2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C grubu ikinci maçında İngiltere, Sırbistan'ı 1-0 yendi. Maçın tek golünü 13. dakikada Jude Bellingham attı. Harry Kane'in 77. dakikada şutu direkten döndü. İngiltere, gruptaki ikinci maçında Danimarka ile karşılaşacak, Sırbistan ise Slovenya ile mücadele edecek.
16 Haziran 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D grubu ikinci maçında Fransa, Avusturya’yı 1-0 mağlup etti. Maçta Fransa'ya galibiyeti getiren gol, Maximillian Wöber’in 38’inci dakikada kendi kalesine attığı gol oldu. Fransa, bir sonraki maçında Hollanda ile karşılaşacak, Avusturya ise Polonya ile mücadele edecek.
17 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Avusturya, Polonya'yı 3-1 yenerek üç puan kazandı. Maçta Avusturya'nın üstün performansı dikkat çekti. Bu galibiyet, Avusturya'nın turnuvadaki iddiasını sürdürmesine katkı sağladı.
21 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E grubu ilk maçında Romanya, Ukrayna'yı 3-0 yenerek turnuvaya güçlü bir başlangıç yaptı. Münih Futbol Arena'da oynanan maçta Romanya'nın gollerini Nicolae Stanciu, Razvan Marin ve Dennis Draguş kaydetti. Romanya, gruptaki ikinci maçında Belçika ile karşılaşacak, Ukrayna ise Slovakya ile mücadele edecek.
17 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Lamine Yamal'lı İspanya ve 2024 Kupa Amerika'da Lionel Messi'li Arjantin finale yükseldi. Yamal, Fransa'ya attığı golle turnuvanın en genç gol atan oyuncusu oldu ve İspanya'yı finale taşıdı. Messi ise Arjantin'in ikinci golünü atarak takımını Kupa Amerika finaline götürdü. Yamal'ın babasının, Messi ve Yamal'ın bebeklik fotoğrafını Instagram'da paylaşması gündeme geldi.
10 Temmuz 2024

İtalya, yapay zeka alanında büyük bir adım atarak 1 milyar avroluk bir yatırım fonu oluşturma kararı aldı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, bu yatırımın yanı sıra yapay zeka sektörüne ilişkin yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını ve yapay zekaya endeksli teknolojilerin kullanımında yetkili kurumu belirlemek için çalışacaklarını açıkladı. Bu hamle, İtalya'nın yapay zeka teknolojilerine olan ilgisini ve bu alandaki gelişmeleri destekleme konusundaki kararlılığını gösteriyor.
12 Mart 2024

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu ikinci maçında İsviçre, Macaristan'ı 3-1 yendi. İsviçre'nin gollerini Kwadwo Duah, Michel Aebischer ve Breel Embolo kaydetti. Macaristan'ın tek golü Barnabas Varga'dan geldi. İsviçre, gruptaki ikinci maçında İskoçya ile karşılaşacak.
15 Haziran 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz'da Eyfel Kulesi'nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak. 206 ülkenin katılacağı ve 19 gün sürecek olan oyunlar boyunca Paris'e 15 milyonu aşkın turist bekleniyor. Türkiye, 18 dalda toplam 102 sporcu ile temsil edilecek. Bu yılki olimpiyatlarda ilk kez break dance etkinlikleri yer alacak ve pandemi kısıtlamaları olmadan gerçekleştirilecek.
25 Temmuz 2024

2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Fransa ayağında antrenman sırasında kaza yapan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, tedavisi devam ettiği için hafta sonu İtalya'da yapılacak yarışlarda yer alamayacak. Şampiyonanın 9'uncu ayağı, İtalya'daki Cremona Pisti'nde gerçekleştirilecek. Toprak Razgatlıoğlu, 365 puanla lider durumda bulunurken, en yakın rakibi Nicolo Bulega 310 puanla ikinci sırada yer alıyor. Razgatlıoğlu, 28-29 Eylül'de İspanya'daki Aragon Pisti'nde düzenlenecek yarışlara yetişmeye çalışacak.
20 Eylül 2024

İtalya'nın Torino şehrine bağlı Ingria köyünde, 46 kişilik nüfusa rağmen 30 kişi yerel yönetim için aday oldu. Mevcut başkan Igor De Santis, 2009'dan beri görevde olup, bu seçimlerde 70 yaşındaki muhalif meclis üyesi Renato Poletto ile yarışıyor. Köy, nüfus azalması ve hizmet yetersizliği gibi sorunlarla mücadele ederken, 2022'de 'en güzel' köyler arasında gösterilmesinin ardından turizmde artış yaşamıştır.
3 Haziran 2024

İngiliz kumar ve oyun yazılımları geliştiren şirket Playtech, İtalyan birimi Snaitech'i 2,3 milyar avro karşılığında Flutter Entertainment'a satma konusunda anlaştı. Anlaşmanın 2025'in ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Flutter, bu anlaşmanın hisse başına kazançlarına hemen katkıda bulunacağını belirtti. Playtech ise işletmeden işletmeye yazılım sağlayıcısı olarak faaliyetlerine devam edecek.
17 Eylül 2024

Arjantin Milli Takımı'nın mart ayında Çin'de Nijerya ile oynamayı planladığı hazırlık maçı, Lionel Messi'ye Çin'deki futbolseverlerin gösterdiği tepkiler nedeniyle iptal edildi. Messi, Inter Miami ile Hong Kong'da oynanması planlanan bir maça çıkmamış ve daha sonra Japonya'da Vissel Kobe'ye karşı 30 dakika sahada yer almıştı. Bu durum, Çinli futbolseverlerin tepkisini çekti ve Hangzhou Spor Ofisi, Arjantin ile Nijerya arasındaki maç için uygun koşulların oluşmadığını belirterek maçın iptal edildiğini açıkladı. Arjantin Futbol Federasyonu şimdi alternatif bir kent arayışında.
10 Şubat 2024

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 160'tan fazla ülkenin desteklediği bir karar tasarısıyla 25 Mayıs'ı 'Dünya Futbol Günü' olarak kutlama kararı aldı. Bu tarih, 1924 Paris Yaz Olimpiyatları'nda düzenlenen ilk uluslararası futbol turnuvasının 100. yıl dönümüne denk geliyor. BM, tüm uluslar ile uluslararası ve sivil toplum örgütlerini bu günü kutlamaya ve futbolun faydalarını yaymaya davet etti.
8 Mayıs 2024
İşaretlediklerim