Kaan Sezyum'un yazısında, Türkiye'de ekonomik zorlukların ve siyasi baskının arttığı, sürdürülebilir fakirliğin yeni bir yaşam biçimi haline geldiği vurgulanıyor. İktidarın seçim dönemlerinde hizmet tehditleri ve demokratik seçim sonuçlarını sorgulaması, şeriat isteyenlerin ve Osmanlı'ya geri dönmek isteyenlerin varlığına dikkat çekiliyor. Ayrıca, geçen yıl 85 lira olan bir kumpirin fiyatının şimdi 180 lira olduğu örneğiyle ekonomik durumun kötüleştiği işaret ediliyor.
6 Mart 2024

Habertürk yazarı ve programcısı Fatih Altaylı, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ı programına konuk ettikten sonra, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın programın tarafsızlığına yönelik eleştirilerine cevap verdi. Altaylı, köşe yazısında bir gazeteci olarak soru sorma görevini yerine getirdiğini ve Erkan Baş'ın yöneticisi olduğu partinin yetkili konuma gelmemiş olması nedeniyle sınırlı sorular sorabildiğini ifade etti. Ayrıca, bazı partilerin yetkililerinin programına katılmadığını ve Dağ'ın diğer programlar hakkında eleştiri yapmadığını belirtti.
14 Mart 2023

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve şimdiki CHP yöneticileri, TRT'nin haber yayıncılığında iktidara öncelik verdiğini ve CHP'ye yeterince yer vermediğini eleştiriyor. CHP'nin medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, bu konuda sık sık kamuoyuna şikayette bulunuyor. Deniz Zeyrek ise, CHP yöneticilerine kamuoyunun zaten bu durumdan haberdar olduğunu ve onlardan şikayet yerine çözüm üretmelerinin beklendiğini ifade ediyor. Zeyrek, TRT'nin finansman modelinin değiştirilmesi gibi radikal çözümler öneriyor.
11 Mart 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda, seçim dönemlerinde Kürt vatandaşlara yönelik toplu yaftalama ve terörist muamelesi yapıldığını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi ve milyonlarca liranın sosyal medya trollerine harcandığını, bu trollerin insanları devlete yabancılaştırdığını ifade etti. Ayrıca, Türk ve Kürt halkının kardeşliğine vurgu yaparak, bu tür propagandalara karşı halkı uyardı ve kardeşlik hukukunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
17 Nisan 2023

Çiğdem Toker, Türkiye'deki asgari ücretin dolar bazında diğer bazı ülkelerden yüksek olmasına rağmen, yolsuzluk ve gelir eşitsizliği konularının göz ardı edildiğini belirtiyor. Toker, Bakan Şimşek'in yolsuzluk ve yoksulluk arasındaki bağlantıyı sorgulayan bir gazeteci olmadığını eleştiriyor. Ayrıca, Şimşek'in uluslararası finans kuruluşları gibi konuşmasının, Türkiye'deki ekonomik koşulları iyileştirmek için iyi bir örnek oluşturmadığını vurguluyor.
3 Temmuz 2024

Can Ataklı, AKP ve lideri Erdoğan'ın yanlışlarını kabul etmediğini, geri adım atmadığını ve hesap vermediğini belirtiyor. İktidarın, devletin ve medyanın büyük bir kısmını kontrol ederek bu durumu sürdürdüğünü ve rakipleriyle karşılaşmaktan kaçındığını ifade ediyor. Ayrıca, AKP yetkililerinin ve bürokratlarının, kendilerinden olmayanlarla iletişim kurmaktan kaçındığını ve sadece kendi medya kanalları üzerinden iletişim kurduğunu vurguluyor.
3 Mart 2024

CHP'nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki metamfetamin salgınına ve bu salgını besleyen siyasi düzeni eleştiren bir video yayınladı. Video, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alıyordu. Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliği, videoyu 'devlet kurumlarına karşı suç isnat eder nitelikte' olduğu gerekçesiyle yasakladı. Kılıçdaroğlu'nun itirazları sonuçsuz kaldı ve avukatı Celal Çelik, Aralık'ta Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
8 Şubat 2024

Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Duras, 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında 50 milyar TL bağışladığını söylemiş, ancak bu miktarın aslında 50 bin TL olduğu anlaşılmıştır. Yanlış anlaşılma sonrası dünyanın dört bir yanından tebrik ve teşekkür telefonları almıştır. Duras, bu durumun reklam amaçlı olmadığını, Allah rızası için yapılan bir yardım olduğunu belirtmiş ve yardım miktarını 100 bin TL'ye çıkardığını açıklamıştır.
18 Şubat 2023

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı dava genişletilerek, 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafında yer alan sosyal medya fenomenleri de soruşturmaya dahil edildi. Bu fenomenler arasında bulunan Özlem Altınok Öz ve Tayyar Taylan Öz çiftinin mal varlıklarına el konuldu ve soruşturma kapsamında çiftin sahibi olduğu üç şirkete kayyım atandı.
4 Aralık 2023

Pop müzik şarkıcısı Aleyna Tilki, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, müzik ve eğlence sektöründe kendisini engelleyen ve tacize uğradığı mekanlarda sahne almasını dayatan kişiler olduğunu belirtti. Tilki, bu durumun sanatçılar tarafından da desteklendiğini ve seyircilerinin bu sorunu çözebileceğini ifade etti. Ayrıca, seyircilerinin yılbaşı konseri beklediğini ve şarkı söylemeyi özlediğini dile getirdi.
8 Aralık 2023

Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur, sunduğu 'Mevzular Açık Mikrofon' programına Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığını ve programa farklı siyasi görüşlerden katılımcıların davet edildiğini belirtti. Uğur, AKP'li katılımcılara programına katılmamaları yönünde bir mesajın gönderildiğini öne sürdü. AKP Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ise, programın duyurulmasının ardından AKP Gençlik Kolları'ndan katılım sağlanmayacağını açıklamıştı.
23 Mayıs 2023

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye'deki faaliyetlerini eleştirerek, aile yapısını ve toplumsal normları tehdit ettiğini iddia etti. Yayman, TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen'i 7 Aralık 2023'te TBMM'ye davet ettiğini ve komisyonun sosyal ağların olumsuz etkilerine karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, TikTok'a yönelik cezai yaptırımların mümkün olduğunu ve 7 Aralık'taki görüşmelerin ardından bir karar alacaklarını ifade etti.
1 Aralık 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1, Halk TV, Flash Haber ve KRT isimli dört haber kanalına, yayınlarındaki bazı ifadeler ve değerlendirmeler nedeniyle reklam gelirlerinin yüzde 3'ü kadar idari para cezası kesti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün hükümeti eleştiren yayıncılara ağır cezalar verdiğini ve Anayasa Mahkemesi'nin sansüre izin vermesinin ardından RTÜK'ün daha ağır yaptırımlara hazırlandığını belirtti. Cezalar, emekli maaş ve ikramiyeleri, köprü ve otoyol zamları, bir cinayet olayı ve IŞİD ile ilgili değerlendirmeler gibi konuları içeren programlara verildi.
17 Kasım 2023

Bahçeşehir Koleji'nde bazı öğretmenlerin maaşlarının asgari ücret olarak yattığı ortaya çıktı ve bu duruma öğretmenler sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Komedyen Kaan Sekban'ın da destek vermesi üzerine, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Sekban'a zeka geliştirici faaliyetlerde bulunmasını öneren bir yanıt verdi. Öğretmenlerin maaş dekontlarını paylaşmalarının ardından Yücel, asgari ücret ödemelerini kabul etti. Ayrıca, yabancı öğretmenlerin maaşlarının Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre asgari ücretin üç katı olması gerektiği belirtildi.
1 Şubat 2023

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde gösterdiği ve Kemal Kılıçdaroğlu ile PKK yöneticisi Murat Karayılan'ı aynı videoda gösteren montaj videolar büyük tartışma yarattı. Bu videoların reklam organizasyonunu yürüten Excelligents adlı şirketin Mısırlı yöneticileri olduğu ve Türkiye'de faaliyet gösterdiği belirlendi. Sosyal medyada AKP lehine propaganda yapan sayfaların seçimlerden önce kapatıldığı, ancak yeni sayfaların devreye girdiği ve yüksek meblağlarda reklam harcamaları yapıldığı tespit edildi.
24 Mayıs 2023

Can Ataklı, kredi kartlarının hem Türkiye'de hem de gelişmiş ülkelerdeki kullanım alışkanlıklarını karşılaştırıyor. Gelişmiş ülkelerde insanlar gelirlerine uygun harcamalar yaparken, Türkiye'de birçok kişi günlük ihtiyaçlarını ve yaşamını sürdürebilmek için kredi kartına başvuruyor. Bu durum, milyonlarca kişinin ekonomik olarak güvende olmadığını ve borçlanarak yaşamak zorunda kaldığını gösteriyor. Ataklı, bu kısır döngünün sonuçlarını ve insanların borçlarını kapatmak için varlıklarını satma noktasına geldiklerini vurguluyor.
14 Şubat 2024

TikTok'ta yıllardır süregelen tüketim çılgınlığına karşı yeni bir akım başladı. Kullanıcılar, yalnızca ihtiyaç dahilinde tüketimi savunan 'Eksi Tüketim' akımını benimsiyor. Bu akım, lüks yaşam ve sürekli yeni ürünler satın alma yerine, ikinci el kıyafetler ve makul tüketim alışkanlıklarını teşvik ediyor. Columbia University'den ekonomi profesörü Brett House, bu trendin pandemiden sonra ortaya çıktığını ve makul tüketim olarak görülmesi gerektiğini belirtti.
27 Temmuz 2024

Cristiano Ronaldo, yeni YouTube kanalı UR Cristiano ile 'YouTube’da en hızlı 1 milyon takipçiye ulaşma' rekorunu kırdı. Çarşamba günü açılan kanala sadece 90 dakika içinde bir milyondan fazla kişi abone oldu ve bu sayı dört saat içinde dört milyonu geçti. Ronaldo, aynı gün YouTube Altın Play Butonu'na layık görüldü. Portekizli futbol efsanesi, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla hayranlarını YouTube sayfasına davet etti.
22 Ağustos 2024

Grammy ödüllü sanatçılar Lady Gaga ve Bruno Mars, 'Die With Smile' adlı yeni düetlerini ve müzik videosunu yayınladı. Videoda retro görüntüler dikkat çekerken, ikili basın bülteninde birlikteliklerinin nasıl başladığını anlattı. Lady Gaga, Bruno Mars'ın yeteneğinden övgüyle bahsederken, Bruno Mars da Gaga ile çalışmanın bir onur olduğunu belirtti. Şarkı ve video Lady Gaga'nın YouTube hesabında dinlenebilir ve izlenebilir.
17 Ağustos 2024
İşaretlediklerim