2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu ikinci maçında İsviçre, Macaristan'ı 3-1 yendi. İsviçre'nin gollerini Kwadwo Duah, Michel Aebischer ve Breel Embolo kaydetti. Macaristan'ın tek golü Barnabas Varga'dan geldi. İsviçre, gruptaki ikinci maçında İskoçya ile karşılaşacak.
15 Haziran 2024

Vatikan, Papa Franciscus'u sıkça eleştiren ve kilisenin birliğini bölmekle suçlanan Başpiskopos Carlo Maria Vigano'yu aforoz etti. Vigano, Papa'nın meşruiyetini sorgulayan ve Katolik Kilisesi'nin diğer dinlerle ilişkilerini düzenleyen ikinci Vatikan Konsilini reddeden açıklamalarda bulunmuştu. 2011-2016 yılları arasında ABD Büyükelçisi olarak görev yapan Vigano, suçlamalara X platformundaki hesabından yanıt vererek, suçlamaları onur olarak kabul ettiğini belirtti.
5 Temmuz 2024

Exit International adlı şirketin geliştirdiği ve 'Ötanazinin Tesla'sı' olarak anılan Sarco adlı intihar kapsülü, İsviçre'de ilk kez kullanılacak. Kapsül, içeriyi nitrojenle doldurarak oksijen seviyesini hızla düşürüyor ve kişi 10 dakika içinde acısız bir şekilde hayatını kaybediyor. İsviçre'de ötanazi yasal, ancak bencilce nedenlerle yapılırsa suç sayılıyor. Sarco, ciddi hastalığı veya sınırlı hareket kabiliyeti bulunanlar için sesle ya da göz hareketiyle de etkinleştirilebiliyor.
21 Temmuz 2024

İtalya'nın Viterbo kentinde, bir inşaat alanında bulunan İkinci Dünya Savaşı dönemine ait 2 tonluk İngiliz yapımı bombanın etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı bir tahliye operasyonu gerçekleştirildi. Toplam 36 bin kişi, bombanın bulunduğu bölgeden tahliye edildi. İtalyan ordusunun bomba imha ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sabah saatlerinde başladı ve bomba, güvenli bir şekilde nakledilerek daha sonra imha edilmek üzere bir askeri tesise götürüleceği bildirildi.
7 Mayıs 2024

İsviçre adına yarışan Nemo, İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen 68. Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'The Code' adlı şarkısıyla 591 puan alarak birinci oldu. Hırvatistan 547 puanla ikinci, Ukrayna ise 453 puanla üçüncü sırada yer aldı. Nemo'nun şarkısı, non-binary cinsiyetini keşfeden bir hikayeyi anlatıyor ve bu zafer, çeşitlilik ve LGBTİ topluluğu için önemli bir an olarak değerlendiriliyor. Yarışma sırasında ayrıca İsrail'e yönelik protestolar nedeniyle 10 kişi gözaltına alındı.
12 Mayıs 2024
İşaretlediklerim