Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya arasında var olan bir gerginlik sebebiyle TOKİ'nin, İçişleri Bakanlığı ile yapılan işler için ödemeleri kestiğini iddia etti. Ağırel'e konuşan bir müteahhit, ödeme alamadıkları için iflas tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti. Ağırel, bu durumun birden fazla firmayı etkilediğini ve ödeme sorununun doğrulandığını yazdı.
17 Haziran 2023

İstanbul Acıbadem'de bulunan Akasya Toplu Yapı Sitesi'nin yönetim hizmet şirketine ödenen aylık tutarın 55 bin TL'den 95 bin TL'ye çıkarılması ve site müdürünün maaşının brüt 75 bin 500 TL olduğu iddiaları site sakinlerinin tepkisine yol açtı. 23 Ocak'taki toplantıda zamların reddedilmesine rağmen, iddialara göre WhatsApp üzerinden düzenlenen bir toplantıda zamlar kabul edildi. Aidatların da yüzde 120 artışla 4 bin TL'den 7 bin TL'ye yükseltildiği belirtildi. Site sakinleri yönetimi 'kural tanımazlık ve vandallık' ile suçlarken, site müdürü suçlamaları reddetti ve avukatı müdürün iddia edilen maaşları almadığını ifade etti.
4 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ve yargıya güvenmediklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, YSK'nın bağımsız olmadığını ve İstanbul seçimlerinde yaşananları örnek göstererek eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Hazine'den çıktığını iddia ettiği 418 milyar doları geri alacaklarını ve uyuşturucu oligarklarıyla mücadele edeceklerini belirtti.
24 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın kur korumalı mevduatı (KKM) sınırlayan düzenlemelerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, düzenlemenin piyasalar kapalıyken gerçekleştiğini ve piyasaların açılmasıyla dövize akın edileceğini belirtti. Ayrıca, Merkez Bankası'nın rezervlerinin yetersiz kalacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, bu durumun çözümü için bütüncül bir program gerektiğini vurguladı.
20 Ağustos 2023

Aydın Doğan ve ailesinin sahibi olduğu Doğan Holding, çatı kuruluşu Adilbey Holding’in tüm varlıklarını bünyesine kattı. Adilbey Holding, Doğan Holding ve onun alt kuruluşu olan Doğan Yayın Holding’i barındıran bir şirketti. Birleşme sonucunda Doğan Holding’in kayıtlı sermayesi 2 milyar 616 milyon 996 bin 91 lira oldu. Birleşme nedeniyle şirketin çıkarılmış sermayesinin 2.616.938.288 TL’den 2.616.996.091 TL’ye çıkarılmasına karar verildi.
21 Temmuz 2023

Borsa İstanbul, sermaye piyasalarının güvenilir ve istikrarlı işleyişini sağlamak amacıyla pay piyasalarında geçici tedbirler aldı. Bu tedbirler arasında açığa satış işlemlerinin durdurulması yer alıyor. Yatırımcılar ve yatırım kuruluşları, gün içinde açığa satış tuşuna basılmadan yapılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonlar hakkında bilgilendirilecek. Satışa konu edilecek paylar için depo şartı getirilirken, mülkiyetinde payı bulunan yatırımcılar, bu kıymetlerin satışını sadece ilgili kıymetlerin bulunduğu yatırım kuruluşları üzerinden yapabilecek.
6 Şubat 2023

Türkiye'de bir dizi televizyon kanalının düzenlediği ortak canlı yayında toplanan yardımlar AFAD ve Kızılay'a verilmek üzere düzenlenirken, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yayına telefonla bağlanarak 30 milyar TL bağış yapacaklarını açıklaması sosyal medyada geniş yankı buldu. Kullanıcılar, Merkez Bankası'nın bağış yapmasının mantığını ve bu paranın kaynağını sorgulayarak, kamu kurumlarının bağış yapmasının doğruluğu ve ekonomik etkileri üzerine çeşitli yorumlar yaptılar.
15 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Kızılay'ın bölgeye çadır göndermemesi eleştirilirken, depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon lira karşılığında 2 bin 500 çadır satması ortaya çıktı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, satıştan elde edilen parayı yine çadır üretmek için kullandıklarını iddia etti. Ancak bölgede hala çadır bekleyen depremzedeler varken yapılan bu satış, sosyal medyada ve siyasetçiler arasında büyük tepki topladı. Kullanıcılar, Kızılay'ın bu hareketini 'not ettiklerini' belirterek, kurumun ticarethaneye dönüştürüldüğünü ve afetzedeler yerine ticari çıkar peşinde koştuğunu ifade ettiler.
26 Şubat 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapıldığı iddia edilen görüşmeyi reddetti. Ancak, AKP'li Galip Ensarioğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Öcalan ile görüşmeler yapıldığını doğruladılar. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da bu görüşmelerin yapıldığını belirtti ve iktidarın İmralı ile görüştüğünü ancak istediği sonucu alamadığını öne sürdü.
5 Mayıs 2023

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu'nun 6 Mart Pazartesi günü yapması planlanan basın toplantısı iptal edildi. Toplantıda Zorlu'nun ülke gündemine ilişkin partinin görüşlerini açıklaması bekleniyordu. İptal kararı, İYİ Parti'nin bir formül bulup masaya dönmesi beklenirken geldi.
6 Mart 2023

Erdemoğlu Holding, Sasa'da hakim ortak oldu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, holding iki gün önce 1 milyon TL'lik Sasa hissesi satın aldı. Bu alım sonucunda Erdemoğlu Holding'in Sasa'daki payı yüzde 58,6'ya ulaştı. Sasa hisseleri, 2022'nin sonlarına doğru gündeme gelmişti ve hisse değeri bir yıl içinde yedi katına çıkmıştı.
27 Eylül 2023

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, bir toplantıda Türkiye'nin ekonomi politikaları ve mevcut ekonomik durumu hakkında eleştirel bir konuşma yaptı. Akçay, fonlama maliyeti ile mevduat faizi, politika faizi ile enflasyon oranı, ve faiz-kur bağlantısının kopmuş olduğunu belirtti. Göreve geldikleri günden bu yana bu sorunları çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, ekonomik modellemelerde TÜİK tarafından açıklanan yanlış enflasyon verilerinin kullanıldığını eleştirdi ve yapısal reformların, serbest piyasa düzenlemelerinin, döviz kuru özgürlüğünün, vergi yasasının yeniden yapılandırılmasının, kamu harcamalarının kontrol altına alınmasının ve yatırımcıyı çekecek düzenlemelerin eksikliğine dikkat çekti.
9 Şubat 2024

Fenerbahçe Kulübü'nün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, kulüp başkanı Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri tarafından tepki gösterildi. 'Söylesene Ali Başkan bu ne biçim Fenerbahçe' ve 'Taraftar istifa' şeklinde tezahüratlar yapıldı. Koç'un 'Biz başarısızlığı isteyerek mi yapıyoruz' sorusuna 'Evet' yanıtı gelince gerginlik arttı ve toplantıya ara verildi.
17 Haziran 2023

2017 yılında imzalanan ve kamuoyuna açıklanmayan, Hazine ve Merkez Bankası arasındaki protokol sayesinde kamu bankalarına döviz satışı yapılıyordu. Bu protokol, CHP'nin eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın döneminde 128 milyar doların satışını sorguladığı bir kampanya konusu olmuştu. Reuters'a konuşan bir kaynak, protokolün kullanımına son verileceğini ve Merkez Bankası rezervlerinin kur belirlemek için kullanılmayacağını ifade etti.
5 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın eleştirilere konu olan çadır göndermeme durumunun ardından, Ahbap Derneği'nin Kızılay'dan 46 milyon liraya çadır satın aldığı ortaya çıktı. Haluk Levent, yaptıkları işlemin kanuni ve doğru olduğunu, çadırların acil ihtiyaç nedeniyle satın alındığını ve Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.'den faturalı olarak alındığını belirtti. Ayrıca, eleştirilere yönelik olarak, önceliklerinin bölgedeki acı çeken insanlar olduğunu ve denetim raporlarında herhangi bir eksiklik olması durumunda bu durumun görüneceğini ifade etti.
26 Şubat 2023

Kahramanmaraş'taki deprem sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması ve Ümraniye belediyesine vergi avantajı sağlaması gibi iddialar üzerine HDP tarafından TBMM'ye Kızılay'ın amaç dışı faaliyetlerinin araştırılması için önerge verildi. Ancak bu önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Kızılay'ın holdingleştiğini ve insani kuruluş olmaktan çıktığını iddia etti.
17 Mart 2023

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından Kızılay'ın, şarkıcı Haluk Levent'in yönetimindeki Ahbap Derneği'ne 46 milyon lira değerinde çadır sattığı öne sürüldü. Kızılay, bu alışverişi afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak ve çadır üretiminin devamını sağlamak amacıyla yaptığını açıkladı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, Kızılay'ın aynı zamanda stoklarını ve yardımları cemaat, tarikat vakıf ve derneklerine yönlendirdiğini iddia etti. İskenderun Mimarlar Odası Başkanı, Kızılay'ın çadır taleplerini reddettiğini ve çadır satışı yapmadığını belirtti.
26 Şubat 2023

Orçay Ortaköy Çay Sanayi ve Ticaret AŞ, hissedarlarına temettü dağıtma kararı aldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, temettü dağıtımının 26-30 Ekim tarihlerinde yapılacağı ve hisse başına net 0,1687500 lira ödeneceği belirtildi.
19 Ekim 2023

Ekonomi yönetiminin belli olması sonrası Borsa İstanbul'da pozitif seyir izlenirken, geçen hafta 13 şirket hisselerini geri aldı. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar, yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklandı. Şirketlerin geri alım hamleleri devam ediyor. Geri alım yapan şirketler arasında Inveo Yatırım, Eksun Gıda, Hacı Ömer Sabancı Holding, Kervan Gıda Sanayi, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Logo Yazılım Sanayi, MLP Sağlık Hizmetleri, Etiler Gıda ve Ticari Yatırımlar, Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret, Türkiye Sigorta, Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. bulunuyor.
26 Haziran 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sasa Polyester Sanayi'nin bedelli sermaye artırımı başvurusunu ve Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret, İstanbul Faktoring, Eko Faktoring, DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret, Koç Fiat Kredi Finansman şirketlerinin borçlanma aracı ihracı başvurularını onayladı. Ayrıca, SPK, yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 23 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.
28 Temmuz 2023
İşaretlediklerim