Eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller'in Sarıyer Kilyos'taki denize sıfır arazisi için yapılaşmayı üç kat artıran imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) itirazı üzerine yargıya taşındı. İstanbul 14'üncü İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen imar planı değişikliğini hukuka uygun bulmadı. Bu, söz konusu arazi için yapılan plan değişikliğinin ikinci kez iptal edilmesi anlamına geliyor. Mahkeme, yasama, yürütme organları ve idarenin mahkeme kararlarına uymak zorunda olduğunu vurguladı.
22 Mart 2024

Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman, MS hastalığı nedeniyle doktor kontrolüne götürülürken altı buçuk saat boyunca kelepçeli halde bekletildi. Eşi Meriç Kahraman, kelepçelerin kan akışını durduracak kadar sıkıldığını ve bu durumun fiziki zarara yol açtığını belirtti. Meriç Kahraman, bu muamelenin hukuka aykırı olduğunu ve sorumluların kim olduğunu sorguladı. Tayfun Kahraman, 25 Nisan 2022'den beri tutuklu bulunuyor ve cezaevi koşullarında hastalığıyla mücadele etmekte zorlanıyor.
30 Ağustos 2024

Jandarma Genel Komutanlığı, Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman'a kötü muamele yapıldığı iddialarını yalanladı. Komutanlık, bu iddiaların kamuoyunu yanıltmaya ve kurumun itibarını zedelemeye yönelik olduğunu belirtti. Tayfun Kahraman'ın MS hastalığı nedeniyle cezaevi koşullarında zorlandığı ve doktor kontrolüne götürülürken kelepçeli halde bekletildiği iddiaları üzerine açıklama yapan Jandarma, tüm işlemlerin yasalara uygun yapıldığını ve herhangi bir darp raporu bulunmadığını ifade etti.
30 Ağustos 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıklaması sonrasında, AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok ve İstanbul adayı Murat Kurum da mal varlıklarını açıklamak zorunda kaldı. Altınok'un Monaco Prensliği büyüklüğünde arazi ve çok sayıda rezidans ile ofisin sahibi olduğu, Kurum'un ise döviz ve altın üzerinden büyük bir nakit varlığına sahip olduğu ve Kağıthane'de 22 Milyon liraya ev aldığı ortaya çıktı. Bu durum, adayların güvenilirliği ve mal varlıklarının kaynağı hakkında soruları beraberinde getirdi.
22 Mart 2024

Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı ve bakanların enflasyonla mücadele etmek yerine meydanlarda muhalefeti suçlayıp propaganda yaptıklarını eleştiriyor. İstanbul'daki kent yoksulluğuna dikkat çekerek, iktidarın ve adaylarının vaatlerinin gerçekçi olmadığını ve halkın ekonomik zorluklar karşısında çaresiz bırakıldığını vurguluyor. Taşgetiren, iktidarın halkın gerçek durumunu görmemesi ve çözüm üretmemesi konusunda eleştirilerini dile getiriyor.
17 Mart 2024

Son Fenerbahçe-Trabzonspor maçında yaşanan olaylar ve bu sırasında alınan yetersiz güvenlik önlemleri, TELE1'deki '18 Dakika' programında bir komplo teorisinin gündeme gelmesine neden olmuştur. Programda, bu olayların İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına zarar vermek amacıyla düzenlenmiş bir kumpas olabileceği öne sürülmüştür. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un yaptığı açıklamalar da bu kuşkuları güçlendirmiştir.
22 Mart 2024

6 Şubat depremlerinde yıkılan Furkan Apartmanı'nda 51 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, tutuklu sanık kalmaması ailelerin adalet endişesini artırıyor. Bilirkişi raporları, binanın yıkılmasının kolon kesilmesinden kaynaklandığını belirtiyor. Aileler, 19 Temmuz'daki karar duruşması öncesinde adaletin yerini bulması için kamuoyunun desteğini istiyor. Müteahhitlerin avukatı Ersan Şen'in mahkemede tutuklanmama garantisi talep etmesi tepki çekti.
10 Temmuz 2024

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, Cumhur İttifakı'nın İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum, kendisi ve ailesine ait mal varlığını kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan mal varlığı arasında Ankara Çankaya ve Altındağ'da iki ev, İstanbul Kağıthane'de bir ev, bir 2023 model Peugeot 408 araba, nakit para ve değerli eşyalar bulunuyor. Kurum'un eşinin Kağıthane'deki ev için 14 milyon lira borcu olduğu belirtiliyor. Bu açıklama, diğer belediye başkan adaylarının da mal varlıklarını açıklaması trendinin bir parçası olarak görülüyor.
20 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu tesisleri hasar gören Hatayspor, İstanbul Riva'daki eğitim tesislerinde konaklamaya başlamıştı. Ancak, İstanbul 8'inci İcra Dairesi tarafından konaklama bedeli olarak 4 milyon 944 bin TL haciz işlemi uygulandı. Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, kulübün mali durumunun zorluğuna dikkat çekerek Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yardım talep etti. Ayrıca, Kulüpler Birliği, Hatayspor'un borcunu kapatmak için resmi görüşmelere başladı.
6 Mayıs 2024

Can Ataklı, iktidarın çevreci ve bilim insanlarının uyarılarını dikkate almadığını, bu nedenle önlenebilir bir çevre faciasının yaşandığını ifade etti. İki yıl önce yaşanan siyanür borusu patlamasının ders olmadığını, aksine madenin üç kat daha büyütülmesine izin verildiğini belirtti. Murat Kurum'un çevre bakanıyken madenin büyütülmesine ve yığma atık dağı oluşturulmasına onay verdiğini, madenin büyük bir kısmının yabancı şirketlere ait olduğunu ve vergi borcunun silindiğini aktardı.
15 Şubat 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde çöken binada kaçak kat eklendiğini ve deniz kumu kullanıldığını açıkladı. Kartaltepe Mahallesi'nde bulunan ve 1988 yılında inşa edilen üç katlı apartman sabah saatlerinde çöktü. Olayda bir kişi hayatını kaybetti, ikisi ağır sekiz kişi yaralandı. İlk incelemelerde binanın mimarlık ve mühendislik standartlarına uyulmadan inşa edildiği ve daha sonra statiğini bozacak müdahaleler yapıldığı tespit edildi.
2 Haziran 2024

İstanbul Çatalca'da, bir bungalov sitesindeki beş ev, projeyi yapan kişi ile bir ev sahibi arasında çıkan maddi anlaşmazlık sonucu çalındı. Ev sahibi, tartışmanın ardından evleri havuzlarıyla birlikte söküp kamyona yükleyerek götürdü. Site sakinleri durumu jandarmaya bildirdi ve soruşturma devam ediyor. Ev sahiplerinden biri olan Enis Onat, olayla ilgili detayları paylaşarak, hızlı bir çözüm beklediklerini ifade etti.
5 Mayıs 2024

Resmi Gazete’de yayınlanan cumhurbaşkanı kararlarıyla Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde ve Osmaniye’de demir yolu, kara yolu ve atıksu arıtma tesisi projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Karaman-Ulukışla İstasyonlarının Çift Hale Getirilmesi Projesi ve Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ve Elektromekanik Sistemlerin Temini Projesi kapsamında çeşitli illerde kamulaştırma yapılacak. Ayrıca, Manisa’da Kelebek Projesi, Muğla’da Kötekli Kavşağı ve Malatya’da atıksu arıtma tesisi için de acele kamulaştırma kararları alındı. Özelleştirme kapsamında Ankara’nın Çankaya ilçesindeki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri de onaylandı.
28 Haziran 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy’de ormanlık arazi içindeki izinsiz inşaat faaliyetleriyle ilgili inceleme başlattı. İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, gerekli cezai işlemlerin yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne uyarı yazısı gönderildiğini belirtti. İnşaat faaliyetlerinin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde gerçekleştiği tespit edildi.
22 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'nin Paris'teki harcamalarını eleştirerek Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarını hatırlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Paris'te 'İstanbul Evi' açması ve bu evin kira bedeli üzerinden yapılan harcamalar tartışma konusu oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, harcamaların sponsorlar tarafından karşılandığını belirtti. Erdoğan, muhalefeti Paris'teki harcamalar üzerinden hedef alarak, SGK borçlarını ödememekle suçladı.
10 Ağustos 2024

Aydın Coşkuntürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Metro İstanbul A.Ş. tarafından, sosyal alanlara ve duraklara şirket isimleri verilerek gelir elde edilmesi amacıyla hazırladığı projenin telif hakkı ihlali yapılarak hayata geçirildiğini iddia etti. İstanbul Anadolu Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu sonrası soruşturma başlatıldı. Coşkuntürk, projenin belediyelerin gelir elde etmesi amacıyla tasarlandığını ve kendisine ait olduğunu belirtti.
18 Nisan 2024

Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman, MS hastalığı nedeniyle doktor kontrolüne götürülürken altı buçuk saat boyunca kelepçeli bekletildi. Eşi Meriç Kahraman, kelepçelerin kan akışını durduracak kadar sıkıldığını ve bu durumun fiziki zarara yol açtığını belirtti. Ayrıca, doktor muayenesi sırasında kolluk güçlerinin yasaya aykırı olarak odada kalmaya devam ettiğini ifade etti. Meriç Kahraman, bu kötü muamelenin talimatla yapılıp yapılmadığını sorguladı.
30 Ağustos 2024

Murat Sabuncu, Adalar'da yaya ağırlıklı bir sistem talep edenlerin sayısının fazla olduğunu belirtiyor. Adalar'ın İstanbul'un diğer ilçelerinden farklı olduğunu ve özel ilgi, yönetim ve planlama gerektirdiğini vurguluyor. Sabuncu, Adalar'da çevre, kültür, tarih ve sanat gözetilmeden yapılan toplu taşıma planlamalarının bütüncül bir bakış açısından uzak olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat'ın bu konudaki duruşunun belirsiz olduğunu belirtiyor.
19 Haziran 2024

Gaziantep'te 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde 186 kişinin hayatını kaybettiği Mügeler Sitesi'nin kaçak olarak inşa edildiği ve ruhsatının usulsüz evrakla alındığı ortaya çıktı. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması sonucunda, binaların 1994-1997 arasında ruhsatsız yapıldığı ve 2008'de usulsüz şekilde ruhsatlandırıldığı belirlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin bilirkişi raporunda, binanın proje aşamasında gerekli zemin etüdü ve statik hesap raporlarının bulunmadığı, yetersiz donatı detaylandırması nedeniyle birçok kişinin sorumlu olduğu vurgulandı. 15 sanık hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
19 Nisan 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde 1 Haziran’da çöken üç katlı binanın sahibi H.M.G., binanın çürük olduğuna dair resmi kurumlara bildirimde bulunmadığı ve binanın sağlamlığı için herhangi bir önlem almadığı gerekçesiyle tutuklandı. Olayda sekiz kişi yaralanmış ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Savcılık, H.M.G.’yi taksirle ölüme neden olma suçundan tutuklanmasını talep etti. Eski iş yeri sahibi Ö.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapı incelemeleri devam ediyor.
4 Haziran 2024
İşaretlediklerim