın siyasi olduğunu ve verilen cezaların kabul edilemez olduğunu belirtti.
16 Mayıs 2024

Abdulkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan ile Özgür Özel arasındaki ilişkiyi kendi aleyhine bir ittifak olarak gördüğünü ve bu nedenle Özel'in siyasi olarak daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, 28 Şubat sürecinde mahkum edilen yaşlı generallerin affedilmesi gerektiğini, bu adımın Türkiye'de siyasi yumuşama sağlayacağını öne sürüyor. Selvi, ayrıca Gezi Parkı olaylarından mahkum olanların yeniden yargılanması gerektiğini, bu durumun Türkiye'nin uluslararası imajını olumlu yönde etkileyeceğini savunuyor.
13 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki bir ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, seçmenlere zafer sarhoşluğuna kapılmamaları konusunda uyarıda bulundu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin henüz bitmemiş bir seçimin sonuçları üzerinden tehdit ve hakaret diliyle davrandığını eleştirdi. Ayrıca, seçmenlerden ikinci turda da desteklerini sürdürmelerini ve rehavete kapılmamalarını istedi.
20 Mayıs 2023

Deniz Zeyrek, Özgür Özel'in CHP Genel Başkan adaylığı sürecinde Ekrem İmamoğlu'nun desteği olmadan kazanamayacağını vurguluyor. Zeyrek, İmamoğlu'nun 2028 Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Özel ile uyumlu çalışması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun ekibinin artık bir güç odağı olmadığını ve bu durumun Erdoğan'ın işine yaradığını ifade ediyor.
28 Haziran 2024

MHP, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz’in Devlet Bahçeli’nin elini öpmesine gelen eleştirileri FETÖ ve teröre bağladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karadeniz’in davranışını eleştirerek, devletin polisinin tarafsız olması gerektiğini vurguladı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise Özel’in eleştirilerine sert yanıt vererek, CHP’yi terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçladı. CHP, Bahçeli’nin elini öpen özel harekat başkanının emekli edilmesini talep etti.
16 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilere yönelik bir video paylaşmasına tepki gösterdi. Erdoğan, Ankara'daki bir mitingde yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nun videosunu eleştirdi ve CHP'nin marjinal grupların, LGBT savunucularının ve mezhepçilik fitnesi çıkarmaya çalışanların öncüsü haline geldiğini iddia etti. Ayrıca, Erdoğan, Alevilere ve diğer her türe saygı duyduklarını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun Aleviliğini ilan etmesine gerek olmadığını ifade etti.
30 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoritesinin sarsıldığını ve bu durumda gözünü karartarak çılgınca şeyler yapabileceğini ifade etti. Demirtaş, halka korkmamaları ve geri adım atmamaları çağrısında bulundu. Ayrıca, depremzedeleri yalnız bırakmama ve şehirleri yeniden inşa etme konusunda dayanışma vurgusu yaptı.
12 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davranışlarını eleştirdi. Erdoğan'ın muhalefetin 'diktatörlük' eleştirilerine itiraz etmediğini ve iktidarda kalma kaygıları taşıdığını öne sürdü. Demirtaş, Erdoğan'ın güçlü ve zorba bir lider imajı çizerek halkın bir kesimini yanında tutmaya çalıştığını, ancak bu tür liderlerin aslında korku içinde olduklarını iddia etti. Ayrıca, halka korkmamaları ve değişim için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.
30 Ocak 2023
İşaretlediklerim