Belçika'nın Anvers kentinde faaliyet gösteren ve 'Kara' ile 'Narkos' lakaplarıyla bilinen Fas kökenli uyuşturucu baronu Abdelilah El M., Türkiye'de kayak tatilinden dönerken seyahat belgesindeki eksiklik nedeniyle gözaltına alındı. Belçika makamları, Türkiye'den El M.'nin iadesini talep etti. Ancak Belçika medyası, geçmişteki Fehriye Erdal kararı nedeniyle Türkiye'nin iadeyi engelleyebileceğini öne sürdü. Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, El M.'nin gözaltına alınmasını doğruladı ve şüphelinin İstanbul'daki bir geçici gözaltı merkezinde tutulduğunu ve iadesinin istendiğini belirtti.
18 Şubat 2023

Danimarka Sanayi, İş ve Finans Bakanı Morten Bodskov, büyük teknoloji şirketlerinin kişisel veri toplama konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini ve çocukların verilerinin korunması için yaş sınırını 13'ten 15 veya 16'ya çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Bu düzenlemeyle, teknoloji şirketlerinin çocukların verilerine erişebilmesi için ebeveyn izni gerekecek. Ayrıca, reşit olmayan kullanıcıların pornografik içerik ve savaş videolarına erişimini sınırlamak için yaş doğrulama önlemleri getirilmesi planlanıyor. Almanya'nın 16 yaş sınırı belirlediği ve diğer Avrupa ülkelerinin de benzer düzenlemeler üzerinde çalıştığı belirtiliyor.
13 Haziran 2023

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen F.K. tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Haberin yayılmasının ardından yüzlerce kişi kaymakamlık önünde toplanarak oturma eylemi başlattı. Polis, grubu dağıtmak için TOMA'ları devreye soktu. F.K.'nın ailesi ise güvenlik amacıyla ilçeden tahliye edildi.
17 Ağustos 2023

Bakırköy'de 2,5 yaşındaki bir kız çocuğunu fidye için kaçıran üç şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin çocuğu kaçırdıktan sonra çocuğun ailesiyle fidye için iletişime geçmeye çalıştığı, ancak polis tarafından yakalandığı belirtildi. Kaçırılan çocuk, polis operasyonu sonucunda kurtarıldı ve ailesine teslim edildi. Şüpheliler, 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklandı.
31 Ağustos 2023

Belçika'nın Fransızca konuşulan bölgeleri ve Brüksel'deki ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilerin akıllı telefon kullanımı yasaklandı. Valonya-Brüksel Eğitim Ağı'nın aldığı karara göre, 373 okulda 132 bin 600 öğrenci bu yasaktan etkilenecek. Kararın, öğrencilerin akıllı telefonlarla birbirlerinin görsellerini çekip sosyal medyada paylaşarak taciz suçlarına neden olmaları sebebiyle alındığı belirtildi. Ülkenin Flamanca konuşulan bölgelerinde de benzer bir yasağın uygulanması bekleniyor.
22 Ağustos 2024

İzmir'in Menemen ilçesinde bir düğünde çıkan tartışmanın ardından Metin S. ve Lütfi H. isimli şahıslar pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırı sonucu 16 yaşındaki bir çocuk öldü, yedi kişi yaralandı. Saldırganlardan biri olan ve 13 suç kaydı bulunan Lütfi H., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Metin S. ise tutuklandı.
17 Kasım 2023

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyeti tarafından yürütülen bir operasyonda, sahte kanser ilaçları sebebiyle çocuk ölümlerine neden olan bir örgüte yönelik olarak 26 Aralık'ta beş ilde 37 kişi gözaltına alındı ve 4 milyon lira değerinde sahte ilaç ele geçirildi. Operasyonda hedef alınan kişilerden biri olan Necati Zaman'a yönelik Ankara'da yapılmaya çalışılan baskında, polisler yanlışlıkla bir hâkim ve devletin kritik bir kurumunda çalışan eşinin evine girdi. Bu yanlışlık, adreste yaşanan bir karışıklık nedeniyle meydana geldi ve baskın sırasında yaşananlar tutanaklara yansıdı.
18 Nisan 2024

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki yaşındaki bir çocuğu istismar ettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılan 74 yaşındaki Hüseyin Çiçek, polis tarafından yakalandı ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Siverek Kaymakamlığı, sürecin hassasiyetle takip edildiğini belirtti. Ayrıca, Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, Urfa Barosu Çocuk Komisyonu'nun konunun takipçisi olacağını ifade etti.
26 Haziran 2023

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), çocuk oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirdi. Bu karar, Adana 6’ncı Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı karar doğrultusunda uygulandı. Platform, son dönemde içeriklerinde cinselliğin öne çıktığı iddiasıyla eleştirilmişti. BTK, daha önce de Instagram’a erişim engeli getirmişti.
7 Ağustos 2024

Kars'ın Selim ilçesinde, bir lise öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen polis memuru gözaltına alındı ve tutuklandı. İddia, ilçede görevli bir öğretmen tarafından jandarmaya bildirildi. Kız öğrencinin de şikayeti üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı. Açığa alınan polis memuru, gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
18 Ekim 2023

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Furkan Sevinç isimli şahıs tarafından cinsel saldırıya uğrayan iki yaşındaki Nisanur Ö., tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olay, 18 Mayıs'ta, annesi ve sekiz yaşındaki ablası markete gittikleri sırada gerçekleşti. Sevinç, 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklandı. Anne ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir erkeğin ifadeleri alınırken, sekiz yaşındaki abla devlet korumasına alındı.
21 Mayıs 2023

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), çocuk oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirdi. Türkiye, 9 milyonu aşkın oyuncusuyla Roblox'un en çok oynandığı dördüncü ülkeydi. Erişim engelinin gerekçesi olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çocuk istismarını öne sürdü. Roblox'ta 'Vergiden Kaçış (RTE)' adlı oyunda, oyuncuların 'Reis-i Cumhur'un vergilerinden kaçmaya çalıştığı bir evren bulunuyordu.
8 Ağustos 2024

Şanlıurfa'da Menzil tarikatına ait Semerkand Vakfı'nın denetimindeki bir medresenin yanındaki ahırda 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak asılı halde ölü bulundu. Olayın intihar olduğu iddia edilirken, resmi bir soruşturma başlatıldı. Çocuğun babası Abdullah Dakak, acı içinde olduklarını ifade ederek, şikayetçi olmayacaklarını ve rahatsız edilmek istemediklerini belirtti.
17 Haziran 2023

İzmir'in Buca ilçesinde, 13 yaşındaki Eymen Y isimli çocuk, akrabası olan ve 12 yaşından küçük bir çocuk tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olayın ardından kaçan şüpheli çocuk, jandarma ekipleri tarafından yakalandı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
8 Kasım 2023

Fransa Ulusal Meclisi, 15 yaş altı çocukların sosyal medya platformlarına kaydolması ve kullanması için veli izni gerektiren bir tasarıyı kabul etti. Tasarıya göre, sosyal medya platformlarının kullanıcıların yaşını ve küçüklerin veli iznini doğrulaması gerekecek. Kurallara uymayan platformlara, dünya genelindeki cirosunun yüzde 1'ine kadar para cezası verilebilecek. Ayrıca, tasarı sosyal medya ve çevrim içi platformların, adli soruşturmalar kapsamında 10 günde elektronik içeriklerle ilgili yasal taleplere yanıt verme zorunluluğunu da içeriyor.
29 Haziran 2023

6 Şubat'taki depremin ardından Diyarbakır'dan Adıyaman'a gönüllü olarak enkaz kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden beş genç, jandarma tarafından şüpheli bulunup polise teslim edildi. Emniyette işkence gördükleri, üzerlerine soğuk su dökülüp elbiseleri çıkarıldıktan sonra çıplak halde şehir dışına bırakıldıkları iddia ediliyor. Gençlerin telefonlarına el konuldu ve bir gencin sakladığı telefonla haber vermesi sonucu avukatlar olay yerine gitti. Gençlerin vücutlarında işkence izleriyle bulunduğu belirtiliyor.
12 Şubat 2023

Batman'da yedi yaşındaki bir kız çocuğu halasının kömürlüğünde ölü bulundu. Çocuğun babası Ömer Faruk Arslan, İstanbul'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Dört ay önce eşinden boşanma davası açılan Arslan, kızını gezdirdikten sonra kömürlüğe götürüp boğarak öldürdüğünü ve bunu eşine acı çektirmek amacıyla yaptığını belirtti. Arslan'ın yüzündeki çiziklerin, çocuğun direnmesi sonucu oluştuğu tespit edildi ve şüpheli adliyeye sevk edildi.
31 Ocak 2023

Kayseri Melikgazi ilçesinde, bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulunmasının ardından polis soruşturma başlattı. Yaklaşık 750 hamile veya yeni doğum yapmış kadınla görüşülüp, 550 saatlik kamera kaydı incelendi. Soruşturma sonucunda, bebeğini çöpe attığı tespit edilen 32 yaşındaki anne İ.C. yakalanarak tutuklandı. Anne, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kişiden hamile kaldığını ve evde ölü doğurduğu bebeği çöpe attığını ifade etti.
6 Temmuz 2023

Batman'ın Beşevler Mahallesi'nde bir kömürlükte ikinci sınıf öğrencisi A.A.'nın cesedi bulundu. Akrabalarının durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri, kız çocuğunun hayatını kaybettiğini tespit etti. Çocuğun cesedi otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili çocuğun babası Ö.F.A.'yı gözaltına aldı ve soruşturma devam ediyor.
30 Ocak 2023

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 15 yaşındaki bir çocuğun babası ve amcası, çocuğu ahıra zincirle bağlayıp dövdükleri iddiasıyla tutuklandı. Çocuk, babası, ağabeyi ve amcasının kendisine arabayla çarptıklarını, daha sonra götürdükleri ahıra zincirle bağlayarak dövdüklerini iddia ederek şikayette bulundu. Baba ve amca, jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
24 Ağustos 2023
İşaretlediklerim