Fenerbahçe, Galatasaray yönetiminden gelen açıklamalara yazılı bir yanıt verdi. Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'terörist' olarak nitelendirmesini ve federasyondaki bir toplantıda Koç'un Erden Timur'a tehditler savurduğu iddialarını eleştirdi. Fenerbahçe, derbi zaferinin ardından Galatasaray'ın serzenişlerinin artarak garipleştiğini ve bu durumun maç sonucunu hazmedememekten kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray'ın kamuoyunu yanıltıcı ve yalan beyanlarına karşı her mecrada takipçi olacaklarını ifade etti.
21 Mayıs 2024

AKP Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak TBMM'deki yeni grup yönetimini belirledi. Toplantı sonucunda Abdullah Güler Grup Başkanı, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Abdulhamit Gül, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta ise Grup Başkanvekilleri olarak seçildi. Ancak bu isimlerin resmi olarak göreve başlamaları için Meclis'te milletvekillerinin oylarıyla seçilmeleri gerekiyor ve bu seçimin cumartesi günü yapılması bekleniyor.
30 Mayıs 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında hakem kararlarına yönelik eleştirileri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bazı yöneticiler ve teknik direktör Jorge Jesus'u PFDK'ya sevk etti. Maçta Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve iptal edilen goller, kulüp yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Fenerbahçe yönetimi, federasyonla görüşmeler yaparak yabancı VAR hakemleri getirilmesini talep etti.
3 Şubat 2023

Fenerbahçe'nin Olağanüstü Genel Kurulunda, kulübün ligden çekilme kararının oylanması beklenirken, bu madde oylanmadı ve başkan Ali Koç tarafından ligden çekilmenin mümkün olmadığı açıklandı. Bu durum, genel kurul üyeleri arasında hayal kırıklığı yarattı ve kongrenin heyecanını sona erdirdi. Mehmet Arslan, Fenerbahçe'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olduğunu ve Fenerbahçesiz bir lig veya Türkiye'nin düşünülemeyeceğini vurguladı.
4 Nisan 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yanındakiler hakkında stadyum görevlilerini dövmekle suçlayarak suç duyurusunda bulundu. Özbek, Koç'u camiaları karşı karşıya getirmekle suçladı ve bu davranışlarının hesabını soracağını belirtti. Ali Koç ise Özbek'in çağrısını 'ucuz kabadayılık' olarak nitelendirdi. Gerilim, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbi sonrasında da devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e yönelik eleştiriler ve iddialar üzerine, kamuoyu önünde tartışma yapmayı teklif etti. Koç, Özbek'in kendisine ve Fenerbahçe'ye yönelik suçlamalarını sıralayarak, bu iddiaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti. Koç, Özbek'i istediği zaman, kanal ve kişilerle tartışmaya çağırdı ve iddialarını ispatlama yükümlülüğü olduğunu ifade etti.
24 Ocak 2023

Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlık seçimlerindeki adaylığından çekildiğini açıkladı. Bu karar, Fenerbahçe'nin yönetim yapısında önemli bir değişiklik olarak görülüyor. Saran'ın adaylıktan çekilme nedenleri ve bu kararın kulüp üzerindeki etkileri henüz detaylandırılmamıştır.
11 Mayıs 2024

Eski Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Acun Ilıcalı'nın kendisi hakkında yaptığı bir şikayet üzerine İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Yıldırım, Fenerbahçe başkanlık seçimi öncesinde Ilıcalı'yı FETÖ'cülere pasaport vermekle suçlamıştı. Ilıcalı, bu suçlamaları çirkin ve art niyetli bulmuş ve Yıldırım'a 10 milyon liralık tazminat davası açmıştı. Yıldırım, ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.
30 Temmuz 2024

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, teknik direktör Jose Mourinho'yu gelecek hafta İstanbul'a getireceğini duyurdu. Yıldırım, Mourinho ile şartlarda anlaştıklarını ve İngiltere'de yapılacak son görüşmenin ardından anlaşmanın tamamlanacağını belirtti. Ayrıca, mevcut başkan Ali Koç'a tepki göstererek, Fenerbahçe'nin siyaset üstü bir kulüp olduğunu vurguladı.
29 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kamuoyu önünde tartışmaya davet etti. Koç, tartışma çağrısında kendisine yönelik eleştirilerin ve haklılık durumunun netleştirilmesini istedi. Özbek ise bu çağrıya yazılı bir açıklama ile olumsuz yanıt verdi. Açıklamasında, Koç'un çağrısının futbolu saha dışına çıkarma amacına hizmet ettiğini ve sahadaki başarısızlıkları telafi etme çabası olarak gördüğünü belirtti. Özbek, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayarak, tartışma teklifini reddetti.
24 Ocak 2023

AKP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu milletvekili aday listesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer almadı. Koca, daha önce siyasetten yorulduğu ve bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan affını istediği yönünde haberler çıkmıştı. Listelerin açıklanmasının ardından Koca, Twitter üzerinden diğer bakan arkadaşlarına seçim bölgelerinde başarılar diledi ve Cumhur İttifakı'nın başarısı için çalışacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü başkan adayı Aziz Yıldırım, medyada yer alan 'Şampiyon olursak adaylıktan çekileceğim' şeklindeki haberlerin yanlış olduğunu belirtti. Yıldırım, takımın şampiyon olması durumunda adaylıktan çekilebileceğini ifade etmişti ancak bu ifadenin yanlış anlaşıldığını söyledi. Açıklamasını sosyal medya üzerinden paylaşan Yıldırım, medyanın yanlış başlık attığını vurguladı.
23 Mayıs 2024

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe ve kendisi hakkında yaptığı 'proje' ve 'FETÖ' ile ilgili açıklamalara sert bir dille yanıt verdi. Yıldırım, Özbek'e Google aramaları yapmasını tavsiye ederek, Fenerbahçe'nin FETÖ'ye karşı mücadelesini ve bu mücadelede Galatasaray'ın eski başkanları ve mensuplarının duruşunu eleştirdi. Ayrıca, Fenerbahçe'nin devletin yanında olduğunu ve sportif rekabete malzeme yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Yıldırım, mücadelesinin devam ettiğini ve Dursun Özbek'in bu mücadeledeki yerini sorguladı.
27 Şubat 2024

Galatasaray'ın mevcut başkanı Dursun Özbek, mayıs ayında yapılacak olan kongrede başkanlık için yeniden aday olacağını duyurdu. Bu açıklama, kulübün yıllık olağan bütçe toplantısında yapıldı. Toplantı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti ve Eşref Alaçayır, toplantının divan başkanı olarak oy birliğiyle seçildi.
27 Nisan 2024

Mehmet Büyükekşi, TFF'deki eleştirileri dinlerken bazı başkanlar tarafından sabırla dinlendi. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, kürsüye çıktığında Büyükekşi salonu terk etti. Sarıalioğlu, konuşmasında diğer başkanları cesur olmaya ve verdikleri sözlerin arkasında durmaya çağırdı. TFF'deki değişim sürecinin kazananı İstanbulspor oldu ve bu başarıyı 'Türk Futbolu artık daha temiz' diyerek kutladı.
19 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Jose Mourinho'yu teknik direktör olarak imzalayarak rakiplerine güçlü bir mesaj verdi. Başkan Ali Koç, bu hamleyle 'kurtlar sofrasında' son şansını kullanıyor. Beşiktaş ise Giovanni van Bronckhorst'u teknik direktör olarak getirdi ve şampiyonluk hedefliyor. Galatasaray ise mevcut kadrosunu koruyarak Okan Buruk yönetiminde devam ediyor.
18 Haziran 2024

Galatasaray’ın eski başkanı Ünal Aysal, 19 Mayıs’ta oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylardan mevcut başkan Dursun Özbek’i sorumlu tuttu. Aysal, TV 100’de katıldığı programda, kendisi başkan olsaydı Ali Koç’un stada giremeyeceğini ve olayların yaşanmayacağını belirtti. Derbi sonrası Ali Koç’un Galatasaraylı bir yöneticiyle tartışması ve stadyumdaki görevlileri dövmekle suçlanması, iki kulüp arasında gerginliğin artmasına neden olmuştu.
24 Mayıs 2024

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, bu sloganları kınayan ve stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunan spor kulüplerinin yönetim kurullarında AKP ve MHP'li isimlerin bulunduğu ortaya çıktı. Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor, Ümraniyespor ve Afyonspor gibi kulüplerin yönetimlerinde yer alan bu isimlerin, çeşitli siyasi bağlantıları ve görevleri bulunuyor.
28 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübüne ihtar cezası verdi. Cezanın sebebi, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası finalinde 'sportif ekipman talimatına aykırı' eylemi olarak belirtildi. Fenerbahçe, finalde beş yıldızlı formayla katıldığı için PFDK'ye sevk edilmişti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bundan sonraki maçlarda yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı.
10 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından CHP'de değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi dengeleri gözeterek yeniden yapılanma sürecini yönetmesi bekleniyor. Parti içi muhalefetin değişim talepleri yükselirken, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi toplantıları planlanıyor. Yeni dönemde parti meclisi üyeleri ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklikler öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin merkez yürütme kuruluna alınabileceği ve grup başkan vekilliği için yeni isimlerin öne çıktığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023
İşaretlediklerim