İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüs, Sefaköy mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza yaptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada bazı yolcuların yaralandığı bildirildi ve metrobüs yolunda iki yönde de seferler durduruldu.
29 Ağustos 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan yoğunluk sırasında bir direğin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanarak kayalık alana düşmesiyle 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Olayın ardından 13 teleferik hattı sorumlusu hakkında gözaltı kararı verildi. Mahsur kalanların tamamı tahliye edildi.
13 Nisan 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini, henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden birinin devrilmesi sonucu düştü. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar arasında iki çocuk bulunuyor.
12 Nisan 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan tesiste, bir direğin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 25 kabinde toplam 184 kişi mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip helikopterlerin bölgeye sevk edildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
12 Nisan 2024

İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan bir metrobüs durağında yürüyen merdivenin aniden ters yönde çalışmaya başlaması sonucu üç kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından metrobüs girişinde yoğunluk oluştu ve yürüyen merdivenlerin tamir edilmesi için çalışmalar başlatıldı.
4 Mart 2024

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere Mahallesi'nde, muhtarlık seçimi sırasında iki grup arasında çıkan tartışma şiddetlenerek taş, sopa ve silahlı kavgaya dönüştü. Olay sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, kavgaya müdahale etmek için bölgeye sevk edilen ambulanslardan ikisi hasar gördü.
31 Mart 2024

Bartın'dan Trabzon'a giden yolcu otobüsü, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde tomruk yüklü kamyonla çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre çok sayıda kişi yaralandı ve araçlar kullanılamaz hale geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi ve yaralılar hastanelere götürüldü. Kamyondaki tomruklar da yola saçıldı.
2 Eylül 2024

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü ve 53 kişinin yaralandığı metrobüs kazasıyla ilgili beş kişi tutuklandı. Kazada, Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde karşı yönden gelen metrobüse çarpmıştı. Soruşturma kapsamında altı kişi daha gözaltına alınmıştı. Tutuklananlar arasında metrobüs şoförü, İBB yetkilileri ve yüklenici firmanın şantiye şefi bulunuyor.
31 Ağustos 2024

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken, mahsur kalan bazı vatandaşlar kurtarıldı. Güllüce Mahallesi'nde bir araç sele kapılıp dere yatağına devrildi ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Sivas'ın Gürün ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle Kayseri-Malatya yolu ulaşıma kapandı.
25 Ağustos 2024

İzmir Metrosu'nda Konak ilçesindeki Üçyol Metro İstasyonu'nda yürüyen merdivenin ters yönde hareket etmesi sonucu 11 kişi yaralandı. Olay, güvenlik kameralarına yansıdı ve görüntüler kamuoyuyla paylaşıldı. Yaralanan kişilerin hafif yaralar aldığı belirtildi. Kazanın nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
2 Temmuz 2024

Şırnak'ta, Gabar Dağı Pire Tepe mevkisinde bir askeri araç kontrolden çıkarak devrildi. Kazada bir asker olay yerinde hayatını kaybetti ve üç asker yaralandı. Yaralılar Şırnak Şehit Aydoğan Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı olan bir asker yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
30 Nisan 2024

Çatalca’da gaz yüklü bir tanker kontrolden çıkarak devrildi ve TEM Otoyolu İstanbul istikameti araç trafiğine kapatıldı. Kazada tanker sürücüsü hafif yaralanırken, araçta bulunan diğer kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Devrilen tankerin kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.
14 Temmuz 2024

Maltepe sahiline bırakılan karavanlar, Küçükyalı sakinlerinin şikayetleri üzerine belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Aylardır park halinde duran karavanların sahiplerine ulaşılarak çektirildi, ulaşılamayan karavanlar ise çekiciyle yediemin otoparkına götürüldü. Toplamda 30'a yakın karavan sahilden kaldırıldı. Semt sakinleri, sahilde araçlarına yer bulmakta zorlandıkları için bu işlemden memnun kaldı.
9 Temmuz 2024

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde demir yoluna kurulmak istenen portal vinçten düşen iki işçiden biri hayatını kaybetti, diğeri yaralandı. Yeni Mahalle’de tren raylarının değişimi için çalışan işçiler Salih Çelik ve E.T, portal vincin bacaklarının ayrılması sonucu düşerek yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak Salih Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
14 Eylül 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 51 düzensiz göçmen kurtarıldı. Yunanistan'ın Türk kara sularına ittiği lastik bottaki 36 göçmen ve motor arızası nedeniyle sürüklenen fiber teknedeki 15 göçmen güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı. Kurtarılan göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
18 Eylül 2024

TRT Haber'in bildirdiğine göre, Konya'da bir askeri eğitim uçağı düşmüş ve olay yerine çok sayıda kurtarma ve güvenlik ekibi sevk edilmiştir. Olayın detayları ve olası kayıplar hakkında henüz daha fazla bilgi verilmemiştir. Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatmış ve bölgede güvenlik önlemleri artırılmıştır.
14 Mart 2024

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan bir pastanede saat 15.00'te patlama meydana geldi. Patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilirken, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olayın ardından güvenlik ve sağlık ekipleri hızla müdahale etti.
30 Haziran 2024

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, göçmenleri taşıyan bir botun batması sonucu ölü ve sağ kurtulanlar olduğu bildirildi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, olay yerinde olduğunu ve şu ana kadar dört kişinin sağ kurtarıldığını, iki bebeğin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Aktaş, botun lastikten yapıldığını ve düzensiz göçmenleri taşıdığını, bölgenin normalde kullanılan bir güzergah olmadığını belirtti. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
15 Mart 2024

Bir trafik kazası sonrasında, yaralılardan biri cep telefonunu bir başkasına vererek yardım istedi. Kazazedelerden biri, 112 yerine annesini ve özel şoförünü aramak için arkadaşının telefonunu kullandı. Anne, yaralıları alıp olay yerinden ayrıldı. Kazaya karışan gençlerden birinin elinde, yaralılardan birine ait olan ve yardım istenirken kullanılan telefon bulundu. Bu telefon, daha sonra bir güvenlik görevlisine teslim edildi ve firardan sonra bir araçta bulundu. Bir diğer telefon ise hala kayıp.
14 Mart 2024

Hac ibadeti sırasında sağlık sorunları yaşayan 13 Türk vatandaşı, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir uçakla Türkiye'ye getirildi. Hastalar, Etimesgut Askeri Havaalanı'na indikten sonra Etlik ve Bilkent Şehir Hastanelerine nakledildi. Suudi Arabistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle 1301 hacı adayının hayatını kaybettiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzman doktorlar da hastalara eşlik etti.
28 Haziran 2024
İşaretlediklerim