İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafeye düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'ndeki bir kafede meydana geldi ve saldırıyı kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler gerçekleştirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
23 Mayıs 2024

İzmir'in Buca ilçesinde, iki grup arasında çıkan ve henüz nedeni bilinmeyen bir tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. 17 yaşındaki İbrahim Akgül, aldığı bıçak darbeleri sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili şüpheliler M.A. ve A.E polis tarafından gözaltına alındı.
17 Mayıs 2023

Avusturya'nın Salzburg kentindeki hayvanat bahçesinde, bir gergedanın saldırısı sonucu 33 yaşındaki kadın bakıcı hayatını kaybetti. Aynı saldırıda 34 yaşındaki erkek bakıcı da ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Hayvanat Bahçesi Müdürü Sabine Grebner, saldırının rutin bakım sırasında gerçekleştiğini ve saldıran gergedanın neden böyle bir davranış sergilediğinin henüz bilinmediğini belirtti.
12 Eylül 2023

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen Highfield Müzik Festivali'nde bir dönme dolapta yangın çıktı. Yangında en az 23 kişi yaralandı ve 16 kişi hastanede tedavi altına alındı. Yangının nedeni henüz bilinmiyor ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
18 Ağustos 2024

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kopenhag'ın merkezinde bir erkek saldırgan tarafından dövüldü. Saldırgan gözaltına alındı, ancak Frederiksen'in yaralanıp yaralanmadığı henüz bilinmiyor. Olay, Danimarka'nın komşu ülkelerinde de büyük yankı uyandırdı ve birçok lider saldırıyı kınadı. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Frederiksen'in saldırı karşısında şoke olduğu belirtildi.
7 Haziran 2024

Alman polisi, Sabah gazetesinin Avrupa merkezinin bulunduğu Frankfurt ofisine baskın düzenledi ve temsilci İsmail Erel ile haber müdürü Cemil Albay'ı gözaltına aldı. Polis, ofis ve şahsi evlerde arama yaparak bilgisayar ve telefonlara el koydu. Gözaltıların sebebi hakkında yeterli bilgi bulunmazken, Dışişleri Bakanlığı ve meslek örgütleri serbest bırakılmaları için devreye girdi. Sabah gazetesi, gözaltıların firari yönetici Cevheri Güven'in şikayeti üzerine yapıldığını iddia etti. Gazeteciler ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.
17 Mayıs 2023

Britanya'nın Southport kentinde Hart Caddesi'nde gerçekleşen bıçaklı saldırıda ölen çocukların sayısı üçe çıktı. Saldırıda sekiz çocuk ve iki yetişkin daha yaralandı; yaralılardan beş çocuğun ve iki yetişkinin durumu kritik. Polis, saldırganı yakaladı ve olayla ilgili soruşturma başlattı.
30 Temmuz 2024

İstanbul Üsküdar'da bir pastaneye düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti ve beş kişi yaralandı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Saldırının nedeni henüz bilinmiyor ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
23 Mayıs 2024

Almanya için Alternatif'in (AfD) milletvekillerinden Daniel Halemba, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Halemba, ayrıca eski aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin (NSDAP) yasak sembollerini kullandığı öne sürülen 'Prag’dan Würzburg’a Cermen Kardeşliği' adlı örgüte üyelikle suçlanıyor. Halemba'nın gözaltına alınmasının bir nedeni de parlamentonun açılışıyla birlikte dokunulmazlık kazanmasını önlemek.
30 Ekim 2023

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Hastanesi'nde görevli üç doktora, hasta yakınları tarafından saldırı düzenlendi. Kavgaya dönüşen olayda doktorlar dövüldü ve olay, hastane polisi ve güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle sona erdi. Saldırıya dair tespit edilen dört kişi polis tarafından gözaltına alındı ve 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
19 Eylül 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, B.Y. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir sebeple ailesinden dört kişiyi silahla yaraladı ve ağabeyini öldürdü. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve saldırganın ağabeyi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan ve diğer dört kişinin hayati tehlikesi olduğu belirtildi.
29 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Beylikdüzü-Büyükçekmece ilçe sınırında bulunan Gürpınar sahilindeki kaçak yapıyı yıkmak için harekete geçti. Yıkım sırasında yaklaşık 15 kişilik bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan ekipler, gaz bombası, bıçak ve silahlarla tehdit edildi. Saldırıda bir polis pitbull cinsi köpek tarafından ısırıldı ve iki İBB çalışanı yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, İBB ekipleri yıkımı tamamladı.
6 Temmuz 2023

MHP Eyüpsultan İlçe Teşkilatı’nın eski başkanlarından Köksal Kaçmaz, iş yerinin önünde park etmek isteyenlerle çıkan tartışma sonucu silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Yanındaki Y.K. ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Polis, olay yerinde incelemelerde bulundu ve şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
22 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Pendik'teki mitinginden ayrılan gençler, AKP'li olduğu iddia edilen bir grup tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralanırken bir kişi hastaneye kaldırıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yaralanan kişiye geçmiş olsun dileklerini iletti ve sosyal medya üzerinden saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.
13 Mayıs 2023

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya'da Ayşenur Aslan'ın sunduğu bir program sırasında canlı yayında bir saldırganın tehdidiyle karşılaştı. Saldırgan, Demir'in yanına gelerek onu tehdit etti ve elindeki çekiç kameralara yansıdı. Demir, polise şikayette bulundu ancak saldırganın çekiçle vurmadığı gerekçesiyle herhangi bir işlem yapılmadığını belirtti. Demir, daha önce de bir polis tarafından tekmelendiğini ifade etmişti.
23 Şubat 2023

İstanbul Ataşehir'de bulunan CHP Örnek Mahallesi temsilciliğine saldırı düzenlendi. Saldırıda parti flamaları kesildi, camlara yazı yazıldı ve havaya ateş edildi. İstanbul Valiliği, olaya karışan altı kişinin gözaltına alındığını ve olayda kullanılan silahın ele geçirildiğini duyurdu. Saldırganlardan bazılarının daha önce çeşitli suçlardan kaydı olduğu belirtildi.
27 Nisan 2023

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'nde meydana geldi. İstanbul Valiliği, iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
23 Mayıs 2024

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, bir otomobil içerisinde bıçaklanmış bir erkek cesedi bulundu. 112 Acil Sağlık ekipleri, ihbar üzerine olay yerine giderek C.D isimli şahsın bıçaklandığını ve hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayla ilgili polis ekipleri, aracı inceleyerek iki şüpheliyi gözaltına aldı.
3 Temmuz 2023

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore şehrinde bir etkinlik sırasında kalabalığa ateş açılması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Yaralılardan dokuzu hastaneye kaldırıldı ve üçünün durumu ciddi. Saldırının gerçekleştiği etkinlik 'Brooklyn Günü' olarak adlandırılıyor. Saldırgan veya saldırganların kimliği ve saldırının nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
2 Temmuz 2023
İşaretlediklerim