Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, Emin Ülker isimli şahıs, eşi Özlem Ülker ve müzisyen arkadaşı Yusuf Cavlak'ı silahla vurarak öldürdü ve daha sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Cavlak'ın hayatını kaybettiğini, hastaneye kaldırılan Özlem Ülker'in ise kurtarılamadığını belirledi. Polis, saldırganın cesedini olay yerine yakın bir bahçede buldu. Emin Ülker'in olaydan önce sosyal medyada, ölümünden Yusuf Cavlak ve eşi Özlem Ülker'i sorumlu tutan bir paylaşım yaptığı ortaya çıktı.
13 Kasım 2023

Diyarbakır’da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün süren arama çalışmalarının ardından Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Olayla ilgili olarak 24 kişi gözaltına alınırken, Narin’in amcası S.G. kasten öldürme şüphesiyle tutuklandı. Narin’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi ve bugün defnedilecek.
9 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturmada bir şüpheli, cesedi muhtarla birlikte çuvala koyup gömdüğünü itiraf etti. Narin Güran'ın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı ve muhtar dahil bazı akrabalar tutuklandı. Otopsi raporunda cesette ciddi çürüme olduğu ve kesin ölüm sebebinin henüz belirlenemediği belirtildi.
9 Eylül 2024

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şarkıcı Kalben Sağdıç'ın Beyoğlu'ndaki evine operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 15 gram uyuşturucu, 2 bin avro, 730 dolar ve 1500 lira ele geçirildi. Sağdıç, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız olarak imal, ithal veya ihraç etme suçundan gözaltına alındı.
8 Mayıs 2024

Ankara'nın Kentkoop Mahallesi'nde bulunan Barış Sinan Sitesi'ndeki bir apartmanın üçüncü katında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlama sonucu bir daire ile yanındaki dairenin duvarları yıkıldı ve park halindeki bazı araçlar zarar gördü. Patlamada yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.
12 Nisan 2023

Türk Hava Yolları'nın Seattle-İstanbul seferini yapan uçağın kaptan pilotu İlçehin Pehlivan, uçuş sırasında baygınlık geçirdi ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Uçak, New York'a acil iniş yaptı ve yolcuların Türkiye'ye dönüşleri New York üzerinden planlandı. 59 yaşındaki kaptan pilotun, Mart 2024'te yapılan sağlık muayenesinde herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemişti. THY, kaptan pilotun ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.
9 Ekim 2024

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Mezit Mahallesi'nde dere kenarına giden vatandaşlar, 40'lı yaşlardaki bir kadının hareketsiz yattığını fark etti. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Kadının cesedi, ölüm sebebi ve kimliğinin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
12 Temmuz 2023

Ukrayna'nın Lviv kentinde gece yarısı bir apartmana roket isabet etmesi sonucu ölümler meydana geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, saldırıda yaralananlar ve ölenler olduğunu ve saldırının cevapsız kalmayacağını belirtti. Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovy, enkaza dönen binada en az üç kişinin hayatını kaybettiğini ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
6 Temmuz 2023

'Friends' dizisinin oyuncuları, rol arkadaşları Matthew Perry'in ölümü üzerine ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, 'Biz sadece rol arkadaşı değil, aileydik' ifadesi kullanıldı. Matthew Perry, 'Friends' dizisinde Chandler Bing karakterini canlandırıyordu ve cumartesi günü evindeki jakuzide ölü bulundu. Perry'nin ölümü, Hollywood ve hayranlarını yasa boğdu.
31 Ekim 2023

Fatih'te Ayvansaray Hacı İlyas Yatağan Camisi'nde 86 yaşındaki Halit Bayşu'nun cenaze namazı sırasında tabuttan sesler gelmesi üzerine, Bayşu'nun hayatta olduğu anlaşıldı. Sağlık görevlileri tarafından yapılan müdahaleler sonucunda Bayşu hastaneye kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, cenaze namazına katılanlar arasında büyük bir şaşkınlık yarattı ve Bayşu'nun cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
9 Ekim 2024

Filipinler'de bir konfeksiyon fabrikasında çıkan yangında 15 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri, yanlış adres verilmesi ve şiddetli yağış nedeniyle trafiğe takılarak olay yerine geç ulaştı. Yangın sırasında fabrikanın en üst katından atlayarak kurtulan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
31 Ağustos 2023

Isparta'da 22 yaşındaki Hasan Tanrıkulu, bir eğlence mekanında darp edildikten sonra evinde ölü olarak bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı ve güvenlik kamerası görüntülerinden zanlıların kimliklerini tespit etti. Dört şüpheliden ikisi tutuklanırken, diğer ikisi savcılık tarafından serbest bırakıldı.
5 Ocak 2023

MHP Antalya il yönetim kurulu üyesi Yusuf Çırpan, Muratpaşa ilçesindeki evinde ölü bulundu. Komşularının durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera görüntülerini izleyerek bölgede çalışma başlattı. Çırpan'ın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
14 Ekim 2023

Denizli'nin Çardak ilçesinde, henüz kimliği belirlenemeyen bir yolcu otobüsü ile ters yönden gelen bir TIR çarpıştı. Kazada, otobüsteki bir yolcu ve TIR sürücüsü hayatını kaybetti. Altı yaralı hastaneye kaldırıldı. TIR şoförünün kaza öncesinde yaklaşık altı kilometre ters şeritten ilerlediği iddia edildi.
21 Haziran 2023

Polonya'nın Rzeszow kentinde lejyonella bakterisi sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi. Rzeszow Sağlık Müfettişliği Başkanı Jaromir Slaczka, ölen 16 kişinin tamamının zaten başka tıbbi rahatsızlıklar nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. Salgından bu yana ülke genelinde en az 155 kişi enfekte oldu ve hastaneye kaldırıldı. Lejyoner hastalığı, tedavi edilmediğinde solunum ve çoklu organ yetmezliğine yol açabilir.
30 Ağustos 2023

Britanyalı aktör Julian Sands, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Gabriel Dağları'nda doğa yürüyüşü yaparken kayboldu. 65 yaşındaki oyuncu, 13 Ocak Cuma gününden beri kayıp durumda. San Bernardino İlçesi Emniyeti, arama kurtarma çalışmalarına başladı ancak henüz bir iz bulunamadı. Arama çalışmaları, bölgedeki çığ riski ve zorlu arazi şartları nedeniyle zaman zaman durdurulmak zorunda kalıyor.
19 Ocak 2023

Süper Lig takımlarından Hatayspor'un Ganalı oyuncusu Christian Atsu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu yıkılan bir binanın enkazı altında kalarak hayatını kaybetti. Oyuncunun menajeri Nana Sechere, Atsu'nun vefat haberini duyurdu. Hatayspor Kulübü de Atsu'nun cenazesinin Gana'ya gönderildiğini ve futbolcunun unutulmayacağını belirten bir açıklama yaptı.
18 Şubat 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki bir iş yerinde çalışan 40 yaşındaki Yusuf Günbay, pres makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybetti. Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ve polis ekipleri, Günbay'ın öldüğünü tespit etti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
5 Ocak 2023

Yunanistan'ın Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde bir yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu 38 kişi öldü, 57 kişi yaralandı. Kazada yolcu treninin bazı vagonları raydan çıktı ve ön vagonlar yandı. Kazayla ilgili gözaltına alınan nöbetçi istasyon şefi hatasıyla ilgili itirafta bulundu. Yunanistan hükümeti, ülke tarihindeki en ölümcül tren kazasının ardından üç günlük ulusal yas ilan etti.
1 Mart 2023

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın ölümüne ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen raporun detaylarını paylaştı. Raporda, Narin'in 21 Ağustos'ta boğularak öldürüldüğü ve ölüm sonrası hayvanlar tarafından travmaya maruz kaldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştır. Eren, gerçek adaletin sağlanması için soruşturma sürecini titizlikle takip edeceklerini belirtti.
20 Eylül 2024
İşaretlediklerim