Gazeteci Birsen Altuntaş, ATV'nin 'Türkiye Tek Yürek' isimli ortak yardım yayınından Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu'nu çıkardığını açıkladıktan sonra TV100 tarafından işten çıkarıldığını duyurdu. Altuntaş, bu iki ünlü oyuncunun Ahbap Derneği'ne destek verdikleri için programdan çıkarıldıklarını belirtti. Kendi yaptığı haberin doğruluğunu teyit ettiği için yayınladığını ve ülkenin zor zamanlarında tek yürek olmanın önemine vurgu yaptığını ifade etti.
17 Şubat 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Britanya hükümetinin, ülkeye yasadışı yollarla giren düzensiz sığınmacıları Ruanda'ya göndermeyi öngören planı, Britanya Yüksek Mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulundu. Plan daha önce alt mahkeme tarafından da hukuka aykırı bulunmuş ve hükümet tarafından temyize götürülmüştü. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Haziran 2022'de plan kapsamında Ruanda'ya yapılacak ilk uçuşu durdurmuştu. İçişleri Bakanı Suella Braverman, planın yaz aylarında başlayacağını duyurmuştu, ancak temyiz mahkemesi planı yasalara aykırı buldu.
15 Kasım 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında bir müfettiş görevlendirdiğini duyurmuştu. Bu haber, İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından sansürlendi. Rüşvet ihbarı, İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar tarafından yapılmış ve İstanbul Anadolu Adalet Komisyonu başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia edilmişti.
19 Ekim 2023

6 Şubat'taki depremler sonrası Türkiye'ye yardım için gelen Meksikalı arama kurtarma ekibi, eşyalarının yanlış uçağa yüklenmesi, çalınması ve ölümle tehdit edilme gibi olaylar yaşadı. Ekip, AFAD İl Koordinasyon Merkezi'nde dinlenirken hırsızlık mağduru oldu ve Antakya'da bir grup tarafından ölümle tehdit edildi. Ekip üyesi Aydemir Taşova, polislerin ve AFAD'ın yeterli desteği sağlamadığını, çadır ve jeneratör gibi temel ihtiyaçların geç karşılandığını ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın ziyareti nedeniyle ekip yorgun olmasına rağmen başka bir bölgeye transfer edilmek zorunda kaldı.
27 Şubat 2023

Ahmet Hakan, AK Parti'ye oy vermeyen seçmenlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pozisyonunun güvende olduğunu düşünerek hükümete bir uyarıda bulunmak istediklerini belirtiyor. Erdoğan'ın seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasında irtifa kaybını kabul etmesi, milletle inatlaşmayacağını söylemesi, özeleştiri yapacağını belirtmesi ve demokrasi vurgusu yapması önemli bulunuyor. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın siyasette önemli aktörler haline geldiği, Özgür Özel'in CHP'ye seçim zaferi kazandırarak partinin uzun süredir devam eden mağlubiyet serisini sonlandırdığı vurgulanıyor.
1 Nisan 2024

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, HDP'nin seçim çalışmaları sırasında yaptığı konuşmada, Kürt halkının iktidara bir ders vermesi gerektiğini belirtti. Türk, Kürt halkının düşmanlığını yapan iktidara karşı protesto edilmesi ve oy verilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklama, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı ve iki lider arasında imzalanan protokolün basınla paylaşılmasının ardından geldi. HDP ve Yeşil Sol Parti ise kayyım maddesini eleştirerek seçimlerdeki tutumlarını açıklamayı planladıklarını duyurdu.
24 Mayıs 2023

CHP Parti Meclisi üyesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Deniz Demir, TÜİK'in 2019 yılından sonra intihar vakalarına ilişkin verileri açıklamadığını belirtti. Demir, artan enflasyon ve hayat pahalılığının yurttaşları mutsuz, umutsuz ve çaresiz bir noktaya getirdiğini ve bu durumun intihar vakalarını artırdığını ifade etti. Ayrıca, son bir haftada yaşanan intihar vakalarını sıralayarak, verilerin açıklanmamasının bilimsel çalışmaları engellediğini ve AKP iktidarının bu konuda adım atmadığını eleştirdi.
25 Ocak 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ciner Medya Grubu bünyesindeki Habertürk ve Show TV kanallarının deprem haberleri yayıncılığını eleştirerek, bu yayınların milli dayanışmaya ve afetle mücadeleye zarar verdiğini ve dezenformasyon yaptığını iddia etti. Özdemir, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nu (RTÜK) da göreve çağırarak, ilgili kurumların bu duruma karşı gerekeni yapması gerektiğini belirtti.
10 Şubat 2023

Ali Erbaş, Arapça bilmediği iddiaları ve sosyal medyada yayılan dua görüntüsü hakkında eleştirilere yanıt verdi. Erbaş, Arapça bilgisini ve akademik başarılarını detaylandırarak, Irak'ta tercüman kullanmasını diplomatik hassasiyetle açıkladı. Ayrıca, dua metnini avucuna yazdığı iddiasını yalanlayarak, bu tür yorumların haksızlık olduğunu belirtti. Erbaş, ayrıca lüks bir araç talep ettiği iddialarına da cevap vererek, Diyanet'e daha önce tahsis edilen araçlar hakkında bilgi verdi.
2 Mayıs 2024

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucu yaşanan can ve mal kayıplarının ardından, bu felakete zemin hazırlayan ihmaller konusunda yerel yönetimler, mühendis odaları ve müteahhitlerin sorumluluğuna dikkat çekti. Hakan, hükümetin bu konudaki rolünü eleştirmeden, geçmişteki benzer durumlarda tek bir kişiye yüklenen sorumluluğun bu kez farklı olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, depremlerle birlikte hükümetin imar barışı düzenlemelerinin de yeniden tartışılmaya başlandığı ve bu düzenlemenin olası depremlerde can ve mal kaybını artırabileceği belirtildi.
14 Şubat 2023

Kendini Selahattin Demirtaş'ın avukatı olarak tanıtan bir kişi, Figen Yüksekdağ'a annesinin ağır yaralandığı yönünde sahte bir haber verdi. Bu olay, Demirtaş'ın kızının trafik kazası geçirdiği yalanıyla arandığı olayın ardından yaşandı. Yüksekdağ'ın avukatları, sahte haber veren kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Mahsuni Karaman, olayın organize olduğuna inandığını belirtti.
23 Ocak 2023

Eski Başbakan Tansu Çiller, Türkiye'nin çeşitli televizyon kanallarının düzenlediği 'Türkiye Tek Yürek' bağış kampanyasında 1 milyon TL bağışladığını açıklamadığı için eleştirilmişti. Çiller, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya verdiği demeçte, bağışını yayından önce yaptığını ve teknik sorunlar nedeniyle bağış miktarını açıklama fırsatı bulamadığını belirtti. Daha sonra ulaşarak bağışını teyit ettiğini ve Acun Ilıcalı'nın da bunu açıkladığını ifade etti.
17 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' ilan edilen organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in cinayet emrini veren kişinin FETÖ'cü olduğunu öne sürdü. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Yılmaz, yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini ve hiçbir yetkiliyle görüşmeden bu iddiaları dile getirdiğini ifade etti.
6 Ocak 2023

Anadolu Ajansı (AA), seçim sonuçlarını cumhur ittifakı lehine çarpıttığı iddiasıyla eleştiriliyor. AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, ajansın seçim verilerini yanlış verdiği yönündeki iddialara karşı çıkarak, ajansa 'yalancı' diyenlere dava açacaklarını belirtti. Karagöz, Türkiye'deki seçim sürecinin işleyişi hakkında bilgi vererek, Anadolu'da işlemlerin daha hızlı, büyük şehirlerde ise daha yavaş olduğunu ifade etti. Ayrıca, ajans çalışanlarına yönelik saldırı ve hakaretlerin ardından hukuki yollara başvuracaklarını duyurdu.
15 Mayıs 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'evlatlık' konusundaki açıklamasına tepki göstermiş ve bu tepkisi nedeniyle bazı kesimler tarafından hedef alınmıştır. İlahiyatçı yazar İhsan Şenocak, Altaylı'ya hakaret içeren ifadeler kullanmıştır. Altaylı, Şenocak'a bu sözleri nedeniyle dava açacağını ve tartışmaların deprem felaketinin önüne geçmesini istemediği için yanıt vermeyeceğini belirtmiştir. Ayrıca, Altaylı, Türkiye'de sahte bir din algısı yaratan ve yabancı istihbarat destekli olduğunu iddia ettiği bir grubun varlığından bahsetmiştir.
20 Şubat 2023

Babala TV'de Kemal Kılıçdaroğlu'na tesettürlü olduğu için iş bulamadığını anlatan bir katılımcının turist rehberi olduğu iddiası, Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) tarafından yalanlandı. TUREB, bu kişinin birliğe kayıtlı olmadığını ve eğer rehberlik yaptığını iddia ediyorsa, 6326 sayılı meslek kanununa göre kaçak rehberlik yaptığını belirtti.
26 Mayıs 2023

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, ölümlü bir trafik kazası sonrası yaptığı röportajın Demirören Medya tarafından sansürlendiğini iddia ederek, kırpılan videonun tamamını paylaştı. Altıntaş, kazadan kurtulan Süleyman Keçiçi ve kazada ölen Oğuz Murat Acı'nın arkadaşı Deren Kara ile yaptığı röportajın önemli bölümlerinin kesildiğini belirtti. Ayrıca, Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına kaçışı hakkında bilgilerin de medya tarafından kesildiğini ifade etti. Demirören Medya, sansür iddialarını yalanladı.
8 Mayıs 2024

İsmail Saymaz, bir trafik kazasının ardından yurt dışına kaçış planı yapmakla suçlanan Bülent Cihantimur'un, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiği ifadede dört yalan söylediğini iddia etti. Cihantimur'un oğlu Timur Cihantimur ve eşi Eylem Tok'un kazadan sonra İstanbul Havalimanı'na gitmek üzere bir sürücü tarafından taşındığı, ancak Bülent Cihantimur'un ifadesinin başlangıçta alınmadığı belirtildi. İsmail Saymaz'ın bu duruma tepki göstermesinin ardından, Cihantimur iki hafta sonra savcılığa çağrılarak ifade verdi.
17 Mart 2024
İşaretlediklerim