Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi, bir iş yerinde meydana gelen doğalgaz kaçağı sebebiyle yaya trafiğine kapatıldı. Olay yerine polis, itfaiye ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemleri alınarak cadde yaya geçişine kapatıldı ve İGDAŞ ekiplerinin müdahalesiyle kaçak giderildikten sonra cadde tekrar açıldı.
24 Aralık 2023

İstanbul'da Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemleniyor. D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi ana arterlerde araçlar yavaş ilerliyor. Samandıra Yakacık Caddesi'nde bir otobüs arızası nedeniyle trafik durma noktasına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, Avrupa Yakası'nda trafik yoğunluğu %62, Anadolu Yakası'nda %76 ve kent genelinde %67 olarak ölçüldü.
8 Ocak 2024

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim istasyonu, Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı saat 14:00 itibarıyla kapatma kararı aldı. Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruda, bu kararın İstanbul Valiliği'nin aldığı bir karar olduğu belirtildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar ve yüzlerce kişi Taksim'de toplanacak.
8 Mart 2023

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbul'da yaşayan birçok kişi tatil beldelerine ve memleketlerine gitti. Bu durum, özellikle sabah saatlerinde yüzde 70'lere çıkan trafik yoğunluğunun yüzde 2'ye düşmesine neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, trafik akışı sabah saat 9-10 arasında yüzde 2'ye düştü. Normalde yoğun trafik olan bölgelerde ve toplu taşıma istasyonlarında da sakinlik gözlendi.
27 Haziran 2023

İstanbul'da artan yağmurun etkisiyle trafik yoğunluğu yüzde 89 seviyesine çıktı. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok ana arterde ve köprülerde trafik durma noktasına geldi. Toplu taşımada da yoğunluk yaşanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası kent genelindeki durumu yansıttı.
7 Aralık 2023

İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, 25 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapatıldı. Bu süre zarfında, metro araçları Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edecek.
25 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, 1-20 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 135 bin 309 araca toplam 204 milyon 931 bin 154 lira ceza kesildiğini açıkladı. Okulların açılmasıyla birlikte trafikteki olası aksamaların önüne geçebilmek için denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. Denetimlerde 8 bin 6 araç trafikten men edildi. En çok rastlanan ihlaller arasında duraklama ihlalleri ve yasak park, aşırı hız ve sürücü belgesiz araç kullanma yer aldı.
21 Eylül 2023

İstanbul Valiliği'nin kararıyla, Hrant Dink'in öldürülmesinin 16. yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri sebebiyle, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'ndaki Osmanbey istasyonu saat 13:00 itibarıyla geçici olarak hizmet dışı bırakıldı. Bu süre zarfında metro araçları Osmanbey istasyonunda durmayacak. Ayrıca anma programları nedeniyle Şişli'de bazı yolların trafiğe kapatılacağı da önceden duyurulmuştu.
19 Ocak 2023

Üç gün önce bir canlı yayında rahatsızlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, doktorlarının tavsiyesi üzerine Akkuyu programını iptal etmiş ve video konferans yoluyla katılmıştır. Seçim kampanyası kapsamında gerçekleştirilen açılışlara katılımını sürdüren Erdoğan, Adana'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün açılış törenine de online olarak katılacak.
28 Nisan 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönü, bölgede etkili olan yağışlar sonucu heyelan riski tespit edilmesi üzerine trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri tarafından alınan kararla, tünel girişinde trafik Ankara yönüne yönlendirildi ve D-100 kara yoluna ışıklı tabelalarla bilgi verildi. Güvenlik önlemleri alınan bölgede araç geçişine izin verilmiyor ve Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri incelemelerini sürdürüyor.
16 Kasım 2023

Konya Klasik Otomobilciler Derneği ve Meram Belediyesi tarafından organize edilen klasik otomobil sergisi açıldı. Sergi, otomobil, traktör ve motosikletlerden oluşan yaklaşık 100 araçlık bir koleksiyonu içeriyor ve üç gün boyunca 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nda ziyaret edilebilecek. Dernek Başkanı Muammer Deveci ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, klasik araçların sadece teknolojik hatıralar olmadığını, aynı zamanda kendilerine özgü tasarımları, estetik çekicilikleri ve döneminin teknolojisinin müthiş birer örneği olduğunu belirtti.
29 Eylül 2023

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demiryolu hattının yapımını görüşüyor. Bu proje, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın G-20 zirvesi dönüşü gündeme getirdiği ve BAE ile ortak çalışma başlatılacağını duyurduğu Basra-Bağdat-Türkiye-Avrupa demiryolu projesinin bir parçası. Abu Dabi merkezli ve 160 milyar dolarlık varlığı yöneten fon ADQ, demiryolu hattının hayata geçirilmesi için Türkiye ile görüşüyor. BAE, Türkiye ile dış ticaret hacmini 2030'a kadar 40 milyar dolara çıkarmak için işbirliğini artırmayı hedefliyor.
5 Ekim 2023

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Brandenburg Kapısı, 'Son Nesil' isimli iklim aktivistleri tarafından turuncuya boyandı. Eylem sırasında 13 aktivist gözaltına alındı. Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner, eylemi tarihi sütunlara zarar verdiği gerekçesiyle eleştirdi. Eylemin ardından kapıdaki boya temizlendi.
18 Eylül 2023

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, 2022 yılında motosiklet sürücüsü Philip Paxson, Google Haritalar'ın gösterdiği yolu takip ederek yıkılmış bir köprüden geçmeye çalıştı ve bu sırada düşerek hayatını kaybetti. Paxson'ın ailesi, 2013 yılında yıkılan ve Google Haritalar'da güncellenmeyen köprü verileri nedeniyle Google'a dava açtı. Bölge halkının 2013'ten bu yana Google'a yıkılan köprüye dair güncelleme yapılması için defalarca başvuruda bulunduğu belirtildi.
21 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. 06.00'dan kutlama programı bitimine kadar Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve çevresindeki birçok yol trafiğe kapatılacak. Alternatif güzergahlar olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi ve D 100 kara yolu gibi yollar önerildi. Bu düzenlemeler, kutlamaların sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yapıldı.
28 Ağustos 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'un çeşitli bölgelerinde birçok yol trafiğe kapatılacak. Fatih, Beyoğlu ve Şişli başta olmak üzere birçok ilçede ana arterler ve köprüler kullanıma kapatılacak. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergahlar belirlendi ve duyuruldu. Kapatılacak yollar arasında İstiklal Caddesi, Barbaros Bulvarı ve D-100 gibi önemli yollar bulunuyor.
30 Nisan 2024

İstanbul'un Şişli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sebebiyle 21 Nisan Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 11.00-17.00 saatleri arasında kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları açıkladı.
19 Nisan 2024

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri köprüyü her iki yönde araç girişine kapattı ve köprüde çok sayıda polis ekibi bulunuyor. Valilikten yapılan açıklamada, köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğu ve emniyetin tedbir amaçlı köprü trafiğini durdurduğu belirtildi. Köprü girişlerinde yoğun araç kuyrukları oluştu.
14 Haziran 2024

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çankaya’da düzenlenecek etkinlikler nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Trafik kapanışları saat 21.00’de başlayacak, ancak ihtiyaç halinde saat 18.00’den itibaren uygulanabilecek. Kapatılacak yollar arasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi ve 83’üncü Sokak bulunuyor.
18 Mayıs 2024
İşaretlediklerim