İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı bir çevrimiçi toplantının kaydı internete sızdırıldı. Toplantıda parti meclisinin olağanüstü toplantıya çağrılması gündemdeydi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıdan haberdar olup parti meclisini toplama kararı aldı. Ayrıca CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), videonun sızmasından üç saat önce acil toplanma kararı aldı ve bazı MYK üyeleri videoda yer alan isimlerin istifasını talep edecek.
19 Temmuz 2023

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayları belli oldu ve şimdi partiler milletvekili aday listelerini oluşturuyorlar. Cumhur İttifakı bakanları aday gösterirken, Millet İttifakı bakan adaylarını listeye dahil etmeyecek. AKP ve CHP'nin listeleri belirleme sürecinde zorlanması bekleniyor. Cumhur İttifakı'nda seçim yasası değişikliği sonrası ortak liste krizi yaşanıyor. MHP ve AKP arasında listelerin belli bölgelerde ortaklaştırılması konusunda görüşmeler sürüyor. Millet İttifakı'nda ise CHP ve İYİ Parti arasında belli bölgelerde avantajlı partinin listelerinden seçime girilmesi konusunda uzlaşı aranıyor. Diğer ittifak ortakları DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi de kendi stratejilerini belirlemeye çalışıyor.
1 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'nin 9 Nisan'da açıklayacağı aday listeleri sonrasında kendi partisinin oy oranının artacağını düşünüyor. İnce, CHP'den ayrılacak isimlerin Memleket Partisi'ne katılmasını bekliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti meclisini toplayarak milletvekili adaylarını belirleyeceği ve bu sürecin CHP tabanında rahatsızlık yaratarak Memleket Partisi'ne yarayacağı ifade ediliyor. İnce'nin bu konuda partililere bilgi verdiği, ancak CHP içinde görüştüğü isimler hakkında bilgi vermediği belirtiliyor.
8 Nisan 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, seçim güvenliği konusunda yapılan çalışmaları anlattı. CHP'nin Türkiye genelindeki 192 bin sandıkta görev yapacak kişileri belirlediğini ve seçim gecesi okul bilişim sorumluları, ıslak imzalı tutanaklar ve YSK verileri üzerinden en doğru sonucu elde etmek için bir sistem kurduğunu ifade etti. Ayrıca, seçim sonuçlarını karşılaştırmak için yeni bir yazılım geliştirildiğini ve bu yazılımın test aşamalarının tamamlandığını belirtti.
9 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın yarın yapılacak son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıya katılımı belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Merkezi çıkışında ve CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partililer tarafından karşılanacağı planlanıyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de partililere cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarının açıklanacağı mesajını göndererek Saadet Partisi Genel Merkezi'ne davet etti.
5 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçim sonuçlarının açıklanacağı gece için genel merkezindeki hazırlıklarını büyük oranda tamamladı. Parti genel merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı ve seçim koordinasyon merkezi ile avukatların kriz masası kuruldu. Yaklaşık 500 yabancı gazeteci akredite edildi ve GSM şirketleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından internet kapasitesi artırıldı. Millet İttifakı kurmayları ve liderleri de CHP genel merkezinde toplanacak.
14 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2024 yerel seçimleri kapsamında 35 seçim bölgesinden toplam 126 il ve ilçe belediye başkan adayını duyurdu. Bu duyuru, CHP'nin önceki hafta 227 adayını açıklamasının ardından geldi. Adaylar arasında Konya, Manisa, Samsun, Çanakkale gibi önemli iller de bulunuyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan Parti Meclisi tarafından adaylar belirlendi.
21 Aralık 2023

İYİ Parti, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için kamuoyu anketleri düzenlenmesini talep ediyor. Parti, kazanma ihtimali yüksek bir adayın seçilmesini önemsiyor ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda, diğer adaylarla arasındaki oy farkının az olması durumunda desteklenebileceğini belirtiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da İYİ Parti'nin değerlendirdiği adaylar arasında yer alıyor.
17 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

İYİ Parti'nin 3. Olağan Kurultayı, genel başkan Meral Akşener'in katılımıyla başladı. Kurultayda, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu divan başkanlığına, Genel Sekreter Uğur Poyraz ve Genel İdare Kurulu üyesi Kadriye Ünler de başkan yardımcılığına seçildi. Kurultayda, genel başkanın yanı sıra Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de seçilecek. Parti tüzüğünde genel başkanın görev süresini uzatmaya ilişkin değişiklik planlanıyordu ancak bu değişiklikten vazgeçildi.
24 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran'da aldığı kararla 4 Haziran öncesi çalışmaya başladığı tüm danışmanlarıyla yollarını ayırmıştı. Ardından Özgür Yici ve Mustafa Bilgiç'i başdanışman olarak görevlendirdi. Yici ve Bilgiç'in yerel seçimler ve kurultay sürecinde rol alacağı belirtildi. Kurban Bayramı sonrası CHP'de yeni görevlendirmelerin olması da bekleniyor.
23 Haziran 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı seçimi için kesin aday listesini duyurdu. 28 Mart'ta yayımlanan geçici aday listesine yapılan itirazlar YSK tarafından değerlendirilmiş ve reddedilmiştir. Kesin aday listesi Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'dan oluşmaktadır.
31 Mart 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adaylarıyla gireceklerini açıklamasına anlayışla yaklaştıklarını belirtti. Özel, HDP'nin siyasi gücünü ve kilit rolünü vurgulayarak, kendi adaylarını çıkarma kararlarının doğal olduğunu ifade etti. Ayrıca HDP'nin sol kanattaki partilerle kurduğu ittifakın da dikkate alınması gerektiğini söyledi.
9 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Olağan Kongresi, Ankara Ulus'taki Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede Prof. Dr. Ümit Erkol ve Sercan Çığgın İl Başkanlığı için yarıştı. Blok liste ile yapılan seçimlerde Erkol, 340 oy alarak İl Başkanı seçildi. Rakibi Çığgın ise 241 oy aldı. Erkol, kongrede yaptığı konuşmada partideki yenilikçilik tartışmalarına değindi.
24 Eylül 2023

CHP'nin devam eden kurultay sürecinde Ankara il kongresinde seçilen delegelerin çoğunluğu milletvekillerinin, belediye meclis üyelerinin ve parti yöneticilerinin yakın akrabalarından oluştu. Delegeler arasında bir genel başkan yardımcısının oğlu, bir diğerininse teyzesi de yer alıyor. Bu durum, parti içindeki akrabalık bağları ve bu bağların parti yönetimine etkisi konusunda tartışmaları gündeme getirdi.
25 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantısını terk etmesi ve CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından yaşanan tartışmalar devam ederken, CHP üyelerini genel merkez önünde toplanmaya davet etti. Saadet Partisi'nde yapılacak millet ittifakı toplantısından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması bekleniyor. Akşener'in toplantıya katılmayacağı önceden bildirilmişti. CHP, üyelerine akşam saatlerinde toplanma çağrısında bulunurken, genel merkez önünde platform kurulumuna başlandı.
6 Mart 2023

Gelecek Partisi, 14 Mayıs seçimlerine doğru giderken, genel başkan yardımcıları da dahil olmak üzere bazı yöneticilerin görevlerini devretmeleri bekleniyor. Parti, CHP listeleri üzerinden ve Millet İttifakı ile seçimlere katılacak. Parti içindeki bazı gruplar, yasama ve yürütmede görev alacak isimlerin parti yönetimindeki görevlerini bırakmalarını talep ederken, başka bir grup bu değişikliklerin seçimler öncesinde dile getirilmesine karşı çıkıyor. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, her iki tarafı dinledikten sonra değişikliğin seçimlerden önce gerçekleşmeyeceğini belirtti ve seçim sonrası değerlendirme yapılacağını ifade etti.
14 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 8 Ekim'de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul il başkanlığına adaylığını açıkladı. Çelik'in adaylık toplantısına çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Çelik, konuşmasında parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başarılarını öne çıkararak, İBB'nin salgın, ekonomik kriz ve yoksullukla mücadelede ailelere destek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP liderliği için Özgür Özel'i destekleyebileceğini belirtti. Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirirken, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim' ifadesini kullandı.
25 Temmuz 2023
İşaretlediklerim