Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Sezon Kupası'nda Cristiano Ronaldo'nun sakatlık nedeniyle oynamadığı maçta Al-Nassr, Lionel Messi'nin 83. dakikada oyuna girdiği Inter Miami'yi 6-0 mağlup etti. Al-Nassr, maçın ilk 12 dakikasında üç gol atarak baskılı bir başlangıç yaptı ve Talisca'nın 'hat-trick' yapmasıyla galibiyeti perçinledi. Turnuvanın son maçında Al-Nassr, Al-Hilal ile karşılaşacak.
2 Şubat 2024

Impossible Kicks, 24,4 milyon lira değerindeki 122 çift nadir bulunan ikinci el spor ayakkabısını 11 Ocak'ta ABD'nin Orlando şehrinde sergileyecek ve aynı gün online satışa sunacak. Koleksiyonun üçte biri 500 ile 3 bin dolar arasında fiyatlandırılırken, bazı özel ayakkabılar 140 bin dolara kadar çıkabiliyor. Nike, Doernbecher Çocuk Hastanesi'ndeki hastalarla iş birliği yaparak sınırlı sayıda ayakkabı ve giysi koleksiyonları üretiyor ve bu koleksiyondan bir çift Jordan 1, 140 bin dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak.
5 Ocak 2023

Şilili ünlü futbolcu Arturo Vidal, altyapısından yetiştiği ve yeni sözleşme imzaladığı Colo-Colo takımına Santiago'daki Monumental Stadı'nda düzenlenen bir törenle döndü. Tören sırasında Vidal, helikopterle stada gelip, elinde kılıçla at üzerinde taraftarları selamladı. Kariyerinde birçok Avrupa kulübünde forma giymiş ve başarılar elde etmiş olan Vidal, son olarak Brezilya'nın Athletico Paranaense takımında oynamıştı.
2 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul, 28-30 Haziran tarihleri arasında Maltepe ve Adalar'da Su Sporları Festivali düzenliyor. Festivalde sutopu, yelken ve yüzme branşlarında yarışmalar yapılacak. ENKA, Galatasaray, İTÜ GVO, ODTÜ ve Uludağ Olimpik'in 12 yaş altı takımları sutopu maçlarında karşılaşacak. Yüzme yarışları Maltepe Su Sporları Merkezi ve Büyükada'da gerçekleştirilecek, yelken yarışları ise Heybeliada Su Sporları Kulübü'nde yapılacak.
27 Haziran 2024

Türkiye’nin olimpik standartlardaki tek parkuru olan Meriç Nehri’nde düzenlenen Gençler Türkiye Kürek Kupası sona erdi. Organizasyonun son gününde masterler, genç erkekler ve kadınlar kategorilerinde 227 sporcu yarıştı. Fenerbahçe, 19 yaş altı erkekler ve 17 yaş altı kadınlar kategorisinde birinci olurken, Galatasaray 19 yaş altı kadınlar ve 17 yaş altı erkekler kategorilerinde birinci oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Türkiye Kürek Federasyonu Genel Sekreteri Uğur Kılıç ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba verdi.
14 Temmuz 2024

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı futbolcuları için Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) düzenleyecek. Bu karar, Dostluk Turnuvası’na katılan futbolcuların sınava girebilmesi için alındı. 8-9 Haziran’da Türkiye genelinde ve KKTC’de düzenlenen YKS, bu yıl Zagreb’de de yapılacak. Böylece milli futbol takımı kadrosunda yer alan 23 futbolcudan 10’u sınava girebilecek.
5 Haziran 2024

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında gerçekleşecek olan 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da bulunan 11 Nisan Stadı'nda yapılacak. Bu karşılaşma, iki büyük takımın taraftarları için önemli bir etkinlik olarak görülüyor. Müsabakanın Şanlıurfa'da yapılması, şehrin spor turizmi açısından da olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
21 Şubat 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'te son 16 turuna kalarak toplamda 12 milyon 750 bin avro (yaklaşık 448 milyon 278 bin lira) para ödülü kazandı. Turnuvaya katılım ücreti olarak 9 milyon 250 bin avro, iki galibiyet için 2 milyon avro ve son 16 turuna kaldığı için 1,5 milyon avro ödül aldı. Turnuvada ilerleyen turlara yükselmesi halinde kazanacağı para ödülü artacak. Çeyrek finale yükselen takımlar 2,5 milyon, yarı finale kalanlar 4 milyon avro ödül alacak, şampiyon olan takım ise 8 milyon avro ek ödeme kazanacak.
27 Haziran 2024

UEFA İcra Kurulu üyesi Servet Yardımcı, 2026 Avrupa Ligi ve 2027 Avrupa Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu karar, İstanbul'un uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapma kapasitesini ve önemini bir kez daha vurguluyor. İstanbul, daha önce de çeşitli UEFA finallerine ev sahipliği yapmıştı.
22 Mayıs 2024

Ziraat Türkiye Kupası'nın çeyrek final turu, MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçla başlayacak. Eryaman Stadı'nda gerçekleşecek olan bu müsabaka, saat 20:45'te başlayacak. Çeyrek finaldeki tüm maçlar tek maç eleme usulü ile oynanacak ve kazanan takımlar yarı finale yükselecek. Çeyrek finalin diğer maçları ise 28 ve 29 Şubat tarihlerinde oynanacak.
27 Şubat 2024

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final müsabakaları sonucunda MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük yarı finale yükseldi. Yarı finalde Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile; Trabzonspor ise Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Çeyrek finalde elenen takımlar arasında Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray bulunuyor. Yarı final maçları çift maç eleme usulüne göre oynanacak.
1 Mart 2024

TFF 2’nci Lig ekiplerinden İskenderunspor, maddi yetersizlikler nedeniyle kapanma kararı aldı. Kulüp Başkanı Hakan Bolat, takımın iki yıldır stadı olmadan maçlara çıktığını ve yeterli desteğin verilmediğini belirtti. Bolat, kulübün devredilebileceğini ancak böyle bir talibin çıkmasını beklemediğini ifade etti. İskenderunspor, 2021-2022 sezonunda TFF 3’üncü Lig'den 2’nci Lig'e yükselmişti.
28 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonunda Türkiye Kupası ve 2025-2026 sezonunda Süper Kupa’nın yeni formatla oynanacağını duyurdu. Yeni format, Hypercube firmasının hazırladığı rapor doğrultusunda şekillendi ve eleme turları, grup müsabakaları ve final aşamalarından oluşacak. Eleme ve final aşamaları tek maç eleme usulüne göre oynanacak, grup müsabakaları ise Swiss Sistem’e göre düzenlenecek. Süper Kupa ise 2024-2025 sezonundan itibaren dört takımın katılacağı dörtlü final formatında oynanacak.
13 Haziran 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarın başlıyor ve turnuvanın açılış maçı Münih'te oynanacak. Turnuvada 24 takım, dörderli altı grupta mücadele edecek ve grup maçları 26 Haziran'da sona erecek. Türkiye, F grubunda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile karşılaşacak. A Milli Futbol Takımı, şampiyonadaki ilk maçını 18 Haziran'da Gürcistan ile oynayacak.
13 Haziran 2024

Edirne Valiliği ve TED Edirne Koleji'nin destekleriyle Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler Türkiye Kürek Kupası ön eleme müsabakaları, Meriç Nehri'nde başladı. Yarışlarda 112 sporcu, Mehmet Müezzinoğlu ve Meriç köprüleri arasında iki kilometre uzunluğundaki parkurda mücadele ediyor. Final yarışlarında yaklaşık 400 sporcu kürek çekecek ve yarışlar pazar günü final yarışları ve kupa töreniyle sona erecek.
12 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa finalinin 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı'nda oynanacağını duyurdu. Bu nedenle, Süper Lig'in 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde oynanması planlanan maçlar, 32'nci haftadan itibaren birer hafta kaydırılarak 26 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanacak. Süper Kupa finali, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maç öncesinde yaşanan kriz nedeniyle iptal edilmiş ve Türkiye'de oynanması kararlaştırılmıştı.
22 Şubat 2024

EURO 2024'e katılan takımlara toplam 331 milyon avro ödül dağıtılacak. Katılım ücreti olarak her takıma 9 milyon 250 bin avro ödenecek ve galibiyetler için 1 milyon, beraberlikler için 500 bin avro verilecek. Turnuvanın şampiyonu 8 milyon avro ek ödül alacak ve maksimum ödül miktarı 28 milyon 250 bin avroya ulaşabilecek. İkinci olan takıma ise 5 milyon avro ödül verilecek.
13 Haziran 2024

UEFA Avrupa Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri, bugün yapılan kura çekimiyle belirlendi. Çeyrek finalde Milan-Roma, Liverpool-Atalanta, Bayer Leverkusen-West Ham United ve Benfica-Marseille takımları karşı karşıya gelecek. Bu önemli karşılaşmalar 11 ve 18 Nisan tarihlerinde oynanacak.
15 Mart 2024

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahibi Almanya'nın ekonomisine 7,4 milyar avroluk ekonomik katkı sağladığını açıkladı. Almanya turnuvadan çeyrek finalde elenmiş olmasına rağmen, turnuvanın ekonomik getirisi büyük oldu. Nielsen Sports raporuna göre, bu kazancın büyük bir kısmı bilet sahiplerinin, organizatörlerin ve akredite kişilerin harcamalarından kaynaklandı. Ayrıca, ev sahibi şehirler ve ülke için toplam reklam değeri 571 milyon avro olarak hesaplandı.
26 Ağustos 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden 102 sporcudan 27'si Fenerbahçe Spor Kulübü'nden. İstanbul Büyükşehir Belediye SK 11 sporcu ile ikinci sırada yer alırken, Enka Spor Kulübü ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi SK 10'ar sporcu ile üçüncü sırada bulunuyor. Diğer kulüplerin temsilci sayıları ise daha düşük. Bu durum, Fenerbahçe'nin Türk sporundaki önemli rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor.
23 Temmuz 2024
İşaretlediklerim