Samsun'da bir sokak röportajında doktor dövmekle övünen ve bu eylemi normalleştirmeye çalışan bir kişi hakkında İstanbul Diş Hekimleri Odası Avukatı Gürsan Atar tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Samsun Başsavcılığı, kişinin ifadelerini suç işlemeye tahrik olarak değerlendirmediği için takipsizlik kararı verdi. Avukat Atar, savcılığın kararına itiraz edeceğini açıkladı.
17 Mayıs 2023

Deprem riski nedeniyle Süreyyapaşa Hastanesi'nin taşınma kararı alındı. Hastane yönetimi, çalışanlarına deprem riski düşük binalara geçici taşınma planını duyurdu. Türk Toraks Derneği, hastanenin kendi yerinde ve en kısa sürede dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Hastane, İstanbul Anadolu yakasında solunum sistemi hastalıkları için önemli bir kapasiteye sahip ve verem gibi hastalıkların tanı ve tedavisinde öncü bir kuruluş. Taşınma süreci, hastaların sağlık hizmetlerine erişiminde sorunlar yaratabilecek ve hastanenin ekol yapısının korunması gerektiği vurgulanıyor.
30 Mart 2023

İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu ve birçok dizide rol alan Seda Fettahoğlu'nun cansız bedeni Beyoğlu'ndaki bir parkta bulundu. İlk incelemelere göre Fettahoğlu'nun intihar ettiği tahmin ediliyor. 1979 doğumlu olan Fettahoğlu, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuş ve kariyeri boyunca İstanbul Şehir Tiyatroları'nda birçok oyunda rol almıştı.
27 Eylül 2023

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun 2014 yılında cezaevinde ölü bulunmasının ardından, ölmediği ve kaçırıldığı iddiaları üzerine babası Mehmet Nida Garipoğlu, mezarın açılması ve DNA eşleştirmesi yapılması talebinde bulundu. Daha önce yapılan başvurular reddedilmişti. Mehmet Nida Garipoğlu'nun avukatı aracılığıyla yapılan başvuruda, toplumda yayılan komplo teorilerine ve şehir efsanelerine son vermek için gerçeğin ortaya çıkarılması gerektiği belirtildi. Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı da mezarın açılmasının hukuki ve vicdani bir zorunluluk olduğunu ifade etti.
6 Kasım 2023

Bursa Şehir Hastanesi'nde görevli uzman doktor Nihan Alkış, hasta yakını T.E. tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Alkış, beyin cerrahi servisine kaldırıldı ve tedavisi devam ediyor. Saldırgan T.E. gözaltına alındı. Olayın ardından hastanedeki bazı poliklinikler grev kararı aldı. Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta şiddeti önleyecek hiçbir tedbir almadığını vurguladı.
31 Ekim 2023

Türk nöroşirürjisinin öncülerinden ve Türkiye’nin ilk kadın beyin cerrahı olan Aysima Altınok, 5 Ağustos'ta vefat etti. 1929 Erzincan doğumlu Altınok, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra beyin cerrahisi alanında uzmanlaştı. 1959'da Türkiye'nin ilk kadın beyin cerrahı unvanını aldı ve uzun yıllar boyunca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde görev yaptı. Altınok, mesleki kariyeri boyunca birçok ödül aldı ve kadınların tıp alanında ilerlemesine öncülük etti.
6 Ağustos 2024

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan Nurgül Demir, erkek arkadaşı Tuncay Şener tarafından öldürüldü. Şener, Demir'i öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, her iki kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Demir ve Şener'in cenazeleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
16 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen şiddetli depremler sonrasında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken, ekiplerin ses algılaması üzerine yoğunlaştığı bir bölgeden Yazgül Çaçan isimli kadın 72 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Yaralı olarak kurtarılan kadın, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
9 Şubat 2023

Usta sanatçı Türkan Şoray'a, 30 Nisan'da zatürre teşhisi konulduktan sonra doktoru tarafından seyahat yasağı getirildi. Sanatçıya bahçede bile yürümemesi tavsiye edildi. Bu sağlık durumu nedeniyle, Şoray Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Kıbrıs Şehitlerini Anma ve Gazilerle Buluşma Programı'na katılamayacak.
6 Mayıs 2024

Halk TV çalışanı Uğur Yanıkel, Beyoğlu'nda baygın halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün MOBESE görüntülerinde Yanıkel'in bir duvardan aşağıya düştüğü tespit edildi. Adli Tıp Kurumu'nun ilk incelemesinde düşmeye bağlı ciddi yaralanmalar belirlendi. Halk TV'nin haberine göre, Yanıkel hastanede gerekli radyolojik görüntülemeler yapılmadan kan alındıktan sonra hayatını kaybetti ve hastane bu konuda bir açıklama yapmadı.
2 Ocak 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki ölümlerin yüzde 40-50'sinin kalp damar hastalıklarına bağlı olduğunu belirtti. Koca, Dünya Kalp Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kalp damar hastalıklarının dünya genelinde ve Türkiye'de ölümlerin birinci sıradaki nedeni olduğunu ifade etti. Bakan Koca, Türkiye'de Haziran 2022 ile Haziran 2023 arası kalp ameliyatı sayısının 70 binin üzerinde olduğunu ve bu ameliyatların yüzde 73'ünün koroner baypas cerrahisi, yüzde 15'inin kapak cerrahisi, yüzde 4'ünün aort cerrahisi ve yüzde 8'inin konjenital kalp cerrahisi olduğunu bildirdi.
29 Eylül 2023

Türk resminin önde gelen isimlerinden Mehmet Güleryüz, Paris'te kanser tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti. Loft Art, sanatçının vefatını Instagram üzerinden duyurdu ve ailesine, sevenlerine başsağlığı diledi. Güleryüz, figüratif çalışmaları ve güçlü çizgileriyle tanınıyordu. Sanatçının son sergisi, oğlu Kerimcan Güleryüz'ün sanat yönetmenliğinde geçen yıl Loft Art'ta düzenlenmişti.
3 Eylül 2024

Antalya'da işe giderken sırtından bıçaklanan E.A. isimli kadının saldırganı Emre Kırkuşu, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanırken, mahkeme suçu 'silahla kasten yaralama' olarak değerlendirip altı yıl hapis cezası verdi. Sanık, tutuklu kaldığı bir yıl göz önünde bulundurularak tahliye edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre sanığın cezai ehliyeti tam bulundu.
2 Mart 2023

İstanbul Sultangazi'deki özel bir hastanede, bir doktorun bilgilerini kullanarak mesai saatleri dışında kaçak ameliyat yaptıkları iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Araştırmalar sonucunda, bu ameliyatları gerçekleştiren kişinin D.N. olduğu ve ameliyat ettiği iki kişinin de kendisinden şikayetçi olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden D.N. ve M.K. tutuklanırken, K.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 Eylül 2023

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu ameliyat edildi. Beştaş'ın bel kemiğinde bir kırık tespit edildi ve şu anda yoğun bakımda gözlem altında tutuluyor. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Beştaş'ın durumunun iyi olduğunu ve omurilikte bir sorun olmadığını belirtti.
14 Nisan 2023

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ö.D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi S.D.'yi silahla öldürdü. Olayın ardından Ö.D., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ö.D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
2 Ekim 2023

Doç. Dr. Gülay Ceylaner, kızı Beste'nin ağır bir trafik kazası geçirmesinin ardından, kazaya sebep olan TIR şoförünün daha önce de ölümlü kazalara karıştığını öğrenince tepki gösterdi. Şoförün daha önce iki kişiyi öldürdüğü ve bir kazada da bir ölü bir yaralı olduğu belirtildi. Ceylaner, şoförün ehliyetinin iki yıl alındığını ve iki ay hapis yattığını, ancak aflarla serbest kaldığını ifade etti. Şoförün şu anda yargılandığını ve ehliyetini geri aldığını belirterek, trafikte can kayıplarına yol açanların daha ağır cezalarla karşılaşması gerektiğini savundu. Ceylaner, change.org'da başlattıkları 'Trafikte can alanlar artık durdurulsun' başlıklı imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.
17 Kasım 2023

Bursa'nın Keles ilçesinde Mehmet Arslan, kalp krizi geçiren annesini hastaneye yetiştirmeye çalışırken direğe çarptı. Kazada sürücü Mehmet Arslan olay yerinde hayatını kaybetti. Annesi Emine Arslan ise kaldırıldığı Keles Devlet Hastanesi'nde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.
17 Ekim 2023

New York'ta metro istasyonunda Kemal Semrada tarafından tren raylarına itilerek ağır yaralanan Türk illüstratör Emine Yılmaz Özsoy için bağış kampanyası başlatıldı. Saldırı sonucu omurgasında ve başında ciddi yaralanmalar alan ve felç kalma riski taşıyan Özsoy, zor bir ameliyat geçirdi. Saldırgan Semrada, cinayete teşebbüsle suçlanarak tutuklandı ve kefaletle serbest bırakıldı. Özsoy'un tedavi masraflarını karşılamak için GoFundMe üzerinden bağış toplanıyor.
25 Mayıs 2023

Kadıköy'de, Doğanay Güzelgün adlı bisiklet sürücüsüne çarpan ve henüz sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil, Güzelgün'ün ölümüne sebep oldu. Kazanın ardından olay yerine gelen bir kişi suçu üstlendi ancak MOBESE kameraları bu kişinin kazayı yapmadığını ortaya çıkardı. Görgü tanıkları ve Güzelgün'ün arkadaşları, kazanın olduğu yerde ve polis merkezi önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiler. Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Gazi Bilir, trafikteki hız sorununa ve Karayolları Trafik Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
18 Temmuz 2023
İşaretlediklerim