Galatasaray, Süper Lig'de 24. şampiyonluğunu Konyaspor'u 3-1 yenerek kazandı ve şampiyonluk kupasını kaldırdı. Kutlamalar, İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi'nden RAMS Park'a kadar devam etti. Taraftarlar, Emir Can İğrek, Uzi, Zara ve Edis Görgülü'nün sahne aldığı etkinlikte coşkuyla yer aldı. Futbolcular Hakim Ziyech ve Kerem Aktürkoğlu, Filistin'e destek verirken, Galatasaray taraftarları TFF heyetini protesto etti.
27 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle bu hafta oynanması planlanan tüm futbol ve basketbol ligi maçlarını erteledi. TFF, Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'deki maçların 17-20 Şubat tarihlerine, TBF ise basketbol ligi maçlarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Erteleme maçları ve liglerin yeni düzenlemeleri hakkında bilgiler daha sonra açıklanacak.
7 Şubat 2023

3 Mart Pazar günü saat 19.00'da oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbi maçına, İstanbul Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla 1914 deplasman takım seyircisi alınacak. Bu karar, Valilik tarafından yapılan bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. Bu karar, derbi maçlarının atmosferine katkı sağlaması ve taraftar desteğinin önemini vurgulaması açısından dikkat çekici.
27 Şubat 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek yarı finale çıktı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, Emre Mor'un iki golüyle öne geçti. Kayserispor'un tek golü Kolovetsios'tan gelirken, Fenerbahçe'den Serdar Dursun ve Arda Güler maçın sonucunu belirleyen diğer golleri attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, yarı finalde Sivasspor ile eşleşti.
6 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali nedeniyle Süper Kupa Finali'nin ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerini reddetti. Fenerbahçe, talepleri karşılanmazsa Süper Kupa'ya U19 takımıyla çıkacağını belirtti. TFF'nin bu kararı, Fenerbahçe yönetiminin federasyona gönderdiği yeni bir yazı sonrasında alındı.
3 Nisan 2024

Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maçta iki takım 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Ankaragücü veya Başakşehir olacak, bu iki takım arasındaki rövanş maçı bu akşam oynanacak ve ilk maçı Başakşehir 1-0 kazanmıştı.
25 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan ile Süper Kupa maçlarını beş yıl boyunca dörtlü turnuva formatında düzenlemek için görüşmeler yaptıklarını belirtti. Bu açıklama, İstanbul'da düzenlenen bir ekonomik forumda yapıldı. Daha önce, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşılaşacağı Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiaları ortaya atılmış ve TFF bu durumu resmi olarak doğrulamıştı. İki kulüp ise maçın Türkiye'de oynanması için çağrıda bulunmuştu.
13 Kasım 2023

Süper Lig'in 9. haftasında 21 Ekim Cumartesi günü oynanacak olan Galatasaray - Beşiktaş derbisinin biletleri satışa çıktı. Biletler, GS Bonus kart sahiplerine öncelikli olarak passo.com.tr adresinden satışa sunuldu. Derbide en ucuz bilet 700 lira olurken, en pahalı biletin fiyatı 17 bin 500 lira olarak belirlendi. Beşiktaş, deplasmanda oynanacak derbi karşılaşmasında taraftarlarının tribünde yer alabileceğini duyurdu.
18 Ekim 2023

Galatasaray futbol takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turunda Litvanya'nın FK Zalgiris Vilnius takımı ile Makedonya'nın FC Struga takımı arasında oynanacak maçın galibiyle eşleşecek. İlk maçlar 25-26 Temmuz'da, rövanş karşılaşmaları ise 1-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Galatasaray bu turu geçmesi durumunda 3'üncü tur kuraları 7 Ağustos'ta çekilecek ve bu tur maçları 22-30 Ağustos tarihleri arasında oynanacak.
21 Haziran 2023

Trendyol Süper Lig'de dördüncü hafta maçları dokuz karşılaşma ile devam edecek. Haftanın açılış maçı Fenerbahçe ile Alanyaspor arasında saat 21.00'de oynanacak. Üçüncü hafta sonuçları ve VAR kayıtları da açıklandı. Bu hafta oynanacak maçlar, ligin gidişatını etkileyecek önemli karşılaşmalar arasında yer alıyor.
30 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2023-2024 sezonu için Süper Lig takımlarının harcama limitlerini belirledi. Karar, 22 Haziran 2023 tarihli toplantıda alındı. Harcama limitleri, 2022-2023 sezonundaki puan durumuna göre düzenlendi.
26 Haziran 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maç sonrası yaşanan taraftar saldırısının ardından, 2 Nisan'da çekilme gündemiyle olağanüstü toplanacakları kongrede değerlendirilecek üç seçeneği açıkladı. Bu seçenekler; alt lige inmek, futbol faaliyetlerine bir süre son vermek veya yurt dışında bir takım almak olarak sıralandı. Koç, kesin bir karar vermediklerini ancak hiçbir şey olmamış gibi davranmayacaklarını belirtti.
27 Mart 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Spor Kulübü, Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle 7-9 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası 12 Yaş Altı İzmir Kupası'nda 20 ülkeden 72 takım ve yaklaşık 1500 sporcu mücadele edecek. Turnuvada yer alacak tanınmış kulüpler arasında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bayern Münih, Juventus, PSG, Ajax ve Porto gibi ekipler bulunuyor. Turnuva sonrasında 72 takımın getirdiği imzalı formalar açık artırmayla satılacak ve elde edilen gelir depremzedelere bağışlanacak.
31 Mart 2023

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Galatasaray, sekiz müsabakada yedi galibiyet, bir beraberlik alarak 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi. Beşiktaş ise oynadığı sekiz maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi yaşayarak 16 puanla 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in durumu ve milli takımlardan dönen Wilfried Zaha ve Davinson Sanchez'in durumu belirsiz. Beşiktaş'ta ise Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın yarın kadroda yer alması beklenmiyor.
20 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 2022-2023 sezonu için Süper Lig takımlarının ikinci transfer ve tescil dönemi harcama limitlerini belirledi. Fenerbahçe için belirlenen limit 1 milyar 587 milyon lira, Galatasaray için 1 milyar 545 milyon lira, Trabzonspor için 1 milyar 42 milyon lira ve Beşiktaş için 981 milyon lira olarak açıklandı. Diğer Süper Lig kulüplerinin de harcama limitleri detaylı bir şekilde listelendi.
11 Ocak 2023

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarını yönetecek hakemleri duyurdu. 7 Mayıs'ta Beşiktaş ile Ankaragücü arasındaki maçı Zorbay Küçük, 8 Mayıs'ta ise Fatih Karagümrük ile Trabzonspor arasındaki maçı Cihan Aydın yönetecek. Her iki maç da saat 20.30'da başlayacak. İlk maçlarda Beşiktaş ve Ankaragücü 0-0 berabere kalmış, Trabzonspor ise sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-2 yenmişti.
6 Mayıs 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Galatasaray-Bayern Münih maçı nedeniyle Metro İstanbul, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda ek seferler düzenleyeceğini duyurdu. 24 Ekim Salı günü 17:45-19:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maç sonrası taraftar yoğunluğu bitene kadar Seyrantepe istasyonundan 5 dakika aralıklarla aktarmasız Seyrantepe-Yenikapı seferleri icra edilecek.
24 Ekim 2023

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi, yeni formatlarıyla lig usulü oynanacak. Kura çekimi yarın Monako'daki Grimaldi Forum'da yapılacak. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki, RAMS Başakşehir'in ise UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli olacak. Beşiktaş ve Trabzonspor'un durumu ise bu akşam oynayacakları maçlarla netleşecek.
29 Ağustos 2024
İşaretlediklerim