Türkiye Güreş Federasyonu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde bir binanın yıkılması sonucu sekiz güreşçinin kurtarıldığını, dört güreşçinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurtarılan sporcuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, halen enkaz altında olan sporcuların olduğu ve AFAD yetkililerinin dinleme çalışmalarının olumsuz sonuçlandığı ifade edildi. Federasyon, kurtarma çalışmalarında yer alan güreş camiasına teşekkür etti ve yaşanan olay nedeniyle taziye dileklerini iletti.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucu Hatay'da bulunan Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi ciddi hasar gördü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralıların Mersin ve Adana'daki şehir hastanelerine nakledildiğini ve sağlık ekiplerinin tam kadro görev başında olduğunu açıkladı. Savunma Bakanı Hulusi Akar ise TCG İskenderun gemisinin yaralıları taşıyacağını duyurdu. Depremler sonucu en az 1651 kişi hayatını kaybetti.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, Hatay'da yaşayan kızı ve eski eşinin enkaz altında olduğunu belirterek sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu. Aydın, eski eşi Elif Torun Öneren'in enkazdan çıkarıldığını duyurdu ve kızının da enkaz altından bir an önce kurtarılmasını beklediğini ifade etti. Deprem, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok ilde hissedildi ve can kayıpları ile yıkımlara yol açtı.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde büyük yıkıma neden oldu. AFAD'ın raporuna göre 76 kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi enkaz altında kaldı. AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CNN Türk yayınında ailesinden iki ağabeyi, eşleri, ablası, eniştesi ve çocuklarının enkaz altında olduğunu belirtti. Arama-kurtarma çalışmaları sürerken, bölgede yol ve yapısal hasarlar mevcut.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ağır hasar gören Malatya'daki dört katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda enkaz altında kalan Orhan Cücün'ün (28) cenazesi bulundu. Malatya Valisi Hulusi Şahin, ağır hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu ve şehirdeki 35 bin ağır hasarlı binanın yıkımının zaman alacağını belirtti.
5 Mayıs 2023

Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin yayımladığı bir araştırmaya göre, çocukların ve gençlerin uzun süre hareketsiz kalmasının ilerleyen yaşlarda kalp hasarlarına neden olabileceği belirlendi. Araştırmada 766 çocuğun 11, 15 ve 24 yaşlarındaki hareketsiz kalma süreleri ve kalp ölçümleri karşılaştırıldı. Araştırmacılar, 11 ila 24 yaşları arasında hareketsiz geçirilen her dakikanın, kalp ağırlığında artışa neden olduğunu tespit etti. Araştırma yazarlarından Dr. Andrew Agbaje, gençlerin ekran başında geçirdikleri sürenin daha ağır bir kalbe yol açtığını ve bu durumun kalp krizi ve inme ihtimalini artırdığını belirtti.
23 Ağustos 2023

Avusturyalı Marlene Engelhorn, büyükannesinden kalan 25 milyon avro değerindeki mirası dağıtmak için 50 kişilik bir ekip oluşturmayı planlıyor. Engelhorn, Avusturya'nın 2008'de miras vergisini kaldırmasını eleştirerek, siyasilerin geliri yeniden dağıtmadığı için kendisinin bu adımı attığını belirtiyor. Ekip, rastgele seçilen 10 bin adresten davet mektubu alacak kişiler arasından seçilecek ve marttan hazirana kadar Salzburg'da toplantılar yapacak. Ekip üyelerine seyahat masrafları ve hafta sonu başına 1200 avro ödenecek.
11 Ocak 2024

Kore pop grubu Astro'nun üyesi 25 yaşındaki Moonbin'in Seul'deki dairesinde menajeri tarafından ölü bulunduğu bildirildi. Polis, olayın intihar olduğunu düşünüyor ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağını açıkladı. Moonbin, Astro grubuna katılmadan önce oyunculuk ve modellik yapmış ve son zamanlarda Sanha ile birlikte sahne almıştı. Güney Kore'de gençler arasında intihar oranının yüksek olduğu ve genel intihar oranının düşmesine rağmen genç intiharlarının artmaya devam ettiği belirtiliyor.
20 Nisan 2023

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, oğluyla birlikte bisiklete binerken kaza geçirerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kafasını yere çarpan ve kısa süre bilincini kaybeden De Croo'nun Gent Hastanesindeki testler sonucunda durumunun iyi olduğu belirlendi. Hafif yaralanan başbakan, birkaç saat sonra taburcu edildi ve pazar gününü dinlenerek geçireceği, kazanın gelecek haftaki programını etkilemeyeceği açıklandı.
4 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların sorumluları hakkında açılan davalarda, Şanlıurfa'da 34 kişinin ölümüne neden olan apartmanın müteahhidi Müslüm Demirer'e 21 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Ceza, sanığın kendi oğlunu da kaybetmiş olması nedeniyle 1/6 oranında indirilerek 18 yıl 1 ay 15 gün olarak belirlendi. Bu karar, deprem sonrası yıkılan binalarla ilgili davalarda emsal teşkil ediyor.
22 Şubat 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde yıkılan ve 35 kişinin ölümüne neden olan Ezgi Apartmanı ile ilgili davada, firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel için kırmızı bülten çıkarılması talep edildi. Ancak, Kahramanmaraş 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi bu talebi reddetti. Duruşmada, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve duruşma 3 Mayıs'a ertelendi. İddianamede, sanıkların çeşitli suçlamalarla 8 aydan 876 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi.
2 Mart 2024

İskenderun'da denize bakan 17 katlı MCG Tower, 6 Şubat depreminde yıkıldı ve 12 kişi hayatını kaybetti. Binanın inşaat aşamasında statik projede hatalar olduğu ve bu yüzden bina zemininde ve birinci katında çelik kirişler eklenerek eksikliklerin giderilmeye çalışıldığı belirtildi. Ancak, deniz manzarasının kapanmaması için deniz tarafına ekstra destek kirişleri eklenmediği, bu durumun binanın yük dağılımını olumsuz etkilediği ve yıkılmasına neden olduğu ifade edildi. Cehide ve Rafi Sümbültepe'nin çocukları adalet mücadelesi başlattı.
5 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kızının elini tutarken çekilen fotoğrafla tanınan Mesut Hançer, felaketin yıl dönümünde kızı Irmak Leyla'nın mezarını ziyaret etti. Baba Hançer, yaşadığı acının tarif edilemez olduğunu belirterek, kızının yanı sıra birçok aile ferdini kaybettiğini ancak evlat acısının çok daha ağır olduğunu ifade etti. Ayrıca, felaket sonrası Ankara'ya taşınan ve yeni bir hayat kurmaya çalışan Hançer, her ay kızının mezarını ziyaret ettiğini ve dava süreçlerinin başladığını söyledi.
6 Şubat 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini, henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden birinin devrilmesi sonucu düştü. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar arasında iki çocuk bulunuyor.
12 Nisan 2024

Bursa Karacabey'de balıkçı Adem Yılmaz'ı her yıl ziyaret eden Yaren Leylek'in hasta yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2’nci Bölge Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildi. Yavru leylek, su ve mineral kaybı ile enfeksiyon belirtileri gösterdiği için tedavi altına alındı ve başarılı bir tedavi sürecinin ardından yuvasına geri bırakıldı. Yavru leylek, halkalama yöntemiyle takibe alındı ve göç yolları izlenecek. Adem Yılmaz, Yaren Leylek ve yavrularını beslemeye devam edeceğini belirtti.
11 Haziran 2024

Hatay'da deprem sonucu yaralanan 15 yabani kuş, Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildi. Tedavi süreçleri tamamlanan kuşlar, Alahan Mahallesi'ndeki ormanlık alana bırakıldı. HMKÜ Veteriner Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, depremler sonrası yabani hayvanların tedavisine devam edildiğini belirtti ve bu süreçlerin zorluklarına dikkat çekti.
10 Mayıs 2024

6 Şubat 2023'te Adana'da meydana gelen depremde 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün'e, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Alpargün, savunmasında binayı kanunlara uygun olarak inşa ettiğini ve zemin etüdü yaptırdığını belirtti. Mahkeme, Alpargün'ün tutukluluğunun devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Bu dava, Türkiye'deki diğer deprem dosyaları için emsal teşkil edebilir.
27 Haziran 2024

Bir trafik kazası sonrasında, yaralılardan biri cep telefonunu bir başkasına vererek yardım istedi. Kazazedelerden biri, 112 yerine annesini ve özel şoförünü aramak için arkadaşının telefonunu kullandı. Anne, yaralıları alıp olay yerinden ayrıldı. Kazaya karışan gençlerden birinin elinde, yaralılardan birine ait olan ve yardım istenirken kullanılan telefon bulundu. Bu telefon, daha sonra bir güvenlik görevlisine teslim edildi ve firardan sonra bir araçta bulundu. Bir diğer telefon ise hala kayıp.
14 Mart 2024

SMA hastası Ayça ve Burak Şahin kardeşler, engelli raporlarına rağmen bu seçimde oy kullanmak için gittikleri Sarıyer'deki Yaşar Dedeman Lisesi'nde sandıkların okulun birinci katında olduğunu ve binada asansör olmadığını öğrendiler. Aile, ilçe ve il seçim kurulları ile mahalle muhtarına ulaşarak yardım istedi ancak çözüm bulunamadı. Sonunda Sarıyer Belediyesi'nden talep ettikleri ambulans ile sandık başına taşınarak oy kullanabildiler. Ayça Şahin, yaşadıkları sorunun engelli bireylerin oy kullanma haklarının önündeki engelleri gözler önüne serdiğini belirtti.
31 Mart 2024
İşaretlediklerim