Adana'nın Seyhan ilçesinde bisikletiyle uyuşturucu satarken yakalanan D.A, 16,5 yıl hapis ve 33 bin lira para cezasına çarptırıldı. Savcı, sanığın bisikletinin gövde kısmına gizlediği sentetik uyuşturucuyu iki kişiye satarken yakalandığını belirtti. Sanığın ikametinde yapılan aramada uyuşturucu paketleme malzemeleri ve hassas terazinin de ele geçirilmesi dikkate alınarak, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan cezalandırılması istendi. Mahkeme, sanığın savunmasına rağmen cezayı onayladı.
23 Temmuz 2024

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir barınakta bir köpeğin öldürülmesiyle ilgili sosyal medyada tepki çeken görüntülerin ardından başlatılan soruşturma sonucunda, Murat Bacak ve Sefa Çakmak isimli iki zanlıya bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Olay, sosyal medyada geniş yankı bulmuş ve çok sayıda kullanıcı 'konyadakatliamvar' etiketiyle tepki göstermişti. Zanlılar, olayın ardından gözaltına alınmış ve bir ayı aşkın süre tutuklu kalmış, ancak 2 Ocak'ta serbest bırakılmışlardı. Mahkeme, zanlıların 'pişmanlıklarından' dolayı cezayı indirerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
20 Ocak 2023

Erzurum'un Aziziye ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan bir araçta 17 Afgan düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, ülkede yasadışı bulunmaktan dolayı toplam 308 bin lira para cezasına çarptırıldı. Aracı kullanan E.K. ve beraberindeki T.A. ise göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alındı ve çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
6 Eylül 2024

Gazeteci Beyza Kural'ı haber takibi sırasında engelleyip ters kelepçe takarak gözaltına almaya çalışan üç polise verilen para cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. İstanbul 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kural ve avukatı Meriç Eyüboğlu katıldı. Duruşmada, sanık polislerin 'kasten yaralama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan ifadelerinin alınması talebi hüküm kurarken değerlendirileceği belirtildi. Duruşma 15 Şubat 2024 tarihine ertelendi.
10 Ekim 2023

İstanbul Bahçeşehir'de İbrahim Keloğlan isimli kişi, Eros isimli kediyi tekmeleyerek öldürdüğü için üç yıl hapis cezası almıştı. Ceza, iyi hal indirimiyle iki yıl altı aya düşürülmüştü. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32’nci Ceza Dairesi, hukukçuların ve sivil toplum örgütlerinin cezanın artırılması taleplerini reddetti. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nden avukat Hafize Hilal Koçak, kararı eleştirerek, hayvan hakları savunucularının mücadeleye devam edeceğini belirtti.
4 Haziran 2024

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

Anayasa Mahkemesi (AYM), maaş zammını beğenmeyip yöneticilerine e-posta gönderen ve bu nedenle işten çıkarılan Serap Aslan A.'nın ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi. Yerel mahkeme ve Yargıtay, işçinin işten çıkarılmasını haklı bulmuştu. AYM, işçinin e-posta ile rahatsızlığını dile getirdiğini ve iş akdinin haksız feshedildiğini belirterek, 30 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Karar, ihlalin sonuçlarıyla ortadan kaldırılması ve yeniden yargılama için yerel mahkemeye gönderildi.
16 Eylül 2024

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Abdullah'ın dosyası, uzlaştırma bürosuna gönderildi ancak taraflar uzlaşamadı. Davanın 9 Mart 2023'te görülen duruşmasında karar çıktı. Hakim, Abdullah'ın hakaret suçunu işlediğine hükmederek, indirimlerle beraber 65 gün karşılığı 1300 TL adli para cezası verilmesine hükmetti. Yargılama devam ederken Orhan'ın avukatı Mehmet Akkuş tarafından Abdullah'a tazminat davası açıldı.
21 Eylül 2023

Muğla'da 15 yaşındaki lise öğrencisi Sıla Akgül'e çarparak ölümüne neden olan sürücü T.Y, önce 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı, sonra ceza 24 bin 300 lira para cezasına çevrildi. Ayrıca sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Akgül ailesinin avukatı Didem Alaca, karara itiraz edeceklerini belirtti ve verilen cezanın çok az olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

Burdur'da yılbaşı tedbirleri kapsamında yapılan trafik denetimlerinde 0.62 promil alkollü olduğu tespit edilen Yiğit Safa Çapar isimli genç sürücüye 4 bin 64 TL para cezası kesildi ve ehliyetine altı ay süreyle el konuldu. Çapar, cezayı aldıktan sonra pişman olduğunu ifade ederek, işlem yapan polis memuruna sarılarak teşekkür etti. Kendisinin yılın ilk trafik cezasını aldığını öğrenince, polislerin işlerini yaptıklarını ve kendisinin hata yaptığını kabul etti.
1 Ocak 2023

Türkiye’ye giriş yapmak üzere Pazarkule Sınır Kapısı’na gelen Yunanistan plakalı bir otomobilde, kanguru, alpaka, papağan, uçan sincap ve Patagonya marası gibi cins hayvanlar ele geçirildi. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şubesi ekiplerince yapılan aramada, otomobilin bagajında ve içinde toplam 42 hayvan bulundu. Sürücü gözaltına alınırken, yakalanan hayvanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecek.
30 Ağustos 2024

Şırnak'ın Silopi ve İdil ilçelerinde nesli tükenme tehdidi altındaki üç kızıl şahin ve ishak kuşu ile iki ulu doğan koruma altına alındı. Şırnak Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, kuşların vatandaşlar ve jandarma ekipleri tarafından yaralı ve bitkin halde bulunduğunu ve tedavi altına alındıklarını belirtti. İki ulu doğan ve iki kızıl şahinin tedavisi bitmek üzere olduğunu, bir kızıl şahin ve ishak kuşunun tedavisinin ise devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, aracında iki ulu doğan kuşu bulunan kişiye 70 bin 390 lira para cezası uygulandı.
12 Eylül 2023

2018 yılında eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte 2021'de Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbeti başlatmıştı. Eylemin 518'inci gününde sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında dava açılan Şenyaşar, ikinci duruşmada 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla 8 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.
8 Haziran 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, Halk TV programcıları Ayşenur Arslan ve Emin Çapa'nın daha önce aldıkları 'mimikle terörü övme' cezasını espriyle eleştirmeleri üzerine kanala ek bir ceza verildiğini açıkladı. RTÜK, Arslan'ın mimiklerini gerekçe göstererek programın üç kez durdurulması ve yüzde 3 para cezası kararı almıştı. Çapa, cezayı maske takarak protesto etmiş ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e atıfta bulunarak eleştirilerde bulunmuştu. RTÜK, bu eleştiriler sonrasında Halk TV'ye yüzde 1 idari para cezası daha verdi.
11 Ocak 2023

Antalya'da, Arap Süleyman olarak bilinen kişinin 1800'lü yıllarda sahip olduğu ve şu anda değerli parklar, kamu binaları, oteller, spor tesisleri ve konutların bulunduğu yaklaşık dört bin dönümlük arazi için yürütülen miras davasında gerçek mirasçılar tespit edildi. Daha önce 2 bin 500 kişi mirasçı olduğunu iddia etmişken, yeni raporla mirasçı sayısı 700'ün üzerinde olarak belirlendi. Davayı karmaşıklaştıran eski bir devlet memuru Hüsnü Yiğit'in sahtecilik yaptığı ve sahte mirasçıları dosyaya eklediği ortaya çıktı. Bilirkişi raporuyla davada sona yaklaşıldığı ve sahte mirasçıların tespit edildiği belirtildi.
19 Ocak 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı atık su arıtma tesisinin deniz deşarjı hattında yapılan incelemelerde kirletici atık su tespit edilmesi üzerine belediyeye 464 bin 585 lira para cezası kesti. Ayrıca, Damlataş Plajı Mevkisi'nde yağmur suyu kanalına ait deşarj noktasında da benzer bir durum gözlemlendi. Bakanlık, sorunun çözülmesi için çalışmalar başlatırken, belediyeye verilen cezanın yanı sıra başsavcılığa suç duyurusunda bulundu. Benzer bir ceza Bozcaada Belediyesi'ne de verilmişti.
20 Ağustos 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Samsun'da Aysel Aktaş adlı bir kadın, yolda bulduğu 590 bin lirayı polis aracılığıyla sahibine ulaştırdı. Parayı düşüren kişi Adem Memiş, çantasını aracının bagajından düşürdüğünü belirtti ve karakola başvurdu. Polisin yönlendirmesi üzerine Aktaş, çantayı karakola getirip Memiş'e teslim etti.
24 Ekim 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde, dört yıl önce Aynur K. tarafından kiralanmış olan bir evin sahibi Emin Ç., bu yıl kira bedelini 800 liradan 5 bin liraya çıkarmak istedi. Kiracı Aynur K., ev sahibiyle fiyat konusunda anlaşamayınca polise başvurdu. Polis, yapılan şikayet üzerine ev sahibi Emin Ç.'yi gözaltına aldı.
18 Mart 2023

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, bir evde yapılan aramada sekiz parça kabuklu deniz canlılarına ait fosil bulundu. Bu fosillerin 10 milyon yıl öncesine, Miyosen dönemine ait olduğu müze yetkililerince belirlendi. Ev sahibi Ç.Y, 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay, tarihi eserlerin korunması ve kaçakçılığa karşı yapılan mücadele çerçevesinde gerçekleşti.
27 Mart 2024
İşaretlediklerim