Ünlü caz saksafonisti ve besteci Wayne Shorter, 89 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti. Kariyeri boyunca 23 kez Grammy Ödülü'ne aday gösterilen ve 12 kez kazanan Shorter, 2015'te 'Yaşam Boyu Başarı' ödülüne de layık görüldü. Miles Davis'in 'Second Great Quintet' grubunda yer alan ve 'Weather Report' grubunu kuran Shorter, caz müziğine büyük katkılarda bulundu. Ölüm nedeni hakkında bilgi verilmedi.
3 Mart 2023

İstanbul Bahçelievler'de polisten kaçan üç şüpheliden biri, çatı katından düşerek hayatını kaybetti. Olay, Kocasinan Mahallesi'nde polis ekiplerinin kimlik kontrolü yapmak istemesiyle başladı. Şüphelilerin Suriye uyruklu oldukları ve kimlikleri olmadığı için kaçtıkları anlaşıldı. İki zanlı gözaltına alınırken, üçüncü zanlı çatı katına çıktı ve balkondan düşerek öldü.
31 Ağustos 2024

Çin'de Pingdingşan Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencisi Li Hao, staj yaptığı Henan Qinyi Kültür şirketinde 26 günde 240 saat canlı yayın yapma ve 15 kısa klip yükleme şartıyla anlaşmıştı. Li, beş gün boyunca her gece 9'dan sabah 6'ya kadar canlı yayın yaptıktan sonra 'yorgunluktan' hayatını kaybetti. Babası, oğluna gece vardiyasına geçmesi için baskı yapıldığını iddia ederken, şirket bu iddiayı reddetti ve Li'nin resmi bir çalışan olmadığını, sadece basit bir ortaklık yaptıklarını belirtti. Şirket, aileye 'insani yardım' olarak 5000 yuan teklif etti.
30 Kasım 2023

İstanbul Avcılar'da ABD vatandaşı N.D, bir bayiden çaldığı pikapla ters yöne girerek 14 araca çarptı. Bu olay sonucunda bir kişi hayatını kaybederken, üç kişi yaralandı. Yaralılardan biri hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri tarafından yakalanan N.D, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten öldürme ve hırsızlık suçlarından tutuklandı.
5 Ekim 2024

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Ekrem Coşkun Döner zincirine ait bir şubede tüp değiştirilirken meydana gelen patlamada yaralanan 15 yaşındaki Cennet Yeldi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 30 Aralık'ta gerçekleşen patlamada toplam yedi kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmış ve dört kişi tutuklanmıştı. Yeldi'nin cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
3 Ocak 2023

Sekiz yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmada, adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden dokuzu tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Narin’in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir dere yatağında bulunmuştu. Cinayetle ilgili olarak Narin’in amcası ve itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında üç şüpheliye adli kontrol şartı getirildi.
12 Eylül 2024

Antalya'da gezi için Gündoğmuş'a giden 30 kişilik yabancı turist kafilesi, Eğrigöl yaylası bölgesindeki Geyikdağ'ına çıktı. Gidiş rotalarını kaybeden turistlerden beşi bölgedeki kuyuya düştü. Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi vermesi üzerine bölgeye AFAD, Jandarma ve Orman işçileri sevk edildi. Kuyuya düşen turistlerden biri hayatını kaybetti, diğer dört turistin sağlık durumları iyi.
29 Ekim 2023

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir polis memuru, Taksim'deki Tünel meydanında görev yaparken arkadan yaklaşan bir kişi tarafından bıçakla boynundan yaralandı. Saldırgan olay yerinden kaçtı ancak Kasımpaşa'da bir parkta yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli O.I, kasten öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. Şahsın uyuşturucu madde kullanmak ve huzur bozmak gibi suç kayıtları olduğu ve psikolojik tedavi gördüğü belirtildi. Yaralı polisin hayati tehlikesi bulunmamakta ve tedavisi sürmektedir.
13 Ekim 2024

İstanbul Sancaktepe'de, meslektaşları tarafından GPS sistemi üzerinden bulunan bir taksi içerisinde, taksi sürücüsü N.T silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde N.T'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Jandarma olay yerinde inceleme yaptıktan sonra ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
15 Kasım 2023

Amerikalı ünlü aktör Robert De Niro, 19 yaşındaki torunu Leandro De Niro Rodriguez'in ölümünden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Leandro'nun annesi ve De Niro'nun kızı Drena De Niro, oğlunun vefat haberini Instagram üzerinden duyurdu. Leandro'nun ölüm nedeni resmi olarak açıklanmamış olmasına rağmen, Daily Mail'in haberine göre, genç bir evde beyaz toz bir madde yanında ölü bulundu ve polis uyuşturucu kullanımı ihtimali üzerinde duruyor.
4 Temmuz 2023

Singapur Havayolları'na ait Londra-Singapur seferini yapan uçakta şiddetli türbülans nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti ve 30'dan fazla kişi yaralandı. Uçak, Bangkok'a yönlendirildi ve uçakta toplam 211 yolcu ve 18 mürettebat bulunuyordu. Olayın tam olarak nasıl gerçekleştiği henüz bilinmiyor.
21 Mayıs 2024

New York'ta Google'ın Chelsea semtindeki merkez binasının 14. katından düşen 31 yaşındaki kıdemli yazılım mühendisi hayatını kaybetti. Olay Perşembe günü 23:30 sıralarında gerçekleşti ve mühendis Bellevue Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra öldüğü açıklandı. Google İletişim Müdürü Alex Joseph, çalışanın ölümüyle ilgili üzüntülerini dile getirdi ve mahremiyet nedeniyle daha fazla yorum yapmayacaklarını belirtti. Şubat ayında da Google'da çalışan bir muhasebe müdürünün intihar ettiği haber verilmişti.
7 Mayıs 2023

Zonguldak'ın Kozlu Sanayi Sitesi'nde hurda malzemelerin bulunduğu bir dükkanda nedeni belirlenemeyen bir patlama sonucu 1 işçi yaşamını yitirdi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İş yerinde çalışan Nevzat K'nin öldüğü tespit edildi. Nevzat K'nin yakınları olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi ve çıkan arbedede polis havaya uyarı ateşi açtı.
3 Haziran 2023

31 yaşındaki Yunan futbolcu George Baldock, evinin yüzme havuzunda ölü bulundu. Ölüm nedeni henüz belirlenemeyen Baldock için polis soruşturma başlattı. İngiltere doğumlu olan Baldock, bu yaz Panathinaikos'a transfer olmuş ve Yunanistan Milli Takımı'nda da forma giymişti. Ailesi ve Panathinaikos kulübü, Baldock'un kaybı nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirtti.
10 Ekim 2024

Oscar ödüllü aktör Robert De Niro'nun kızı Drena De Niro'nun 19 yaşındaki oğlu Leandro De Niro Rodriguez'in geçtiğimiz hafta hayatını kaybettiği bildirildi. Ölüm nedeni resmi olarak açıklanmamışken, Drena De Niro oğlunun aşırı doz fentanil almasının ölümüne yol açtığını iddia etti. Anne De Niro, oğluna bozuk ilaçların satıldığını ve bu durumun sorumluları için öfkesini dile getirdi. Fentanilin cerrahi müdahalelerde kullanılan güçlü bir ağrı kesici olduğu ve aşırı dozda alındığında ölümcül olabileceği bilgisi verildi.
6 Temmuz 2023

Friends dizisinde Chandler Bing karakteriyle tanınan Matthew Perry'nin ketaminle bağlantılı ölümüne ilişkin davada doktor Mark Chavez suçunu kabul etti. Savcı Martin Estrada, Perry'nin ölümüne karışan beş kişi hakkında iddianame hazırlamıştı ve Chavez, cerrahi anestezik ketamin sağlama suçunu kabul eden üçüncü kişi oldu. Perry, Kasım 2023'te evinde ölü bulunmuş ve otopsi sonuçları ketamin kullanımı nedeniyle boğularak öldüğünü göstermişti. Perry'nin yakınları, oyuncuya depresyon ve kaygı bozukluğu için ketamin infüzyon terapisi uygulandığını belirtmişti.
3 Ekim 2024

Narkotik polisi tarafından dün gerçekleştirilen bir baskında evinde uyuşturucu madde bulunan şarkıcı Kalben Sağdıç, kısa süreliğine gözaltına alındı ve ardından serbest bırakıldı. Olayın ardından sosyal medya üzerinden bir video yayınlayan Kalben, sağlık durumunun iyi olduğunu ve daha da iyi olacağını belirtti. Ayrıca, kamuoyunu bu durumla ilgili endişelendirdiği için üzgün olduğunu ifade etti ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.
9 Mayıs 2024

Beyoncé ile birlikte sahneye çıkan ve öncü olarak görülen balerin Michaela Mabinty DePrince, 29 yaşında hayatını kaybetti. DePrince'in vefat haberi Instagram sayfasında duyuruldu ve ölüm nedeni açıklanmadı. Sierra Leone'de doğan ve iç savaş sırasında yetim kalan DePrince, Amerikalı bir çift tarafından evlat edinildikten sonra baleye olan tutkusunu keşfetti. Harlem Dans Tiyatrosu'nun en genç baş dansçısı olarak tarihe geçen DePrince, kariyerinde hızla yükseldi ve Beyoncé'nin 'Lemonade' müzik video albümü de dahil olmak üzere birçok önemli projede yer aldı.
14 Eylül 2024

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir polis memuru, Taksim'deki Tünel meydanında görev yaparken arkadan yaklaşan bir kişi tarafından bıçakla boynundan yaralandı. Saldırgan olay yerinden kaçtı ancak Kasımpaşa'da bir parkta yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin uyuşturucu madde kullanmak ve huzur bozmak gibi suç kayıtları olduğu ve psikolojik tedavi gördüğü belirlendi. Yaralı polis memurunun hastanede tedavisi sürmekte olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır.
12 Ekim 2024

Hollanda'nın Lahey şehri yakınlarında bir yolcu treninin raydan çıkması sonucunda en az bir kişi hayatını kaybetti ve 30 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde meydana gelen kazada, 19 kişi hastaneye kaldırıldı, diğer yaralılar olay yerinde tedavi edildi. Trenin ön vagonu tarlaya yöneldi, ikinci vagon yan yattı ve arka vagonda yangın çıktı ancak söndürüldü. Kazanın nedeni ve yük treninin kazaya karışıp karışmadığı konusunda henüz net bilgi yok.
4 Nisan 2023
İşaretlediklerim