Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'in Nizip ilçesinde yıkılan Furkan Apartmanı'nın enkazından 146 saat sonra Eylül Kılıç isimli bir kız çocuğu yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin devam eden kurtarma çalışmaları sırasında, çocuğun sesi duyuldu ve yaklaşık dokuz saatlik bir çalışma sonucunda enkazdan çıkarıldı. Kurtarılan kız çocuğu, deprem gecesi teyzesinin evinde misafir olduğu ve ailesine kar tatili nedeniyle orada kalmak istediğini söylediği belirtildi.
12 Şubat 2023

Samsun'un Atakum ilçesinde aileleriyle denize giren ikizler İncilay ve Ahmet Altındal (12) ile akrabaları Elif Nur (10) ve Oğuzhan Topçu (12), boğulma tehlikesi geçirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sahil güvenlik ve polis ekipleri, üç çocuğu sudan çıkardı. İncilay Altındal sahilde yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü ancak daha sonra hastanede hayatını kaybetti. Elif Nur Topçu da kurtarılamadı. Ahmet Altındal için arama çalışmaları devam ediyor.
15 Temmuz 2023

Zonguldak'ta etkili olan yağışlar sonucu Asma Mahallesi'nde bir heyelan meydana geldi ve bir ev yıkıldı. İlk heyelanın ardından bölgeye sevk edilen AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri, enkaz altında kalan anne ve oğlunu kurtarmak için çalışma başlattı. İkinci bir heyelan sırasında kurtarma ekibinden 18 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Bölgedeki diğer evler güvenlik tedbirleri kapsamında tahliye ediliyor.
9 Aralık 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir evde üç kardeş ölü bulundu. Cinayeti itiraf eden baba Murat K. gözaltına alındı. Polis, çocukların boğularak ve kesici aletle öldürüldüğünü belirledi. Çocukların annesinin bir süre önce Erzurum'a gittiği öğrenildi.
29 Mayıs 2024

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedeni bulundu. Şu ana kadar toplam üç mürettebatın cesedine ulaşılmış durumda. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından geri kalan dokuz kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmaları sürdürülmekte.
24 Kasım 2023

Eylem Tok'un, bir trafik kazası sonucu bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan oğlunu önce Mısır'a, sonra ABD'ye kaçırdığı ortaya çıktı. Bu kaçış sürecinde, yaralılardan birinin telefonunun da çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiaları reddetse de, kayıp telefon Tok ailesinin şoförü tarafından Eyüpsultan Asayiş Büro'ya teslim edildi. Şoför, telefonu araçta bulduğunu belirtti.
8 Mart 2024

6 Şubat'ta meydana gelen depremde Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan dört yaşındaki Azra Duru Malaç, kurtarıldıktan sonra çekilen ve sosyal medyada tepki çeken bir videonun ardından 8 Şubat'ta Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Azra'nın ölüm nedeni, deprem kaynaklı travma ve ağır yaralanmalardı. Azra'nın annesi de depremde yaşamını yitirirken, babası sağ kurtuldu.
17 Şubat 2023

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Hatay'da meydana gelen depremin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmaları sırasında, General Şükrü Kanatlı Mahallesi'nde bir enkazdan sesler duydu. Ekipler, yaklaşık üç saatlik bir çalışmanın ardından 41 yaşındaki anne Neslihan Karadeniz ve çocukları Fatma, Münire ve Ramazan Karadeniz'i depremden 108 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkardı. Kurtarılan aile hastaneye sevk edildi.
10 Şubat 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, iki yaşındaki Batu Demir, su bulma amacıyla açılan yaklaşık 60 metre derinliğindeki bir artezyen kuyusuna düştü. Oğlunu kurtarmak isteyen baba Aytuğ Demir de kuyuya atladı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin yaklaşık 10 saat süren kurtarma çalışmaları sonucunda baba ve oğlunun cansız bedenleri kuyunun 15. metresinde bulundu. Olayla ilgili soruşturma kapsamında site yöneticisi ve kaçak sondaj yaptığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.
6 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Bağlar ilçesindeki bir apartmanın enkazından 101 saat sonra anne Sebahat Varlı ve oğlu Serhat yaralı olarak kurtarıldı. Aynı zamanda Hatay'da inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş da enkazdan çıkarıldı. Kurtarılanlar, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
10 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu İskenderun'da yıkılan üç binanın enkazından bir çocuk dahil dört kişi yaralı olarak kurtarıldı. Sahil Güvenlik ve AFAD koordinasyonunda çalışan GEA İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği ekipleri, gece saatlerinde Mehmet ve Hakan Yılmaz Çağan kardeşler ile Kubilay Özer ve Nejla Baygül'ü enkaz altından çıkardı. Kurtarılan depremzedeler, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.
7 Şubat 2023

Konya'nın Ereğli ilçesinde bir alışveriş merkezinde meydana gelen kazada, iki yaşındaki M.A.T isimli çocuğun eli yürüyen merdivene sıkıştı. Olay sonucunda çocuğun üç parmağı koptu. Polis ve sağlık ekipleri hemen olay yerine sevk edildi ve yaralı çocuk Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.
2 Aralık 2023

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken, mahsur kalan bazı vatandaşlar kurtarıldı. Güllüce Mahallesi'nde bir araç sele kapılıp dere yatağına devrildi ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Sivas'ın Gürün ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle Kayseri-Malatya yolu ulaşıma kapandı.
25 Ağustos 2024

Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu illerinde şiddetli yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, sel felaketinde şu ana kadar iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. AFAD, bölgedeki müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini duyurdu.
5 Haziran 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında, enkaz altında kalan 61 yaşındaki Salman Aydemir, oğlu Osman Aydemir'in kepçe operatörü olarak katkı sağladığı arama kurtarma çalışmaları neticesinde 47 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Osman Aydemir, yıkılan apartmanın enkazında sesler duyduğunu ekiplere bildirdi ve kepçesiyle beton blokları kaldırarak kurtarma çalışmalarına yardımcı oldu. Salman Aydemir'e ilk müdahale enkaz altında yapılırken, eşi ise maalesef hayatını kaybetti.
8 Şubat 2023

Aksaray'da 3 Eylül'de meydana gelen sel felaketinde kaybolan üç aylık Asel Balcan için arama kurtarma çalışmaları beşinci gününde de sürüyor. AFAD, jandarma, polis, UMKE ve gönüllü ekipler, bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Arama çalışmalarına eğitimli köpekler de destek veriyor. Bölgedeki iki köprüde biriken ağaç kütleleri ve selin sürdüğü atıklar, iş makineleriyle kaldırıldı.
7 Eylül 2023

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 13 yaşındaki Ömer Bektaş, arkadaşıyla birlikte girdiği sulama göletinde boğuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve çevredekiler tarafından arama çalışması yapıldı. Kozan İlçe Jandarma Komutanlığından gelen dalgıçlar, Bektaş'ın cesedini bulup sudan çıkardı. Cenaze, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
16 Eylül 2023

İstanbul Ataşehir Belediyesi'ne bağlı arama kurtarma ekibi, Hatay Reyhanlı'da gerçekleştirdikleri çalışmalarda enkaz altında kalan üç kişiyi sağ olarak kurtardı. Kurtarılanlar arasında 8 yaşında Metehan adında bir çocuk ve 38 yaşındaki Ali Merdan Köleoğlu bulunuyor. Kurtarılan depremzedeler hafif yaralıydı ve olay yerinde ilk müdahaleleri yapıldı.
7 Şubat 2023

Bir trafik kazası sonrasında, yaralılardan biri cep telefonunu bir başkasına vererek yardım istedi. Kazazedelerden biri, 112 yerine annesini ve özel şoförünü aramak için arkadaşının telefonunu kullandı. Anne, yaralıları alıp olay yerinden ayrıldı. Kazaya karışan gençlerden birinin elinde, yaralılardan birine ait olan ve yardım istenirken kullanılan telefon bulundu. Bu telefon, daha sonra bir güvenlik görevlisine teslim edildi ve firardan sonra bir araçta bulundu. Bir diğer telefon ise hala kayıp.
14 Mart 2024
İşaretlediklerim