İrlanda kadın basketbol takımı, EuroBasket 2025 eleme maçı öncesinde İsrailli rakipleriyle el sıkışmayı reddetti. Bu hareket, İsrailli bir oyuncunun İrlandalı oyuncuları 'Yahudi karşıtı' olarak nitelendirmesinin ardından geldi, ki İrlanda bu yorumları 'kışkırtıcı' ve 'yanlış' olarak değerlendirdi. İrlanda takımı, ayrıca milli marşın okunması sırasında saha ortasına çıkmayıp yedek kulübesinde dizildi. Bu olay, Hamas-İsrail savaşı nedeniyle Letonya'nın başkenti Riga'ya taşınan maçın boykot edilmesi için İrlanda kamuoyundan gelen baskılarla da ilişkilendiriliyor.
9 Şubat 2024

Gülengül Altınsay, Türk futbolunda sıkça yaşanan şiddet olaylarının yüzeydeki tepkilerle sınırlı kaldığını ve bu olayların kök sebeplerine inilmediğini eleştiriyor. Ali Koç ve İsmail Kartal gibi futbol dünyasından önemli isimlerin yaşananlara tepki gösterdiğini ancak genel olarak bu tepkilerin takım menfaatleri çerçevesinde kaldığını belirtiyor. Altınsay, özellikle Josef de Souza'nın saldırganı kibarca etkisiz hale getirmesine rağmen ceza alması ve Şenol Güneş'e yapılan saldırı sonrası Beşiktaş'ın yeterli desteği görmemesi gibi olaylara dikkat çekerek, şiddetin ödüllendirildiği bir ortamın oluştuğunu vurguluyor.
22 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Almanya'nın İsrail'e olan desteğini eleştirerek Türkiye'nin Holokost'tan geçmediğini ve İsrail'e borçlu olmadığını ifade etti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Hamas'ı kınayarak İsrail'in kendini savunma hakkını vurguladı. Erdoğan, Gazze'deki durumu eleştirirken, Almanya'nın Eurofighter savaş uçağı konusunda Türkiye'ye destek verip vermeyeceğini de gündeme getirdi.
17 Kasım 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim dönemi yayınlarındaki ihlaller gerekçesiyle Fox TV ve Halk TV'ye reklam gelirlerinin yüzde 5'i, Flash Haber ve Tele 1'e ise yüzde 3'ü oranında para cezası kesti. RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Twitter üzerinden cezaların gerekçelerini paylaştı. Fox TV'nin, Çiğdem Toker'in 'Demokrasi sandıktan ibaret değildir' ifadesi, Halk TV'nin Ümit Özdağ'ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri, Tele 1'in oy pusulalarına ilişkin iddiaları ve Flash Haber'in Cemal Enginyurt'un Sinan Oğan hakkındaki eleştirileri nedeniyle cezalandırıldığı belirtildi. Taşçı, RTÜK'ün basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına karşı engellemelerde bulunduğunu iddia etti.
7 Haziran 2023

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonlu siyasetçilerin 'şike' ve 'kupa' vurgusu yaparak Fenerbahçe'yi hedef almasına yanıt verdi. Yıldırım, siyasetçilerin söylemlerini yalan ve ahlaksızlık olarak nitelendirerek, 2010-2011 şampiyonluk kupasının Fenerbahçe'de kalacağını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin UEFA ve diğer uluslararası kuruluşlar tarafından alınan kararlarla ilgili yaptığı hukuki başvuruların reddedildiğini ve FETÖ kumpası iddialarına değinerek, Fenerbahçe'nin bu süreçte maruz kaldığı haksızlıklara dikkat çekti.
21 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kamuoyu önünde tartışmaya davet etti. Koç, tartışma çağrısında kendisine yönelik eleştirilerin ve haklılık durumunun netleştirilmesini istedi. Özbek ise bu çağrıya yazılı bir açıklama ile olumsuz yanıt verdi. Açıklamasında, Koç'un çağrısının futbolu saha dışına çıkarma amacına hizmet ettiğini ve sahadaki başarısızlıkları telafi etme çabası olarak gördüğünü belirtti. Özbek, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayarak, tartışma teklifini reddetti.
24 Ocak 2023

14'üncü Dalai Lama, Hindistan'daki bir etkinlikte bir erkek çocuğu dudaklarından öptü ve dilini emmesini istediği bir video yayınlandıktan sonra eleştirilere maruz kaldı. Yeni Delhi'deki çocuk hakları örgütü Haq, bu davranışı kabul edilemez bulduğunu ve her türlü çocuk istismarını kınadığını belirtti. Tibet kültüründe dil çıkarma bir selamlaşma ifadesi olmasına rağmen, Haq bu videodaki davranışın kültürel bir ifade olmadığını ve kabul edilemez olduğunu ifade etti. Dalai Lama adına yapılan açıklamada ise davranış için özür dilendi ve Dalai Lama'nın masum ve şakacı bir niyetle hareket ettiği ancak pişmanlık duyduğu belirtildi.
10 Nisan 2023

Gökhan Aktürk, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına çıkmama kararını ve bu kararın futbol camiasında yarattığı tartışmaları ele alıyor. Yapılan protestonun doğruluğu veya yanlışlığı konusunda farklı görüşler mevcutken, yöneticilerin egoları ve koltuk sevdasıyla hareket ettiği eleştirisi yapılıyor. Levent Tüzemen'in Fenerbahçe'nin bu kararının Avrupa'da Türkiye'yi rezil edeceği yönündeki ağır eleştirisi ve genç oyuncuların durumun ciddiyetini anlamadığına dair yorumlar dikkat çekiyor.
8 Nisan 2024

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik faşizm suçlamasını 'saçma' bulduğunu ifade etti. Scholz, İsrail'in insan haklarına ve uluslararası hukuka saygılı olduğunu belirtti. Erdoğan'ın Berlin ziyareti öncesinde Almanya'da yapılan bir ankette halkın yarısının ziyaretin iptal edilmesini istediği ortaya çıktı. Erdoğan, ziyaret kapsamında Almanya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüşmeler gerçekleştirecek.
14 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İslam Bilginleri İstişare Toplantısı'nda Batı'yı eleştirerek, İsrail'i eleştiren rektörlerin işten atılmasını ve öğrencilere konuşma hakkının verilmemesini örnek gösterdi. Gazze'deki duruma dikkat çekerek, İsrail'in insan hakları ihlallerini ve uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalışını eleştirdi. Türkiye'nin Filistin'e olan desteğini ve İsrail'e karşı aldığı ekonomik tedbirleri vurguladı. Ayrıca, İsrail'e karşı uluslararası arenada hukuki adımlar atıldığını belirtti.
12 Mayıs 2024

Mehmet Ali Yılmaz, Fenerbahçe ile oynanan ve Trabzonspor taraftarlarının sahaya inerek olay çıkardığı maç sonrası verdiği röportajda taraftarları eleştirmişti. Yılmaz, taraftarların bu davranışını 'organizasyon' olarak nitelendirerek, Trabzonspor'a yakışmadığını belirtmiş ve taraftarları 'hıyarlar' olarak tanımlamıştı. Bu röportaj, Yılmaz'ın ölüm haberinin ardından sosyal medyada yeniden dolaşıma girdi. Olaylar sonucunda Trabzonspor'a cezalar verilmiş ve bazı taraftarlar tutuklanmıştı.
24 Nisan 2024

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, Instagram hesabından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile ilgili bir video paylaşıldığını ve bu paylaşımın kendi kontrolü dışında gerçekleştiğini belirtti. Paylaşılan videoda, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 3-0 yendiği maçtan görüntüler ve Terim'in bir yorumu yer alıyordu. Terim, paylaşımın ardından hesabına yönelik bir müdahale olduğunu ve bu durumun kendisi tarafından yapılmadığını ifade etti.
6 Haziran 2023

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylar hakkında konuştu. Doğan, Trabzonspor'un ceza alması gerektiğini kabul ederken, adaletin herkes için eşit olması gerektiğini vurguladı. Sahaya giren taraftarların ve yaşanan şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'de benzer olayların yaşandığını ancak Trabzonspor'a yönelik bir adaletsizlik olduğunu iddia etti. Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve olaylı geçen maçta Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği, maç sonrası yaşanan şiddet olayları ve gözaltına alınan taraftarlar hakkında bilgi verildi.
20 Mart 2024

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Hamas militanları tarafından kaçırılan ve öldürülen bir kadının kıyafetini eleştirerek Gazze'deki ölümlerin ilgi görmediğini savundu. Bu paylaşımı Twitter'da büyük tepki çekti. Ün, bir zamanlar 'Sağlam İrade' rumuzuyla Twitter'da terör estiren ve nam salmış eski 'Ak trol' Taha Ün'ün eşi olduğu hatırlatıldı. Ün'ün bu paylaşımına tepki gösterenler arasında gazeteciler, siyasetçiler ve sosyal medya kullanıcıları bulunuyor.
19 Ekim 2023

Saran Holding, TFF tarafından iptal edilen Süper Lig yayın hakları ihalesinin adil olmadığını ve iptal kararının ilkelere aykırı olduğunu belirterek, kararı yargıya taşıyacağını açıkladı. İptal kararının, teklif bedellerinin yetersiz bulunması gerekçesiyle alındığı bildirildi. Saran Holding, daha önce de benzer durumlar yaşandığını ve bu iptalin, mevcut yayıncı beIN Sports ile devam etmenin bir bahanesi olduğunu iddia etti. Ayrıca, ihale şartnamesine en uygun ve en yüksek teklifi verdiklerini, bu nedenle ihaleyi kazanmaları gerektiğini vurguladı.
29 Şubat 2024

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların yeniden alevlenmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı terör örgütü olarak görmeyip 'kurtuluş ve mücahitler grubu' olarak tanımlaması, İsrail ile Türkiye arasında bir polemiğe yol açtı. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in Türkiye'yi Hamas'ı barındırmakla itham eden bir mesaj paylaşmasının ardından, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail'in Filistinlilere yönelik baskı politikalarını eleştirdi ve İsrail'in sivil nüfusa saldırılarını meşru müdafaa olarak görmeyi reddetti.
2 Aralık 2023

400'den fazla Hollywood yıldızı, ABD Başkanı Joe Biden'a İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için mektup yazdı. Mektupta, salıverilen İsrailli rehinelerden dolayı mutluluk duyulduğu, ancak geride kalan 220 İsrailli rehine için endişelerin devam ettiği belirtildi. Mektupta, Biden'a 'sarsılmaz ahlaki tutumu', 'liderliği' ve 'Hamas tarafından terörize edilen Yahudi toplumu ve Hamas'ın Gazze'yi yönettiği son 17 yıldır terörize edilen, baskı gören ve mağdur edilen Filistinliler' için teşekkür edildi.
25 Ekim 2023

Fatih Altaylı, Türk futbolunda yaşanan büyük bir rezaletin ardından Futbol Federasyonu ve başkanının sessizliğini eleştirdi. Federasyonun ve siyasetin bu konuda herhangi bir açıklama yapmamasını ve sorumluluk almamasını eleştiren Altaylı, bu durumun futbol yönetimindeki kişiliksizliğin ve kriz anlarında liderlik eksikliğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Ayrıca, seçim dönemine denk gelmesi nedeniyle bu konunun üstünün örtülmeye çalışıldığını ima etti.
21 Mart 2024

Fenerbahçe, Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun soyunma odası koridorlarında ettiği hakaretler nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Müfettişliği'ne şikayette bulundu. Bu olay, Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı derbi maçının ardından yaşandı. Maç öncesi ve sonrası yaşanan arbedeler nedeniyle Fenerbahçe'ye ceza verilmişti. Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu'nun küfürlerine ait görüntülerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçti.
24 Mayıs 2024

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, platforma reklam vermeyi durdurma tehdidinde bulunan şirketlere sert bir dille karşılık verdi. Musk, bir etkinlikte yaptığı konuşmada, reklam vermeyi kesen şirketlere 'S*ktirin gidin' ifadesini kullandı. Bu durum, Musk'ın daha önce bir Twitter kullanıcısına verdiği ve 'anti-semitik' olarak nitelendirilen bir cevap sonrası ortaya çıkan reklam boykotlarına bir tepki olarak görülüyor. The New York Times'a göre, 100'den fazla markanın reklamlarını durdurması Twitter'ın yıl sonuna kadar 75 milyon dolar kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oldu.
30 Kasım 2023
İşaretlediklerim