Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 27'nci haftasında gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle yedi kulübe para cezası uyguladı. Beşiktaş en yüksek cezayı alırken, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer dört kulüp de cezalandırıldı. Ayrıca, Antalyaspor Kulübü Başkanı, Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasımpaşa CEO'suna da çeşitli cezalar verildi.
29 Şubat 2024

Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe, Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Maç, Fenerbahçe'nin 3-0'lık mağlubiyetiyle sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, Türkiye Kupası'na veda etti. Maçın detayları ve takımların performansı spor kamuoyu tarafından yakından takip edildi.
27 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'e Süper Lig'in 14. haftasında oynanan Antalyaspor maçında müsabaka hakemlerine sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle bir maç men ve 39 bin lira para cezası verdi. Bu karar PFDK'nın resmi sitesinde duyuruldu.
5 Aralık 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

Süper Lig'de sezon boyunca yapılan VAR müdahalelerinin bilançosu açıklandı. En kazançlı takımlar Fenerbahçe, Galatasaray ve Hatay olurken, en dezavantajlı takım Beşiktaş oldu. En çok VAR müdahalesi Galatasaray-İstanbul maçında gerçekleşti. Fenerbahçe ve Kayserispor, VAR müdahalesi en fazla yaşayan takımlar olurken, Ankaragücü en az VAR müdahalesi yaşayan takım oldu.
2 Haziran 2024

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta yer alan ve play-off oynamayı garantileyen Diyarbakır'ın futbol takımı Amedspor'un, yedi yıldır uygulanan deplasman yasağı sona erdi. Kulüp, 20 Mayıs Cumartesi günü İzmir Menemen Şehir Stadında Menemen F.K ile oynayacakları maç için taraftar yasağının olmadığını ve misafir takım biletlerinin maç günü satılacağını duyurdu. Bilet fiyatının 40 TL olduğu belirtildi.
19 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, çeşitli ihlaller nedeniyle Süper Lig'den dokuz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve diğer ihlaller; Fenerbahçe ve Giresunspor, talimatlara aykırı hareketler; Beşiktaş, Trabzonspor, Kasımpaşa, Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat; Ankaragücü ve Kayserispor ise hem çirkin ve kötü tezahürat hem de saha olayları nedeniyle disipline sevk edildi. Ayrıca, HangiKredi Ümraniyepor Teknik Direktörü Mustafa Er ve Konyaspor idarecileri İbrahim Şahin ile Ali Camgöz de disiplin kuruluna gönderildi.
5 Haziran 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda yer alan Galatasaray, dördüncü hafta maçında deplasmanda Bayern Münih ile karşılaştı ve 2-1 mağlup oldu. Galatasaray, daha önceki haftalarda Kopenhag ile berabere kalmış ve Manchester United'ı mağlup etmişti. Üçüncü haftada ise kendi sahasında Bayern Münih'e 3-1 yenilmişti. Bu maçla birlikte Bayern Münih grubunda 12 puana yükselirken, Galatasaray dört puanda kaldı.
9 Kasım 2023

Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynadığı derbi maçta gösterdiği performansı övdü. Fenerbahçe, maçın ilk 20 dakikasında baskın bir oyun sergiledi ve 10 kişi kalmalarına rağmen mücadele iştahlarını kaybetmedi. Meleke, TFF'ye derbi maçlarının 37. haftaya konulmaması gerektiğini önerdi ve bu maçların daha erken haftalarda oynanmasının daha uygun olacağını belirtti. Ayrıca, iki takımın daha iyi performans gösterebileceğini vurguladı.
20 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 30'uncu haftasında gerçekleşen maçlarda kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Bu paylaşım, maçlarda alınan kararların şeffaflığını artırmayı ve kamuoyunun bilgilendirilmesini amaçlamaktadır. Detaylı bilgilerin ilerleyen zamanlarda verilmesi beklenmektedir.
18 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 28'inci haftasına ait Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Paylaşılan kayıtlar arasında, Beşiktaş – Galatasaray derbisinde yaşanan ve Omar Colley'in kırmızı kart görmesine neden olan tartışmalı pozisyon da yer aldı. Bu pozisyonla ilgili olarak orta hakem Halil Umut Meler ile video yardımcı hakem Koray Gençerler arasında geçen diyaloglar da detaylı bir şekilde verildi.
5 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray dahil yedi kulübe para cezası verdi. Fenerbahçe'ye 486 bin lira, Galatasaray'a ise 433 bin 500 lira ceza kesildi. Ayrıca, Kasımpaşa'nın Hırvat oyuncusu Josip Brekalo'ya rakibine ciddi faulden dolayı iki maç men cezası verildi.
26 Eylül 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran takımıyla; Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Ayrıca, bu sezon turnuvaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Adana Demirspor ilk maçını deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise sahasında oynayacak.
21 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa finalinin 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı'nda oynanacağını duyurdu. Bu nedenle, Süper Lig'in 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde oynanması planlanan maçlar, 32'nci haftadan itibaren birer hafta kaydırılarak 26 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanacak. Süper Kupa finali, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maç öncesinde yaşanan kriz nedeniyle iptal edilmiş ve Türkiye'de oynanması kararlaştırılmıştı.
22 Şubat 2024

Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında ilk devrede tanınmayacak kadar kötü bir performans sergiledi. Maç boyunca takımın diri bir oyun sergileyemediği, savunmada problemler yaşadığı ve pozisyon üretiminde zorlandığı belirtildi. Maçın son dakikalarına Ankaragücü büyük bir avantajla girerken, Fenerbahçe'de saha içinde sonucu kabullenmiş oyuncu sayısının fazla olması dikkat çekti. Bu durum, maçın sonucunu büyük ölçüde etkiledi.
28 Şubat 2024

Trendyol Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, İstanbul'a döndü. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaklaşık iki bin taraftar tarafından karşılanan takım, geniş güvenlik önlemleri altında Trabzon'dan ayrılmıştı. Takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, taraftarlara teşekkür ederek Fenerbahçe'nin büyüklüğünün şampiyonluklarla ölçülemeyeceğini belirtti. Futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler, taraftarları selamladıktan sonra alandan ayrıldı.
18 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle Trabzonspor ve Adana Demirspor'a 100'er bin lira, Galatasaray ve Ankaragücü'ne ise 56'şar bin lira para cezası uyguladı. Ayrıca, Beşiktaş, Fenerbahçe, Sivasspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor taraftarlarından bazılarının passolig kartları bloke edildi.
3 Ocak 2023

Murat Sancak, Adanademirspor'un başkanlığını Metin Korkmaz'a devrettiğini duyurdu. Takım, geçen yıl üst sıralarda yer almasına rağmen bu yıl ligde kalma mücadelesi veriyor ve 24 Aralık'tan bu yana galibiyet alamıyor. Sancak, taraftarlardan Metin Korkmaz'a destek olmalarını istedi ve sezon sonunda bir basın toplantısıyla başkanlığı bırakma nedenlerini açıklayacağını belirtti. Ayrıca, takımın bu duruma düşmesine sebep olanlarla daha aktif bir şekilde mücadele edeceğini vurguladı.
25 Şubat 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Hollanda ekibi Twente ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Twente, maçın 29. dakikasında Vlap'ın golüyle öne geçti, ancak Fenerbahçe, 71. dakikada Dusan Tadic'in golüyle eşitliği sağladı. Bu sonuçla Fenerbahçe, puanını dörde çıkardı. UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatında, her takım sekiz farklı rakiple karşılaşacak ve ilk sekize giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek.
3 Ekim 2024

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliğiyle düzenlenen bir yardım ve dayanışma kampanyasının açılışında, Spor Toto Süper Lig maçlarının önümüzdeki iki hafta boyunca şifresiz yayınlanacağını duyurdu. Bu karar, futbolun birleştirici gücünü vurgulamak amacıyla alındı. Ayrıca, son dönemde futbol müsabakalarında hükümete yönelik protestolar ve bu protestolara verilen tepkiler de gündemde yer almıştı.
1 Mart 2023
İşaretlediklerim