Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve bu deprem Türkiye'nin yedi ilinde ve Ortadoğu'daki birçok ülkede hissedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardım içeren dördüncü seviye alarmın verildiğini duyurdu. Beyaz Saray ve ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye ve Suriye'deki deprem sonrası gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını bildirdi. Biden, ekibine Türkiye ile koordineli olarak durumu izleme ve yardım sağlama talimatı verdiğini açıkladı.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'nin sekiz ulusal televizyon kanalı, depremzedelere yardım amacıyla 15 Şubat Çarşamba akşamı saat 20:00'de ortak bir yayın düzenleyecek. 'Türkiye Tek Yürek' adı verilen kampanyada toplanacak yardımlar, AFAD ve Kızılay'a bağışlanacak. Daha önce RTÜK, benzer bir yardım kampanyası için ortak yayın planına izin vermediğini açıklamıştı.
11 Şubat 2023

Britanya'da 15 yardım kuruluşunu birleştiren Afetler Acil Durum Komitesi (DEC), Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım sağlamak için bir bağış kampanyası başlattı ve bu kampanyayı Britanya'daki televizyon kanallarından canlı yayınlayacak. Türkiye'de ise Habertürk programcısı Fatih Altaylı'nın konteyner evler yapmak için kampanya yayını yapmak istediklerini ancak RTÜK tarafından engellendiklerini belirtti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, ortak yayınla kampanya yapma kararı alındığı için onay verilmediğini ifade etti. Türkiye'de depremin ardından ortak yayının ne zaman yapılacağı henüz belirsiz.
9 Şubat 2023

6 Şubat'ta Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremler sonucunda birçok ülke arama-kurtarma ekiplerini Türkiye'ye gönderdi. Yunanistan, ABD, Meksika, Fransa, Rusya, Pakistan, Almanya, İsrail ve Hindistan gibi ülkelerden gelen ekipler ve yardım malzemeleri afet bölgesine sevk edildi. Bu uluslararası destek, Türkiye'de dördüncü seviye afet alarmının verilmesinin ardından organize edildi.
7 Şubat 2023

Hollanda'da Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yapılan ortak televizyon yayını sonrasında toplanan bağış miktarı 89 milyon avroya yaklaştı. Kampanyaya destek veren işletmeler hasılatlarını, sanatçılar ise sanat eserlerinin açık artırmayla elde edilen gelirlerini bağışladı. Türk asıllı Hollandalı sanatçılar Karsu Dönmez ve Hadise de canlı yayınlara katılarak destek verdi. Toplanan bağışlar, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin temel ihtiyaçları için kullanılacak.
16 Şubat 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Wisconsin'de yaptığı konuşmada, Türkiye ve Suriye'deki depremlerin şiddetine dikkat çekti ve bu olayların bölgede son 100 yıldan fazla süredir yaşanan en kötü depremlerden biri olduğunu belirtti. Biden, depremzedeler için Amerikan halkının düşüncelerinin ve dualarının yanlarında olduğunu ifade etti. Ayrıca, ABD'nin arama-kurtarma ekipleri dahil olmak üzere tam destek sunduğunu ve hem Türkiye'de hem de Suriye'de yardım faaliyetlerine başladıklarını açıkladı.
9 Şubat 2023

Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Murat Mercan, ABD'deki bir Pakistanlı işadamının Kahramanmaraş merkezli depremler için 30 milyon dolar bağış yaptığını açıkladı. ABD'deki Türk-Amerikan dernekleri ve Türk konsoloslukları, depremzedelere yönelik ihtiyaç malzemeleri ve para bağışı toplamak için organize çalışmalar yürütüyor. İllinois merkezli Türk-Amerikan Derneği TACA, deprem yardım fonu aracılığıyla bağış topluyor ve toplanan yardımları Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo ile AFAD'a ulaştırmayı planlıyor.
7 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle bu hafta oynanması planlanan tüm futbol ve basketbol ligi maçlarını erteledi. TFF, Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'deki maçların 17-20 Şubat tarihlerine, TBF ise basketbol ligi maçlarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Erteleme maçları ve liglerin yeni düzenlemeleri hakkında bilgiler daha sonra açıklanacak.
7 Şubat 2023

FIFA Vakfı, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen ve 42 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan depremlerin ardından afetten etkilenenlere 1 milyon dolarlık acil insani yardım sağlayacağını duyurdu. Yardım, Türkiye Futbol Federasyonu ve Suriye Futbol Federasyonu ile yapılan görüşmeler sonucunda, temel insani yardım malzemelerinin satın alınması, dağıtılması ve acil barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak.
17 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ABD'de yaşayan Türk öğrenciler ve Türk-Amerikan dernekleri, depremzedeler için yardım toplama faaliyetlerine başladı. Üniversitelerdeki Türk öğrenci dernekleri sosyal medya ve kampüs etkinlikleri aracılığıyla bağış toplarken, Türk-Amerikan dernekleri de Türk konsolosluklarıyla iş birliği yaparak ihtiyaç malzemeleri ve para bağışı topluyor. Toplanan yardımlar, Türkiye Hayırseverlik Fonu, AKUT ve AHBAP gibi kuruluşlara aktarılıyor ve THY aracılığıyla Türkiye'ye ulaştırılıyor.
10 Şubat 2023

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Türk takımlarının Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ve 'Ne mutlu Türküm diyene!' sloganlarını içeren pankartlar nedeniyle Suudi yönetiminin itirazı üzerine iptal edildi. Türk kulüpleri, bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını açıkladı. Suudi Arabistan tarafı, iki takımın anlaşmaya uymadığını belirterek maçın iptaline yol açan durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
30 Aralık 2023

Fenerbahçe ve Galatasaray futbol kulüpleri, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan yerine Türkiye'de oynanması gerektiğini belirten çağrılarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun daha önce maçın Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurmasına rağmen, her iki kulüp de Cumhuriyet'in 100. yılı anısına maçın Türkiye'de oynanmasını ve stat kapasitesinin belirli bir kısmının toplumun farklı kesimlerine ayrılmasını önerdi. Fenerbahçe ve Galatasaray, bu konudaki önerilerini kendi Divan Kurulu toplantılarında kabul etti.
7 Kasım 2023

Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe, Süper Kupa maçında karşılaşmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a hareket etti. Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiaları daha önce ortaya atılmış ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından gündeme geldiği doğrulanmıştı. TFF, 20 Ekim'de maçın Suudi Arabistan'da oynanacağını resmi olarak açıklamış, ancak her iki takım da maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuştu.
28 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki sekiz ulusal televizyon kanalının ortaklaşa düzenlediği 'Türkiye Tek Yürek' adlı canlı bağış yayınına telefonla katıldı. Erdoğan, yurt içi ve yurt dışından AFAD hesaplarına yapılacak bağışların tamamının depremzedeler için harcanacağını ifade etti. Ayrıca, deprem sonrası yıkılan binaların yerine bir yıl içinde güvenli konutlar inşa edilmesi hedefini dile getirdi. Bu açıklama, bilim insanlarının deprem bölgelerinde hızlı inşaat politikasının yanlış olduğuna dair uyarılarına rağmen yapıldı.
15 Şubat 2023

TFF'nin Riyad'da oynanmasına karar verdiği ve sonrasında iptal edilen Süper Kupa finali için Beşiktaş, maçın kendi stadı Dolmabahçe'de oynanması çağrısında bulundu. Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve Türk kulüplerinin pankartlarına itirazı sonucu iki kulüp maça çıkmayı reddetti. Kriz üzerine Beşiktaş, Cumhuriyetin 100. yılında Süper Kupa finalinin Atatürk'ün semtinde oynanması için davette bulundu.
29 Aralık 2023

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ve Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartlarına Suudi yönetiminin itiraz etmesi üzerine iptal edildi. Her iki kulüp de maça çıkmayarak Türkiye'ye dönme kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu, milli değerler ve Atatürk ilkelerinin tartışmaya açık olmadığını, sürece Cumhurbaşkanının dahil olmadığını ve sporun farklı amaçlarla alet edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.
2 Ocak 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' adlı ortak canlı yayın bağış kampanyasında toplam 115,1 milyar lira bağış toplandı. Kampanyaya 213 televizyon, 562 radyo, sanatçılar, iş insanları, sporcular, siyasiler ve resmi kurum temsilcileri katıldı. Vatandaşlar tarafından 9 milyonu aşkın SMS gönderilerek destek sağlandı. Toplanan yardımlar AFAD ve Kızılay'a verilecek.
16 Şubat 2023

Barbadoslu şarkıcı Rihanna, 2016'dan bu yana yeni bir albüm yayınlamamıştı. 12 Şubat 2023'te Amerikan futbolunun en büyük kupa maçı olan Super Bowl'un devre arasında sahne alacak. Apple Music'te yayımlanan bir videoda, Rihanna'nın yeni şarkılar çıkarabileceğine dair ipuçları yer aldı. Videoda, Rihanna'nın silueti ve ardından yeşil peluş ceketi ve örgülü saçlarıyla görünmesi ve 'Needed Me' şarkısından bir bölüm söylemesi, hayranlar arasında yeni müzik beklentisini artırdı.
13 Ocak 2023

Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliğiyle depremzedeler için 'Omuz Omuza' adlı yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya, çeşitli spor ve medya kanalları tarafından canlı yayınlanıyor ve ilk gününde 845,7 milyon lira toplandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kampanyanın en az altı ay süreceğini ve özel maçlar gibi farklı organizasyonlarla destekleneceğini belirtti. Kampanyaya yurt içi ve yurt dışından birçok futbolcu ve teknik direktör destek verdi, aralarında Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe de bulunuyor.
2 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynamaya karar vermesi, maçın başlamasına saatler kala Suudi yönetiminin Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne itiraz etmesi üzerine eleştirilere neden oldu. Fenerbahçe'nin maça çıkmama kararı alması ve TFF'nin sadece İstiklal Marşı ile maçın başlayacağını duyurması, Twitter'da TFF'ye ve maça çıkmama çağrısı yapanlara yönelik eleştirilere yol açtı.
29 Aralık 2023
İşaretlediklerim