Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğretmen atamaları konusunda açıklamalarda bulundu. Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğretmen atamaları konusunda her türlü fedakarlığı yaptığını ve Türkiye'nin öğretmen atamaları konusunda çok ileride olduğunu söyledi. Ayrıca, öğretmen atamalarında mülakat sisteminde değişiklik yapıldığını ve bu değişikliklerin Danıştay tarafından incelendiğini belirtti. Tekin, mülakatın ağırlığının yüzde 50'ye düşürüldüğünü ve deneme derslerinin mülakat sürecine dahil edildiğini ifade etti.
9 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Maliye Bakanı Şimşek ile birlikte öğretmen atamaları hakkında önümüzdeki hafta bir açıklama yapacaklarını duyurdu. Beklentiler 100. yılda 100 bin kadro yönünde olmasına rağmen, kadro sayısının bu kadar yüksek olmayacağı öngörülüyor. Ayrıca, müfredat taslağının açıklanması ve diğer önemli eğitim sorunlarının göz ardı edilmesi eleştiriliyor. Öğretmen atamaları konusunda sürekli bilgilendirme yapılmaması ve yeterli kadro açılmaması, öğretmenler arasında hayal kırıklığı yaratmış durumda.
26 Nisan 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir televizyon programında öğretmen atamaları hakkında konuştu. Tekin, atama yapılacak öğretmen sayısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'nihai kanaati' sonrasında belirleneceğini ifade etti. Bakan, 130 farklı branşta atama yapacaklarını ve her branşın eşit derecede önemli olduğunu vurguladı. Atama bekleyen öğretmenler ise sürecin neden uzadığını sorguluyor.
1 Mayıs 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son dönemde artan öğretmenlere yönelik şiddet vakaları hakkında açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet olaylarından dolayı teessür içinde olduklarını ve bu konuda gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Ayrıca, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yürürlüğe girecek yeni müfredat hakkında öğretmenlere seslenerek, programların felsefesini ve hedeflerini içselleştirmelerini istedi.
24 Haziran 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında KPSS ve mülakat notlarının yüzde 50-50 dikkate alınacağını açıkladı. Tekin, bu konuda eleştirilere yanıt vererek, yeni bir mülakat yapısı getireceklerini ve bu konuda hazırladıkları kılavuzu atama takvimi belli olduğunda kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eski Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mülakatların kaldırılacağını ve atamaların sadece KPSS puanına göre yapılacağını ifade etmişlerdi.
16 Eylül 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye genelinde 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Atamalar, çeşitli branşlarda gerçekleştirilecek olup, sınıf öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, özel eğitim ve rehberlik gibi alanlarda yoğunlaşacak. Atama süreci, KPSS puanları ve mülakat sonuçlarının yarı yarıya dikkate alınmasıyla yürütülecek. Bakan Tekin, ekonomik zorluklar içinde bu atamalar için destek veren kurumlar ve Cumhurbaşkanına teşekkürlerini iletti.
7 Mayıs 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları için takvimin hazır olduğunu ancak Danıştay'dan çıkacak kararı beklediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde mülakatın kaldırılacağı vaadine rağmen, seçim sonrası atamaların yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS notuyla yapılmasına karar verilmişti. Bu değişiklik sendikalar ve siyasi partiler tarafından Danıştay'a taşındı. Tekin, Danıştay'ın kararının ardından atama sürecini başlatacaklarını ifade etti.
23 Ağustos 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakat yapılacağını belirtti. Bu durum, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve önceki eğitim bakanı Mahmut Özer'in seçim vaatleriyle çelişiyor. Erdoğan ve Özer, mülakatların kaldırılacağını ve atamaların KPSS puanına göre yapılacağını ifade etmişlerdi. Tekin, mülakat sürecinin düzgün bir mülakat prosesine dönüştürülmesi için zaman alacağını belirtti.
12 Eylül 2023

Yazıda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, siyasal İslamcı bir anlayışla eğitimi dönüştürme çabaları ele alınıyor. Tekin'in 'Türkiye Yüzyılı Maarif Müfredatı' adlı yeni eğitim planı, toplumda ve AKP içinde tepkilere neden olmuş. Can Ataklı, Tekin'in bu planı başarıyla uygulayamayacağını öne sürüyor ve onun bakan olarak görevde olmasını tehlikeli buluyor. Ayrıca, eğitim uzmanı Ali Özdemir'in eğitimde yapılan yanlışları ele aldığı bir değerlendirme de sunuluyor.
7 Mayıs 2024

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmen ataması için tercih sürecini başlattı. Bakan Yusuf Tekin, kesinleşen puanlara göre oluşan sıralamaların öğretmen adaylarının tercih ekranında yer alacağını açıkladı. Tercih başvuru süreci 20 Kasım'da sona erecek. Bu atama süreci, öğretmen adayları ve aileleri için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
14 Kasım 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kurulması planlanan Milli Eğitim Akademisi'nin okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmen adaylarının eğitim alacağı bir yer olacağını açıkladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına göre, lisans eğitimini bitiren öğretmenler bu akademide eğitim aldıktan sonra görevlendirilecek. Tekin, atanacak 20 bin öğretmenin mülakat süreçlerinin objektif, şeffaf ve adil olacağını belirtti. Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi'nin eğitim fakülteleri ve üniversitelerle işbirliği içinde çalışacağını vurguladı.
23 Haziran 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, iktidara yakın gruplara aktarıldığını iddia ettiği 418 milyar dolarlık kaynağı geri getireceğini ve bu kaynakla ilk yıl içinde atama bekleyen 100 bin öğretmeni öğrencileriyle buluşturacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması, bazı televizyon kanallarının kendisinin reklamlarını yayınlamayı reddetmesi üzerine sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla gündeme geldi.
8 Nisan 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 26 dersin programını değiştiren yeni müfredatı onayladı. Ortaöğretim, Temel Eğitim ve Din Öğretimi Genel Müdürlükleri tarafından hazırlanan taslak, 26 Nisan'da kamuoyunun görüşüne sunulmuş ve 10 Mayıs'a kadar askıda kalmıştı. Toplamda 67 bin 284 görüş ve öneri bildirildi ve bunların yüzde 58'i öğretmenlerden geldi. Görüşlerin değerlendirilmesinin ardından Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı 24 Mayıs'ta onayladı. Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
27 Mayıs 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel sektörde çalışan öğretmenler ve sendikalarla yapılan görüşmelerin kısa sürdüğü iddialarına yanıt verdi. Tekin, öğretmenlerle sürekli görüştüklerini ve problemlerinin çözümü için adımlar attıklarını belirtti. Ayrıca, öğretmenlerin taban maaş taleplerinin sosyal medya üzerinden tartışılmaması gerektiğini vurguladı. Öğretmenler ise Meclis Parkı'nda 32 gündür oturma eylemi yaparak taban maaş talep ediyor.
26 Haziran 2024

CHP, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında öğretmen atamalarında adaletsiz bir ortam oluşturulduğu ve mülakatlarda haksızlık yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve bazı milletvekilleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Özçağdaş, mülakat komisyonlarının kişiye göre puan verdiğini ve bu durumun öğretmen atamalarında büyük haksızlıklara yol açtığını belirtti. Suç duyurusu, görevi kötüye kullanmak ve eğitim hakkının engellenmesi suçlamalarını içeriyor.
30 Ekim 2024

Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir müfredat değişikliği üzerinde çalıştıklarını ve bu değişikliği Aralık ayında kamuoyuna açıklamayı planladıklarını belirtti. Tekin, değişiklikle çocuklara gereksiz ve düzeylerinin üstünde bilgi yüklemesi yapılmayacağını, derslerin tamamında sadeleşme olacağını ifade etti. Tekin, müfredattaki ağırlığı hafifletmeyi amaçladıklarını ve bu çalışmalar tamamlandığında her ders için oluşturulan komisyonların gerekli değerlendirmelerde bulunacağını söyledi.
1 Kasım 2023

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasının üzerinden yedi ay geçmesine rağmen, başarılı olan öğretmenler hala atanamadı. Öğretmenler, mali sıkıntılar ve atama yapılmamasının nedeni olarak devletin mali durumunu sorguluyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in atamaların yapılacağına dair vaatleri gerçekleşmedi. Öğretmenler, özel sektörde düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalırken, atama bekleyişleri nedeniyle yeni sınav dönemine hazırlanamıyorlar. Ayrıca, mülakatın kaldırılması yönündeki talepler de reddedildi.
14 Mart 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan istihdam ve terfi sorunlarına ilişkin soruları cevaplamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı rektör Naci İnci ve yönetimi, üniversitede kadrolaşmayı sürdürüyor ve tanıdık kişileri işe alıp, liyakatsiz personeli terfi ettiriyor. CHP milletvekili Ulaş Karasu, bu durumu sorgulayan bir dizi soru önergesi sundu, ancak Tekin bu soruları mevcut süre içerisinde yanıtlamadı. Soru önergesinde, liyakatsiz atamalar, sendika baskıları ve şeffaflık eksikliği gibi konulara dikkat çekildi.
26 Mart 2024

Kocaeli Darıca'da bir ortaokulda, velilerden biri çocuğuna saldırdığını iddia ettiği bir öğrenciyi bulmak için sınıfa girdi ve üç öğrenci yakını öğretmene saldırdı. Olay sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, saldırı hakkında soruşturma başlattıklarını ve adli sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı. Tekin ayrıca, şiddete karşı 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu bir an önce hayata geçireceklerini belirtti. Sosyal medyada büyük tepki çeken olay, öğretmenlerin güvenliği konusundaki endişeleri artırdı.
29 Mayıs 2024

Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörüyken adrese teslim kadro ilanları, hülle atamaları ve çeşitli usulsüzlükler yapmakla suçlanıyor. Rektörlük için gerekli olan 'en az üç yıl profesörlük yapma' şartı, Tekin'in atamasından kısa bir süre önce kaldırıldı. Üniversite, Tekin döneminde 175 kadro ilanı yayımladı ve bu ilanlarda adayların çalışma alanları ve tezleri belirtilerek YÖK ve Danıştay kararlarına aykırı hareket edildi. Sayıştay raporlarına göre, Tekin döneminde hülle atamaları ve ihalelerde usulsüzlükler yapıldı. Ayrıca Tekin, rektörlük görevi sırasında çift maaş aldı.
4 Haziran 2023
İşaretlediklerim