Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da depreme hazırlık için yasa taslağı hazırlanacağını duyurdu. Özhaseki, İstanbul'da 2012'den bu yana 800 bin civarında konutun yenilendiğini, 5,8 milyon bağımsız birimden 1,5 milyonunun riskli olduğunu ve 600 bininin ilk etapta yıkılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, rezerv alanlarda 350 bin konut inşa edileceğini ve 'Yarısı Bizden Kampanyası' ile vatandaşların evlerini yıkıp yeniden yapmaları durumunda bedelinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.
19 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından kabinede yapılan değişiklikler sonucunda, Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Mehmet Şimşek'e devretti. Görev değişimi sırasında Nebati'nin Mehmet Şimşek'e dönerek 'Oh' demesi kameralar tarafından kaydedildi. Bu değişiklik, Erdoğan'ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dışındaki tüm kabine üyelerini değiştirmesiyle gerçekleşti.
4 Haziran 2023

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, sağlık sorunları sebebiyle üç yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa kararı, valiliğin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı. Çuhadar, Adıyaman'da yaşanan deprem felaketinin ardından da gündeme gelmiş ve depremzedelerin sorularına gülerek yanıt vermesi tepki çekmişti. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Çuhadar'ın yerine Adıyaman'da koordinatör vali olarak görevlendirildi.
10 Mart 2023

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini belirterek istifa ettiğini duyurdu. Özlale, istifa kararını sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile kamuoyuna bildirdi. Açıklamasında, partinin ilk günlerdeki heyecanının kaybolduğunu ve makul çözümler sunmanın mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca, birlikte çalıştığı herkese teşekkür ederek, bu süreçte edindiği güzel anıları unutmayacağını belirtti.
8 Nisan 2024

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısında milletvekillerinin bakanlık için istifa etmeyeceğini söylediğini aktardı. Önceki kabinede neredeyse tüm bakanlar milletvekiliydi ve yeni kabinede kimlerin yer alacağı merak ediliyor. Selvi, yeni kabinede olması beklenen isimler hakkında bilgi verdi ve ekonomi yönetimi için düşünülen isimleri paylaştı. Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, savunma bakanlığı için Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in adının geçtiğini ifade etti. Ahmet Hakan ise kabinenin açıklanacağı tarihi ve programı detaylandırdı.
1 Haziran 2023

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun göreve gelmesiyle birlikte, Türk Tabipleri Birliği (TTB) hekimlerin taleplerini Bakan'a iletti. Hekimler, geçim sıkıntısı, ücret adaletsizliği ve sağlıkta şiddet gibi konulara dikkat çekti. Emekli hekimler de emeklilik maaşları ve ek ödemeler konusunda yaşadıkları sorunları dile getirdi. Aile hekimleri ise binaların bakım ve onarımının Bakanlık tarafından yapılmasını ve performans kesintilerinin kaldırılmasını talep etti.
30 Ağustos 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bakırcılar Çarşısı'nın temel atma törenine katıldı. Özhaseki, 8-9 şiddetindeki depremlere dayanıklı konutlar inşa edeceklerini belirtti. Yerinde dönüşüm projelerine 134 bin civarında başvuru olduğunu ifade eden Özhaseki, bu projelerin Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay gibi şehirlerde de devam edeceğini söyledi.
29 Temmuz 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddiası Ankara'da büyük yankı uyandırdı. İsmail Saymaz'ın Koca ile yaptığı görüşmede, Koca istifa iddialarını dolaylı olarak doğruladı. Sağlık Bakanlığı kaynakları da Koca'nın istifa ettiğini ve birkaç bakanın daha istifa edeceğini belirtti. İstifanın gerekçesi olarak, teknokrat bakanların parti teşkilatlarının isteklerine yeterince cevap verememesi ve bakanlık içindeki personel alım süreçlerindeki farklılıklar gösterildi.
29 Haziran 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan yeni evler hakkında depremzedelerin olumlu geri dönüşler aldığını ifade etti. Özhaseki, depremzedelerin 'Evimizin yıkıldığı iyi oldu, bize villa verdiniz' şeklinde teşekkür ettiklerini söyledi. Ayrıca, yeni yapılan köy evlerinin çelikten yapıldığını ve 9 şiddetindeki depremlere bile dayanıklı olduğunu belirtti. Ancak, bu ifadelerin bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandığı belirtiliyor.
7 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir için çalışma hedeflerini ve İstanbul'daki görev süresince edindiği tecrübeleri paylaştı. Gökce, İzmir'in tarihi ve kültürel varlıklarını koruyarak şehri Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hak ettiği konuma taşıma, yerel yönetim tecrübesiyle şehri geliştirme ve sosyal belediyecilik anlayışını kökleştirme hedeflerini belirtti.
1 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de ilan edildi. Türkiye'nin Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen görevden alınarak yerine İsmail Hakkı Musa atandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çeşitli il müdürlüklerine atamalar yapıldı ve bazı il müdürleri görevden alındı.
4 Mart 2023

Barış Pehlivan, Fahrettin Koca'nın Sağlık Bakanlığı'nı devrederken yaptığı konuşmada, tamamlanması gereken projeleri ve görevleri yeni bakan Kemal Memişoğlu'na aktardığını belirtiyor. Koca, aşı bağımlılığını ortadan kaldıracak projelerden, Sağlık Vadisi Projesi'ne kadar birçok önemli projeyi devretti. Ayrıca, Koca'nın Menzil cemaatini dizginleme görevini üstlendiği ve yeni bakanın İlim Yayma Cemiyeti'ne yakın olduğu iddiaları da gündeme getiriliyor. Yeni dönemde Sağlık Bakanlığı'ndaki güç dengelerinin nasıl şekilleneceği merak konusu.
3 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanınca yayın durduruldu ve daha sonra iptal edilen etkinliklerle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bilgilendirme yapıldı. Koca, Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve gastrointestinal enfeksiyon geçirdiğini belirtti. Gastrointestinal enfeksiyon, sindirim sistemini etkileyen ve çeşitli mikroorganizmaların neden olduğu bir iltihaplanma durumudur. Enfeksiyonun önlenmesinde el yıkamanın ve hijyenin önemi vurgulandı.
27 Nisan 2023

Yayın hayatına 1 Mart'ta başlayan Sözcü TV'nin genel yayın yönetmeni Yılmaz Özdil, görevini bıraktığını duyurdu. Özdil, Sözcü TV'yi kurma görevini tamamladığını ve bundan sonraki sürecin yeni genel yayın yönetmeni Korcan Karar ve ekibinin liderliğinde devam edeceğini belirtti. Özdil, bu kararını 'Çok muhabbet, tez ayrılık, bırakmayı bilmek lazım' sözleriyle ifade etti.
7 Mart 2023

Yaklaşan genel seçimler öncesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın siyasetten yorulduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gizlice görüşerek siyasetten çekilmek için affını istediği iddia edildi. AKP'nin deprem bölgesindeki illerdeki bakanları milletvekili listelerinin başına yazarak destek arayışında olduğu belirtilirken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da siyasetten çekilmek istediği söyleniyor. Ancak her iki bakanın durumu hakkındaki son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği ifade ediliyor.
29 Mart 2023

Disiplin süreci devam ederken CHP'den ihraç edilme ihtimali bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partiden atılmasından bir gün önce istifa edeceğini söylemişti. Ancak CNN Türk yayınında arkadaşlarının uyarısıyla duygusal bir tepki verdiğini anladığını ve istifa etmeyeceğini belirtti. Özcan, partinin gerekçeli kararını merak ettiğini ifade etti.
15 Temmuz 2023

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın durumunu gelecek hafta karara bağlayacak. Özcan, partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti ve partiden ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişti. Özcan'ın sağlık sorununu gerekçe göstererek savunma yapmak üzere YDK'ye gelememesi nedeniyle karar ertelendi.
20 Temmuz 2023

Sözcü gazetesi, köşe yazarı Yılmaz Özdil'in yaklaşık 8,5 yıldır devam eden görevine kendi isteğiyle son verdiğini duyurdu. Sosyal medyada Özdil'in kovulduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca, gazetenin hiçbir siyasi parti ve kurumdan baskı almadığını ve yazar atamadığını vurguladı. Özdil'in İYİ Parti'ye yakınlaştığı için işten çıkarıldığı iddiaları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den aldığı destek mesajı ve Yeniçağ gazetesinin Özdil'e kapılarını açması gibi gelişmelerle bağlantılı olarak ortaya atılmıştı.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanması sonucu yarınki Mersin mitingini ve bazı televizyon programlarını iptal ettiğini duyurdu. Erdoğan, midesini üşüttüğünü ve doktor tavsiyesiyle evde istirahat edeceğini belirtti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Erdoğan'ın Akkuyu Nükleer Güç Santrali törenine online katılacağını, ancak Mersin mitinginin ileri bir tarihte yapılacağını açıkladı. Ayrıca, Erdoğan'ın katılacağı diğer televizyon programlarının da iptal edildiği bildirildi.
26 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Erdoğan, bu eleştirilere sert bir dille yanıt vermiş ve eksiklikleri kabul etmişti. Depremin ardından 22 gün geçmesine rağmen herhangi bir yetkilinin istifa etmemesi dikkat çekerken, Erdoğan'ın grup konuşmasında hesap sorulacağını belirtmesi ve Ankara kulislerinde üst düzey görevden almaların konuşulmaya başlaması siyasi gündemi meşgul ediyor.
2 Mart 2023
İşaretlediklerim