Aydın'ın Nazilli ilçesinde Ekrem Coşkun Döner zincirine ait bir şubede tüp değiştirilirken meydana gelen patlamada yaralanan 15 yaşındaki Cennet Yeldi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 30 Aralık'ta gerçekleşen patlamada toplam yedi kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmış ve dört kişi tutuklanmıştı. Yeldi'nin cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
3 Ocak 2023

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim alanlarına sıçramış ve 15 kişi hayatını kaybetmişti. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi, yangının çıkış nedenlerini araştırarak birçok ihmal tespit etti. EMO'nun raporuna göre, elektrik dağıtım şebekesinin eski ve bakımsız olduğu, izolatörlerin kırık olduğu ve gerekli bakım çalışmalarının yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, tarımsal sulama tesisinde yüksek gerilim işletme sorumlusunun bulunmadığı ve yangına karşı alınması gereken önlemlerin ihmal edildiği tespit edildi.
24 Haziran 2024

Gaziantep'te 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Hatay Valisi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ölü ve yaralıların olduğunu doğruladı. AFAD, depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını açıkladı. Yıkılan binaların olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
6 Şubat 2023

İstanbul'un Avcılar ilçesinde sahne aldığı mekandan çıkan şarkıcı Erkan Doğanay, gri renkli bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Karnına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yaralanan 20 yaşındaki şarkıcı, önce özel bir hastaneye, ardından tıbbi olanakların yetersiz olması sebebiyle Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
16 Temmuz 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda bir patlama meydana geldi. Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler, tahıl tozu patlamalarının önlenebilir olduğunu belirtti. Bu tür patlamaların, tahıl tozlarının kapalı alanda, havada asılı ve yüksek seviyede olması durumunda meydana geldiğini, ayrıca oksijen ve ateşleme kaynağının da patlamaya zemin hazırladığını ifade etti. Güler, düzenli temizlik ve bakım, uygun havalandırma ve sıkı güvenlik kurallarına uyulmasının önemli olduğunu vurguladı.
7 Ağustos 2023

Kapadokya'da turistlere yönelik tur için havalanan bir sıcak hava balonu, inişe geçtiği sırada park halindeki bir otomobile çarptı. Olay, Nevşehir'in Göreme beldesinde Aşk Vadisi yakınlarında meydana geldi. Pilotun tekrar ateşleme yaparak balonu yükseltmesiyle, balon farklı bir noktaya güvenli bir şekilde indi. Kaza anı çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
21 Eylül 2024

İzmir'in Torbalı ilçesinde, 79 yaşındaki ev sahibi İ.U. ile 38 yaşındaki kiracısı Ahmet Alkan arasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan tartışma sonucunda ev sahibi, kiracısını silahla vurdu. Yaralanan kiracı, hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, olayın ardından kaçan ev sahibini yakalamak için çalışma başlattı.
12 Kasım 2023

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Göztepe-Altay maçında yanıcı ve patlayıcı maddelerin stada sokulmasında kullanılan 'Alo Ses Ambulans Servisi'nin süresiz olarak kapatıldığını açıkladı. 27 Kasım'da oynanan maç sırasında yaşanan şiddet olayları sonucu bir taraftar yaralanmış ve maç tatil edilmişti. Soruşturma kapsamında ambulans görevlileri dahil 19 kişi tutuklanmış, toplamda 28 kişi gözaltına alınmıştı.
1 Ocak 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenememişken, fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Alevlerin tüm binayı sarması sonucu mahsur kalan sekiz işçi itfaiye tarafından kurtarıldı ve sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı. İtfaiye ekipleri, binanın üçüncü katında bulunan tüplerin patlama ihtimaline karşı çevredeki vatandaşları uyarıyor.
10 Haziran 2023

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Narlıdere sitesinin sekiz katlı binasında yangın çıktı. Yangına itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri, İl Emniyet Müdürlüğü TOMA'ları ve yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Sekiz saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam etti. Dumandan etkilenen altı kişiye sağlık ekipleri müdahale etti ve hayvanlar kurtarıldı. İzmir Valisi ve Narlıdere Belediye Başkanı can kaybı olmadığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı yangının elektrik kontağından kaynaklandığını açıkladı.
28 Nisan 2023

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir sünnet düğününde ikram edilen yemekten 60 kişi zehirlendi. Zehirlenen kişiler mide ağrısı, ishal ve baş dönmesi şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Hastanelerde tedavi görenlerin bir kısmı taburcu edildi. Tedavisi devam eden kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
14 Ağustos 2023

Adıyaman'da yaşayan bir depremzede, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında yetkililerin yetersiz müdahalesine ve ilgisizliğine isyan etti. Enkaz altında üç çocuğu ve eşi bulunan vatandaş, yetkililerin gerekli yönlendirmeyi yapmadığını ve seslerinin duyulmadığını ifade etti. Depremler, Kahramanmaraş merkezli olup çevre illeri de etkiledi ve son bilgilere göre ölü sayısı 16,546'ya yükseldi.
9 Şubat 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini, henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden birinin devrilmesi sonucu düştü. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar arasında iki çocuk bulunuyor.
12 Nisan 2024

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan anız yangını yerleşim alanlarına sıçradı ve ölü sayısı 14'e yükseldi. Yangında 8 bin 100 dönüm Diyarbakır'da, 7 bin dönüm Mardin'de olmak üzere toplam 15 bin 100 dönüm alan hasar gördü. Ayrıca, 5 bin 450 dönüm ekili arazi de yandı. Hastanelerde tedavi gören yaralılardan ikisi daha hayatını kaybetti.
22 Haziran 2024

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, dağdan topladıkları mantarı yedikten sonra rahatsızlanan sekiz kişi, üçü çocuk, hastaneye kaldırıldı. Zehirlenenler arasında durumu ciddi olan iki kişi bulunuyor. Olay, mantar tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
25 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin dokuzuncu gününde, Adıyaman'da yaşanan ihmal ve yardım eksikliğine isyan eden bir sağlık çalışanının evine polis gönderildi. Polis, sağlık çalışanından bir tutanak imzalamasını istedi, ancak sağlık çalışanı tutanağa 'Benim gazeteciye anlattıklarım, söylediklerim suç değildir' şerhi düşerek imzaladı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası avukatı Kamil Tekin Sürek, savcılığın muhtemelen soruşturma açacağını ve ifade alınacağını belirtti.
15 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören Adıyaman'daki üç katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Adıyaman Belediye Başkanı ve bir milletvekili, binanın daha önce boşaltıldığını ve can kaybı bilgisinin olmadığını belirtti. Belediye Başkanı, enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 50-60 seviyesine ulaştığını ifade etti.
25 Mart 2023

Adana-Pozantı otoyolu Soğukpınar mevkisinde Giresun-Hatay seferini yapan bir yolcu otobüsü, arkadan bir TIR'a çarptı. Kazada, otobüs sürücüsü Mustafa Erden ve muavin Müslüm Berçin hayatını kaybetti. Yaralanan 12 yolcu, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Cenazeler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
1 Eylül 2023

İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde salı akşamı servis edilen yemekten yiyen hastalar, hasta yakınları ve personel arasında kusma, ishal ve karın ağrısı gibi zehirlenme belirtileri görüldü. Yemeğin bozuk olduğu ve yaklaşık 70-80 kişiyi etkilediği düşünülüyor. Zehirlenenlere hastanenin acil servisinde müdahale edildi ve yapılan testler zehirlenme bulgularını doğruladı. Bazı personel çalışamaz hale geldi ve hastanede personel eksikliği nedeniyle izindeki çalışanlar geri çağrıldı.
19 Nisan 2024

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (BASKİ) ait arıtma tesisinde meydana gelen gaz kaçağı sonucu iki personel yaşamını yitirdi. Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç, pompa arızası tamir ederken gaz kaçağı meydana geldi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Balcı ve Karakoç, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
31 Temmuz 2023
İşaretlediklerim