Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'da, mavi tik uygulaması artık ücretli oldu. Aylık sekiz dolar ödemeyi kabul etmeyen kullanıcılar mavi tiklerini kaybetti. Bu durumdan Beyonce, Cristiano Ronaldo, Jennifer Lopez gibi ünlü isimler de etkilendi. Ancak Musk, William Shatner, Stephen King ve LeBron James gibi üç ünlü ismin mavi tik ücretini kendisi karşılayarak onların doğrulanmış durumlarını korudu.
21 Nisan 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg arasında planlanan dövüşün tarihi hala belirsiz. Musk, dövüşün kendisi ve Zuckerberg'e bağlı kurumlar tarafından organize edileceğini ve Meta ve 'X' platformlarında yayınlanacağını duyurdu. Ancak dövüşün ne zaman yapılacağına dair bir bilgi vermedi. Zuckerberg, dövüş tarihinin belirlendiğinde bunu kendisinin duyuracağını ve bu zamana kadar Musk'ın söylediklerinin ikisinin ortak kararı olmayacağını belirtti.
12 Ağustos 2023

Tesla CEO'su Elon Musk, 2018 yılında yaptığı ve şirketi borsadan çekmeyi değerlendirdiğini belirten bir tweet nedeniyle yatırımcılar tarafından dava edildi. Musk, San Fransisco Federal Mahkemesi'nde yaptığı savunmada, tweet'lerinin Tesla'nın hisse fiyatlarını etkilemediğini savundu. Yatırımcılar ise dolandırıldıklarını ve büyük maddi zararlara uğradıklarını iddia ederek Musk'tan tazminat talep ediyorlar. Davacı avukatlar, Musk'ın bilinçli olarak hareket ettiğini ve hisselerde dengesizlik yarattığını öne sürüyor.
21 Ocak 2023

Twitter, kullanıcıların hesaplarının ne zaman mavi tik onayı aldığını gösteren bir özellik getirdi. Bu özellik sayesinde, mavi tikin paralı hale gelmeden önce onaylanan hesaplar kolayca ayırt edilebiliyor. Elon Musk'ın CEO'su olduğu şirket, Aralık 2022'de mavi tiki aylık 8 dolar karşılığında satmaya başlamış ve 20 Nisan'da ücretsiz mavi tikleri kaldırmıştı. Mavi tik önceden özellikle ünlüler ve gazeteciler için dezenformasyonla mücadele amacı taşırken, şimdi bir statü sembolü olarak görülüyor.
5 Haziran 2023

Twitter, son dönemde kullanıcıların botlar tarafından aynı mesajları çok sayıda kez almasından kaynaklanan şikayetler üzerine bir güncelleme getirdi. Bu güncelleme, kullanıcıların mesajları sadece takip ettikleri kişilerden ve mavi tikli hesaplardan almasını sağladı. Şirket, bu güncelleme sayesinde spam mesajların yüzde 70 oranında azaldığını duyurdu. Ancak, kullanıcılar isterlerse mesaj kutusunu herkese açabilirler.
22 Temmuz 2023

Avrupa Birliği'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu'nun üyesi Thierry Breton, Twitter'da İsrail-Filistin savaşıyla ilgili yanıltıcı paylaşımlara karşı önlem alması için Elon Musk'a 24 saat süre verdi. Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasası, sosyal medya platformlarına yasadışı içerikleri kaldırma ve kamu güvenliğini tehlikeye atıcı risklerle mücadele etme yükümlülüğü getiriyor. Musk, Breton'a yanıt olarak açık kaynak kullanımının ve şeffaflığın şirket politikası olduğunu belirtti ve ihlallerin listesini talep etti.
11 Ekim 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, iki yeni abonelik türünün satışa sunulacağını duyurdu. Yeni abonelik türlerinden biri daha ucuz olacak ve tüm özellikler kullanıcılara sunulacak ancak reklamlar sitede çıkmaya devam edecek. Daha pahalı olan ikinci abonelikte ise reklamlar bulunmayacak. Ayrıca, Twitter'ın 'herkese ücretli' yapmayı test ettiği ve botlarla mücadele kapsamında temel özelliklere erişmek için tüm kullanıcıların yıllık bir dolar ödemek zorunda kalacağı belirtildi.
20 Ekim 2023

Twitter, mavi tiki olmayan hesaplara getirilen tweet görüntüleme kısıtlamasının kullanıcıların tepkisine neden olduktan sonra, bu uygulamanın spam ve botları engellemek amacıyla geçici olarak alınan sert bir önlem olduğunu belirtti. Açıklamada, bu kısıtlamanın platformdaki kötü niyetli aktörleri tespit etmek ve yapay zeka modelleri oluşturarak veri toplamalarını ve manipülasyon yapmalarını önlemek için yapıldığı ifade edildi. Kısıtlamaların reklam gelirlerine minimum düzeyde etki ettiği ve platformu daha iyi bir yer haline getirme taahhüdü vurgulandı.
5 Temmuz 2023

Avustralya internet güvenliği gözlemcisi, Elon Musk'ın X şirketine çocuk istismarına karşı yürütülen bir soruşturmada işbirliği yapmadığı gerekçesiyle 610 bin 500 dolar para cezası kesti. 2021'de yürürlüğe giren yasalar gereği, internet şirketleri çevrimiçi güvenlik uygulamaları hakkında bilgi vermeye zorlanabilir ya da para cezasına çarptırılabilir. X şirketi, Musk'ın şirketi devralmasından sonra iş gücünü yüzde 80 azalttığını ve Avustralya'da hiç kamu politikası personeli olmadığını doğruladı.
16 Ekim 2023

Meta, Instagram ile entegre çalışacak yeni bir sosyal medya platformu olan Threads'ın perşembe günü kullanıma açılacağını açıkladı. Threads, kullanıcıların Instagram'daki arkadaş listelerini kullanarak aynı kullanıcı adları ile etkileşimde bulunmalarını sağlayacak bir metin tabanlı sohbet uygulaması olarak tanımlanıyor. Bu duyuru, Elon Musk'ın Twitter'da bazı görüntülemeleri sınırlaması ve bu kararın büyük tepki çekmesinin ardından geldi.
4 Temmuz 2023

Elon Musk, Türkiye'de meydana gelen büyük deprem sonrasında yaşanan iletişim sıkıntılarına yanıt olarak, Starlink uydularını göndermeye hazır olduğunu ifade etti. Ancak, bu hizmetin henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadığını ve onay alındığı anda SpaceX'in uyduları gönderebileceğini Twitter üzerinden duyurdu. AFAD, deprem sonrası iletişim hatlarının yoğunluğu nedeniyle SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımlarının kullanılması gerektiğini belirtti.
6 Şubat 2023

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Grup Başkan Vekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, X platformunun sahibi Elon Musk'ın 'Dem Party' olarak adlandırdığı Demokrat Parti hakkındaki paylaşımına yanıt verdi. Musk, Demokrat Parti'nin seçmen ithal etmeye çalıştığını iddia etmişti. Koçyiğit ise Musk'ın bu paylaşımını alıntılayarak, DEM Partisinin amacının AKP'nin yerel seçimlerde hukuka aykırı şekilde hayalet seçmen nakletmesini önlemek olduğunu belirtti.
29 Mart 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in kafes dövüşü teklifini reddettiğini duyurdu. Musk, Zuckerberg'in 'Threads' adlı Twitter alternatifini kuracağı haberlerinin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg, teklifi kabul ettiğini duyurmuş ancak Musk, Zuckerberg'in 'Antik Roma' temasıyla gerçekleştirilmesi planlanan kafes dövüşüne ilgi göstermediğini ve sadece UFC düzenlerse dövüşmek istediğini belirtti.
18 Ağustos 2023

META, eski ABD başkanı Donald Trump'ın, 6 Ocak Kongre baskını sonrasında Facebook ve Instagram'dan süresiz olarak engellenmesinin ardından, bu platformlara geri dönüşüne izin verip vermeyeceğine karar verecek. Financial Times'ın haberine göre, bu kararın ocak ayının ilerleyen günlerinde açıklanması bekleniyor. META, karar vermek için bir çalışma grubu oluşturdu. Bu gelişme, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın Trump'a yönelik kalıcı yasağı iptal etmesinin ardından geldi. Trump ise Twitter'a dönmeyi planlamadığını belirtti.
1 Ocak 2023

Tesla CEO'su Elon Musk, 2018 yılında yaptığı ve şirketi borsadan çekmeyi değerlendirdiğini belirten bir tweet nedeniyle yatırımcıları yanılttığı iddiasıyla açılan davada suçsuz bulundu. San Francisco Federal Mahkemesi'nde 3 hafta süren duruşmalar sonucunda jüri, Musk'ın tweetleri ile Tesla hisse fiyatları arasında bir bağlantı olmadığına karar verdi. Musk, savunmasında Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'ndan finansman sözü aldığını ve kötü bir niyeti olmadığını ifade etti.
4 Şubat 2023

ABD'li otomobil üreticileri Ford ve General Motors'un Tesla'nın şarj sistemini benimsemesiyle ilgili haberlerin ardından Tesla hisseleri iki haftada yüzde 40'tan fazla artış gösterdi. Bu süreçte Tesla'nın piyasa değeri 200 milyar doların üzerinde arttı. Ancak hisselerdeki bu yükseliş serisi, sonrasında bir düşüşle sona erdi. Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın Twitter CEO'luğunu bırakması da hisselerdeki yükselişi tetikleyen faktörlerden biri olarak görülüyor.
15 Haziran 2023

Twitter'ın mevcut CEO'su Elon Musk, Twitter için yeni bir CEO işe aldığını ve bu kişinin yaklaşık 6 hafta içinde göreve başlayacağını açıkladı. Musk, yeni CEO'nun göreve başlamasıyla birlikte kendi rolünün Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu Başkan (CTO) olarak değişeceğini ve ürün, yazılım ve hizmetleri denetleyeceğini belirtti. Musk daha önce, yöneticilik görevini üstlenecek birini bulduğunda CEO'luktan istifa edeceğini ifade etmişti.
12 Mayıs 2023

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey tarafından geliştirilen yeni sosyal medya platformu 'Bluesky', Apple kullanıcılarına sunuldu. Platform, Twitter'a benzer bir kullanıcı deneyimi vaat ediyor ve şu an için sadece davetiye sistemiyle kayıt alıyor. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından birçok kullanıcı alternatif platformlara yönelirken, Dorsey de Bluesky ile bu alana yeni bir seçenek ekledi.
3 Mart 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter, 20 Mart'tan itibaren SMS üzerinden iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) hizmetini sadece mavi tikli, yani ücretli abonelere sunacağını duyurdu. Bu değişiklik, mavi tikli olmayan kullanıcıların hesap güvenliğini potansiyel olarak etkileyebilir, çünkü artık SMS yoluyla 2FA kullanamayacaklar. Kullanıcılar, alternatif olarak doğrulama uygulaması veya güvenlik anahtarı gibi diğer 2FA yöntemlerini kullanmaya yönlendirilecek.
18 Şubat 2023

Twitter, 'mavi tik' ve diğer özelliklere erken erişim sağlayan 'Twitter Blue' abonelik paketi için yıllık peşin ödemelerde yüzde 13 indirim yapacağını duyurdu. ABD'de aylık 8 dolar olan hizmet, yıllık peşin ödemeyle 84 dolara düşecek. iOS kullanıcıları için aylık ücret 11 dolar olup, Apple üzerinden yapılan yıllık üyeliklerde indirim olup olmayacağı belirsiz. Elon Musk, mavi tik satışlarını ve Apple ile yaşanan vergi sorunlarını gündeme getirmiş, ancak sonrasında Apple CEO'su ile görüşerek sorunları çözmüştü.
18 Ocak 2023
İşaretlediklerim