TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş, Baş aracılığıyla birlik vurgusu yapan bir mesaj gönderdi. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisi, TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmesi kararı, HDP tabanı tarafından eleştiriliyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti dışında atılacak her oyun AKP'ye yarayacağını belirtmişti.
24 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için 'gönülden destek' kararı almasını umduğunu ifade etti. HDP daha önce kendi adayını çıkaracağını duyurmuş, ancak Millet İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi üzerine bu karardan vazgeçmişti. Demirtaş, 2019 yerel seçimlerinde de HDP seçmenine CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na destek çağrısında bulunmuştu. Şimdi ise Kılıçdaroğlu'na destek isteğini dile getirirken, bu desteğin samimi olmasını arzuladığını söyledi.
19 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, emek ve özgürlük ittifakına bazı kritik seçim bölgelerinde aday çekme taktiği önerdi. TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, TİP'in hiçbir yer için çekilme çağrısı yapmadığını belirtti ve Yeşil Sol Parti'nin de değerlendirme yapabileceğini ifade etti. Ancak HDP kaynakları, HDP'nin herhangi bir seçim bölgesinde çekilme anlamına gelecek bir adım atmasının mümkün olmadığını, çekilme dışında formüller geliştirmeye açık olduklarını söyledi.
17 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Antalya'da milletvekili adaylarını tanıttı. TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, seçimlerde hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı göndermek için Kemal Kılıçdaroğlu'na hem de TİP'e grup kurması için TİP'e oy verilmesi gerektiğini belirtti. Atay, TİP'in Meclis'te güçlü bir ses olacağını ve sosyalistlerin Türkiye'nin ikinci yüzyılında etkili olacağını ifade etti. Ayrıca, TİP'in seçimlerde milletvekili çıkaramayacağına dair analizlere de değinildi.
16 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila'nın sorularını yanıtlarken HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınlayarak HDP'ye müzakere siyasetinin neden hak olmadığını sordu.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Sinan Oğan'ı destekleyen Adalet Partisi ve Zafer Partisi, ittifakın dağıldığını açıkladı. Adalet Partisi ikinci turda Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini, Özdağ ise kararını daha sonra açıklayacağını duyurdu. Bu gelişmelerin ardından TİP, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararına, Erdoğan ve Oğan'ın yüzlerinin montajlandığı bir görselle ve 'Kaybedeceksin Erdoğan' mesajıyla tepki gösterdi.
22 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, emek ve özgürlük ittifakının parçası olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını belirtti. Sancar, mevcut cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ve 'tek adam rejimini' eleştirerek, muhalefetin AKP'nin belirlediği oyun sahasına girmemesi gerektiğini ve bu durumun muhalefetin özgüvenini artıracağını ifade etti. Ayrıca, muhalefetin tuzaklara düşmemesi halinde seçimin ilk turda sonuçlanabileceğini ve Kılıçdaroğlu'nun kazanabileceğini dile getirdi.
11 Mayıs 2023

Yedi yıl tutuklu kalan eski Diyarbakır belediye başkanı Gültan Kışanak, HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere girmesini ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisini destekleyerek, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) seçimlerde oyların heba edilmemesi gerektiğini belirtti. TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmeyi planladığını ve bu durumun bir seçim ittifakı niteliğinde olmadığını ifade etti. Kışanak, HDP ve Yeşil Sol Parti'nin de sosyalist hareketin bir parçası olduğunu vurgulayarak, TİP'e seçimlerde birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

Halktv.com.tr'de yer alan bir yazıda, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) emek ve özgürlük ittifakından ayrılabileceği iddia edildi. Yazıda, TİP'in en az 41 şehirde kendi amblemi ve adaylarıyla seçime katılma isteğinin HDP tarafından reddedilmesi durumunda ittifaktan ayrılabileceği ve bağımsız adaylar gösterebileceği belirtildi. Ancak TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Twitter üzerinden bu iddiaları yalanlayarak ittifakın 'ufak hesaplarla' dağılmayacağını ve büyük iddiaları olduğunu ifade etti.
16 Mart 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' ve PKK destekli olduğunu ima ederek, milletin ona ülkeyi teslim etmeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti sert bir dille eleştirdi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise bu tür tehlikeli açıklamalardan kaçınılması gerektiğini ve seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu vurguladı.
11 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, partinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleyeceği adayın kim olacağını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi. Buldan, Türkiye'de demokrasi, özgürlükler, adalet ve hukukun kazanmasını istediklerini ve bu değerlere en uygun adayı destekleyeceklerini ifade etti. Daha önce HDP, seçime kendi adayıyla gireceğini duyurmuş ve altılı masanın adayıyla müzakereyi reddetmeyeceklerini açıklamıştı. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP eş başkanları arasında bir görüşme gerçekleşmiş ve sorunların çözümünün TBMM'de olduğu vurgulanmıştı.
23 Mart 2023

HDP ve Yeşil Sol Parti, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini sürdüreceklerini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı mutabakat sonrası HDP'nin tutumunda bir değişiklik olup olmayacağı tartışılmıştı. HDP ve Yeşil Sol Parti, mutabakattaki kayyım maddesini eleştirdikten sonra destek kararını açıkladı. Açıklamada sığınmacılar ve kayyım politikasına yönelik eleştiriler yer aldı ve Erdoğan'ın bir seçenek olmadığı, tek seçeneğin onu ve iktidarını değiştirmek olduğu vurgulandı.
25 Mayıs 2023

HDP'li Ahmet Türk, muhalefetin 'altılı masa' olarak adlandırılan ittifakının cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortak aday tercihine ilişkin olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini belirtti. Türk, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Kürt sorunuyla ilgili açıklamalarını olumlu bulduğunu ve bu açıklamaların 'altılı masa' için yol gösterici olabileceğini ifade etti. Ayrıca, HDP'nin kendi adayını açıklama kararı aldığı ancak ortak aday için kapıların henüz kapanmadığı belirtildi.
18 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masayı terk etti. Bu durum, yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık yarattı. Yapılan yorumlarda, Akşener'in bu kararının Türkiye'deki muhalefetin birliğini bozduğu ve Erdoğan'ın elini güçlendirdiği belirtiliyor. Bazı analistler ve gazeteciler, Akşener'in kararını 'siyasi hata' ve 'çılgınlık' olarak nitelendirirken, muhalefetin seçim şansının azaldığına dair endişelerini dile getiriyorlar.
4 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı ve seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı. Demirtaş, değişimin olmaması durumunda ekonomik ve demokratik bir felaket yaşanacağını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı yapılması gerektiğini ifade etti ve '1 nefes için 1 oy' sloganıyla seçmenlere seslendi.
26 Mayıs 2023

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklediklerini duyurdu. Sarıgül, demokratik parlamenter sistem, tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargıyı arzuladıklarını belirtti ve Kılıçdaroğlu'nun bu değişimi gerçekleştirecek en doğru aday olduğuna inandıklarını ifade etti.
6 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, iktidarın seçim sürecinde dış güçlerin müdahalesine karşı çıkarken aslında dış güçlerden destek aldığını öne sürdü. Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerinden gelen mali desteği kabul ettiğini ve bu ülkelere teşekkür ziyaretleri yapacağını belirtti. Ayrıca, iktidarın yeni anayasa önerisine ilişkin CHP'nin iş birliğine hazır olduğunu ifade etti, ancak iktidarın ve ittifak ortaklarının geçmişteki tutumlarına dikkat çekti.
4 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin 22. kuruluş yıldönümü programında konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözünün eri olmadığını ve vatandaşın aklıyla alay ettiğini iddia etti. Ayrıca, AK Parti'nin Türkiye'nin tüm zenginliklerini ve renklerini temsil ettiğini belirtti ve farklı tercihlerde bulunan vatandaşları AK Parti'ye katılmaya çağırdı.
24 Ağustos 2023
İşaretlediklerim