Atlas Okyanusu'ndaki Titanik enkazına turistik seferler düzenleyen OceanGate şirketine ait bir denizaltı kayboldu. Şirketin, denizaltının geliştirilme sürecinde güvenlikle ilgili defalarca uyarıldığı belgeler ortaya çıktı. Şirketin eski denizcilik operasyonları direktörü David Lochridge, 2018'de mahkemeye sunduğu raporda denizaltının daha fazla test edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Deniz Teknolojisi Topluluğu da şirketi denizaltı prototipini uzman bir üçüncü tarafça denetlenen testlere tabi tutması konusunda uyardı.
21 Haziran 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda bir patlama meydana geldi. Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler, tahıl tozu patlamalarının önlenebilir olduğunu belirtti. Bu tür patlamaların, tahıl tozlarının kapalı alanda, havada asılı ve yüksek seviyede olması durumunda meydana geldiğini, ayrıca oksijen ve ateşleme kaynağının da patlamaya zemin hazırladığını ifade etti. Güler, düzenli temizlik ve bakım, uygun havalandırma ve sıkı güvenlik kurallarına uyulmasının önemli olduğunu vurguladı.
7 Ağustos 2023

Aydın'ın Didim ilçesinde orman yangınına müdahale eden bir yangın söndürme uçağı, Bafa Gölü'ne sert iniş yaparak battı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, uçağın henüz bilinmeyen bir nedenle kırıma uğradığını açıkladı. Uçaktaki üç görevlinin sağlıklı bir şekilde kurtarıldığı belirtildi.
14 Haziran 2024

Tesla, ilk çeyrek teslimatlarının dört yıl sonra ilk kez düşmesi üzerine dünya çapında otomobil fiyatlarını indirdi. Çin'de Model 3'ün başlangıç fiyatı 14 bin yuan azalarak 231 bin 900 yuan'a düşürüldü. Almanya'da ise Model 3'ün arkadan çekişli modelinin fiyatı 42 bin 990 avrodan 40 bin 990 avroya indirildi. Şirket, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki birçok ülkede de benzer fiyat kesintileri uyguladığını açıkladı.
22 Nisan 2024

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda bir patlama gerçekleşti. Patlamanın nedeni henüz belirlenemese de, yoğun duman ve toz bulutu oluştu ve bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, patlamanın tahıl silosunda meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu belirtti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise patlamanın buğday tozu kaynaklı sıkışma sonucu olduğunu düşündüklerini ifade etti.
7 Ağustos 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

Şili'nin orta ve güney bölgelerinde devam eden şiddetli orman yangınları sonucunda ölü sayısı 13'e ulaştı. Tarım Bakanı Esteban Valenzuela, yangın söndürme çalışmaları sırasında bir helikopterin düştüğünü ve bu kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ordu mensupları da yangın söndürme çabalarına destek veriyor. Ülkede yaşanan yoğun sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklıkları 40 derecelere kadar yükseldi. Cumhurbaşkanı Gabriel Boric, tatilini iptal ederek yangın bölgelerine gitme kararı aldı.
4 Şubat 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da Ramazan Bayramı tatili sırasında yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın nedeninin, teleferik direğinin tepesindeki bir vidanın kırılması olduğunu açıkladı. Kazada, devrilen direğe çarpan kabindeki sekiz kişi kayalık alana düşmüş ve yaralılardan biri hayatını kaybetmişti. AFAD Başkanı, kazanın nedenine dair ilk bilgileri paylaşırken, daha detaylı incelemenin adli merciler tarafından yapılacağını belirtti.
13 Nisan 2024

Rusya ve Çin, terör saldırılarının hedefi haline geldi. 20 Mart'ta Çin'in işlettiği Gwadar Limanı'na ve 26 Mart'ta Dasu Hidroelektrik Santralı projesinde çalışan personeli taşıyan bir servise terör saldırıları düzenlendi. Bu saldırılarda toplamda on bir kişi hayatını kaybetti. Gwadar Limanı ve Dasu Hidroelektrik Santralı, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nun önemli parçaları olarak biliniyor ve bu saldırılar, bölgedeki stratejik enerji yollarını ve projeleri hedef alıyor.
28 Mart 2024

İzmir'de lüks olarak tanıtılan ve 'akıllı bina' olarak pazarlanan Folkart Narlıdere'nin yangın söndürme sistemlerinin çalışmadığı bir yangında hasar gördüğü ortaya çıktı. Afet uzmanı Kubilay Kaptan, yangının nedenlerini kalitesiz malzeme kullanımı, yönetmelikteki açıklar ve kağıt üzerinde kalan kurallar olarak sıraladı. Ayrıca, 2020'deki İzmir depreminde de binanın dış cephesinde sorunlar yaşandığı belirtildi. Yangında can kaybı olmazken, dumandan etkilenenler tedavi edildi.
28 Nisan 2023

Yüksek binalara tırmanmasıyla tanınan 30 yaşındaki Fransız fenomen Remi Lucidi, Hong Kong'daki Tregunter Tower kompleksinin 68. katından düşerek öldü. Lucidi, binaya yerel saatle 18:00 sularında geldi ve güvenlik görevlisine 40. kattaki bir arkadaşını ziyaret edeceğini söyledi. Ancak, güvenlik görevlisi Lucidi'nin söz konusu kişiyle tanışmadığını öğrendi ve onu tutuklamaya çalıştı. Lucidi, güvenlik görevlisinden kaçarak binanın tepesine çıktı ve daha sonra düştü.
31 Temmuz 2023

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük yaşandı. İHA'nın haberine göre, olay sonucunda üç kişi toprak altında kaldı. Olay yerine AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri hızla sevk edildi. Durumla ilgili daha fazla bilgi bekleniyor.
26 Şubat 2024

ABD ordusu, Güney Carolina eyaletine bağlı Kuzey Charleston bölgesinde uçuş yapan deniz piyadelerine ait bir F-35 uçağının arıza vererek düştüğünü bildirdi. Pilotun paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtildi. Düşen uçak için bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Uçağın eğitim uçuşunda olduğu ve aynı eğitime katılan başka bir F-35’in güvenli şekilde hava üssüne döndüğü kaydedildi.
18 Eylül 2023

İstanbul Küçükçekmece ilçesindeki bir binanın bodrum katında bulunan halı imalathanesinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangına müdahale ediliyor. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, Akit TV'ye göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
27 Nisan 2023

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ve diğer gökbilimciler, Dünya'dan 3,8 milyar ışık yılı uzaklıkta bulunan SDSS J1531 galaksi kümesinde, kaydedilen en güçlü kara delik patlamalarından birini tespit etti. Patlama, bir galaksinin merkezindeki süper kütleli kara delikten kaynaklandı ve sonucunda devasa bir boşluk oluştu. Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi'nden Osase Omoruyi, daha fazla gözlemle durumu kesinleştireceklerini ve boşluğun kökenine dair daha fazla bilgi edinmeyi umduklarını belirtti. Araştırma bulguları, The Astrophysical Journal dergisinde yayınlandı.
22 Şubat 2024

Antalya'dan havalanan ve Rusya'nın Perm Havalimanı'na iniş yapan Türk Hava Yolları'na ait AnadoluJet uçağı, iniş sırasında pistten çıktı. Kazada yolcuların herhangi biri yara almadı. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, olayla ilgili teknik ekiplerin araştırma sürecini başlattığını bildirdi.
22 Eylül 2023

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında meydana gelen ve bir kılavuz lokomotifin raydan çıkmasına neden olan olayı Twitter üzerinden duyurdu. Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nı etiketleyerek, projenin geç tamamlanmasını ve güvenlik konusundaki endişelerini dile getirdi. Paylaşılan görüntülerde, heyelan sonucu ray altındaki toprağın boşaldığı ve direklerin yamulduğu görülüyor. Karasu, hattın güvenliğiyle ilgili şüphelerini daha önce de dile getirdiklerini ancak seslerinin duyulmadığını belirtti.
18 Haziran 2023

Çin'in en büyük teknoloji şirketlerinden Alibaba'nın CEO'su Daniel Cang Yong, şirketin yeniden yapılandırılması kapsamında çatı holdingdeki yöneticilik görevlerini ve bulut bilişim birimi Cloud Intelligence'ın yönetimini bıraktı. Bu durum, şirketin hisselerinin sert bir şekilde düşmesine neden oldu. Yong'un yerine şirketin kurucu ortaklarından Eddie Wu'nun geleceği daha önce duyurulmuştu. Yong'un bulut bilişim birimindeki görevini de bırakması, daha önce açıklanan plandan farklı bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
11 Eylül 2023

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne doğru iki balistik füze fırlattığını duyurdu. Füzeler, North Hwanghae bölgesinden sabah saatlerinde fırlatıldı ve 370 kilometre yol alarak Japon ulusal münhasır bölgesi dışına düştü. Herhangi bir hasarın oluşmadığı belirtildi. Bu denemeler, Güney Kore ve ABD ordularının ortak askeri tatbikatı sırasında gerçekleşti.
27 Mart 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi ve rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.
17 Eylül 2023
İşaretlediklerim