Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatında mücadele edecek kadrolarını UEFA'ya bildirdi. Fenerbahçe, Manchester United ve Lyon gibi güçlü rakiplerle karşılaşacak. Galatasaray, ilk maçını PAOK ile evinde oynayacak. Beşiktaş ise ilk maçında deplasmanda Ajax ile karşılaşacak. UEFA Avrupa Ligi bu sezon 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek ve ilk maçlar 25-26 Eylül'de oynanacak.
5 Eylül 2024

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında kendi evinde Çekya'nın Sparta Prag takımını 3-2 mağlup etti. Maçta Galatasaray'ın gollerini Kerem Demirbay, Mertens ve Mauro Icardi kaydetti. Sparta Prag'ın gollerini ise Preciado ve Kuchta attı. Maçın rövanşı 22 Şubat'ta oynanacak.
15 Şubat 2024

Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Trabzonspor, İsviçre ekibi St. Gallen ile, Başakşehir ise İrlanda ekibi St. Patrick’s ile golsüz berabere kaldı. Her iki Türk temsilcisi de ilk maçlarını deplasmanda oynadı. Rövanş maçları 29 Ağustos’ta Türkiye’de oynanacak. Turu geçen takımlar turnuvanın yeni formatı olan lig aşamasında yarışacak.
22 Ağustos 2024

Bu sezon yeni formatta oynanacak UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir’in lig aşamasındaki rakipleri belli oldu. Kura çekimi Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapıldı ve Başakşehir ikinci torbadan katıldı. Başakşehir’in rakipleri Kopenhag, Heidenheim, Rapid Wien, Cercle Brugge, Petrocub ve Celje olarak belirlendi. UEFA Konferans Ligi mücadelesi 3 Ekim’deki maçlarla başlayacak.
30 Ağustos 2024

UEFA Uluslar Ligi'nin 2024-2025 sezonu için grup kura çekimi, Paris'te gerçekleştirildi. Türkiye, B Ligi 4'üncü Grup'ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti. A, B, C ve D liglerindeki grupların dağılımı açıklandı. A Ligi'nde ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finallere yükselecek, B ve C Liglerindeki grup birincileri ile D Ligi'ndeki iki grup birincisi bir üst lige çıkacak. Maçlar Eylül 2024'te başlayacak ve Haziran 2025'te finalle son bulacak.
8 Şubat 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile eşleşti. İlk maç 7 Mart'ta, rövanş ise 14 Mart'ta oynanacak. Fenerbahçe'nin bu turu geçmesi durumunda çeyrek final kuraları 15 Mart'ta çekilecek. Turnuvanın final maçı ise 29 Mayıs'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'daki AEK Arena'da gerçekleştirilecek.
23 Şubat 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre ekibi Lugano'yu 5-1 yenerek lig aşamasına yükseldi. İlk maç İsviçre'de 3-3 bitmişti. Rövanş maçında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Immobile, Fernandes, Rafa Silva ve Salih Uçan'ın golleriyle galip geldi. Bu sezon Avrupa Ligi, 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek.
29 Ağustos 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı. İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sona ererken, ikinci yarıda her iki takım da ikişer gol attı. Beşiktaş'ın gollerini Gedson Fernandes ve Al-Musrati kaydederken, Lugano'nun golleri Steffen ve Beşiktaş'ın kendi kalesine attığı golle geldi. Rövanş maçı 29 Ağustos'ta Tüpraş Stadı'nda oynanacak.
22 Ağustos 2024

Dün gece Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı organizasyonu olan Avrupa Konferans Ligi'nde ve iki numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde dörder maç oynandı. Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'yi 3-0 mağlup ederek çeyrek final için avantaj elde etti. UEFA Avrupa Ligi'nde ise Olimpik Marsilya, Villarreal'i 4-0 gibi farklı bir skorla yendi. Diğer maçlarda da çeşitli takımlar kendi liglerinde mücadele etti.
8 Mart 2024

UEFA, 2024-25 sezonu öncesinde kulüpler sıralamasını güncelledi ve Türkiye'den ilk 50'ye giren tek takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe, 390 takım arasında 47. sırada yer alırken, Galatasaray 63. sırada yer aldı. UEFA, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne katılan takımların son beş sezondaki performanslarını değerlendirerek bu sıralamayı oluşturdu. İlk 10'da ise Manchester City, Real Madrid ve Bayern Munich gibi takımlar bulunuyor.
12 Temmuz 2024

UEFA Avrupa Ligi'nde Atalanta ve Bayer Leverkusen, UEFA Konferans Ligi'nde ise Olympiacos ve Fiorentina finale yükseldi. Bayer Leverkusen, Roma ile oynadığı rövanş maçında 2-2 berabere kalarak finale çıktı. Atalanta ise Olimpik Marsilya'yı 3-0 yenerek adını finale yazdırdı. Konferans Ligi'nde Olympiacos, Aston Villa'yı 2-0 mağlup ederken, Fiorentina ise Club Brugge ile 1-1 berabere kalarak finale ulaştı.
10 Mayıs 2024

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları sonucunda Bayer Leverkusen, Liverpool, Roma ve Atalanta çeyrek finale yükseldi. Azerbaycan temsilcisi Karabağ, Bayer Leverkusen'e 3-2 yenilerek elendi. Liverpool, Sparta Prag'ı 6-1 mağlup ederken, Muhammed Salah Liverpool tarihine geçti. Roma, ilk maçtaki avantajıyla Brighton'a 1-0 yenilse de çeyrek finale adını yazdırdı.
15 Mart 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. İlk maç yarın Thun Stadı'nda oynanacak ve Portekizli hakem Tiago Martins tarafından yönetilecek. Fenerbahçe, Lugano'yu elemesi durumunda 3. eleme turunda Fransa'nın Lille takımıyla karşılaşacak. Rövanş maçı 30 Temmuz'da Kadıköy'de oynanacak.
22 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni sezonunun ilk haftası, 19 Eylül'de oynanacak altı karşılaşmayla tamamlanacak. Organizasyonun formatı değişerek, takımların sayısı 32'den 36'ya yükseldi ve maç takvimine perşembe günleri de eklendi. Bu sezondan itibaren, sıralamada ilk 24'üncü sırada yer alan takımlar farklı elemelerle son 16 turuna çıkmaya çalışacak. İlk sekiz sıradaki takımlar ise direkt olarak son 16 turuna kalacak.
19 Eylül 2024

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final müsabakaları sonucunda MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük yarı finale yükseldi. Yarı finalde Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile; Trabzonspor ise Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Çeyrek finalde elenen takımlar arasında Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray bulunuyor. Yarı final maçları çift maç eleme usulüne göre oynanacak.
1 Mart 2024

A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi dördüncü grupta Galler ve İzlanda ile oynayacağı maçlar için aday kadrosu açıklandı. Kadroda yer alan oyuncular, 2 Eylül’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerinde toplanacak ve ilk antrenmanlarını aynı gün yapacak. Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen kadroda, Altay Bayındır, Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler gibi isimler bulunuyor.
30 Ağustos 2024

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. İlk 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla oynadığı rövanş maçını 1-0 kaybetmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetle tur atladı. Çeyrek finaldeki rakibi, bugün çekilecek kura ile belirlenecek. Muhtemel rakipler arasında Aston Villa, Fiorentina, PAOK, Viktoria Plzen, Lille, Club Brugge ve Maccabi Tel Aviv bulunuyor.
15 Mart 2024

UEFA Avrupa Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri, bugün yapılan kura çekimiyle belirlendi. Çeyrek finalde Milan-Roma, Liverpool-Atalanta, Bayer Leverkusen-West Ham United ve Benfica-Marseille takımları karşı karşıya gelecek. Bu önemli karşılaşmalar 11 ve 18 Nisan tarihlerinde oynanacak.
15 Mart 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatında 36 takım mücadele edecek ve sekiz maç sonunda ilk sekize giren ekipler, son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24’üncü sırada yer alan 16 takım, çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak. Sıralamada ilk 24’ün dışında kalan takımlar ise organizasyona veda edecek. Sezonun ilk haftası, 19.45 ve 22.00’deki altı karşılaşmayla tamamlanacak.
18 Eylül 2024
İşaretlediklerim