Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024

Osmaniye-Kadirli Karayolu'nda bir otomobil, vakaya giden bir ambulansla çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan üç kişi hayatını kaybetti, ambulanstaki üç sağlık görevlisi ise yaralandı. Yaralı sağlık görevlileri Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
24 Ağustos 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucu Hatay'da bulunan Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi ciddi hasar gördü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralıların Mersin ve Adana'daki şehir hastanelerine nakledildiğini ve sağlık ekiplerinin tam kadro görev başında olduğunu açıkladı. Savunma Bakanı Hulusi Akar ise TCG İskenderun gemisinin yaralıları taşıyacağını duyurdu. Depremler sonucu en az 1651 kişi hayatını kaybetti.
6 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Antakya'daki hastaneler hasar gördü. Defne Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde yatan hastalar, hastane çalışanlarının kiraladığı vinçle 36 saat sonra kurtarıldı. Kurtarılan hastalar, yakınları tarafından başka hastanelere götürülüyor veya hastane yakınındaki otoparkta bekliyor. Yurttaşlar, devletin yetersiz yardımına tepki göstererek kendi imkanlarıyla kurtarma çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan ve 94 kişinin ölümüne neden olan Buket Apartmanı’nın zemin etüt raporunda belediye onayının bulunmadığı tespit edildi. Hatay savcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, apartmanın yıkılmasına ilişkin iddianame Hatay 5’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, apartmanın taşıyıcı sistem elemanlarının yetersiz olduğu ve kullanılan malzeme kalitesinin düşük olduğu belirtildi. Sorumluların 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapsi isteniyor.
20 Mayıs 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan özel bir huzurevinde yangın çıktı ve üç kişi yaralandı. Yangın, huzurevinin birinci katında bilinmeyen bir nedenle başladı. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. İtfaiye, polis ve huzurevi personeli, vatandaşların da yardımıyla içeride kalan diğer kişileri tahliye etti.
14 Ağustos 2024

Mardin Tabip Odası, Diyarbakır-Mardin arasında çıkan yangınla ilgili hazırladığı ön raporda yangının elektrik tellerinden çıktığını ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını belirtti. Yangında 15 kişi hayatını kaybetti. Raporda, yangına havadan müdahale edilmemesinin kayıpları artırdığı ve bölgede yanık tedavi ünitesi bulunmaması nedeniyle hastaların civar illere sevk edilmek zorunda kaldığı vurgulandı. Ayrıca, yangının halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiği ifade edildi.
23 Haziran 2024

Karaman'ın merkezine bağlı Aybastı Köyü yakınlarında bir cipin kontrolden çıkarak takla atması sonucunda, içerisinde bulunan mermer ocağı çalışanlarından beş kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı, yaralı ise tedavi altına alındı.
3 Nisan 2023

Yalova'nın Altınova ilçesindeki bir tersanede, iki işçi sepet platformunun yüksekten düşmesi sonucunda hayatını kaybetti. İşçilerden Doğanay K. 22, Mehmet K. ise 33 yaşındaydı. Olay, Altınova tersaneler bölgesinde bir gemiyi boyamak için sepetli insan kaldırma platformuna binen işçilerin onlarca metre yüksekten düşmesiyle meydana geldi. İSİG verilerine göre, 2023 yılında en az bin 929 işçi hayatını kaybetti.
2 Ağustos 2024

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlasında çalışan Hikmet Şen ve Salim Demir, yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayı gören Hakkı Şen, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Şen ve Demir, Taşköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
26 Haziran 2023

Bursa'nın Selçukgazi mevkisinde, İstanbul istikametine giden dört aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası sonucunda dört kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan otoyol, araçların kaldırılmasının ardından tekrar açıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazanın ardından bir aracın arıza yapması sonucu gerçekleştiğini ve yaralıların hastaneye sevk edildiğini açıkladı.
5 Şubat 2023

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu Antakya ilçesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören ve eşya çıkarmaya çalışan dört kişi enkaz altında kaldı. AFAD, PAK ve UMKE ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, bu olayla birlikte can kaybı altıya yükseldi.
21 Şubat 2023

Elazığ'ın Palu ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında gece yapılan patlatma işlemi sırasında göçük meydana geldi. Göçük sonucu iki işçi mahsur kaldı ve olay yerine AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları sonucunda işçilerden Remzi Tahtacı'nın hayatını kaybettiği belirlendi, diğer işçi A.T. yaralı olarak kurtarıldı. Olayla ilgili ihmali olduğu iddia edilen bir işçi gözaltına alındı.
4 Haziran 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişi yaralandı. Kazada, 25 kabinde bulunan 184 kişi saatlerce mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmaları için gece görüşlü helikopterlerin bölgeye gönderildiğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kazayı araştırmak üzere bir heyetin bölgeye gönderildiğini ve ilgili belediye başkanları ile koordinasyon halinde olduklarını duyurdu.
12 Nisan 2024

Ankara Mamak'ta Yüksek Hızlı Tren (YHT) test sürüşü sırasında raydan çıktı ve dört çalışan hafif yaralandı. CHP Sivas milletvekili Ulaş Karasu, hattın eksiklerine rağmen açıldığını ve vatandaşın can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirtti. Kazadan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Ankara-Sivas arası YHT işletmeciliğinin Ankara-Kırıkkale arasında otobüs aktarmasıyla yapılacağını duyurdu.
14 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ağır hasar gören Malatya'daki dört katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda enkaz altında kalan Orhan Cücün'ün (28) cenazesi bulundu. Malatya Valisi Hulusi Şahin, ağır hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu ve şehirdeki 35 bin ağır hasarlı binanın yıkımının zaman alacağını belirtti.
5 Mayıs 2023

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Bodrum'dan Van'a giden bir yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı. Kazada üçü ağır olmak üzere 14 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar Malatya'daki hastanelere kaldırıldı.
14 Ağustos 2024

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Çalışkan beldesindeki madencilik işletmesine ait işçi servisi seyir halindeyken bir patlama meydana geldi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, sekiz kişi yaralandı ve yaralılar Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamanın Irak'ın kuzeyinden gerçekleştirilen bir saldırı olduğunu ve kömür ocağıyla ilgili husumetten kaynaklandığını belirtti. Soruşturma devam ediyor.
12 Ağustos 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan yoğunluk sırasında bir direğin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanarak kayalık alana düşmesiyle 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Olayın ardından 13 teleferik hattı sorumlusu hakkında gözaltı kararı verildi. Mahsur kalanların tamamı tahliye edildi.
13 Nisan 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki bir iş yerinde çalışan 40 yaşındaki Yusuf Günbay, pres makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybetti. Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ve polis ekipleri, Günbay'ın öldüğünü tespit etti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
5 Ocak 2023
İşaretlediklerim