İsrail, Hamas'a karşı bir hava saldırısı başlattı. Gazze Şeridi'nde gerçekleşen saldırı sonucunda 161 Filistinli hayatını kaybetti ve yaklaşık 1000 kişi yaralandı. Saldırının detayları ve sonuçları hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
7 Ekim 2023

Filistin Kızılayı, İsrail tanklarının Gazze'nin kuzeyinde bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi'ni kuşattığını duyurdu. Kuşatma nedeniyle Kızılay ekipleri hastaneden ayrılamıyor ve yaralılara ulaşamıyor. İsrail ordusu daha önce de Şifa Hastanesi'ne girmişti. Gazze'deki hastanelerin çoğunun hizmet dışı kaldığı ve önceki bir saldırıda 471 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
16 Kasım 2023

Gazze yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısı 17 bin 487'ye yükseldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Geçtiğimiz hafta sona eren yedi günlük ateşkesin ardından İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saat içinde 310 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
8 Aralık 2023

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde bir hava saldırısı ve baskın düzenleyerek dokuz kişiyi öldürdü ve 80 kişiyi yaraladı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun yaralılara ulaşımı engellediğini ve çevre sağlık merkezlerinin müdahale için hazır beklediğini bildirdi. Filistin Sağlık Bakanı ve Filistin Kızılayı, uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarını durdurmak için harekete geçmeye çağırdı. İsrail'in saldırılarına tepki olarak Batı Şeria genelinde Filistinliler protesto gösterileri düzenledi.
4 Temmuz 2023

Gazze'deki sağlık bakanlığı, iletişim ve internet kesintileri nedeniyle bölgedeki can kayıplarının sayılamadığını açıkladı. Daha önce İsrail saldırılarında ölen ve yaralanan Filistinlilerin sayısının sırasıyla 11 bin 78 ve 27 bin 490 olduğu bildirilmişti. Şifa Hastanesi ve çevresine yapılan saldırılar sonucu hastane durumunun felaket düzeyde olduğu ve İsrail ordusunun hareket eden herkesi hedef aldığı belirtildi. Bu durum, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları ve İsrail ordusunun Gazze'ye hava bombardımanı başlatmasının ardından yaşanıyor.
11 Kasım 2023

Gazze yönetimi, İsrail'in saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısının 18 bin 205'e yükseldiğini duyurdu. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitimiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saatte 208 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
11 Aralık 2023

İsrail ordusunun, Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda ölü sayısının 104'e, yaralı sayısının ise 760'a yükseldiği bildirildi. Gazze'deki hükümet, saldırının kasıtlı ve planlı olduğunu vurguladı. İsrail güvenlik kaynakları, Filistinlilerin insani yardım tırlarının etrafını sarması ve İsrail güçlerine yaklaşması nedeniyle askerlerin kalabalığa ateş açtığını itiraf etti. İsrail ordusu ise Gazze sakinlerinin tırların etrafını sardığı ve yardımları yağmalamaya başladığı iddiasında bulundu.
29 Şubat 2024

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırılara karşı İsrail, Gazze Şeridi'ni yoğun bir şekilde bombalıyor. Saldırıların altıncı gününde, Hamas saldırılarında ölen İsraillilerin sayısı 1300'ü, İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı ise 1354'ü geçti. İsrail'in Gazze'ye su, elektrik, yiyecek ve yakıt ikmalini kestiği bildirildi.
12 Ekim 2023

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 23'e çıktı. Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre, ölen gazetecilerin 19'u Filistinli, üçü İsrailli, biri de Lübnanlı. Ayrıca sekiz gazeteci yaralandı ve üç gazeteciden haber alınamıyor. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmasıyla yoğunlaştı.
23 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yaşlılar için hizmet veren Vefa Hastanesi'ne saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda hastane müdürü hayatını kaybetti ve bazı doktorlar ile hastalar yaralandı. Hastanede tedavi gören yaklaşık 80 yaşlı bulunuyordu. Ayrıca, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların son durumu hakkında bilgiler verilerek, her iki tarafta da ölü ve yaralı sayılarına değinildi.
18 Kasım 2023

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Gazze'de bir binanın vurularak havaya uçurulmasını Twitter'dan paylaşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, 'Gebereceksin...' diye yazdı. Bu, İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmaların ortasında geldi. Şu ana kadar 1200'ü aşkın İsrailli ve 900'ü aşkın Filistinli hayatını kaybetti.
11 Ekim 2023

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucunda 243 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve 26 bin 905 kişinin yaralandığını bildirdi. 7 Ekim'den itibaren enkaz altında 1400'ü çocuk olmak üzere toplam 2 bin 650 kişi için kayıp ihbarı alındığı belirtildi. Ayrıca, saldırılar nedeniyle 195 sağlık personelinin öldüğü, 51 ambulansın kullanılamaz hale geldiği ve çok sayıda sağlık kuruluşunun hasar gördüğü ifade edildi.
9 Kasım 2023

Hamas, Gazze şeridinden İsrail'e roketli saldırı düzenledi ve 'Aksa Tufanı' operasyonunu başlattığını duyurdu. İsrail, Gazze Şeridi'nden silahlı bir grubun İsrail topraklarına sızdığını duyurarak savaş durumu alarmı verdi ve Gazze'ye saldırı başlattı. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, roket saldırılarında bir İsraillinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail ve Hamas arasındaki bu son çatışma, bölgedeki gerginliği daha da artırdı.
7 Ekim 2023

Hamas, İsrail'in son 24 saat içinde düzenlediği hava saldırıları sonucunda elinde bulunan dokuz rehinenin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu, daha önce 13 rehinenin öldüğü açıklamasının ardından geldi ve böylece İsrail'in hava saldırıları sonucu toplamda 22 rehinenin hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken, Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.
14 Ekim 2023

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin krizinin farklı olduğunu ve İsrail'in büyük bir intikam peşinde olduğunu belirtti. Fidan, İsrail'in 7 Ekim'de verdiği kayıpların, şimdiye kadar verdiği en büyük kayıplar olduğunu ve bu kaybın telafisini barışta değil, intikamda gördüğü için büyük bir misilleme peşinde olduğunu ifade etti. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı.
20 Ekim 2023

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde toplam 29 bin hedefi bombaladığını açıkladı. Saldırılar, İsrail savaş uçakları, askeri helikopterler ve insansız hava araçları tarafından gerçekleştirildi. Bu saldırılar, Hamas'ın İsrail'e yönelik kapsamlı saldırılarına yanıt olarak yapıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 29 bin 92 Filistinli hayatını kaybetti, 69 bin 28 kişi yaralandı.
20 Şubat 2024

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. Saldırıda en az 100 Filistinli öldü ve onlarca kişi yaralandı. Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını belirtti. İsrail ordusu, okulun Hamas tarafından karargah olarak kullanıldığını iddia etti.
10 Ağustos 2024

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas'ın hem asker hem de sivil onlarca İsrailliyi rehin aldığını kabul etti. Bazılarının Gazze Şeridi yakınlarındaki küçük kasabalarda, bazılarının ise Gazze'ye götürüldüğü tahmin ediliyor. Hamas yetkilisi Salih el-Aruri, 'üst düzey subaylar' dahil sayısız İsrailliyi rehin aldıklarını öne sürdü. El-Aruri, 'savaşa girdiklerini ve çok sayıda Filistinli’nin öldürüldüğünü, İsraillilerin öldüğünü ve zafer için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını' söyledi.
7 Ekim 2023

İsrail'in Filistin'deki 'orantısız ve yoğun' saldırılarına ilişkin araştırma önergesi, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Gazzeli yetkililer, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü duyurmuştu. Filistin Sağlık Bakanlığı ise bugün resmi ölü sayısını 471 olarak güncelledi. Saadet Partisi'nin TBMM Genel Kurulu'na verdiği araştırma önergesi, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
18 Ekim 2023

Hamas militanları, İsrail'in güneyinde 100'den fazla kişiyi rehin aldı. Rehineler, evlerinden kaçırıldı ve bir elektronik müzik festivalinde ele geçirildi. Hamas, İsrail'in Gazze'ye her saldırısında bir rehineyi öldüreceğini belirtti. Rehineler arasında Doron Asher Katz ve kızları Raz ve Aviv, 22 yaşındaki Ömer Wenkert ve 21 yaşındaki Ömer Shem-Tov bulunuyor. İsrail askeri yetkilileri, rehinelerin yüksek ihtimalle Gazze'de tutulduğunu söyledi.
13 Ekim 2023
İşaretlediklerim