TEM Otoyolu Silivri mevkisinde bir hafriyat kamyonunun sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek iki otomobile çarpması neticesinde altı kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza nedeniyle otoyolda trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.
27 Mart 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinde bir otomobil, TIR, yolcu otobüsü ve kar tuzlama aracının karıştığı zincirleme bir trafik kazası meydana geldi. Kazada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı ve olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaralılara müdahalesi ve kaza yerindeki çalışmalar devam ediyor.
1 Şubat 2023

Kocaeli'nin Kartepe mevkisindeki Anadolu Otoyolu'nda 26 araçlık bir trafik kazası meydana geldi. Kazada 13 kişi yaralandı, yaralıların ikisinin durumu ağır. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle otoyol bir süreliğine trafiğe kapatıldı, ancak araçların kaldırılmasının ardından yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı.
17 Ekim 2023

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde İstanbul'dan Malatya'ya giden Medine Turizm'e ait bir yolcu otobüsü devrildi. Kazaya aynı istikamette seyreden bir kamyonun da karışması sonucu dört kişi yaşamını yitirdi, 36 kişi yaralandı. Olay yerine ambulans, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
2 Ocak 2024

Yunanistan'ın Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde meydana gelen yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu 57 kişi hayatını kaybetti. Kazada 48 kişi tedavi altında olup, 56 kişi hala kayıp durumda. Arama kurtarma çalışmaları ve cesetlerin tanınması yangın nedeniyle güçlük çekiyor. İstasyon şefi, kazanın sorumluluğunu kabul ederek hakim karşısına çıkacak. Yunanistan hükümeti, kazanın ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti.
2 Mart 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıkan bir otomobil, metro hattının duvarına çarptı. Kazada araç sürücüsü Mehmet Necip Sinan ve beraberindeki Furkan Şenbağ, Hasan Hüseyin Acar hayatını kaybetti, Onur Kapıkıran ise ağır yaralandı. İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Araç parçalarının yola saçılması nedeniyle trafik akışı kontrollü sağlandı.
19 Mayıs 2023

Gaziantep'te freni patlayan bir kamyonun trafik ışıklarında bekleyen üç araca çarpması sonucu altı kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Kazaya karışan kamyonun sürücüsü Tahsin E., tedavisinin ardından gözaltına alındı. Sürücünün jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
7 Ekim 2023

Yunanistan, Larisa kentinin yakınlarında meydana gelen ve 43 kişinin hayatını kaybettiği büyük bir tren kazasıyla sarsıldı. Kazanın ardından ulaştırma bakanı Kostas Karamanlis istifa etti ve ülkede üç gün yas ilan edildi. Halk, hükümetin de istifa etmesini talep ederken, Atina'da düzenlenen protestolara polis müdahale etti. Kazayla ilgili olarak tren istasyonunun şefi tutuklandı ve ihmalle suçlandı, ancak şef suçlamaları reddederek kazanın teknik bir arızadan kaynaklandığını savundu.
2 Mart 2023

Esenyurt TEM Otoyolu Bahçeşehir bağlantı yolunda bir trafik kazası meydana geldi. Muharrem Kuru idaresindeki sebze yüklü kamyon, bilinmeyen bir nedenle bariyerleri aştı ve devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Muharrem Kuru hayatını kaybetti, yanında bulunan Hayrettin Can ise yaralandı. Kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.
27 Temmuz 2023

Adana'nın Pozantı ilçesinde, bir tırın alev alması sonucu olay yerine müdahale eden itfaiye ekiplerinin bulunduğu sırada zincirleme trafik kazası gerçekleşti. Kazaya iki kamyonet, bir tır, dört otomobil ve iki polis aracı karıştı. Olay sonucunda yedi kişi hayatını kaybederken, yedi kişi de yaralandı. Kaza nedeniyle Adana-Pozantı Otoyolu'nun Ankara istikameti bir süre trafiğe kapandı.
12 Mayıs 2023

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara'dan Sivas'a giderken Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi yakınlarında bir trafik kazası geçirdi. Kazada hafif yaralanan Karasu ve sürücü Cengiz Kınaş, Yozgat Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Karasu, kazanın yağıştan dolayı şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiğini ve durumunun iyi olduğunu belirtti. CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Karasu'yu hastanede ziyaret etti.
24 Nisan 2023

İzmir'de meydana gelen maddi hasarlı bir trafik kazasının ardından iki sürücü arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, bir sürücü diğerinin otomobiline çarptığı için kaçmaya çalışan aracın üzerine atladı. Bu tehlikeli anlar çevredeki kişiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olay sonrasında tarafların birbirlerinden şikayetçi olmadıkları belirtildi.
19 Aralık 2023

Adana'nın Sarıçam ilçesinde, Selçuk Şimşekli'nin kullandığı otomobil park halindeki bir tıra arkadan çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Şimşekli olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yemliha Nergis Yolcu da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar açıldı.
21 Ocak 2024

Mardin Midyat-Ömerli kara yolunda bir servis minibüsü şarampole devrildi. Kazada, minibüste bulunan altı kişi yaşamını yitirdi, beş kişi yaralandı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar Midyat ve Mardin'deki hastanelere kaldırıldı.
2 Ocak 2023

Yunanistan'da gerçekleşen tren kazasında ölenlerin sayısı 43'e çıktı. Kazanın ardından istasyon şefi, ihmal nedeniyle toplu ölüm ve yaralanmalara sebebiyet vermekle suçlanarak tutuklandı. Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, kazanın ardından istifa ettiğini açıkladı. Kazayı protesto eden göstericilere Atina'da polis müdahale etti ve halk, hükümetin de istifa etmesi gerektiğini belirtti.
2 Mart 2023

Sivas-Kayseri kara yolunda bir kadın sürücünün kaza yapması sonucu yardım etmek isteyen iki kişi, başka bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazayı gören R.Ö. ve yanındaki M.E.Ö., kaza yapan sürücüye yardım etmek için durdukları sırada hafif ticari bir aracın çarpması sonucu olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kaza yapan kadın sürücünün tedavisi devam ediyor.
8 Aralık 2023

İzmir Gaziemir'de, yolcu olarak aldığı kişi tarafından silahla vurulan 44 yaşındaki taksi şoförü Oğuz Erge, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şüpheli D.A. (19), olay sonrası gözaltına alındı ve üzerinden suç aleti tabanca, kovanlar ve çalıntı eşyalar ele geçirildi. Şüpheli, ifadesinde olayın gasp amacıyla gerçekleşmediğini, spontane olduğunu belirtti ve tutuklandı. Araç içi kamera kayıtları, olayın detaylarını ve şüphelinin soğukkanlılığını gözler önüne serdi.
1 Şubat 2024

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, 2022 yılında motosiklet sürücüsü Philip Paxson, Google Haritalar'ın gösterdiği yolu takip ederek yıkılmış bir köprüden geçmeye çalıştı ve bu sırada düşerek hayatını kaybetti. Paxson'ın ailesi, 2013 yılında yıkılan ve Google Haritalar'da güncellenmeyen köprü verileri nedeniyle Google'a dava açtı. Bölge halkının 2013'ten bu yana Google'a yıkılan köprüye dair güncelleme yapılması için defalarca başvuruda bulunduğu belirtildi.
21 Eylül 2023

Philadelphia 76ers takımının NBA oyuncusu Kelly Oubre Jr., yaya olarak karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Olay sonrasında Jefferson Hastanesi'ne kaldırılan Oubre, tedavi edildikten sonra taburcu edildi. ABD basınına göre, bu kaza nedeniyle Oubre'nin bir süre basketbol sahalarından uzak kalması bekleniyor, ancak tüm sezonu kaçırması öngörülmüyor.
12 Kasım 2023

Van-Hakkari kara yolunun Güzeldere Geçidi bölgesinde bir minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu araç şarampole yuvarlandı. Bu olayda bir kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Van Valisi Ozan Balcı ve AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre, olay yerine AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları sonucunda 12 kişi yaralı olarak kurtarıldı ve yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.
26 Şubat 2024
İşaretlediklerim