Apple'ın 2026'da piyasaya sürmek üzere katlanabilir bir iPhone modeli üzerinde çalıştığı öne sürüldü. İki kaynağa göre, Apple Asya'daki tedarikçilerle parça üretimi için iletişime geçti. Katlanabilir iPhone'un tasarımının Samsung Galaxy Z Flip'e benzeyeceği belirtiliyor. Ancak, Apple'ın projeyi iptal etme olasılığı da bulunuyor.
24 Temmuz 2024

Apple, iPhone 14 serisi hariç diğer iPhone modellerinin garanti dışı pil değişim servis ücretlerine zam yaptığını açıkladı. 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak yeni ücretler, iPhone 13, 12, 11 ve X serileri için 1939 TL, iPhone 8, 7, 6 ve SE serileri için ise 1559 TL olarak belirlendi. Şirket bu değişikliği resmi iPhone Onarımı ve Servisi sayfasında duyurdu.
3 Mart 2023

Apple, iOS 17 güncellemesiyle iPhone'larda kilit ekranını geliştirmeyi planlıyor. Yeni özellik, telefon kilitliyken ve yatay konumdayken hava durumu, takvim, hatırlatıcılar ve bildirimler gibi bilgileri gösterecek. Bu özellik, Apple'ın iOS 16 ile tanıttığı kilit ekranı araçlarını genişletecek ve benzer bir işlevsellik Google Pixel cihazlarında da mevcut. Apple'ın bu yeni özelliği önümüzdeki ay düzenlenecek olan Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda iOS 17 ile birlikte tanıtması bekleniyor.
25 Mayıs 2023

Apple, Mac bilgisayarları için A13 çip ile güçlendirilmiş ve kapalıyken bile akıllı ekran olarak işlev görebilen yeni bir monitör geliştiriyor. The Verge tarafından aktarılan Bloomberg haberine göre, bu yeni ekran iOS 17'nin 'StandBy' özelliğine benzer işlevselliklere sahip olacak. StandBy özelliği, iPhone'un kapalıyken bile saat, takvim ve müzik gibi uygulamalara erişim sağlamasına olanak tanıyor. Apple'ın bu özelliği daha büyük ekranda daha fazla veri ve özellikle sunacak şekilde monitöre uyarlamayı planladığı belirtiliyor, ancak detaylar sınırlı.
3 Temmuz 2023

Apple yetkilisi, yeni iPhone'ların aşırı ısınma sorununun yazılım ve uygulama hatalarından kaynaklandığını belirtti. Meta şirketinin Instagram, Facebook ve Threads gibi uygulamalarının yanı sıra Uber Technologies Inc. şirketinin uygulaması ve Asphalt 9 oyununun da cihazın normalden daha sıcak çalışmasına neden olduğunu ifade etti. Apple, sorunun donanımla ilgili olmadığını, yeni tasarımın daha iyi ısı dağılımı sağladığını ve yaklaşan yazılım düzeltmesinin işlemciyi yavaşlatmayacağını belirtti. Ayrıca, sorunun bir güvenlik sorunu olmadığını ve iPhone'un performansını uzun vadede etkilemeyeceğini söyledi.
2 Ekim 2023

Teknoloji devi Apple, ıslak iPhone'ların pirinçte kurutulması yönteminin yanlış olduğunu ve küçük tahıl parçacıklarının cihaza zarar verebileceğini açıkladı. Bunun yerine, firma telefon konektörünün aşağı bakacak şekilde sıvıyı hafifçe dağıtıp ardından kurumaya bırakılmasını öneriyor. Ayrıca, ıslak telefonları harici bir ısı kaynağı veya basınçlı hava ile kurutmaktan kaçınmak gerektiğini belirtiyor. Apple, iPhone 12'den itibaren tüm cihazlarının 6 metre derinlikte yarım saate kadar suya dayanıklı olduğunu hatırlatıyor.
22 Şubat 2024

Elektrikli araç üreticisi Tesla, ikinci çeyrekte 466 bin 140 araç satarak analistlerin 445 bin araçlık satış beklentisini aştı. Bu satış rakamı, bir önceki çeyreğe göre %10, geçen senenin aynı dönemine göre ise %83 artış gösteriyor. Tesla, müşterileri kendine çekmek için fiyat indirimleri yaparak rekabetçi bir strateji izliyor. Analist Dan Ives, yapılan fiyat indirimlerini 'akıllı bir poker hamlesi' olarak değerlendirdi.
3 Temmuz 2023

Türkiye'de döviz kurundaki artış, ithal ürünlerin fiyatlarında artışa yol açtı. Özellikle elektronik ve otomobil sektörlerindeki ürünler zamlandı. Apple, Türkiye'de yılın üçüncü zammını yaparken, diğer teknoloji üreticileri de fiyatlarını güncelledi. Otomobil piyasasında da fiyat artışları gözlemlendi ve bazı otomobil firmalarının fiyatlarını güncellemesi bekleniyor.
8 Haziran 2023

Apple şirketinin kurucuları Steve Wozniak ve Steve Jobs tarafından 1976-1977’de üretilen 'Apple 1' adlı bilgisayar, açık artırmayla satışa sunulacak. Bilgisayar, 1980’de yaklaşık 666 dolara satılmıştı ve yerleşik klavyesi ve özel üretim kasası bulunuyor. Açık artırmada yaklaşık 200 bin dolara satılması beklenen bilgisayar, bu yılın başında Apple uzmanı Corey Cohen tarafından çalışır hale getirildi. Ayrıca, Jobs ve Wozniak tarafından imzalanan bir çek de satışa çıkarıldı.
2 Ağustos 2023

ABD Adalet Bakanlığı ve 16 eyaletin başsavcısı, Apple'ın akıllı telefon pazarlarında rekabete aykırı uygulamaları nedeniyle antitröst davası açtı. Davada, Apple'ın pazar gücünü kötüye kullandığı ve geliştiricilere yasa dışı kısıtlamalar getirerek akıllı telefonlar üzerinde tekel oluşturduğu iddia ediliyor. Bu haberin ardından Apple hisseleri yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetti.
21 Mart 2024

Apple, yeni yapay zeka teknolojilerini duyurmasının ardından Microsoft’un piyasa değerini aşarak yeniden dünyanın en değerli şirketi oldu. Apple’ın Nasdaq borsasında işlem gören hisseleri, yüzde 4’ün üzerinde değer kazanarak hisse başına 215,62 dolara yükseldi ve şirketin toplam değeri 3,31 trilyon dolara ulaştı. Apple, yeni yapay zeka teknolojisi 'Apple Intelligence'ı tanıtmış ve Siri’ye ChatGPT entegrasyonu için OpenAI ile ortaklık yaptığını duyurmuştu.
13 Haziran 2024

Apple, 10 ila 17 bin dolar arasında değere sahip 18 ayar altın Apple Watch'a desteğini çekti. Teknoloji sitesi The Verge'ün aktardığına göre Apple, altın Apple Watch dahil olmak üzere tüm birinci nesil Apple Watch modellerini 'modası geçmiş' olarak listeledi. Bu, Apple'ın bu ürünlerden yazılım, onarım, değişim ve yedek parça desteğini çektiği anlamına geliyor. Altın Apple Watch, Apple'ın lüks saat pazarıyla rekabet etmeye yönelik ilk girişimiydi.
3 Ekim 2023

iPhone'un bazı özellikleri, kullanıcıların gizli bilgilerini açığa çıkarabilir. Silinen metinlerin kurtarılması, otomatik doldurma, gizli uygulamalar, iCloud senkronizasyonu, konum hizmetleri ve ekran süresi gibi özellikler, sadakatsizliği örtbas etmeye çalışan kişilerin yakalanmasına neden olabilir. Bu özellikler, partnerlerin Apple cihazlarındaki bilgileri kullanarak gizli ilişkileri ortaya çıkarmasına olanak tanır.
21 Haziran 2024

Fransa'nın Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakanı Jean-Noel Barrot, iPhone 12 model telefon satışının ülkede yasaklandığını duyurdu. Yasak, Ulusal Frekans Ajansı'nın (ANFR) iPhone 12'nin Avrupa'da izin verilen radyasyon miktarını aştığını tespit etmesi üzerine geldi. Avrupa'da bir telefonun 4W/kg radyasyon miktarına sahip olması gerekiyor, ancak ANFR, iPhone 12 model telefonun 5,74 W/kg radyasyon yaydığını belirledi.
12 Eylül 2023

Türkiye'de 2024'ün ocak-mayıs döneminde otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 arttı. Otomobil satışları yüzde 10,25 artışla 375 bin 97 olurken, hafif ticari araç satışları yüzde 7,9 azalarak 96 bin 646'ya geriledi. Mayıs ayında ise otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,1 azalarak 100 bin 305 adet oldu. Uzmanlar, mayıstaki yüzde 10'luk azalışın baz etkisinden kaynaklandığını belirtiyor.
5 Haziran 2024

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, satışlardaki büyümenin yavaşlaması ve pazardaki güçlü rekabet nedeniyle Çin'deki üretimini azaltma kararı aldı. Şirket, düşen talep ve rekabetle mücadele etmek amacıyla, Çin'de üretilen Model Y ve Model 3 araçlarının üretiminde kesintiye gitme kararı aldı. Tesla, Avrupa ve Çin'deki araç fiyatlarını düşürdükten sonra ABD'deki bazı Model Y otomobillerinin fiyatlarını da geçici olarak indirmiş, ancak bu hamle talepteki düşüşü durduramamıştı. CEO Elon Musk, daha önce Çinli elektrikli otomobil üreticilerinin güçlü rekabetinin altında kalınabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu.
23 Mart 2024

Apple, yeni akıllı saat modelleri Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2'yi tanıttı. Yeni modeller, daha hızlı bir işlemci ve geliştirilmiş özelliklerle birlikte geliyor. Apple Watch Series 9, yüzde 60 daha hızlı bir S9 çipe ve yüzde 30 daha hızlı bir GPU'ya sahip. Watch Ultra 2 modeli ise 49 mm kasa boyutu, titanyum kasa ve 3000 nit parlaklık sunan bir ekranla geliyor. Her iki model de watchOS 10 işletim sistemini kullanıyor. Türkiye'deki fiyatları 15 bin lira ile 40 bin lira arasında değişiyor.
13 Eylül 2023

Elektrikli araç üreticisi Tesla, CEO Elon Musk'ın pazar payını artırma hedefi doğrultusunda 2023 yılında altı defa fiyat indirimine gitti. Model 3'ün fiyatı 63 bin dolardan 40 bin doların altına düşerken, Model S ve Model X modellerinin ABD'deki fiyatları yüzde 20 oranında azaldı. Analistler, Tesla'nın bu stratejiyle kısa vadeli mali durumunu riske atabileceğini ve kar marjlarını düşürdüğünü belirtiyor. Tesla'nın karı yıllık yüzde 24 düşüşle 2,5 milyar dolara gerilerken, hisseleri de yaklaşık yüzde 10 değer kaybetti. Ayrıca, Tesla'nın Y modeli 4 Nisan itibarıyla Türkiye'de de satışa sunuldu.
24 Nisan 2023

Tesla'nın Türkiye'deki satışları Mayıs ayında sadece 10 adet olarak gerçekleşti. Bu, Mayıs 2023'te 200 adetle başlayan ve Eylül 2023'te 4 bin 700 adede kadar yükselen satışların ardından büyük bir düşüşü işaret ediyor. Tesla, Nisan ayında Türkiye'ye özel bir Model Y versiyonu tanıtmıştı, ancak bu model de satışları artırmaya yetmedi. Şirketin Türkiye'deki satış performansındaki bu düşüş, Tesla'nın küçülmeye gitmesine neden olabilir.
4 Haziran 2024

Nike, sınırlı üretim modellerini fazladan üreterek tüketici talebini yanlış değerlendirdi ve bu modellerin arzını azaltmaya çalışıyor. Şirket, satışlarını artırmak için yeni hamleler yapmasına rağmen, satışlar beklentinin altında kalıyor. CEO John Donahoe'nin görevinden ayrılacağı ve yerine Elliott Hill'in geçeceği duyuruldu. Nike, maliyetleri düşürmek amacıyla yeniden yapılanma planı açıklayarak 1500'den fazla çalışanını işten çıkaracağını bildirdi.
1 Ekim 2024
İşaretlediklerim