Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta, kullanıcılar masaüstü ve mobil uygulamalarda erişim sorunları yaşamaktadır. Downdetector sitesine göre, bu sorun dünya çapında rapor edilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi tarafından global bir hizmet kesintisi olduğunun raporlandığını belirtmiş ve vatandaşları yerli ve milli uygulamaları kullanmaya yönlendirmiştir.
3 Nisan 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Türkiye'de çağrı cihazlarının neredeyse hiç kullanılmadığını ve vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin siber güvenlikte dünya genelinde ilk 10 ülke arasında olduğunu belirtti. Lübnan'daki patlamalarda dokuz kişi hayatını kaybetmiş ve yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralanmıştı.
18 Eylül 2024

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), Huawei Telekomünikasyon Dış Ticaret Limited Şirketi'nin yurt dışına kişisel veri aktarımına izin verdi. Bu izin, Türkiye'deki internet kullanıcılarının rızası olmaksızın verilerinin yurt dışına aktarılabileceği anlamına geliyor. Uzmanlar, Türkiye'nin kişisel verileri koruma kanununun Avrupa Birliği'nin GDPR düzenlemelerine kıyasla yetersiz olduğunu belirtiyor. Huawei'nin Türkiye'deki internet altyapısındaki büyük payı ve bu durumun güvenlik riskleri de vurgulanıyor.
29 Mayıs 2024

Turkcell, Ukrayna'da faaliyet gösteren bağlı ortaklıkları Lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower hisselerinin tamamını NJJ Holding grup şirketi DVL Telecom'a devretti. Satış bedeli 524,3 milyon USD olarak belirlendi. Bu satışla birlikte Turkcell'in bu iştiraklerde artık payı kalmadı. Şirket, gelişmeleri kamuya açıklamaya devam edeceğini belirtti.
9 Eylül 2024

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Huawei'in teknoloji üssünü ziyaret etmek üzere Çin'e bir gezi düzenledi. Ancak, geziye katılan 12 kişiden sadece birinin elektronik mühendisi olduğu, diğerlerinin ise işletmeci ve farklı mesleklerden olduğu belirtildi. Bu durum, gezinin amacına uygun olup olmadığı konusunda soru işaretleri yarattı. Komisyonun bilişim ve iletişim konularında yeterince aktif olmadığı da vurgulandı.
18 Temmuz 2024

Akıllı telefonların aşırı kullanımı sonucu 'Smartphone Pinky' adı verilen yeni bir rahatsızlık ortaya çıktı. Bu durum, akıllı telefonu desteklemek için serçe parmağının aşırı kullanılmasından kaynaklanıyor ve parmakta girintilere neden olabiliyor. Mesleki terapist Andrew Bracken, bu durumun resmi bir tıbbi teşhis olmadığını, ancak uzun vadede karpal tünel sendromu gibi ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtiyor. Bracken, akıllı telefon kullanımını azaltmak ve katlanabilir telefon kulpları kullanmayı öneriyor.
22 Şubat 2024

Lübnan'da patlatılan çağrı cihazlarını sattığı iddia edilen BAC Consulting KFT firmasının Budapeşte'deki ofisine aylardır kimsenin gitmediği ortaya çıktı. Tayvan merkezli Gold Apollo şirketi, bu cihazları üreten firma olarak Macar ortağı BAC Consulting KFT'yi işaret etmişti. Macar hükümeti, firmanın Macaristan'da herhangi bir üretim yapmadığını ve sadece bir aracı firma olduğunu açıkladı. Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu birçok kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı.
19 Eylül 2024

Japon telsiz üreticisi ICOM Inc., Lübnan'da Hizbullah tarafından kullanılan IC-V82 model telsizlerin 2014'ten beri üretilmediğini açıkladı. 17 Eylül'de Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalar sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 800 kişi yaralanmıştı. ICOM, bu modelin sevkiyatının 2014'te durdurulduğunu ve pillerinin artık üretilmediğini belirtti. Şirket, cihazların sahte olup olmadığını teyit edemediklerini de ekledi.
19 Eylül 2024
İşaretlediklerim