Gazeteci Fatih Altaylı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi' sorusuna verdiği yanıtı eleştiren bir tweet attıktan sonra Diyanet tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Altaylı, Diyanet'in evlat edinme konusundaki görüşünü 'sapıklık' olarak nitelendirdi ve Diyanet'i Atatürk'ün kurumunu kirletmekle suçladı. Diyanet'in suç duyurusunun ardından Altaylı, Kasımpaşa futbol takımının logosunu paylaşarak 'hiç umrumda değil' mesajı verdi.
21 Şubat 2023

Ordu'nun Aybastı ilçesinde bir savcı ve ailesi, gittikleri bir lokantada saldırıya uğradı. Olayın ardından gözaltına alınan üç kişiden biri tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğeri ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Saldırı sırasında yere düşerek yaralanan dokuz aylık bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
5 Ağustos 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da bir trafik kazası yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan ve sonrasında Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu için iade sürecinin başladığını açıkladı. Tok, oğlunu 'annelik içgüdüsüyle' kaçırdığını ve adalete teslim olacaklarını belirtti. Mısır adli makamlarıyla temasa geçilerek şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edildi.
7 Mart 2024

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, bir apartman görevlisi olan Hasan Cingöz, 400 bin avro fidye talebine olumlu yanıt alamayınca kaçırdığı Suriyeli kuyumcu Halit Hayanked'in 12 yaşındaki oğlu Khaled Hayanken'i boğarak öldürdü. Olay, çocuğun sitenin bahçesinde oynarken kaybolması ve ailenin fidye talebiyle tehdit edilmesi üzerine ortaya çıktı. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek çocuğun siteden ayrılmadığını ve cesedin sitenin bodrum katında bulunduğunu belirledi. Anahtarın sadece kapıcıda olduğu ve o gün kameraların kapalı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan kapıcı suçunu itiraf etti.
10 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Suriye'nin Afrin bölgesinde bir enkaz altında dünyaya gelen Aya isimli kız bebek, ailesini kaybettikten sonra sosyal medyada viral oldu. Bebeğin kurtarılma görüntüleri sonrası dünya genelinden binlerce kişi evlat edinme konusunda ilgi gösterdi. Hastane Müdürü Dr. Attiah Khalid, Aya için gelen evlat edinme taleplerini alıyor ancak şimdilik bebeği kendi çocuğu gibi büyüteceğini ve uzak akrabaları dönene kadar evlat edinilmesine izin vermeyeceğini belirtti.
10 Şubat 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında enkaz altından kurtarılan ve refakatsiz olan 1915 çocuktan 35'inin kimliğinin tespit edilemediğini açıkladı. Bakanlık, 1766 çocuğun ailesine teslim edildiğini, 81 çocuğun kuruluş bakımına alındığını ve 62 çocuğun tedavi sürecinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca altı çocuğun hastanede hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.
29 Mart 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi' sorusuna verdiği yanıtta, evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli olmadığına dair bir İslam alimi görüşünü paylaştı. Bu durum sosyal medyada tepki çekti. Diyanet, yapılan eleştirilere karşı bir açıklama yayımlayarak, konunun bağlamından koparıldığını ve çirkin çağrışımlara kapı aralayacak şekilde yorumlandığını iddia etti. Açıklamada, depremzede çocukları sahiplenmenin ahlaki bir meziyet olduğu ve konunun hukuki zeminine özen gösterilmesi gerektiği vurgulandı.
18 Şubat 2023

Mersin'de bir lise öğrencisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim afişine 'Hitler bıyığı çizdiği' ve 'küfürlü ifadeler yazdığı' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Çocuğun babası Caner Kaleli, çocuğunun bıyık yerine kaş çizdiğini ve küfürleri kendisinin yazmadığını belirtti. Babası, çocuğunun tutuklanmasının şokunu yaşadıklarını ve çocuğun eğitimine devam edemediğini ifade etti.
7 Haziran 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki yaşındaki bir çocuğu istismar ettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılan 74 yaşındaki Hüseyin Çiçek, polis tarafından yakalandı ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Siverek Kaymakamlığı, sürecin hassasiyetle takip edildiğini belirtti. Ayrıca, Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, Urfa Barosu Çocuk Komisyonu'nun konunun takipçisi olacağını ifade etti.
26 Haziran 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından ortaokul öğrencilerine şiddet uyguladığı tespit edilen servis şoförü A.H., 'çocuğa karşı kasten yaralama' suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen A.H., savcılık işlemleri sonrasında tutuklama talebiyle hakimliğe gönderildi ve nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmasına karar verildi.
28 Mart 2023

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra annesiyle birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. Bu olayın ardından soruşturma başlatılmış ve Baba Bülent Cihantimur'un çalışanı Ayşe Ceren S., kaçışa yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Ancak son gelişmelerle Ayşe Ceren S. tahliye edildi. Adalet Bakanlığı, Tok ve oğlunun iadesi için sürecin başlatıldığını duyurdu, fakat henüz bir gelişme yaşanmadı.
18 Nisan 2024

İstanbul Eyüpsultan'da üç erkek kardeş, çöplerle dolu bir evde çıplak olarak bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri ve polis tarafından yapılan müdahale sonucu çocuklar koruma altına alındı. Sağlık kontrollerinin ardından iyi oldukları belirlenen çocuklar, devlet tarafından koruma altına alındı. Gözaltına alınan anne ve baba ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Annenin evi terk ettiği ve babanın ara sıra eve gelerek çocukların ihtiyaçlarını karşıladığı bilgisi paylaşıldı.
26 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'da bir miting düzenledi. Miting sonrasında Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu seçim otobüsüne 15 yaşındaki bir çocuk tarafından taşlı saldırı yapıldı. Kılıçdaroğlu, çocuğun kimliğinin açıklanmamasını ve ailesine hukuki destek verilmesini istedi. Ayrıca, miting öncesinde güzergahta taş yığıldığı ihbarı alındı ve bu provokasyon girişimi Sakarya emniyeti tarafından engellendi.
9 Mayıs 2023

Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kaza sonrası Tok ve oğlu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçtı. Bu süreçte, yaralılardan birinin telefonunun çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiayı reddetse de, ailesinin şoförü yaralıya ait olduğu belirtilen telefonu emniyete teslim etti.
8 Mart 2024

Hakkari'de intihar eden gençlerin aileleri, çocuklarının cep telefonlarından sürekli dini videolar izlediğini belirtiyor. Aileler, çocuklarının ölümünü dini açıdan normalleştirirken, devletin ilgili kurumlarından destek alamadıklarını ifade ediyor. Ayrıca, genç kız intiharlarının çoğunun cinsel istismar olaylarıyla bağlantılı olduğu ve bu olayların yeterince araştırılmadığı iddia ediliyor.
23 Temmuz 2024

Kayseri'nin Talas ilçesinde 15 yaşındaki zihinsel engelli bir çocuk, anahtarı üzerinde unutulan halk otobüsünü kaçırdı. Otobüsü çalıştırıp sürmeye başlayan çocuk, polisin 'dur' ihtarına uymayarak yaklaşık dört kilometre ilerledi. Hulusi Akar Bulvarı'nda orta refüje çarpan otobüs maddi hasara uğradı. Polis tarafından yakalanan çocuk, Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü ve otobüs sahibine teslim edildi.
4 Temmuz 2023

Antalya'da kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan bir baba, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mağdur, 11 yaşından itibaren üç yıl boyunca babasının cinsel istismarına maruz kaldığını belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep etti. Sanığın geçmişte de eski eşine ve baldızına cinsel istismarda bulunduğu ve hapis cezası aldığı belirtildi.
14 Eylül 2023

İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı görülen H.K.G. çocuk istismarı davasının ikinci duruşması gerçekleşti. Sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel, Kadir İstekli ve anne Fatıma Gümüşel'in ifadeleri alındı ve suçlamaları reddettiler. Savcı, sanıkların 'çocukların cinsel istismarı' suçundan 31,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarının talebi üzerine duruşmayı 31 Mart'a erteledi. H.K.G., babası tarafından altı yaşındayken Kadir İstekli ile 'evlendirilmiş' ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu.
27 Şubat 2023

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın altılı masa eleştirilerine Twitter üzerinden sert bir dille yanıt verdi. Uysal, Özdağ için 'çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi' ifadesini kullanarak, 'bir darbecinin çocuğu olma' travmasıyla hareket ettiğini öne sürdü. Bu ifadeler sosyal medyada büyük tepki topladı ve Uysal, paylaşımını kısa sürede sildi. Özdağ ise Uysal'ın tweetini alıntılayarak tepkisini dile getirdi ve sosyal medya kullanıcıları da Uysal'ın ifadelerini eleştirdi.
1 Şubat 2023

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak, Menzil tarikatına ait bir medresenin yanındaki ahırda asılı olarak ölü bulundu. Mahalle muhtarı, Dakak'ın medreseye gitmek istemediğini ve iki kez kaçmasına rağmen geri getirildiğini belirtti. Şanlıurfa Valiliği, çocuğun intihar ettiğini ve olayın aydınlatılması için idari ve adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.
15 Haziran 2023
İşaretlediklerim