Twitter, bot hesaplarla mücadele etmek amacıyla uygulamayı herkese ücretli yapmayı test ediyor. Bu kapsamda 'Bot Değil' isimli bir program başlatıldı. Şu an için sadece Yeni Zelanda ve Filipinler'de test edilen program kapsamında kullanıcılara mavi tik aboneliği haricinde 'temel özellikleri' barındıran 1 dolarlık yeni bir abonelik sunuluyor. 1 dolarlık aboneliğe üye olmayan kullanıcılar Twitter'da sadece gönderi okuyabilecek, video izleyebilecek ve diğer hesapları takip edebilecek ancak diğer hesap ve gönderilerle etkileşime giremeyecek.
18 Ekim 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformun logosunu değiştirdi ancak kısa süre sonra bu değişiklikten vazgeçti. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almıştı. Daha önce platformun logosunu, ismini ve adresini değiştireceğini duyurmuştu. Ancak, logosunu daha kalın çizgili bir versiyonla değiştirdikten sonra bu değişikliği geri aldı.
26 Temmuz 2023

Twitter, Şubat ayında duyurduğu içerik üreticileriyle reklam gelirlerini paylaşma planını hayata geçiriyor. Sahibi Elon Musk, ilk dağıtımın toplamının beş milyon dolar olacağını belirtmişti. Bazı içerik üreticileri, 72 saat içinde paylarını alacaklarına dair bildirim aldıklarını ifade etti. Para kazanmak için bir hesabın mavi tikli olması ve paylaşımlarının beş milyon görüntülenme alması gerekiyor. Kişi başına dağıtılacak tutar birkaç bin dolardan 40 bin dolara kadar değişebiliyor.
14 Temmuz 2023

Twitter kullanıcıları, akşam saatlerinde akışlarını yenilemeye çalışırken 'Bir sorun oluştu. Yeniden yüklemeyi dene' uyarısı ile karşılaştı. Bazı durumlarda 'Kullanım limiti aşıldı' bildirimi de görüldü. Twitter CEO'su Elon Musk, platformda görülebilen gönderi sayısına geçici bir limit konduğunu duyurdu, ancak bu duyurunun yaşanan erişim sorunuyla doğrudan bir ilişkisi olup olmadığı henüz netleşmedi.
1 Temmuz 2023

Twitter'ın ücretli abonelik servisi olan Twitter Blue, Türkiye'de iOS ve web platformları üzerinden kullanıma açıldı. Android kullanıcıları için henüz hizmete sunulmayan Twitter Blue, iOS için aylık 209 TL, yıllık 2.199 TL; web için ise aylık 150 TL, yıllık 1.569 TL fiyatlandırma seçenekleriyle sunuluyor. Twitter Blue abonelerine mavi tik rozeti, reklamsız makale okuma, tweet düzenleme gibi çeşitli özellikler sağlıyor.
10 Mart 2023

Meta, Instagram ve Facebook kullanıcılarının aylık bir ücret karşılığında onaylı hesap sahibi olmalarını sağlayacak 'paralı mavi tik' uygulamasını hayata geçirdi. Kullanıcılar, 18 yaş ve üzeri olmaları şartıyla Meta'nın belirlediği bir süreçten geçerek ve belirli bir ücret ödeyerek mavi tik alabilecekler. Türkiye'de Facebook için mavi tikin aylık fiyatı 279,99 TL olarak belirlenmişken, Instagram ve telefon uygulaması için fiyat henüz açıklanmadı. Mavi tik, kullanıcılara proaktif koruma, destek hizmetleri ve sosyal medya platformlarında görünürlük artışı gibi avantajlar sağlayacak.
6 Temmuz 2023

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra üst yöneticileri görevden alıp şirketin yönetim kurulunu feshetti ve mavi tiki parayla satmaya başladı. Ayrıca şirketin yarısını işten çıkardı ve birçok değişiklik yaptı. Musk, reklam gelirlerinde yaklaşık yüzde 50'lik bir düşüş yaşandığını ve şirketin hala negatif nakit akışında olduğunu belirtti. Şirketler, Musk'ın eylemleri ve yanlış bilgi ile sahte hesapların yayılma endişesi nedeniyle reklam vermekte tereddüt ediyor.
15 Temmuz 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platformda yapılan değişikliklerden biri olan tweet okuma sınırlaması, reklam sektörü uzmanları tarafından eleştiriliyor. Uzmanlar, bu sınırlamanın reklam gelirlerini düşüreceğini ve Twitter CEO'su Linda Yaccarino'nun reklamcıları platforma geri kazandırma çabalarını zorlaştıracağını ifade ediyorlar. Forrester Araştırma Direktörü Mike Proulx ve diğer sektör profesyonelleri, bu durumun Twitter'ın güvenilirliğini ve reklamcıların platforma dönüşünü olumsuz etkileyebileceğini belirtiyorlar.
3 Temmuz 2023

Elon Musk, sahibi olduğu Twitter'ın verilerini izinsiz kullandığı gerekçesiyle Microsoft'u dava edeceğini açıkladı. Musk, Microsoft'un Twitter verilerini yasa dışı kullanarak eğitim aldığını iddia etti, ancak bu iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadı. Microsoft, Twitter'dan reklamlarını kaldıracağını ve 25 Nisan'dan itibaren kendi reklam platformunun Twitter'ı desteklemeyeceğini duyurmuştu. Microsoft, konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.
22 Nisan 2023

Google, e-posta uygulaması Gmail'e 'emojilerle reaksiyon verme' özelliğini getiriyor. Bu özellik önce Android kullanıcılarına, daha sonra da web ve iOS kullanıcılarına sunulacak. Ancak, bu özellik okul veya iş hesaplarında, grup e-posta listelerine gönderilen mesajlarda ve bcc'ye eklenen durumlarda kullanılamayacak.
4 Ekim 2023

Twitter, San Francisco merkez ofisindeki fazla eşyalarını açık artırma yoluyla satışa çıkardı. Açık artırmada mavi kuş heykeli, toplantı masası, kahve makinesi ve @ işareti şeklinde bir saksı gibi çeşitli eşyalar satıldı. En yüksek fiyatı 100 bin dolar ile platformun ünlü kuş logosunun heykeli aldı. Açık artırmayı Heritage Global Partners şirketi yönetti.
19 Ocak 2023

18 yaşındaki Jack Sweeney tarafından açılan ve Elon Musk'ın özel jetinin konumunu gerçek zamanlı olarak paylaşan @ElonJet Twitter hesabı, Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından askıya alındı. Musk, daha önce Sweeney'e bu bilgileri paylaşmaması için 5 bin dolar teklif etmiş, ancak anlaşma sağlanamamıştı. Sweeney şimdi aynı faaliyetlerini Threads platformunda sürdürüyor. Threads, Meta tarafından beş gün önce kullanıma açılan ve Twitter'ın en büyük rakibi olarak görülen bir sosyal medya platformudur.
11 Temmuz 2023

Tinder, kullanıcı deneyimini daha güvenli hale getirmek amacıyla video ile profil doğrulama özelliği ekledi. Bu yeni sistemde, kullanıcıların kendilerini video aracılığıyla doğrulamaları gerekiyor. Doğrulama testinden geçemeyen kullanıcılar, uygulamanın onaylı hesaplar için sunacağı mavi tik işaretini alamayacaklar. Video ile doğrulama yöntemi, Apple ve Google'ın resmi işlemlerinde ve başka bir flört uygulaması olan Hinge'de de kullanılıyor.
26 Nisan 2023

ABD'li yapım şirketi HBO'nun, televizyon eleştirmenlerinin sosyal medyadaki olumsuz eleştirilerini engellemek için 'trol hesaplar' oluşturduğu iddia edildi. Bu iddialar, HBO'nun CEO'su Casey Bloys'un çalışanlarından eleştirmenlerin kötü yorumlarına karşı sahte hesaplar oluşturmalarını istediği mesajların ortaya çıktığı bir dava kapsamında gündeme geldi. HBO, 'sahte hesap' iddialarını ne kabul etti ne de reddetti.
2 Kasım 2023

Sosyal medya platformu X, beğeni, retweet ve yanıt sayılarını gizlemeye yönelik bir tasarım değişikliği yapmayı planlıyor. Kullanıcılar, gönderileri beğenmek veya yanıtlamak için sola ya da sağa kaydırmak zorunda kalacak. Bu değişiklik, X'in CEO'su Elon Musk tarafından doğrulandı ve çoğu kullanıcı tarafından olumsuz tepkiler aldı. Değişiklik, ilk olarak MacRumors'tan araştırmacı Aaron Perris tarafından keşfedildi.
5 Temmuz 2024

Elon Musk, Morgan Stanley tarafından düzenlenen bir etkinlikte, X (Twitter) platformunda beğeni ve retweet sayılarının kaldırılmasını değerlendirdiklerini açıkladı. Musk'a göre, bir gönderinin beğeni ve retweet sayılarının görünürlüğü işleri karmaşıklaştırıyor. Şu anda kullanıcılar, bir paylaşımın kaç kişi tarafından beğenildiğini ve yeniden paylaşıldığını görebiliyorlar.
7 Mart 2024

Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey tarafından desteklenen sosyal medya platformu Bluesky, daha önce sadece davetiye ile üye olunabilen bir sistemden çıkarak tüm kullanıcılara açıldı. Platformun kullanıcı sayısı bu açılımla birlikte 4 milyonu aştı. Bluesky, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk tarafından X olarak yeniden adlandırılan platforma benzer özellikler sunuyor, ancak kişiselleştirme seçenekleri daha geniş tutuluyor. Açılım sonrası kısa sürede 850 bin yeni kullanıcı kazanan platform, Twitter'a alternatif olarak görülüyor.
8 Şubat 2024

Moonly uygulaması, kullanıcıların rüyalarını yorumlayabilen yeni bir yapay zeka tabanlı özelliği kullanıma sundu. Bu özellik, ChatGPT tarafından desteklenmekte ve kullanıcıların metin veya görsellerle rüyalarını anlatıp yorum almasına olanak tanımaktadır. Rüya yorumları, Sigmund Freud'un psikanalitik yöntemlerini temel alıyor. Bu özellik, şimdilik sadece ücretli abonelere sunuluyor, ancak kullanıcılar iki rüyalarını ücretsiz olarak yorumlatabilirler.
7 Mart 2024

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), beğenme butonunun yanına beğenmeme butonu eklemeye hazırlanıyor. Elon Musk'ın platformu satın almasının ardından yapılan değişiklikler kapsamında, X şu anda bu yeni butonu test ediyor. Sızıntılar, butonun nasıl görünebileceğini de ortaya koyuyor. Sosyal medya uygulamalarındaki beğenmeme butonları uzun zamandır kullanıcılar arasında tartışma konusu.
11 Temmuz 2024

Meta, sahibi olduğu Instagram ve Threads platformlarında siyasi içeriklerin daha az tavsiye edilmesi kararını aldı. Bu kararın, platformların X (Twitter) gibi siyaset ağırlıklı mecralara dönüşmesini önlemek ve daha fazla gelir elde etmek amacıyla alındığı belirtiliyor. Ayrıca, Meta'nın algoritmalarının son dakika haberlerini de kısıtlayabileceği ve kötü amaçlı kullanımlara karşı yapay zeka ile görselleri etiketleyeceği ifade ediliyor.
10 Şubat 2024
İşaretlediklerim