Futbolun Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları, 182 milyon dolarlık teklif ile beIN Media Group tarafından kazanıldı. İhale bedelinin yarısı güncel döviz kurundan, diğer yarısı ise 31,3 liralık sabit kurdan ödenecek. Yeni ihale sonucuyla birlikte yayın gelirleri artarken, gelir dağılımı Kulüpler Birliği tarafından belirlenecek. Eğer dağılım kıstaslarında bir değişiklik olmazsa, takımların kazancı yüzde 113 ila 141 oranında artacak.
5 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine destek olacak yeni bir uygulama olan 'VAR Support'ın devreye gireceğini duyurdu. Bu yeni sistem, Süper Lig'in 28. haftasından itibaren kullanılmaya başlanacak ve aynı zamanda Süper Kupa ile Türkiye Kupası finallerinde de uygulanacak. 'VAR Support', VAR hakemlerine ekran takibi yaparak en iyi açıyı bulma ve kriterlerin teyidi konusunda yardımcı olacak, ancak nihai karar yine VAR hakemine ait olacak.
1 Mart 2024

Yılport Samsunspor, 2011-2012 sezonundan bu yana ilk kez Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Spor Toto 1. Lig'de 20 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan takım, 32. haftada en yakın rakibi Eyüpspor'un mağlubiyetiyle Süper Lig'e çıkmayı matematiksel olarak garantiledi. Samsunspor taraftarları bu başarıyı kentte kutlamalarla taçlandırdı.
13 Nisan 2023

Süper Lig'in 15'inci haftasında gerçekleşen derbi maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki puanını artırarak sıralamadaki yerini güçlendirdi. Maçın detayları ve takımların performansları futbolseverler tarafından merak ediliyor ve tartışılıyor.
9 Aralık 2023

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu kura çekimi İstanbul'da gerçekleştirildi. Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve 2. eleme turu müsabakalarında tur atlayan takımlar olmak üzere toplam 68 ekip mücadele edecek. Karşılaşmalar 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında oynanacak. Eşleşmeler arasında MKE Ankaragücü-Malatya Arguvanspor, Boluspor-Karaman FK, Gaziantep FK-Efeler 09 Spor ve İstanbulspor-Kepezspor gibi maçlar bulunuyor.
17 Ekim 2023

Uğur Meleke, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kısa görev süresi içinde birçok hatalı karar aldığını belirtiyor. Bu kararlar arasında Süper Lig'in 19 takımlı olması, kupada tuhaf grup formatına dönülmesi ve hakemlik müessesesinin yıpratılması gibi örnekler yer alıyor. Ayrıca, lig tarihinde ilk kez maç oynanırken bir takımın sahadan çekilmesi, Süper Kupa'nın Arabistan'da oynatılmaya çalışılması ve saha içinde hakem dövülmesi gibi olaylara dikkat çekiyor. Meleke, yaşadığı 44 yıl içinde Türk futbolunun en karanlık dönemine tanık olduğunu ifade ediyor.
23 Mart 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray, sahasında Fenerbahçe'yi Nicolo Zaniolo ve Mauro Icardi'nin golleriyle 3-0 yendi. Bu galibiyetle Galatasaray, sezonu galibiyetle kapattı ve sonraki hafta Hatayspor ile oynayacağı maçtan hükmen galip sayılacak. Galatasaray, bu sezon iç sahada oynadığı son 17 maçta yenilgi yüzü görmezken, Mauro Icardi ve Nicolo Zaniolo performanslarıyla dikkat çekti.
4 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, ligdeki şampiyonluk ve kümede kalma mücadelelerinin kritik bir aşamaya gelmesi nedeniyle, hakemlerin 5 haftada en fazla 3 maça atanma kriterini kaldırdığını duyurdu. Bu değişiklik, TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan bir açıklama ile kamuoyuna bildirildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Türk hakemlerle ilgili eleştirileri ve yabancı VAR hakemleri getirilmesi gerektiğine dair görüşleri de gündeme geldi.
27 Mart 2023

Türkiye Kupası'nda Antalyaspor, Beşiktaş'ı ağırlıyor ve maçın dikkat çekici bir yönü, Beşiktaş'ın eski oyuncusu ve şampiyonluk kazandığı dönemin teknik direktörü Sergen Yalçın'ın bu kez Antalyaspor'un başında olması. Beşiktaş, maçta defansif bir oyun sergileyerek rakibi geride karşılamaya çalışıyor, ancak bu strateji etkili olmuyor ve takım kanatlarda boşluklar bırakıp, orta sahada güçsüz kalıyor. Sadece Rashica ve Semih'ten bir şeyler bekleniyor, ancak takımın genel performansı yetersiz kalıyor.
9 Şubat 2024

Beşiktaş futbol takımı, performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzluk nedeniyle Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ve Jean Onana'yı kadro dışı bıraktı. Takımın Genel Koordinatörü Samet Aybaba tarafından yapılan açıklamada, yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi. Beşiktaş, son maçında Fenerbahçe'ye 3-1 yenilerek ligde 5. sırada yer alıyor.
11 Aralık 2023

Beşiktaş, Süper Lig'in yirmi dördüncü haftasında Trabzonspor ile karşılaştı ve teknik direktör Fernando Santos, daha defansif bir kadro tercih etti. Takım, savunma ağırlıklı bir oyun sergileyerek, çoğunlukla uzun toplarla hücuma çıktı. Trabzonspor, maçın büyük bir bölümünde daha baskın oynasa da, Beşiktaş'ın genç oyuncusu Semih, maçın ilk yarısının sonunda takımını öne geçiren golü attı. Bu gol, maçın ilk isabetli şutundan kaydedildi.
5 Şubat 2024

Kasım ayında düzenlenen alışveriş kampanyaları nedeniyle kargo sektöründe ciddi bir hareketlilik yaşandı. Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği Başkanı Fatih Önyol'a göre, sektör bu dönemde yaklaşık yüzde 35'lik bir artış gösterdi. Özellikle 24 Kasım, 'Muhteşem Cuma' ve 'Öğretmenler Günü' etkinlikleriyle en yoğun gün oldu. Sektör, salgın dönemindeki gelişmeler sayesinde taşıma kapasitesini iki katına çıkarmış durumda.
1 Aralık 2023

Son haftalarda yabancı yatırımcılar, Türkiye borsasında bilanço bazlı hareket ederek, kamuya ait gayrimenkul hisseleri ve bankacılık hisseleri aldılar. Aynı zamanda, BIST 30 endeksinde yer alan bazı hisselerde satış gerçekleştirdiler. Yatırım fonlarından kaynaklanan satışlar ve yabancı alımları borsadaki dalgalanmalarda etkili oldu. Yabancı yatırımcılar, geçen yılı 3,9 milyar dolarlık net hisse senedi satışıyla tamamlamıştı.
16 Ocak 2023

İtalya'nın Atalanta takımından milli futbolcu Merih Demiral, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu. Al Ahli, daha önce de Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez ve Roberto Firmino gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe altyapısında yetişen ve daha sonra Portekiz ve İtalya'da forma giyen 25 yaşındaki Merih, Atalanta kariyerinde 70 maça çıktı ve üç gol attı.
19 Ağustos 2023

Beşiktaş Kulübü, Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca ve İspanyol oyuncu Sergio Ramos ile transfer görüşmelerinin maddi anlaşmazlık nedeniyle sonlandırıldığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, her iki futbolcunun da dünya futbol piyasasında önemli bir yere sahip olduğu ve kulübün transfer gündeminde yer aldığı belirtildi. Ancak maddi konulardaki anlaşmazlıklar nedeniyle görüşmelerin sona erdirildiği ifade edildi.
22 Ağustos 2023

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Adana Demirspor'a 4-2 yenildikleri maçın ardından oyuncusu Salih Uçan'ı itekledi. Bu hareketi yayıncı kuruluşun ekranına yansıdı ve sosyal medyada büyük tepki çekti. Ayrıca, Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Abuobakar'ın maç sonu gülmesi de dikkat çeken bir diğer ayrıntı oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Güneş'in aynı hareketi Abuobakar gibi oyunculara yapamayacağını belirterek duruma tepki gösterdi.
28 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 250 bin, Kayserispor'a 84 bin, Giresunspor'a ise 56 bin lira para cezası kesti. Ayrıca Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor'un bazı tribünlerindeki taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi. Sakaryaspor Teknik Direktörü Turgay Sütcüoğlu'na ise bir maç men cezası verildi.
27 Nisan 2023

Süper Lig'in beşinci haftasında Trabzonspor, Beşiktaş'ı 3-0 mağlup etti. Karşılaşmada Trabzonspor'un gollerini Onuachu, Bakasetas ve Visca attı. Bu galibiyetle Trabzonspor, ligdeki üçüncü galibiyetini elde ederek puanını 9'a çıkardı. Beşiktaş ise bu sezon ilk yenilgisini aldı.
18 Eylül 2023
İşaretlediklerim