Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim takvimine ilişkin tartışmalarda Cumhurbaşkanının seçim ilanı yetkisinin 60 gün öncesinden kullanılacağını belirtti. 14 Mayıs tarihini işaret ederek, seçim gününün bu tarihte olacağını neredeyse kesinleştirdi. Ayrıca, The Economist dergisinin 'Türkiye'nin diktatörlüğün eşiğinde' temalı kapağına tepki göstererek, Türkiye'nin kaderinin millet tarafından belirleneceğini ifade etti.
20 Ocak 2023

ABD Başkanı Joe Biden, ekonomi projelerini anlattığı bir basın toplantısını yarıda keserek, 'Kusura bakmayın acil durum odasına gitmem gerekiyor' dedi ve salondan ayrıldı. Biden, duruma ilişkin daha fazla ayrıntı vermedi.
23 Ekim 2023

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, önümüzdeki sene düzenlenecek olan ABD başkanlık seçimleri öncesi, gerekirse başkanlığı devralabileceğini belirtti. Mevcut başkan Joe Biden'ın yaşının tartışma konusu olduğu bu dönemde, Harris, Biden'ın iyi durumda olduğunu ifade etti. Harris, Biden'a saldırıldığını çünkü kazanacaklarından korkulduğunu söyledi.
8 Eylül 2023

ABC/Washington Post tarafından düzenlenen bir ankete göre, 2024 başkanlık seçimlerinde katılımcıların yüzde 51'i Trump'ı desteklerken, Biden yüzde 42 oranında destek aldı. Katılımcıların yüzde 37'si Biden'ın iş performansını onaylarken, yüzde 56'sı başkana negatif not verdi. Ankete katılan yetişkinlerin yüzde 44'ü, Biden yönetimi boyunca finansal olarak daha da kötüleştiklerini belirtti.
26 Eylül 2023

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi ilk canlı münazara, 28 Haziran'da Joe Biden ve Donald Trump arasında gerçekleşecek. Münazara, ekonomi, enflasyon, göçmen meselesi ve dış politika konularını kapsayacak. Biden, Trump'ın 6 Ocak kongre baskını ve ceza davalarını hatırlatırken, Trump da Biden yönetimindeki ekonomik sorunları ve göçmen politikalarını eleştirecek. Münazara, kararsız seçmenlerin oylarını şekillendirmede önemli bir rol oynayacak.
27 Haziran 2024

Amerikalı yazar Marianne Williamson, 2024 yılında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday olacağını açıkladı. Daha önce 2020 seçimlerinde de aday olan ve 'sevgi siyaseti' anlayışıyla tanınan Williamson, ülkenin otoriterlik tehdidi altında olduğunu ve milletvekillerinin şirketlerle yeterince mücadele etmediğini belirtti. Resmi adaylık duyurusunun 4 Mart'ta yapılması bekleniyor. Şu an için Demokrat Parti'den resmi olarak adaylığını açıklayan başka bir isim yok; mevcut Başkan Joe Biden ise aday olma niyetinde olduğunu ifade etti ancak resmi bir duyuru yapmadı.
24 Şubat 2023

Murat Belge, Trump'ın 2024 ABD başkanlık seçimlerini kazanamayacağını düşünüyor. Trump'ın demokratik değerlere uzak davranışları ve devam eden davaları nedeniyle seçimi kaybedeceğini öngörüyor. Belge, Biden'ın kazanmasının da büyük bir sevinç yaratmayacağını, çünkü Biden'ın da birçok zaafı olduğunu belirtiyor. Ayrıca, ABD'deki demokratik sistemin Trump gibi tehlikelere karşı kendini koruma mekanizmaları geliştirdiğini vurguluyor.
3 Haziran 2024

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde New York Times/Siena College tarafından yapılan bir ankete göre, eski Başkan Donald Trump, mevcut Başkan Joe Biden'ın 5 puan önünde yer alıyor. 25-28 Şubat tarihleri arasında ulusal düzeyde gerçekleştirilen ankete 980 kayıtlı seçmen katıldı. Ankete göre, seçmenlerin %48'i Trump'a, %43'ü ise Biden'a oy vereceklerini belirtti. 2020 seçimlerinde Biden ve Trump'a oy verenlerin büyük bir kısmı, kasımda aynı adayı destekleyeceklerini ifade etti.
2 Mart 2024

Türk kökenli ABD vatandaşı ve 'Genç Türkler' programının sunucusu Cenk Uygur, 2024 ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday olduğunu duyurdu. Uygur, Joe Biden'ın Donald Trump karşısında yenilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, seçim kampanyası için şimdiden 250 bin dolar topladı. Geçmişte Cumhuriyetçi olan Uygur, şimdi 'ilerici' politikaları destekliyor. Ancak doğuştan ABD vatandaşı olma şartı, geçmişteki tartışmalı söylemleri ve medya, Uygur'un önündeki engeller arasında yer alıyor.
3 Aralık 2023

Son anket sonuçlarına göre, Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump, seçim sonuçlarını belirleyecek kilit eyaletlerde Demokrat Parti’nin adayı Başkan Joe Biden’ın önüne geçti. Anket, Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pensilvanya ve Wisconsin eyaletlerinde Trump’ın Biden’ı geride bıraktığını gösteriyor. Trump, Arizona’da 7 puanla en büyük farkı atarken, diğer eyaletlerde de önde bulunuyor. Uzmanlar, suikast girişiminde kulağından yaralanan Trump’ın bu durumun oylarını daha da artırabileceğini belirtiyor.
16 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici sonuçlarına göre Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini tebrik etti. Anadolu Ajansı verilerine göre Erdoğan, oyların yüzde 52,16'sını alarak seçimi kazandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçim öncesinde yaptığı, Biden'ın yüzünün 'mosmor olacağı' yönündeki açıklamasına karşın, Biden Twitter üzerinden tebrik mesajı yayınladı ve NATO müttefikleri olarak birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini ifade etti.
29 Mayıs 2023

ABD'de başkanlık seçimleri için yapılan son anketlere göre Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ve Demokratların adayı Kamala Harris yarışı başa baş götürüyor. The New York Times ve Siena College tarafından yapılan ankete göre Harris yüzde 47, Trump ise yüzde 48 oy oranına sahip. ABD genelindeki anketlerin ortalamalarına göre ise Harris yüzde 49 ile Trump'ın iki puan önünde. 5 Kasım'da yapılacak seçimler öncesinde, adaylar 10 Eylül'de New York'ta bir münazarada karşı karşıya gelecek.
8 Eylül 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'deki seçim sonuçları hakkında, 'Kim kazanırsa kazanır. Dünyanın o bölgesinde zaten yeterince sorun var' şeklinde bir yorumda bulundu. Türkiye'de seçim akşamı yaşanan kafa karışıklığı sırasında Delaware'de bisiklet turunda olan Biden, bir gazetecinin sorusu üzerine bu yorumu yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Biden'ın geçmişte Türkiye'yi çeşitli tarihlerde yenemediklerini ve 14 Mayıs'ta yeneceklerini söylediğini iddia etti.
15 Mayıs 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen bir toplantıda yapay zekanın fırsatlarının yanı sıra ekonomi ve ulusal güvenlik için potansiyel riskler barındırdığını ifade etti. Teknoloji şirketlerinin ürünlerini halka sunmadan önce güvenliklerinden emin olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Kongre'nin teknoloji şirketlerinin kişisel veriler üzerindeki kontrolünü sınırlayan ve çocukları hedef alan reklamları engelleyen yasaları geçirmesi gerektiğini söyledi. Yapay zekanın tehlikeli olup olmadığı sorusuna ise 'Zamanla göreceğiz' yanıtını verdi.
5 Nisan 2023

Donald Trump, 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kaybetmesi halinde bir daha başkanlık yarışına girmeyi düşünmediğini açıkladı. Trump, gazeteci Sharyl Attkisson’ın programında seçim gündemini değerlendirirken, 2028 başkanlık seçimlerine katılmayı düşünmediğini belirtti. 78 yaşındaki Trump, seçimleri kaybetmesi ve sonraki başkanlık seçimlerine girmesi halinde 2028'de 82 yaşında olacak.
23 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşük faizli ekonomi modeli beklenen sonuçları vermedi ve bankalar birçok kısıtlamayla karşı karşıya kaldı. Seçimlerin yaklaşmasıyla, finans piyasalarında olası değişimler tartışılıyor ve her iki ittifakın ekonomi politikaları inceleniyor. Reuters'a konuşan bankacılar, mevcut ekonomi politikalarının sürdürülemez olduğunu ve ortodoks politikalara kademeli geçişin gerekliliğini vurguluyor. Bankaların, seçim sonrası yaşanabilecek kur ve faiz şoklarına karşı hazırlık olarak stres testleri yaptığı belirtiliyor.
28 Mart 2023

ABD Başkanı Joe Biden, rakibi Donald Trump’a yönelik suikast girişimi hakkında Beyaz Saray’dan ulusa seslendi. Biden, Amerika'da bu tür şiddete yer olmadığını ve siyasi sicilin çok kızıştığını belirtti. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Biden, farklılıkların sandıkta çözülmesi gerektiğini söyledi. Biden, Trump'a telefon ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
15 Temmuz 2024

ABD'nin eski başkan yardımcısı Mike Pence, 7 Haziran'da Iowa'da yapacağı konuşmada 2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'den adaylığını açıklayacağı belirtiliyor. Anketlere göre, Pence, eski başkan Donald Trump ve Ron DeSantis'in ardından Cumhuriyetçi Parti içinde üçüncü sırada popüler bir isim. Diğer Cumhuriyetçi adaylar arasında Nikki Haley, Vivek Ramaswamy ve Larry Elder gibi isimler bulunurken, Demokrat Parti'den ise Joe Biden, Robert F. Kennedy Jr. ve Marianne Williamson adaylıklarını duyurmuş durumda.
1 Haziran 2023

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimlerinden çekildiğini duyurdu ve yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak önerdi. Harris, Biden'ın desteğini almaktan onur duyduğunu belirterek, Trump'ı yenmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Harris, Demokrat Parti'yi ve ulusu birleştirerek Trump'ın aşırı 2025 Projesi gündemini yenmeyi hedeflediğini ifade etti.
21 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi üzerine yaptığı açıklamalar ve gelecek vaatleri, gazeteci Mehmet Y. Yılmaz tarafından eleştirildi. Yılmaz, Erdoğan'ın ekonomik dengeleri yerine oturtma vaadine ve enflasyonun düşeceği yönündeki öngörülerine şüpheyle yaklaştığını belirtti. Yılmaz, geçmişte yapılan ekonomik tahminlerin tutmaması ve Erdoğan'ın uzun süredir ülkeyi yönetmesine rağmen ekonomik dengeleri sağlayamamış olmasını eleştirdi. Ayrıca, okuyucuları Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına karşı temkinli olmaya çağırdı.
29 Şubat 2024
İşaretlediklerim