Rusya’nın Dağıstan bölgesinde Mahaçkale ve Derbent kentlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 15 polis ve bir papaz hayatını kaybetti. Saldırılar sonrası bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, saldırıların terör eylemi olduğunu ve dış güçlerce planlandığını belirtti. Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı.
24 Haziran 2024

Slovakya'da hükümet toplantısından sonra dört el ateş açıldı. Reuters'ın aktardığına göre Slovakya Başbakanı Robert Fico yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Saldırganın yakalandığı bildirildi. Olayla ilgili daha fazla bilgi güncellenecek.
15 Mayıs 2024

Hindistan'da aşırı sıcaklar, genel seçimlerin son etabında 33 seçim görevlisinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Uttar Pradeş eyaleti Seçim Kurulu Başkanı Navdeep Rinwa, ölenler arasında temizlik ve güvenlik personellerinin de bulunduğunu ve ailelerine tazminat ödeneceğini açıkladı. Geçen hafta da aşırı sıcaklar nedeniyle ülkede 40 kişi ölmüştü ve başkent Yeni Delhi'de sıcaklıklar 52,9 dereceye ulaşarak rekor kırmıştı.
2 Haziran 2024

Eski Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, kendisini taşıyan helikopterin Şili'nin Los Rios bölgesinde Ranco Gölü'ne düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kazada Pinera dışında üç kişi daha yaralandı ve kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Pinera, 2010-2014 ve 2018-2022 yılları arasında iki dönem Şili'nin devlet başkanlığını yapmıştı ve Pandora Belgeleri'nde adı geçen yolsuzluk dosyalarıyla gündeme gelmişti.
7 Şubat 2024
İşaretlediklerim